www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
tijance1984
Šef kuhinje veca kuvarica
Šef kuhinje veca kuvarica



Godine: 40

Datum registracije: 25 Mar 2005
Poruke: 5095

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 10, 2005 12:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SNICLE U SOSU OD PERSUNA

SASTOJCI (za 4 osobe)

25 grama sušenih vrganja
1 glavica crnog luka
50 grama šunke
4 kašike ulja
500 grama telećih šnicli
400 grama kratkih makarona
so, biber
1 vezica peršuna
150 grama krem-sira
2 kašike sosa po želji
NAČIN PRIPREME
Kuvati pečurke u 300 ml vode oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Oljuštiti luk i iseći šunku. Oprati meso, obrisati ga suvom krpom i iseći.

Testeninu kuvati u slanoj vodi dok voda ne proključa. Izliti vodu u kojoj su kuvane pečurke u drugu činiju, ocediti i po želji iseckati.

Meso peći oko 3 minuta u zagrejanom ulju. Izvaditi, posoliti i pobiberiti. Šunku i luk dinstati u socu od prženog mesa. U to dodati pečurke i 250 ml vode u kojoj su kuvane pečurke. Dodati krem-sir, promešati, kuvati oko 5 minuta i začiniti.

Oprati peršun i iseckati. U napravljenu prženu smesu dodati sos po želji, peršun i meso. Servirati i služiti sa testeninom a po želji garnirati zelenišem.


 
DavorCity
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 49

Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 212
Mesto: Kumanovo

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 18, 2005 1:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena teleca prsa
za 8 osoba
teleca prsa
1 kg belog hleba
200 gr putera ili margarina
3 jaja
100 gr praske sunke
1 vezica persuna
1 muskatni orascic
1 kesica ribanog parmezana
2 dl mleka
150 gr. ulja
1/2 kasikice bibera
so


umak
1 kasika brasna
1 kasikica koncentrata od paradajza
20 gr putera
Teleca prsa operite, pa pazljivo odstranite kosti (to cete najbolje uraditi tankim ostrim nozem). Pazljivo rukom izmedju opni napravite udubljenje. Sa hleba odstranite koru, a sredinu iseckajte na kockice i nakapajte mlekom. U posudu dobro izmesajte puter ili margarin, dodajte 2 zumanca i 1 celo jaje, izmesajte, pa naribajte muskatni orascic. Dodajte naseckanu sunku i rendani persun, kockice hleba i naribani parmezan. Lagano izmesajte, pa pripremljenim nadevom napunite prsa. Osolite. Punjena prsa stavite u lim. Sa strane poredjajte kosti, sasijte otvor i prelijte uljem. Pecite u pecnici na 200C ,oko 1 sat. Svake 3-4 minute prelivajte punjena prsa sokom u kojem se peku.
Pecena prsa izvadite, a u limu ostavite sok i kosti, vratite u pecnicu i pecite sve dok tekucina ne ispari i ostane samo masnoca. U masnocu dodajte malo brasna, promesajte, a zatim umesajte koncentrat paradajza. Nalijte vrucu vodu (2L vode na 1 kg kostiju) i kuvajte sve dok tekucina ne ispari na polovinu. Nakon toga procedite, dodajte puter, pa jos malo prokuvajte.
Punjena prsa sluzite s pripremljenim umakom i pireom od krompira ili garniturom od povrca
New Spiral
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina u umaku

potrebno je :

1. 800 g telećih prsa bez kosti,
2. 60 g maslaca,
3. 50 g slanine izrezane na ploške,
4. 200 g malih glavica luka,
5. 200 g svježeg očišćenog graška,
6. 300 g rajčice,
7. 200 g mlade mrkve, malo brašna,
8. 1 korica od limuna,
9. 1 čaša suhog bijelog vina,
10. malo juhe, papar, sol.

Izrežite meso na deblje komade i malo ih pobrašnite. U velikoj tavi popržite sitno iseckanu glavicu luka i slaninu na malo maslaca, dodajte meso, posolite, popaprite i pecite da porumeni sa obiju strana. U međuvremenu poparite preostale glavice luka u kipućoj vodi nekoliko minuta, skuhajte grašak i posebno mrkve, izrezane na četvrtine, ali neka se ne raskuhaju. Mesu dodajte lukove, sve prelijte vinom i ostavite da ispari. Dodajte rajčicu, mrkve, grašak i koricu od limuna. Sve prelijte sa malo juhe i kuhajte poklopljeno na blagoj vatri. Meso poslužite preliveno umakom i povrćem. Vreme pripremanja sat i po. Priprema je laka.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina sa kroketima

potrebno je :

1. 4 kom. teletine (sa šupljom kosti),
2. 30 g maslaca,
3. konzerva od 250 g graška,
4. 1 mrkva, 1 luk, 1 režanj češnjaka,
5. 1 celer, 4-5 žlica umaka od rajčica,
6. malo brašna, prstohvat origana,
7. suho bijelo vino, malo juhe, ulje, papar, sol.
za krokete :
1. 200 g riže,
2. 50 g maslaca,
3. 1 komacić luka,
4. 50 g ribanog parmezana,
5. 2 jaja, oko 7 dl juhe,
6. 1/2 vrećice šafrana, malo brašna,
7. krušne mrvice, ulje.

Vežite teleće odreske tankim koncem, tako da ne izgube oblik. Izrežite crveni luk, češnjak, mrkvu i celer. U tavi dobro zagrejte maslac i 4 žlice ulja, stavite meso, koje ste prethodno uvaljali u brašno i pecite ga da porumeni, okrećući ga sa vremena na vreme.Posolite, popaprite, poprskajte sa pola čaše vina i ostavite da vino ispari. Zatim dodajte izrezano povrće, dobro ga propirjajte, dodajte umak od rajčica, razrijeđen sa malo juhe, posolite ako treba, poklopite posudu i kuhajte meso na tihoj vatri, uz povremeno okretanje. Na pola kuhanja dodajte grašak, ocijeđen od vode i opran. U međuvremenu pripremite rižoto za krokete : popržite izrezan luk na polovici maslaca i žlici ulja, dodajte rižu i malo-pomalo kipuću juhu (manje od jedne kutlače). U juhu koju ste ostavili po strani razmutite šafran i izlijte u rižu nakon 15 minuta kuhanja. Dodajte soli i često miješajući, kuhajte još tri i ili četiri minute. Skinite rižoto sa vatre i dodajte preostali maslac, jaje i ribani parmezan, zatim ostavite da se ohladi. Pobrašnjenim rukama pravite okruglice od riže veličine oraha, umačite ih u razmućeno jaje i krušne mrvice i pržite ih na dosta vrućeg ulja. Pet minuta prije nego što skinete meso sa vatre, postpite ga origanom. Poredajte meso na tanjur za posluživanje, prelijte ga njegovim sokom, okružite kroketima do riže, koje ste rumeno ispržili i poslužite toplo. Vreme pripremanja 2 i po sata. Priprema je laka.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 1:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kroketi od govedine ( za 4 osobe )

potrebno je :

1. 300 g kuhane govedine,
2. 75 g maslaca, 50 g brašna,
3. ribani parmezan, 1 ljutika,
4. 2 jaja, malo paprike,
5. 3 ploške jezika (ili šunke),
6. malo juhe, brendi, ulje, sol.

Rastopite u posudi 50 g maslaca, dodajte brašno, miješajte i polako dodajte oko 2 decilitra kipuće juhe: trebate doliti prilično gust umak, začinite solju, skinite sa vatre, dodajte parmezan i papriku. Izrežite kuhanu govedinu sa ljutikom i popržite na preostalom maslacu, prelijte sa 2 žlice brendija i ostavite da alkohol ispari. Skinite sa vatre i dodajte jezik ili šunku, sasvim sitno izrezano, dodajte soli ako treba i dobro promiješajte. U meso umiješajte pripremljen umak, sir i jedan žumanjak. Ostavite da se ohladi, zatim pravite okruglice, umačite ih u preostala jaja ( 1 cijelo jaje i bjelanjak od žumanjka koji ste upotrijebili ) i još soli ako je potrebno, zatim u krušne mrvice, pa pržite u dosta vrelog ulja, okrećući ih da ravnomjerno porumene.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PIKANTNE ŠNICLE NA TANJIN NAČIN
SASTOJCI: 8 šnicili (broj šnicli zavisi od broja osoba), biber, so, začin C, ulje ili mast za prženje, 1 pavlaka, 2-3 čena iseckanog belog luka, 100 grama narendanog kačkavalja, 1 jaje, 1 kašika senfa
NAČIN PRIPREME: Šnicle dobro izlupati, pobiberiti, posoliti i posuti začinom C. Ispržiti ih na ulju ili masti. Ispržene šnicle staviti u tepsiju koja je malo pouljena, pa preliti dobro sjedinjenom smesom od 1 pavlake, 2-3 čena iseckanog belog luka, 100 grama narendanog kačkavalja, 1 jajeta i 1 kašike senfa. Zapeći u rerni dok se ne uhvati zlatnožuta korica.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GULAŠ
SASTOJCI: 250 grama svinjskog mesa, 250 grama telećeg mesa, 5 srednjih šargarepa, 2 velike glavice crnog luka, 2 srednja krompira, 2 sezonske paprike, paradajz po ukusu
NAČIN PRIPREME: Sve sastojke iseckati na krupne komade. Najpre meso malo propržiti na ulju i dodati malo vode, a zatim sve krupno isečeno povrće staviti u šerpu i takođe malo prodinstati. Naliti otprilike litar vode i poklopiti. Kad bude skuvano, napraviti gustu zapršku, pa posuti začinom C i po ukusu dodati malo bibera.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SVINJSKE ŠNICLE U SOSU OD PAVLAKE
SASTOJCI: 1 kg šnicli od svinjskog mesa, ulje, vegeta, brašno, 1 čaša pavlake, 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja, beli biber
NAČIN PRIPREME: Uveče izlupati šnicle od svinjskog mesa samo sa jedne strane, svaku šniclu blago namazati uljem i ostaviti da prenoći (i omekša). Sutradan šnicle posoliti vegetom, uvaljati u brašno i blago propržiti sa obeju strana. Potom ih vratiti u tiganj u kom su pržene, dodati celu pavlaku, oko 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja, malo belog bibera i ostaviti da se prokrčkaju oko 40 minuta. Služiti uz krompir pire kom možete dodati 1-2 čena belog luka.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MESO U PIKANTNOM UMAKU
SASTOJCI: oko 1/2 kg mesa isečenog na tanke šnicle, so, brašno, 3-4 čena belog luka, 2 lista lovora Preliv: 2 dl mleka, 1 dl kuvanog paradajza, 1 dl piva, 1/2 dl ulja, 1 kašičica šećera, 1 kašika senfa, malo vegete
NAČIN PRIPREME: Meso iseći na tanke šnicle, posoliti i uvaljati u brašno. Poređati šnicle u tepsiju, posuti ih sa 3-4 čena belog luka i prekriti sa 2 lista lovora. Meso preliti umakom napravljenim od navedenih sastojaka, tepsiju sa mesom i umakom prekriti folijom i peći u rerni dok meso ne omekša.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SRPSKA PLJESKAVICA
SASTOJCI (za 4 porcije): 400 grama govedine, 200 grama svinjetine (od plećke), 120 grama sitno iseckane ljute papričice, 12 grama soli, 80 grama sitno iseckanog luka, 10 grama istucanog belog luka, 40 grama ulja
NAČIN PRIPREME: Meso za peljskavicu treba samleti u mašini (br. 5 ili meso treba dva puta samleti). Samleveno meso posoliti, dodati odgovarajuće začine prema receptu, dobro izmešati i pustiti da odstoji 20-tak minuta. Od te smese oblikovati pogačice veličine dlana. Roštilj namazati uljem i na njemu peći pljeskavice 8-10 minuta.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PODVARAK SA SVINJETINOM
SASTOJCI: 1 kg kiselog kupusa ribanca ili glavica kiselog kupusa isečena na rezance, 1 kg svinjetine, 1 šolja ulja, so, biber, začin C, lorber
NAČIN PRIPREME: Najpre probajte kupus; ako je kiseliji nego što želite, properite ga. Ocedite ga i propržite na polovini ulja i dolijte sasvim malo vode. Kad kupus omekša, sipajte ga u pogodnu vatrostalnu posudu. Na zagrejanom preostalom ulju propržite isečeno meso koje ste prethodno posuli začinom i posolili, a pri kraju prženja pobiberili. Tako pripremljeno meso poređajte na kupus i prelijte preostalim uljem na kojem je i proprženo. Meso zatim pritisnite da bi potpuno prodrlo u kupus, pospite celu površinu smrvljenim lorberom i ravnomerno, po celoj površini, prelijte sa nekoliko kašika vode. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi oko 1 sat. U toku pečenja meso možete prevrnuti da bi porumenelo sa obeju strana.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 10:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PUSTA - MAĐARSKI GULAŠ
SASTOJCI: 700 grama govedine od plećke, 100 grama suve slanine, 2 glavice luka, 1 čen belog luka, 2 zelene paprike babure, 2 paradajza, 1 suvi feferon, mlevena ljuta crvena paprika, mast, so
NAČIN PRIPREME: Meso narežite na male komade. Slaninu narežite na kockice, pa je propržite na masti. Zatim dodajte iseckani crni i beli luk, pa narezano meso, očišćenu papriku isečenu na rezance i oguljeni paradajz isečen na kriške. Sve to zajedno dinstajte, uz dolivanje vode, dok meso i povrće potpuno ne omekša. U gotov gulaš dodajte dobro oprani suvi feferon. Poslužite uz kuvani slani krompir.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 5 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon