www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Palacinke
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PALAČINKE SA SPANAĆEM I MESOM

Potrebno je:

12-16 debljih palačinki
200 g kačkavalja ili parmezana

Za nadev:

200 g mlevenog mesa
1 kg spanaća
2 kašike pirea od paradajza
ulje
so i biber
Način pripreme:

Obariti spanać u slanoj vodi. Propržiti na 1 dl ulja mleveno meso, dodati propasirani spanać, pire od paradajza, so i biber po ukusu. Palačinke slagati naizmenično sa pripremljenim nadevom u obliku torte. Posuti rendanim parmezanom ili kačkavaljem i peći na jačoj temperaturi. Služiti tople.


 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PALAČINKE SA MESOM NA RUSKI NAČIN

Potrebno je:

8-10 palačinki
Za nadev:

250 g kuvanog mesa iz supe
1 glavica luka
1-2 jaja
100 g maslaca
so, biber, mirođija
Način pripreme:

Umutiti i ispeći palačinke. Skuvano meso iz supe odvojiti od kostiju i samleti na mašini za meso. Propržiti seckani luk na maslacu i pomešati ga sa dva seckana tvrdo kuvana jajeta. Dodati meso, posoliti i pobiberiti, po želji dodati svežu ili sušenu mirođiju. Napuniti palačinke, saviti ih u rolnice i pržiti na veoma tihoj vatri dok dobro ne porumene. Služiti ih kao glavno jelo uz goveđu ili pileću supu, boršč ili šči.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GURMANSKE PALAČINKE

Potrebno je:

20 palačinki

Za nadev:

1/2 kg junećeg mesa
3 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 praziluk
šoljica pirinča
1 jaje
so, biber, aleva paprika

Za preliv:

2,5 dl pavlake
Način pripreme:

Na ulju propržiti luk i praziluk isečen na kockice, izrendanu šargarepu, obareni pirinač i meso. Kada meso omekša, dodati alevu papriku i so, i naliti vodom da se još malo kuva. Umešati biber i jaje i puniti palačinke. Saviti ih u rolnice i ređati jednu do druge. Preliti pavlakom i peći u rerni oko 10 minuta.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

HORTOBAĐSKA MESNA PALAČINKA

Potrebno je:

12-16 palačinki
Za nadev:

400 g telećeg ili nemasnog goveđeg mesa
1 velika glavica luka
1 zelena paprika
1 paradajz
50 g dimljene slanine
aleva paprika
so
3 dl pavlake
Način pripreme:

Umutiti i ispeći palačinke. Nadev pripremiti na sledeći način: slaninu iseći na tanke kocke i staklasto propržiti. U poklopljenoj posudi na masti pirjaniti na kockice isečen luk dok ne omekša, posuti ga alevom paprikom i staviti meso isečeno na kocke srednje veličine. Na jačoj vatri ispržiti meso, dodati papriku, paradajz, so i pirjaniti poklopljeno dok ne omekša. Ako sok uvri dopuniti sa malo vode. Kad se meso skuva, izvaditi ga iz soka, sitno iseckati a sok ukuvati sa pavlakom. Mesu dodati toliko umaka koliko je potrebno da se dobije kremasta masa za mazanje, kojom treba puniti palačinke. Preliti preostalim sokom i pavlakom, a ako je suviše retko dodati malo brašna. Ugrejati palačinke u rerni, ali ih ne treba peći. Ukrasiti peršunom i služiti vruće.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PALAČINKE SA KOBASICAMA

Potrebno je:

1/2 l mleka
malo kvasca
1 kašičica šećera
2 jaja
400 g brašna
1 šolja vode
200 g kobasica
rendani parmezan
Način pripreme:

U mleko staviti kvasac, so, šećer i razmućena jaja. Masu dobro promešati pa dodati brašno i šolju vode, tako da masa bude malo gušća nego za obične palačinke. Dobro umutiti varjačom i ostaviti na toplom mestu da odstoji pola sata. Za to vreme kobasice iseckati na sitne kockice, i umešati ih kada testo malo nadođe. Pržiti na tiganju malo deblje palačinke. Pržene palačinke saviti preko sredine, posuti rendanim parmezanom i odmah služiti.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SVEČANE PALAČINKE SA MESOM

Potrebno je:

3 jaja
brašno
mleka i voda po potrebi
so
Za nadev:

250 g mlevenog mesa
1 praziluk
70 g pečuraka
70 g paprika
2 jaja
so, biber, mirođija

Za preliv:

2 dl pavlake
1 jaje
Način pripreme:

Umutiti i ispeći palačinke od navedenih sastojaka. Na ulju ispržiti iseckan luk, papriku, pečurke; dodati mleveno meso, 2 jaja, so, biber i seckane mirođije po ukusu. Ovom masom premazati palačinke i poređati u vatrostalni sud. Umutiti jaje sa pavlakom, preliti preko palačinki i zapeći u rerni. Služiti toplo.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PALAČINKE SA SALAMOM

Potrebno je:

250 g brašna
4 jaja
kašičica soli
1/4 l mleka
1/2 kašičice sušene majčine dušice

Za nadev:

2 zelene babure
4 paradajza
425 g šampinjona u listićima
veza peršuna
3 kašike maslaca ili margarina
150 g tanko sečene slanine
Način pripreme:

Zamesiti glatko testo od brašna, jaja, mleka i soli. Dodati majčinu dušicu i ostaviti testo da miruje 10 do 20 minuta. U međuvremenu očistiti paprike (drške i semenke) i iseći ih na tanke kolutove. Paradajz takođe iseći na kolutove 1 do 2 cm debljine. Ocediti šampinjone i iseckati peršun. Zagrejati dve kašike ulja na tiganju, stavitiunjega 1/4 pripremljenog testa pa peći palačinku dok donja strana ne porumeni. Na lice palačinke staviti četvrtinu količine salame, babure, paradajza i šampinjona. Prevrnuti palačinku pomoću poklopca jedne šerpe pa i drugu stranu kratko propeći. Na isti način ispeći i ostale tri palačinke. Pre posluženja posoliti, pobiberiti i staviti dosta peršuna. Uz palačinke služiti zelenu salatu prelivenu mešavinom sirćeta i ulja.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KROFNICE OD PALAČINKI

Potrebno je:


3 jaja
1/4 l mleka
brašna po potrebi
so
Za nadev:

1/2 kg telećeg mesa
1 glavica crnog luka
Za preliv:

2,5 dl pavlake
Način pripreme:

Umutiti i ispeći palačinke od navedenih sastojaka. Meso i luk dobro upržiti. Dodati biber, so i 2 kašike pavlake. Uzeti 5 palačinki pa između svake dve staviti nadev. Iz tako naslaganih i nadevenih palačinki vaditi malim kalupom krofne. Namazati sud masnoćom pa u njega ređati palačinke. Zatim, uzeti ponovo 5 palačinki, nadenuti ih, i isto tako postupati dok se ne utroši sav materijal. Napunjen sud ovakvim krofnicama preliti pavlakom i staviti u rernu da se zapeku četvrt sata. Od okrajaka testa iseći rezance i ukrasiti krofnice.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PIZZA PALAČINKE

Potrebno je:

smesa za palačinke bez šećera
Za nadev:

300 g salame sa povrćem
300 g tvrdog sira
300 g pečuraka
1/2 kesice origana
kečap
Način pripreme:

U napravljenu smesu za palačinke dodati narendanu salamu, sir, sitno iseckane pečurke i origano. Palacinke pržiti na vreloj masti ili ulju i služiti ih tople sa kečapom.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

POHOVANE PALAČINKE

Potrebno je (za palačinke):

1/2 l mleka
1/2 l vode
2 jajeta
malo soli
brašno

Za fil:

1/2 pileta (oko 1 kg mesa)
2 glavice crnog luka
ulje
so po ukusu
biber
2 kašičice senfa
1 veza peršuna
3-4 rendana kisela krastavčića
Način pripreme:

Od 1/2 litra mleka, 1/2 litra vode, 2 jajeta, malo soli i brašna umesiti testo za palačinke i ispeći ih. Palačinke peći tako da budu tanke i ostaviti ih da se ohlade. Od navedenih sastojaka trebalo bi da se dobije oko 40 palačinki.

Obariti 1/2 pileta (oko 1 kg mesa). Kada se piletina ohladi, odvojiti meso od kostiju i samleti na mašini za meso. Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti na ulju. Kad se luk proprži, dodati samleveno pileće meso i još desetak minuta dinstati. U izdinstanu masu dodati so po ukusu, malo bibera, dve kašičice senfa i sitno iseckanu vezu peršunovog lista. Na kraju dodati 3-4 rendana kisela krastavčića srednje veličine.

Na sredinu palačinke staviti kašiku fila i rastanjiti u obliku kocke veličine 4x4 cm. Preklopiti levu i desnu stranu palačinke ka sredini, a potom odozgo i odozdo tako da se dobije kocka. Palačinke u obliku kocke slagati na tacnu tako da preklop bude okrenut na dole. Palačinke staviti u frižider i ostaviti ih da odstoje makar jedan sat, a onda ih pohovati. Pohovanje vršiti na klasican nacin: palačinke uvaljati najpre u brašno, a potom u razmućeno jaje.

Palačinke možete pripremiti i ranije i složene na tacni staviti u zamrzivač. Kada vam zatrebaju za posluženje, izvadite ih iz zamrzivača jedan sat ranije i pred služenje ih samo ispohujte.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 12:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZAPEČENE PALAČINKE

Potrebno je:

8 palačinki
Za nadev:

250 g mlevenog mesa
100 g luka
50 g ulja (5 kašika)
1 kašika začina "C"
200 g svežeg paradajza
so, biber, majoram
Za preliv:

2,5 dl kiselog mleka
2 jaja
so, muskatni oraščić
40 g parmezana
Način pripreme:

Na vruće ulje dodajte luk i mleveno meso, pa kratko dinstajte, dolivajući male količine vode. Nakon toga, dodajte oguljen i izrezan paradajz, začin "C", so, biber i majoram i dinstajte dok voda ne ispari. Tim nadevom punite već pripremljene palačinke, savijte ih i složite jednu do druge u vatrostalnu činiju ili tepsiju premazanu maslacem.

Preliv: kiselo mleko izmešajte sa žumancima, ribanim parmezanom, ribanim muskatnim oraščićem i snegom od belanaca. Pecite u vrućoj rerni oko 15 minuta.

Servirajte toplo kao predjelo ili kao glavno jelo uz neku svežu salatu. Vreme pripreme: oko 60 minuta.
 
SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 40

Datum registracije: 14 Jul 2004
Poruke: 4277

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GRČKE PALAČINKE
(poslao Miloš Petrik, Beograd)

Potrebno je:

8-10 palačinki
Za nadev:

250 g feta sira
jedna kisela pavlaka
petnaestak zelenih maslina
3 čena belog luka (po želji)
peršun (po želji)
origano (po želji)
Način pripreme:

Krupno izrendati feta sir i pomešati sa pavlakom i sitno seckanim maslinama. Začiniti origanom, sitno seckanim peršunom i belim lukom (može i gnječeni beli luk) po želji, i filovati palačinke.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Palacinke Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Strana 2 od 10

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon