www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Predjela
Strana prethodna  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fino predjelo
Sastojci:

- 150 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo soli
- 1 jaje
- 80 g putera

Za fil:

- 150 g mladog sira
- malo soli i bibera
- 2 kašike mleka
- 4 kašike pavlake
- iseckan peršun
- glavica crnog luka
- kašičica crvene paprike
Priprema:

Umesiti glatko testo i razvaljajte ga debljine 1,5 cm. Isecite razne oblike sa modlicama i pecite 15 minuta na 220 stepeni.

Priprema fila:

Izmešajte sir, so, biber, mleko i pavlaku. Masu podelite na tri dela. U prvi deo stavite peršun, u drugi luk a u treći kašičicu aleve paprike. U špric za dekoraciju stavite fil i ukrasite ohlađene kolačiće.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vekna od tunjevine i krompira
Sastojci:

- 4 veća krompira
- 1 konzerva tunjevine
- malo majoneza
- so i biber


Priprema:

Skuvati i ispasirati krompir. Zatim ga izmešati sa jednom konzervom tunjevine. Posoliti, pobiberiti i umešati malo majoneza. Dobro izmesiti i masu oblikovati u veknu. Premazati majonezom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat od tunjevine
Priprema:

Skuvati 400 dl mleka, dodati 6 kašika brašna (kao puding). Kad se ohladi dodati 5 jaja i mutiti mikserom (jedno po jedno). Razliti u pleh i ispeći kao rolat da porumeni.

FIL:

Iscediti 2 konzerve tunjevine i izmrviti, sitno iseckati nekoliko (3-4) krastavčića. Dodati malo majoneza i malo senfa da se fil izjednači. Isfilovati i uviti rolat. Odozgo premazati pavlakom i ukrasiti rendanim kačkavaljem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat od šargarepe
Priprema:

Umutiti 5 jaja, posebno žumanca - posebno belanca, kada je umućeno sjediniti, u to dodati 1 pavlaku, odprilike 5 kašika brašna, na vrh noža praška za pecivo, 2 šargarepe sitno izrendane i 1 kafenu šoljicu ulja. Peći u podmazanom plehu.


Fil:

Krem sir, 250 gr. kačkavalja i naseckane šunke preko toga. Izrendati 3 cela kuvana jaja i namazati malo majoneza.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 4:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat sa jajima
Potrebno je:
- 3 crvene parike, 3 kasike ulja, so, biber
- glavica luka, cen belog luka, 6 jaja
- 2 kasike brasna, 3 kasike krem sira
- veza mirodjije ili nekog drugog zacinskog bilja

Zagrejati rernu na 200 stepeni, ispeci paprike kako za ajvar, izvaditi ih i pokriti krpom. Oljustiti parike, iseci ih poredjati u pleh i preliti sa dve kasike ulja, iseckati crni i beli luk i posuti po paprikama i peci sve oko 10 minuta. Iseckati mirodjiju, jaja pomesati sa brasnom i krem sirom i dodati mirodjiju. Masu posoliti i pobiberiti, zagrejati kasiku ulja u teflonskom tiganju i izruciti pripremljenu masu. Peci debelu palacinku na srednjoj temepraturi oko 7 minuta, sve dok donja strana ne porumeni. Pokriti tiganj plitkim tanjirom, okrenuti palacinku i vratiti je u tiganj i peci oko 7 minuta. Po ohladjenoj palacinki poredjati predhodno pripremljene komade paprike i uviti je. Kada se rolat ohladi, iseci ga na parcice i servirati ga uz salatu, paradajz i zacinsko bilje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kuglice sa kikirikijem
Potrebno:
150 gr. kikiriki,
400 gr. brašna,
250 gr. margarina,
2 žumanca,
prašak za pecivo,
4 kašike kisele vode.
Praviti kuglice, uvaljati u belance i u susam.
Peci na 200 C.
Prijatno!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KUPUS KIFLE
SASTOJCI:

šoljica ulja
brašno
3 kašicice šecera
1/2 l mleka
1 kvasac
1 margarin
3 jaja
3 kašicice soli
sir
PRIPREMA

Zamesiti testo od ulja, kvasca rastopljenog u mleku, šecera i brašna.Treba da bude meko zamešeno.Rastanjiti oklagijom što je moguce više.U medjuvremenu dobro izmešati (može mikserom) margarin, 3 žumanca i so.Time premazati testo i preklopiti.Raseci na pola po dužini, a onda na trouglove, stavljati sir, uvijati kao kifle i peci u podmazanom plehu.Pri kraju pecenja umutiti cvrsto preostala belanca, staviti po malo na svaku kiflicu i još malo peci.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MUSAKA OD KISELOG KUPUSA
Na vrelom ulju malo prodinstajte seceni luk, slaninu i krupno mleveno svinjsko i govedje meso. Na kraju dodajte pradajz, lovor, vegetu, so i biber, pa sve zajedno izmesajte. U duboku vatrostalnu posudu stavite polovinu isecenog kiselog kupusa (prekiseli kupus operite), stavite nadev od mesa, pospite pirincem i prekrijte drugom polovinom kupusa. Sve prelijte mesavinom od mleka i jaja, poklopite poklopcem i stavite u vrucu rernu da se pece 40-50 minuta. Servirajte uz kuvani slani krompir.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pasteta od patlidzana (predjelo ili salata)


Tri patlidzana sa korom peci u toploj pecnici 1 sat.Ohladjene patlidzane oljustiti i ispasirati (plasticnim nozem i varjacom jer u dodiru sa metalom patlidzan dobija gorak ukus).
U dubljoj ciniji izraditi 3 zumanceta, malo soli, secera,1 kasicicu senfa; mutiti mikserom i dodavati ulje dok se nedobije gusta masa kao majonez.U tu masu dodati sitno rendanu manju glavicu crnog luka , 1 cesanj belog luka i ispasirani patlidzan.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pasteta od pecuraka
RECEPT=
2 kasike maslinovog ulja
1 cen belog luka
1 kasicica persuna
1 kasika limunovog soka
kasicice belog bibera - i ovde nesto nije u redu sa tastaturom, verovatno 189kg bibera
1 manji crni luk, sitno iseckan
1 1/2 solja iseckanih pecuraka
1 solja izblansiranih i oljustenih badema, samlevenih
1 kasicica soja sosa
1/2 solje
povrce za ukras

U srednje zagrejano maslinovo ulje, dodati crni i beli luk i pecurke. Dinstati dok ne omekšaju sastojci, ali da ne potamne.Ostaviti da se ohladi, dodati persun i promesati. Sipati mesavinu u blender i izmiksirati. Dodati preostale sastojke i opet miksirati dok smesa ne postane ujednacena.Posebno umesati mlevene bademe. Sipati u posudu za serviranje i ukrasiti listovima persuna i stapicima badema.
Sluziti sa razanim ili integralnim hlebom, zelenim maslinama i Italijanskim rizlingom.

KOMENTAR=Moze umesto mlevenih badema i mlevene leblebije

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pasteta od ribe

3-4kg sitne rijecne ribe (ocistiti, odstraniti glave peraje i isjeci na komade) podmazati dno exspres lonca, staviti podlozak i na njega sloziti ribu kad je riba slozena, sipati vodu i ulje sve do iznad ribe u srazmjeri 1:2 (1 casa vode, 2 ulja) po vrhu staviti isjecene 2 glavice crnog i bijelog luka, 1/2kesice mljevenog bibera i 10 zrna bibera, 2 kasike bio zacina i 2-3 lista lorbera. Zatvoriti lonac i kuhati 45 minuta
od momenta kad prosisti.Lonac otvoriti tek kad se potpuno ohladi. Mikserom sve dobro izmijesati i po ukusu jos posoliti.
Gotovu pastetu staviti u manje teglice i cuvati u frizideru.
KOMENTAR=Savjetujem vam da odlijete ulje prije nego sto pocnete mikserom mutiti skuhanu ribu pa da ga postepeno dodajete. Tako cete sami odrediti gustocu pastete koju zelite.Vodite racuna da riba ne moze dugo stajati, pa vam savjetujem da za pocetak napravite pola mjere.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PICLE (KROKETI OD KUKURUZNOG BRAŠNA)
Za 4 osobe potrebno je: 2 jajeta, so (po potrebi), kukuruzno brašno (griz) i jedna šolja mleka.
Priprema: umutiti jaja, a zatim dodati so, mleko i kukuruzni griz da masa ne bude mnogo gusta. Na vrelo ulje spuštati kašikom i peci tanke krokete dok ne porumene. Mogu se jesti sa sirom, kajmakom, džemom.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Predjela Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  sledeća
Strana 2 od 11

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon