www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014
.:: ONLINE - RADIO ::: www.Domaći.de ::.

Recepti sa svinjskim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bačvanske šnicle
Bačvanske šnicle
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
1 kg svinjskih šnicli
malo brašna
malo ulja
beli luk
peršun
čaša paradajz sosa
Priprema
Šnicle malo izlupajte, posolite i ostavite da odstoje. Zagrejte ulje i šnicle uvaljane u brašno kratko propržite. Ako nemate veliku šerpu možete ih poređati i u dva reda, s tim što one prvo pržene treba da stavite odozgo. Isitnite 4-5 čena belog luka i pomešajte sa kašikom-dve svežeg ili sušenog peršuna, pa poprskjte šnicle. Prelijte čašom paradjza iz flaše ili paradajz sosom, i casom vode. Ostavite da se krčka oko 1 sat. Možete ga služiti sa raznim barenim povrćem.

Prijatno!



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Đuveč
Đuveč
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
700 g svinjskog mesa
100 g ulja
2 glavice crnog luka
5-6 paprika
3-4 paradajza
1 kg krompira
vegeta, so
ljuta papričica (po ukusu)
Priprema
Na ulju prvo propržite meso seckano na kockice, pa dodajte iseckan crni luk, papriku i paradajz. Posolite po ukusu i začinite vegetom. Po želji dodajte 1 ljutu papričicu. Ostavite na tihoj vatri da se krčka oko 30 minuta. Za to vreme očistite i na kockice isecite kilogram krompira i ravnomerno ga rasporedite po posudi za pečenje. U meso sa povrćem dodajte čašu vode, prelijte čitav sadržaj preko pripremljenog krompira i pecite dok odozgo dobro ne porumeni. Ova količina je dovoljna za 5-6 osoba.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kukuruz sa svinjskim mesom
Kukuruz sa svinjskim mesom
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Ispod 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
250g kukuruza šećerca
500g svinjskog mesa
500g boranije
2 paradajza
glavica crnog luka
kockica supe
3 kašike ulja
2 čena belog luka
biber, so, peršunov list
Priprema
Iseckani crni luk pržite na ulju dok ne porumeni, pa u to dodajte svinjsko meso koje ste prethodno isekli na kockice. Pržite dok meso ne dobije smeđu boju, pa dodajte iseckani beli luk.

Sve to prelijte supom koju ste skuvali od kockice i bez rezanaca. Dodajte očišćenu i iseckanu boraniju, oljušten i isečen paradajz, kukuruz, so, biber. Kuvajte sve dok kukuruz ne omekša.

Na kraju pospite seckanim peršunovim listom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meso sa povrćem
Meso sa povrćem
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Ispod 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
500g svinjskog mesa
2 tikvice
2 krompira
glavica crnog luka
2 šargarepe
ulje
1,5 dl crnog vina
list lovora
Vegeta ili neki drugi začin
Priprema
Sitno iseckan crni luk propržite na ulju. Dodajte meso iseckano na kockice i pržite u 2 kašike ulja dok ne porumeni.

Zatim dodajte isprženi luk, iseckano povrće i lovorov list. Začinite i nalijte crnim vinom. Kuvajte uz povremeno mešanje sve dok vino ne ispari.

Prijatno!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjske krmenadle s kiselim paprikama
Kilogram svinjskih krmenadli oprati, olako istucati i posoliti. Uzeti djuvec od emajla, poredjati krmenadle, a preko njih staviti secene babure paprike iz tursije, onoliko komada koliko ima krmenadli. Sad sipati malo vode, dodati 1 kasiku masti, staviti djuvec u pecnicu i peci dok jedna strana mesa ne porumeni. Zatim okrenuti i drugu stranu, pa kada i druga strana bude dobila rumenu boju znaci da su krmenadle pecene. Služiti ih sa istim paprikama i preliti sokom u kome su se pekle.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjska pecenica kao divljac
Uzeti svinjsku pecenicu od 2 kilograma težine i odvojiti kosti tako da ostane cisto meso. Oprati je i posoliti kao svako meso za pecenje; 100 grama suve slanine iseci na tanke prutice, a može se uzeti i slanina od suve sunke, pa pecenicu nadenuti pruticima slanine i vrlo malim komadicima belog luka. Ruzmarin i pelen istucati satarom, pa time natrljati celu pecenicu. Ostaviti pecenicu da tako postoji 24 sata. Posle toga vremena meso staviti u djuvec, preliti ga vrelom mascu i peci u pecnici dok ne porumeni. Meso se ne sme prepeci. Peceno meso seci na tanje komade i služiti sa raznim salatama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kroketi od sunke
Samleti na masini za meso 300 grama kuvane sunke. U sunku dodati 4 cela jajeta, 1 zemicku u mleku natopljenu, ocedjenu i samlevenu, sitno isecenog persunovog lisca, soli i bibera. Celu masu dobro izmesati, pa je staviti u avan od porculana i tuci maljem. Dodati i 3 kasike tucane zemicke, izmesati, izruciti masu na dasku za meso i od mase praviti krokete. Pred sam rucak uvaljati krokete u brasno, zatim ih spustiti u razmuceno jaje, pa u sitno tucanu prosejanu zemicku. Pržiti ih na dosta zagrejanoj masti i kad su prženi, metnuti ih na zdelu za pecenje i služiti tople sa raznim varivima i salatama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cufte od džigerice

Sastojci:

- 400 g svinjske džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 1 cen belog luka
- 1 jaje
- 3 kašike prezle
- peršun
- so i biber
- ulje za prženje


Priprema:

Džigericu samleti pa umešati sve ostale sastojke. Masu izjednaciti i kašikom vaditi cufte i pržiti ih na vrelom ulju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeno prase
SASTOJCI

1 prase
praseće iznutrice (srce, bubrezi i džigerica)
100 grama šunke
3 šoljice barenog pirinča
1 šolja kisele pavlake
2 jajeta
1 glavica luka
so, biber
NAČIN PRIPREME
Luk sitno naseckajte, a iznutrice od praseta sameljite na mašini za meso zajedno sa šunkom. Luk propržite na ulju dok ne omekša, a zatim mu dodajte iznutrice, posolite, pobiberite i ostavite još malo na vatri. Prohladite smesu, pa joj dodajte obaren pirinač, pavalaku i jaja i sve promešajte.

Ovim nadevom punite prethodno uređeno i očišćeno prase. Otvor zašijte koncem. Stavite prase u pleh i pecite ga u zagrejanoj rerni. U pleh povremeno sipajte vodu, a kako bi prase imalo lepšu i rumeniju kožuricu, povremeno ga možete prelivati pivom. Okrećite pečenje u plehu, kako bi se ravnomerno ispeklo sa svih strana. Pečenje je gotovo posle 2-3 sata.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle u sosu od sira
SASTOJCI

6 šnicli
250 ml pavlake
250 ml mleka
250 grama sira
so i biber
NAČIN PRIPREME
Sir rastopite na umerenoj vatri, pa dodajte mleko i pavlaku. Mešajući, ostavite ga na vatri dok ne postane gladak sos, a zatim ga procedite. Šnicle kratko ispržite s obeju strana. Prebacite ih u vatrostalni sud, prelijte sosom i zapecite u rerni. Služite toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeni but s medom



SASTOJCI (za 12 osoba)

2,5 kg svinjskog buta sa kožurom
2 kašike meda
10-12 karanfilića
2 kašike jakog senfa
neprskana pomorandža
so, biber
NAČIN PRIPREME
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso oprati i osušiti u kuhinjskoj krpi. Kožuru unakrst zaseći. Meso natrljati solju i biberom. Pečenje špikovati karanfilićima i peći u rerni oko 150 minuta. Posle 30 minuta, naliti malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivati sokom od pečenja.

Pomešati senf sa medom. U toku poslednjih 20 minuta pečenja meso više puta premazivati ovom mešavinom. Pre no što počnete da sečete meso, ostaviti ga da se odmori najmanje 15 minuta. Pomorandžu oprati, obrisati i iseći na kriške. Pečenje služiti s kriškom pomorandže i po želji servirati sa salatom od kupusa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Karađorđeva šnicla
SASTOJCI
500 grama svinjskih odrezaka
150 grama kajmaka
2 jaja
brašno
prezle
so
NAČIN PRIPREME
Svinjske odreske dobro izlupajte da bi se potpuno istanjili i omekšali, pa na svaki odrezak stavite po malo kajmaka.

Uvijte meso kao rolat i pričvrstite svaki komad čačkalicom. Odreske uvaljajte najpre u brašno, zamočite ih zatim u umućena jaja i na kraju ih uvaljajte u prezle. Pržite ih na vrelom ulju i poslužite uz pomfrit ili bareni krompir, kriške limuna, peršun i tartar sos.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa svinjskim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 2 od 5

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2015. godine -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon