www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sosovi ... marinade...umaci
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zeleni sos
Napraviti majonez (moze i kupljen u tubi ili tegli) i tome dodati malo pirea od spanaca. Sluzi se uz hladnu ribu.

Zenevski sos
Na buteru proprziti malo sitno seckanog crnog luka i sitno seckane sunke. Dodati malo brasna pa pustiti da sve malo porumeni. Naliti sa malo crnog vina i supe u kojoj se kuvala riba. Na kraju dodati malo svezeg butera. Sluziti uz kuvanu ili pecenu ribu.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bretonski sos
Dobro izmutiti dva zumanca sa 1 kasicicom senfa, posoliti, pobiberiti, zakiseliti sa malo sirceta. Stalno mesati. Posebno rastopiti malo butera/margarina pa ga (kad je mlak) postepeno sipati u izmucena jaja i dalje stalno mesajuci. Sos treba da ima gustinu majoneza. Ovim sosom premazati ribu i bilo koje meso po ukusu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 11:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tartar sos

Priprema:
Odvojte belanca od žumanaia pa žumanca zgnjecite viljuškom, a istovremeno dodajte ulje. Tako cete dobiti sos gust kao majonez. Dodajte sirce (više ili manje, prema ukusu), so i tog casa samleveni biber, sitno isecene krastavce, kapare i peršun. Na kraju u sos umešajte sitno iseceno tvrdo kuvano belance. B 19,37 g M 86,5 g UH 1,60 g k 870
Sastav:
3 tvrdo kuvana jajeta, 25 g kiselih krastavaca, 25 g kiselih kapara, 1 struk peršuna, 4-5 kaiška ulja, 1/2 kašike sirceta, so, biber u zrnu.
broj porcija: 1

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 11:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bešamel s pecurkama
Napraviti bešamel od 30 grama maslaca, 20 grama brašna, 1/2 litra mleka, pa kuvati umak 15 minuta na kraju štednjaka. Posle toga dodati u umak 125 grama svežih isecenih pecuraka i kuvati umak sa pecurkama još 10 minuta. Zatim dodati 2 decilitra kisele pavlake, sok od 1 limuna, dobro zagrejati umak i služiti uz razna mesa i variva.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 11:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sos kari
Umutite 2dcl majonez-sosa sa 2 kašike kecapa, 2 kašike aleve paprike i pola kašike mlevenog karija. Služiti hladno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 11:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SOS OD OGROZDA
U šerpu staviti 1 kašiku masti ili maslaca, pa kad se zagreje, dodati 2 kašike brašna i brašno na masti dobro upržiti, ali paziti da zaprška ne bude suviše tamne boje. Na zapršku dodati 1/4 kilograma otrebljenih ogrozda, malo ih promešati i naliti dobrom supom, pa umak kuvati sve dok ne bude dovoljno gust. Umak zašeceriti i posoliti po ukusu, dodati cašu kisele pavlake i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 11:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SOS OD PECURAKA SA BELIM VINOM
Ocistiti i oljuštiti 1/2 kilograma svežih pecuraka ili 50 grama suvih. Sveže pecurke oljuštiti i iseci na tanke listice. Suve pecurke naliti mlakom vodom, poklopiti, pa kad nabubre vodu odliti, njih iseci na tanke rezance, pa upotrebiti isto kao i sveže pecurke. U manju šerpu staviti malo maslaca, glavicu iseckanog crnog luka, sitno isecenog peršunovog lišca i iseckane pecurke. Pecurke pirjaniti i dolivati u njih pomalo belog vina. Polumekane pecurke posuti 1 kašikom brašna. Brašno upržiti rumeno, naliti zapršku i pecurke supom ili vodom, kuvati umak, posoliti, obiberiti, a kad je gotov, dodati 1 decilitar kisele pavlake.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 11:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SOS SA CRNIM LUKOM
U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati 2 kašike brašna, pa brašno rumeno ispržiti. Jednu glavicu sitno isecenog crnog luka staviti na isprženu zapršku i luk sa zaprškom dobro propržiti. Sad postepeno dolivati mlaku supu i mešati neprestano da u umaku ne bude grudvica. Umak kuvati najmanje 1/2 sata. [to se umak duže kuva, utoliko je ukusniji. Umak usoliti, zakiseliti i dalje kuvati. Ako je umak dobro skuvan, treba na površinu da ispliva mast. Ko ne želi da mu se u umaku oseti crni luk, neka ga procedi pre no što se bude služio.

_________________
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 02, 2004 6:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za jagnjece ili telece kotlete

--------------------------------------------------------------------------------
Potrebno vam je:

2 cm nastruganog djumbira (koren ili u prahu)
1 struk praziluka
1 solja belog vina
1 cen belog luka
strugana kora
sok od jednog limuna

Priprema:

Sve sastojke pomesati i preliti preko pripremnjenog mesa. Prijatno
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 02, 2004 6:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za raznjice

--------------------------------------------------------------------------------
Potrebno vam je:

1 crni luk sitno isecen
2 kasike sitno isecenog djumbira
1 kasicica turmerika
1 kasicica karija
1/4 kasicice mlevenog indijskog orascica
200 g kiselog mleka

Priprema:

Staviti luk i ostale sastojke u procesor, dodati kiselo mleko i blago promesati. Dodati meso. Prijatno
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 02, 2004 6:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za svinjske krmenadle

--------------------------------------------------------------------------------
Potrebno vam je:

solje ulja
1/4 solje jabukovog sirceta
1/4 solje vinjaka
1/4 solje mlevenog kima
1 kasika meda
1 kasika crnog mlevenog bibera

Pripremiti:

Sastaviti sve satojke i preliti preko mesa. Prijatno


_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ailloli
sastojci: Za broj osoba: 4



1 režanj češnjaka
1 žumanjak
1 dl maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
1 žličica senfa
sol

priprava:

Očišćeni češnjak zgnječite u kašu. Dodajte mu žumanjak, senf i sol. Ulje dolijevajte u tankom mlazu kao za majonezu. Zakiselite limunovim sokom. Poslužite uz kuhane ribe.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sosovi ... marinade...umaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 2 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon