www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kineska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 12:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Njoke sa spanacem

Potrebno je:
- 2 pakovanja zamrznutog spanaca ( ili svezeg)
- 250 g mladog sira
- 2 jaja
- 100 g parmezana
- 250 g brasna
- 50 g putera
- so, biber

Odmrznuti spanac pomesati sa sirom, jajima, pobiberiti, posoliti. Dodati 1/3 parmezana. Dodati brasno. Pomocu kasike praviti njoke, posipati brasnom da se testo ne lepi za ruke i stavljati u kljucalu vodu. Kada njoke "izrone" na povrsinu kuhati ih jos oko 5 min. Vaditi i slagati u vatrostalnu posudu. Posuti ostatkom parmezana ili po zelji nekim drugim sirom. Puter iseci na listice i staviti odozgo. Zapeci u rerni dok se sir ne zarumeni.


 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Supa s rakovima i šećercem
SASTOJCI

1 litar pileće supe
250 grama mesa rakova
375 grama kukuruza šećerca
3 mlada luka
1 čen belog luka
1 kašika blagog soja sosa
1 kašika kukuruznog brašna
sezamovo ulje
malo đumbirovog korena
so i biber
NAČIN PRIPREME
Skuvajte meso rakova. Kukuruzu šećercu dodajte šolju supe i mikserom mutite dok ne dobijete homogenu masu. Mladi luk, beli luk i đumbirov koren sitno naseckajte, pa sipajte u ostatak supe zajedno sa sojinim sosom. Polako zagrevajte i kada počnu da se pojavljuju prvi mehurići, dodajte meso rakova i izmiksanu kukuruznu masu. Nastavite s kuvanjem, a u međuvremenu kukuruzno brašno razmutite u 2 kašike vode, pa i to dodajte u supu, lagano mešajući dok se malo ne zgusne. Posolite i pobiberite. Servirajte tako što ćete u svaki tanjir, pre sipanja supe, kapnuti po nekoliko kapi sezamovog ulja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineska rebra
SASTOJCI

1250 grama svinjskih rebara
đumbirov koren
2 čena belog luka
2 kašike suvog šerija
2 kašike soja sosa
2 kašike sosa boisin
2 kašike paradajz pirea
1 kašika susamovog ulja
1 kašika šećera
so, biber
NAČIN PRIPREME
Rebra poslažite u đuveč, posolite ih i pobiberite, pa ih oko sat vremena pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 140 stepeni. Đumbirov koren ogulite i narendajte, beli luk izgnječite, pa spojite sa boisin i soja sosom, šerijem, pireom od paradajza, susamovim uljem i šećerom. Ovom smesom prelijte rebra, povećajte temperaturu i pecite još 20-tak minuta. Poslužte toplo, uz mladi luk.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Škampi na kineski način
SASTOJCI

1/2 kg repova škampa
100 grama slanine
1 šargarepa
1 zelena paprika
1 krastavac
4 kašike prošeka
3 kašike gustina
1 belance
1 šoljica pileće supe
2 kašike soja sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika šećera
1 mladi luk
malo đumbira
NAČIN PRIPREME
Škampe prelijte sa 2 kašike prošeka i pospite sa 2 kašike gustina. Belanca umutite i prelijte preko škampa. Sve promešajte i ostavite da odstoji na hladnom. Slaninu, papriku, krastavac i šargarepu isecite na trake. Šargarepu kratko prokuvajte u slanoj vodi. Pomešajte supu, preostali prošek, kašiku gustina, šećer i sirće. U dubokom ulju ispržite škampe, ocedite ih i ostavite na toplom. Kratko ispržite luk, đumbir, papriku, šargarepu i slaninu, zatim dodajte krastavac i škampe, dolijte supu i prokuvajte još jednom neprestano mešajući.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Račići u grašku

SASTOJCI

400 račića
300 grama graška
1 đumbir
1 belance
2 kašike gustina
1,5 kašika belog vina
4 kašike ulja
1 kašika soli
1/2 kašičice soli
biber
NAČIN PRIPREME
Očistiti i oprati račiće, posuti ih gustinom i ostaviti da odstoje na hladnom 15-tak minuta. Zatim ih propžiti na ulju nekoliko minuta i ocediti. U drugoj posudi izdinstati grašak kome ste dodali đumbir, so i šećer. Posle nekoliko minuta, dodati račiće, vino, pobiberiti i dinstati još nekoliko minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mešano povrće s bademima



SASTOJCI

250 grama tikvica
250 grama pečuraka
1 paprika
60 grama prženih listića badema
1 kašika limunovog soka
so, biber
NAČIN PRIPREME
Tikvice, papriku i pečurke isecite na tanke režnjeve. Tikvice propržite na maslinovom ulju. Kada počnu da menjaju boju, dodajte papriku i pečurke i prelijte limunovim sokom. Posolite i pobiberite. Ostavite još malo na vatri da se krčka, sve vreme mešajući. Pospite bademima i poslužite dok je toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kuvani kineski kupus



SASTOJCI

50 grama egzotičnih pečuraka (muer)
4 filea belog mesa (po 100 grama)
75 ml soja sosa
2 kašike susamovog ulja
1 luk
1 crvena, žuta i zelena paprika
800 grama (1 glavica) kineskog kupusa
1 litar supe od povrća
50 ml sirćeta
1 kašika šećera
so, biber
3 kašike sosa od ostriga
250 grama rezanaca
2 kašike gustina
1 veza vlašca
NAČIN PRIPREME
Muer pečurke staviti u činiju i preliti vrućom vodom, pa držati 60 minuta da bi omekšale. Pileće belo meso oprati, osušiti i iseći na trake. U činiji pomešati sa soja sosom i oko 60 minuta marinirati. Izvaditi i ocediti.

U šerpi zagrejati susamovo ulje, pa ispržiti meso sa svih strana. Luk oljuštiti i sitno iseckati. Papriku oprati, iseći napola, izvaditi semenke, pa iseći na trake. Zajedno sa lukom dodati mesu i pržiti oko 5 minuta. Kineski kupus očistiti, oprati, iseći na trake i zajedno propržiti.

Usuti supu, promešati i pustiti da provri. Dodati sirće i šećer. Začiniti solju, biberom, sosom od ostriga (ili drugih školjki) i na manjoj temperaturi kuvati oko 10 minuta. Skuvati rezance i ocediti ih. Začiniti po želji. Zatim kuvano povrće zajedno sa pilećim belim mesom rasporediti na tanjire, preko staviti rezance, blago promešati i pre serviranja posuti sitno seckanim lukom vlašcem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dinstana patka
SASTOJCI

patka
100 grama šampinjona
2 kašike prošeka
2 kašike soja sosa
7 kašika gustina
1 kašika seckanog belog luka
1/2 kašičice đumbira
3 šoljice pileće supe
grančice zelenog dela celera
2 kašičice šećera
1/3 kašičice bibera
2 mlada luka
NAČIN PRIPREME
Patku očistite, operite, prosušite i isecite na manje komade. Pospite je sa 5 kašika gustina i ispržite komad po komad u dubokom ulju. Svaki komad izvadite na papirnu salvetu da bi se ocedio, a zatim stavite meso u dublju vatrostalnu posudu.

Pomešajte 1 kašiku soja sosa, supu, đumbir i prošek. Dobijenom smesom prelijte meso. Zagrejte do ključanja i kuvajte oko 2 minuta. Činiju pokrijte folijom, smanjite vatru i kuvajte. Pečurke isečene na kriške kratko prodinstajte, pa dodajte masi zajedno sa sitno nasečenim grančicama celera, šećerom, biberom i kašikom soja sosa. Kuvajte još 3-4 minuta. Ukrasite mladim lukom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pijane breskve
SASTOJCI

4 breskve
3 dl belog vina
50 grama šećera
1 vanilin šećer
NAČIN PRIPREME
Operite breskve i isecite ih na kriške. Šećer i vanilin šećer rastopite u zagrejanom belom vinu. Dok je još toplo, prelijte preko bresaka i ostavite da najmanje jedan sat stoje na hladnom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineska pogača od ribe, pirinča i jaja
SASTOJCI

3 šolje pirinča
1 šolja sirćeta
1 šolja peršuna
1 riba
3 jaja
1 glavica belog luka
sok od limuna
so i biber
NAČIN PRIPREME
Pirinač i jaja obariti. Tvrdo kuvana jaja krupno narendati. Sitno naseckati glavicu belog luka i peršun. Ribu izgnječiti. Ovako pripremljene sastojke sjediniti i zamesiti tako da se dobije smesa u obliku pogače. Staviti je u pleh i zapeći dolivajući ulje. Kad se malo zapeče, preliti je sa malo limunovog soka i poslužiti toplu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mošutna patka s jasminom
SASTOJCI

2 mošutne patke od po 1,5 kg
200 grama svinjske masti
1/2 litar jakog zelenog čaja
6 malih bambusovih izdanaka
1 kašičica svežeg jasminovog cveta
1 kašičica suvog jasminovog cveta
5 cl soja sosa
6 cl hao shina (kinesko vino od riže)
5 grama vetsina (mirođija u obliku praha)
NAČIN PRIPREME
Obema patkama odrežite trtice i bacite ih, a patke napunite korom od jedne narandže, obmotajte ih uzicom, pa ih sa svih strana oštro propecite na svinjskoj masti. Dolijte zeleni čaj, prekrijte posudu i patke pecite u rerni. Malo pre nego što budu gotove, dodajte bambusove izdanke, soju, vetsin, hao shin i suvi jasminov cvet, a po potrebi dolijte još malo tečnosti.

Gotove patke izvadite, meso potpuno skinite sa kostiju, pa ga narežite na prikladne komade, a bambusove izdanke narežite na režnjeve. Ostavite da kratko vreme miruju, a zatim pažljivo skinite mast sa posude u kojima su se patke pekle. Komade patke i bambus naglo i brzo prepecite na masti, ocedite ih i stavite u kinesku činiju. Skinutu mast malo zgusnite rižinim puderom, procedite je i prelijte patke. Jelo pospite svežim jasminovim cvetom i iznesite na sto.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeni pirinač s kestenjem



SASTOJCI

200 grama pirinča
20 kestenova
70 grama pečuraka
2 rebra celera
1 mladi luk
1 kašičica soja sosa
biljno ulje
so
NAČIN PRIPREME
Pečurke operite i očistite, a kestenje iz konzerve ocedite. Očistite celer. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite ga i odložite. Luk očistite, narežite na kolutiće i prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač i pecite ga 5 minuta na jakoj vatri, neprekidno mešajući. Dodajte pečurke, kestenje i celer, posolite i nastavite da kuvate na smanjenoj vatri još 10 minuta. Dodajte soja sos, promešajte i poslužite.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Kineska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 4 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon