www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

M I L A N S K E Š N I C L E
1 kg svinjskih ili junecih šnicli izlupati tuckom, zaciniti, uvaljati u brašno i redati u nauljen duvec. Preko šnicli staviti peršun i kuvani paradajz, jednu svežu papriku i malo pecuraka. Posuti origanom i bosiljkom.

Skuvati 2 govede kocke u 1 l vode i preliti meso. Peci u rerni oko 1 sat.

# možda ne zvuci ali ima odlican ukus, a ne zahteva mnogo vremena ni angažovanja.
Lepo se slaže uz pire-krompir ili testeninu i podseca ukusom na picu što se mladima posebno dopada.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kuvana teletina / ceo rucak
Potrebno je: 500g teleceg mesa, po 2 ka{ike su{ene mrkve, pa{trmaka, celera, 2 kasike BAG DODATAK JELIMA, 4 kasike pavlake, kasika senfa. Pripremanje: Meso operite i nalijte vodom. Dodajte povrce i BAG DODATAK JELIMA. Kuvati dok meso ne postane meko. Odvojiti posebno meso, povrce i supu. U povrce dodati senf i pavlaku i izmesati. Sluziti kao prilog uz meso. Supu posebno prokuvati sa rezancima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Džep
Džep
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
što veće i šire parče mesa (najlepše je teleće ili juneće, može i svinjsko)
vegeta
100g kačkavalja
100g suvog mesa
2-3 čena belog luka
1 proprženi crni luk
1 krompir
biber
aleva paprika
peršun
parče suvog hleba
malo mleka
2 umućena jajeta
100g šampinjona
100g pileće džigerice
Priprema
U meso utrljajte vegetu i ostavite malo da stoji (dok ne pripremite punjenje). Iseckajte sve sastojke, suvi hleb potopite u malo mleka. Meso ušijte sa strane tako da napravite džep i napunite. Upotrebite jedan dugačak jači konac koji ćete lako izvući posle pečenja. Zašijte i odozgo i pecite na 200C. Kad je meso pečeno izvucite konac. Isecite kao rolat. Uživajte!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina sa zelenišem
Teletina sa zelenišem
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
1 kašika ulja
1-1,5kg teletine ili junetine, savijene u rolnu i vezane
4 crna luka isečena na četvrtine
150ml pileće supe (može od kocke)
svež timijan, peršun, majoran i ruzmarin
po želji origano
so i biber
Priprema

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Zagrejte ulje u šerpi srednje veličine. Stavite meso i propržite ga sa svih strana. Dodajte luk, supu, biljke, so i biber. Poklopite i stavite u rernu. Pecite 2,5-3 sata. Izvadite meso i luk. Stavite meso na dasku i pustite ga da odstoji bar deset minuta. Onda odstranite konac i isecite na tanke komade. Servirajte sa lukom i možete sve preliti sokom iz šerpe. Prijatno!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene teleće grudi
Punjene teleće grudi
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
1,5 kg telećih grudi, očišćenih od kostiju
750 g spanaća, skuvanog i iseckanog
4 tvrdo kuvana jaja
2 manje glavice crnog luka, sitno iseckanog ili nastruganog
2 bajate zemičke
1 kašika maslaca
malo muskata, struganog
so i biber
Priprema
Izvaditi kosti iz mesa, dobro ga usoliti i pobiberiti i ostaviti da malo odstoji. Zemičke potopiti u mlaku vodu i kad omekšaju, izvaditi ih i dobro ocediti. U njih umešati seckan spanać, luk, muskat, so i biber po ukusu. Rastvoriti meso, rasporediti nadev od spanaća, na sredinu staviti oljuštena tvrdo kuvana jaja, uviti u rolat, povezati koncem, namazati maslacem i peći u pećnici. Povremeno dolivati po malo vode, da pečenje bude sočno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina sa zelenim maslinkama
Teletina sa zelenim maslinkama
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso
Nacionalna kuhinja: Grcka




Sastojci
maslinovo ulje
1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
1 kg paradajza
2 veće glavice crnog luka, iseckane
1/2 flaše crnog vina
500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
so i biber
Priprema

Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).

Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.

Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.

S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina.

Uživajte!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat od mesa sa kupusom
Rolat od mesa sa kupusom
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Jednostavno
Vreme spremanja: Ispod 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
glavica crnog luka
600g kupusa
100g slanine
1.5kg goveđeg mesa
4 lista šunke
peršun
so, biber, ulje
kašika gustina
Priprema
Obarite seckani kupus u vodi oko 10 minuta, pa ga ocedite. Ispržite seckani luk sa režnjevima slanine, dodajte mu obareni kupus i začinite.

Istanjite goveđe meso, po njemu poređajte listove šunke, i premažite pripremljenim nadevom. Onda sve to uvijte u rolat i stavite da se peče u rerni na srednjoj temperaturi. Povremeno dodajte po malo tople vode.

Na kraju pospite seckanim peršunom. Rolat služite isečen na kolutove, i obavezno ga prelijte sokom od pečenja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uvijene snicle sa sunkom
Pripremiti 1/2 kilograma snicli od mladog teleceg mesa, a zatim i 1/4 kilograma obarene sunke. Ocistiti meso od kožica i iseci ga ukrug, pa ga izlupati tuckom i posoliti. Na svaku sniclu metnuti iseckanu sunku, saviti sniclu u rolnu i zakaciti je cackalicom. Tako pripremljenu sniclu uvaljati u brasno, zatim u razmuceno jaje i najzad u tucanu zemicku. Metnuti u tiganj 1 kasiku masti, pa kad se mast dobro zagreje, spustati panirane snicle i pržiti ih da budu rumene sa svih strana. Služiti tople, sa raznim varivom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

UŽICKI MEDALJONI
Potrebno je: 1 kg teleceg mesa, 300 gr kajmaka, 50 gr brašna,30 gr senfa, 2 dl ulja, 1 glavica belog luka, mleveni biber, peršunov list, so.
Priprema: telece meso od filea iseci na jednake šnicle, izlupati tuckom, posoliti i pobiberiti po ukusu. S druge strane meso uvaljati u brašno. Pržiti u dubokoj masnoci, sve dok meso ne porumeni. Potom svaku šniclu premazati senfom, pomešanim sa sitno ise-ckanim belim lukom, vratiti u šerpu, sipati 1/2 caše mlake vode i ostaviti da se na blagoj vatri još malo prokuva.
Izvaditi medaljone na vecu plitku ciniju, na svaki staviti kuglicu kajmaka i posuti sitno secenim peršunovim lišcem.
Služiti sa povrcem kao sto su: boranija, krompir, grašak, barena šargarepa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina u sosu
700 g teleceg mesa iseci na kocke i staviti na ulje da se prži. Posoliti, pobiberiti, naliti belim vinom i dinstati na tihoj vatri. Poprašiti sa jednom kašikom brašna, dodati 3 izgnjecene sardele, dva žumanceta i sok od limuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teleci rolat s graskom
3/4 kilograma teleceg mesa oprati i samleti na masini za meso. Dodati u meso 2 jajeta, soli i bibera. Dasku za meso posuti mrvicama, izruciti meso na dasku, izmesiti ga i razvuci s 2 prsta debljine. Razvuceno meso na dasci nadevati kuvanim graskom u koji treba dodati malo sitno iseckanog persunovog lisca. Najpre meso namazati maslacem, zatim na meso izruciti grasak, u sredinu staviti 3 kuvana jajeta, pa meso pažljivo zaviti u rolnu i uvezati je debelim koncem. Namazati rolat mascu, pa ga peci u pecnici da bude tamnorumene boje. Za vreme pecenja cesce prelivati rolat onim sokom koji je pustio i mascu. Kad je pecen, skinuti sa rolata konac, pa ga iseci na dosta debele kriske. Rolat se može preliti i kiselom pavlakom koju treba razmutiti u soku u kome se pekao, pa je malo prokuvati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Telece snicle kao divljac
Kilogram teleceg mesa od buta iseci na manje snicle, ali ne suvise tanke, pa ih izlupati drvenim tuckom i ostaviti da stoje. U jednu serpu metnuti 1 kasiku masti, 6 vecih glavica sitno isecenog crnog luka, popržiti luk, pa dodati u njega izlupane i posoljene snicle, nekoliko zrna krupnog bibera, mrkvu ociscenu i uzduž isecenu na nekoliko komada, kao i list lovora. Kad je meso mekano, izvaditi mrkvu, propasirati je kroz presu i vratiti natrag u meso. Poprasiti jelo s vrlo malo brasna, dodati malo aleve paprike i malo sitnog crnog bibera. Sve propržiti zajedno, uliti malo supe, dodati 1 kasiku senfa, sok od 1 limuna i najzad 200 grama kisele pavlake. Sve to jos malo ostaviti da prokrcka, pa služiti sa kuvanim makaronama ili knedlama od zemicaka.
KOMENTAR: sve se moze kad se hoce, posebno kad ste gladni.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 2 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon