www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Italijanska Kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Napuljski sladoled (Cassata Napolitana)
SASTOJCI (za 10 osoba)

3 belanca
3 dl umućene slatke pavlake
2 dl sladoleda od malina
2 dl sladoleda od pistaća
2 dl sladoleda od vanile
150 grama šećera
150 grama ušećerenog voća
2 dl ruma
NAČIN PRIPREME
Iseckajte voće na kockice i natopite ih u rumu. U veliki kalup sipajte, sloj po sloj, sladoled od vanile, malina i pistaća, a sredinu ispunite smesom koju ćete pripremiti na sledeći način: belance umutite i izmešajte sa vrućim ukuvanim šećerom. Kada se ta masa ohladi, dodajte joj umućenu slatku pavlaku i natopljeno voće. Sladoled stavite u zamrzivač da se stegne, a zatim ga istresite iz kalupa i ukrasite po želji.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pica s džigericom
SASTOJCI

500 grama brašna
20 grama pivskog kvasca
mlaka voda
pileća džigerica
so, biber
ulje
peršunov list
NAČIN PRIPREME
Zamesite testo od brašna, kvasca i vode, pa ga pustite da odstoji na toplom da malo naraste. Razvucite ga i stavite u pleh prethodno podmazan uljem.

Džigericu očistite i isecite na komadiće, pa je prodinstajte na malo ulja. Posolite i pobiberite. Rasporedite džigericu preko testa za picu i pospite sitno seckanim peršunovim listom. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti s lukom i ringlicama
SASTOJCI

500 grama špageta
4 glavice crnog luka
1 kutija ringlica u ulju
150 grama sira
peršun
maslinovo ulje
so, biber
NAČIN PRIPREME
Špagete skuvajte u slanoj vodi. Luk sitno naseckajte i izdinstajte na ulju zajedno sa sitno naseckanim peršunovim listom i izgnječenim ringlicama. Posolite i pobiberite. Kuvane špagete procedite, pa ih, dok su još tople, sipajte u šerpu s ringlicama i izmešajte dok je još na vatri. Gotove špagete rasporedite po tanjirima i svaku porciju pospite izgnječenim sirom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Povrće s testeninom na napolitanski način
SASTOJCI

250 grama makarona
250 grama brokula
250 grama tikvica
150 grama gljiva (šiitake)
1 glavica crnog luka
1 sveža crvena paprika
2 čena belog luka
60 grama putera
60 grama brašna
600 ml mleka
1 kašičica senfa
malo muskatnog oraščića
75 grama tvrdog sira
NAČIN PRIPREME
Skuvajte testeninu u prethodno posoljenoj vodi. Skuvajte i brokule koje ste iskidali na cvetiće. Crni i beli luk sitno naseckajte i propržite na vrelom ulju. Dodajte krupno nasečene gljive i tikvice koje ste narezali na tanke režnjeve. Propržite kratko mešajući, pa kad sklonite s vatre, dodajte i obarene brokule.

Napravite belu zapršku od putera i brašna, pa joj polako dolijte mleko, neprestano mešajući dok ne proključa i ne zgusne se. Dodajte senf, narendan muskatni oraščić, posolite i pobiberite. Ovako dobijenom sosu dodajte povrće i testeninu, pa sve dobro promešajte. Masu sipajte u pleh, preko narendajte sir i pecite 20-tak minuta u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tortice sa sirom
SASTOJCI

175 grama brašna
90 grama putera
125 grama mocarele
90 grama pirea od paradajza
2 paradajza
2-3 čena belog luka
3 kašike ribanog parmezana
1 kašika origana
crne maslinke
NAČIN PRIPREME
Zamesite testo od brašna i putera, uz dodavanje malo vode. Zamotajte ga u foliju i ostavite na hladnom oko pola sata. Rashlađeno testo rastanjite na brašnom posutoj površini, pa modlom ili šoljom vadite tortice. Krajeve svake tortice podignite kako biste napravili obrub, a zatim tortice poslažite u tepsiju u kojoj ćete ih peći.

Premažite tortice paradajz pireom, zatim naslažite preko svake malo sitno iseckanog paradajza (prethodno ga ogulite i očistite od semenki), izgnječenog belog luka i naribane mocarele. Na sredinu svake tortice stavite po jednu crnu maslinku, pa pospite ribanim parmezanom i origanom. Pecite oko pola sata na 200 stepeni dok se sir ne otopi.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Taljatele s pečurkama i škampima



SASTOJCI

500 grama taljatela (testenine)
500 grama paradajza
375 grama šampinjona
375 grama škampa
125 ml kisele pavlake
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
peršun
so i biber
NAČIN PRIPREME
Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju. Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na jakoj vatri, mešajući oko 5 minuta. Ogulite, očistite od semenki i naseckajte paradajz, pa ga dodajte luku, začinite i ostavite da smesa lagano vri 20-tak minuta, tj. dok se ne zgusne. Paradajzu dodajte skuvane škampe (bez ljušture) i kiselu pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri dok škampi ne omekšaju.

U slanoj vodi skuvajte taljatele i procedite ih. Na svaki tanjir sipajte najpre testeninu, a zatim je prelijte smesom sa škampima i pečurkama i ukrasite sitno naseckanim peršunom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantni makaroni
SASTOJCI

500 grama makarona
150 grama slanine
2 ljute papričice
2 glavice crnog luka
1/2 kg paradajza
1/2 kašičice bosiljka
0,5 dl ulja
50 grama maslaca
so, biber
NAČIN PRIPREME
Makarone skuvajte u slanoj vodi. Slaninu i luk sitno naseckajte pa propržite na ulju i maslacu. Dodajte sitno nasečene ljute papričice, iseckan paradajz koji ste prethodno oljuštili, bosiljak i so. Ostavite da se kuva 150 minuta. Dobijenom smesom prelijte makarone i poslužite toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Njoke u sosu od paradajza



SASTOJCI

1 kg krompira
so, biber
50 grama brašna i gustina
4 glavice luka
3 kašike putera
50 ml soka od pomorandže
1 crni luk
700 grama paradajza
1 vezica bosiljka
1 kašika soka od paradajza
1 kašičica meda
biber
NAČIN PRIPREME
Oprani krompir kuvati 25 minuta. Odliti vodu, pa krompir oljuštiti i izgnječiti. Dodati kašičicu soli, brašno i gustin, pa mesiti dok testo ne prestane da se lepi. Pripremiti testo na razvijanje, podeliti na komade debljine 3 cm i oblikovati viljuškom. Njoke spustiti u slanu vodu i pustiti oko 4 minuta da odstoje, ocediti, isprati hladnom vodom i ostaviti da se osuše.

Oljuštiti crni luk, iseckati ga i propržiti na puteru. Sipati sok i kuvati 8 minuta. Paradajz spustiti u ključalu vodu, oljuštiti i iseći na kolutove. Listiće bosiljka iseckati.

Dodati sok od paradajza, med, bosiljak i začine.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ravioli sa spanaćem i šargarepom



SASTOJCI

300 grama brašna (tip 550)
so, biber
4 jajeta
1 glavica crnog luka
100 grama putera
200 grama svežeg spanaća
2 veze krbuljice
100 grama rendanog ementalera
1 muskatno orašče
1 veći praziluk
500 grama šargarepe
1 veza peršuna
1 veza luka vlašca
NAČIN PRIPREME
Zamesiti glatko testo od brašna, 1/4 kašike soli i 2 jaja, dodajući vodu po potrebi. Ostaviti da odstoji u toploj posudi.

Iseckan crni luk izdinstati na 10 grama putera. Dodati spanać i prodinstati ga dok ne splasne. Ostaviti ga da se malo rashladi, ocediti, pa iseckati. Pomešati sa spanaćem, sirom i jednim jajetom. Začiniti.

Odstajalo testo prepoloviti i razvući oklagijom u dva velika kvadrata. Naneti fil od povrća na oba komada samo do polovine. Praviti prorede pri nanošenju fila. Belancetom preostalog jajeta premazati prorede. Preklopiti nenamazanu polovinu testa, pritisnuti po proredima i iseći točkićem za kolače. Kuvati u slanoj vodi oko 8 minuta.

Očišćen, opran i sitno isečen praziluk i šargarepu dinstati oko 10 minuta na kriški putera. Začiniti. Trave oprati, iseckati i zagrejati na preostalom puteru u četiri kašike vode od spanaća. Začiniti i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rižoto s tunjevinom



SASTOJCI (za 4 osobe)
1 glavica crnog luka
1 šolja pirinča
1 konzerva tunjevine u komadićima
1 šaka rendanog kačkavalja
malo belog vina
NAČIN PRIPREME
Na malo zejtina pržiti luk, dodajući vodu da ne bi požuteo, dok ne bude staklast. Potom sipati malo belog vina. Ubaciti pirinač i dve šolje vode. Poklopiti i ostaviti dok ne počne da kipi. Skinuti s vatre, ne dizati poklopac, i ostaviti da pirinač upije svu vodu. Ubaciti tunjevinu, kao i ulje iz konzerve, promešati dobro varjačom, pa dodati kačkavalj i opet izmešati da bi se istopio. Služiti isključivo toplo, uz belo vino.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti "karbonara"
SASTOJCI

500 grama špageta
150 grama sušene slanine
75 grama putera
1 šoljica ulja
2 dl kisele pavlake
3 žumanca
1 veza peršuna
so, biber
NAČIN PRIPREME
Skuvajte špegete. Slaninu iseckajte na kocke, propržite je na ulju, pa dodajte puter i peršun. Posebno umutite kiselu pavlaku i žumanca. Preko toplih špageta najpre prelijte prženu slaninu, pa umućenu pavlaku. Stalno mešajte. Posolite i pobiberite. Služite odmah.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Calcone Cesentico



SASTOJCI

testo za picu
300 grama mlevene govedine
kečap
1/2 šargarepe
1 crni luk
1/2 celera
1/2 čaše crnog vina
brašno
mleko
narendani parmezan
NAČIN PRIPREME
Zamesite testo kao za picu, od brašna, kvasca i mlake vode, pa ga ostavite na toplom da se diže oko jedan sat.

Šargarepu, luk i celer sitno naseckajte i prodinstajte. Mleveno meso propržite, posolite i prelijte s pola čaše crnog vina. Dodajte dinstano povrće i nastavite da kuvate još 40 minuta.

Napravite bešamel sos od brašna i mleka, na rastopljenom puteru. Testo podelite na 4 jufkice, pa ih razvaljajte na debljinu prsta. Prekrijte mesom i prelijte kečapom i s malo bešamel sosa. Sve pospite parmezanom, preklopite ivice testa i čvrsto pritisnite. Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Italijanska Kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 5 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon