:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Kraljica romske muzike Esma Redžepova tužila je izmišljenu kazahstansku TV zvezdu Borata, jer je u svom filmu „Borat - Kulturno uzdizanje Amerike za pravljenje dobara slavne nacije Kazahstana” iskoristio njenu pesmu „Čae šukarije”, prenosi tabloid „Svet”. Britanski komičar Saša Baron Koen, poznat kao „drugi novinar Kazahstana” Borat Sagdijev, kao muzičku podlogu za svoj „dokumentarac” iskoristio je brojne numere koje sa Kazahstanom nemaju dodirnih tačaka, a jedna od njih bila je i „Čae šukarije” Redžepove. „Niko me nije kontaktirao radi dobijanja dozvole za korišćenje te pesme, niti su se producenti filma javili radi bilo kakvih konsultacija”, rekla je ogorčena pevačica „Svetu”. Pesma „Čae šukarije” iskorišćena je na samom početku filma, u jednoj od prvih scena koje predstavljaju bedu i siromaštvo Kazahstana. Pesma se kasnije ponavlja u trenucima kada je Borat nostalgičan za svojom „domovinom”.
Esma Redžepova zahteva odštetu od 100.000 evra od britanskog komičara i neće prezati od potezanja zakonskih mera. „Uvređena sam u svakom pogledu, i tražićemo 100.000 evra zbog nezakonitog korišćenja pesme” zaključila je pevačica i dodala da se nada da će sa Boratom „naći zajednički jezik”. Film „Borat” izazvao je burne reakcije javnosti zbog prikazivanja Kazahstana kao nacije pijanaca sklonih incestu i zabranjen je u više zemalja. (MONDO)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
debilka samo oce da privuce paznju...
|
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
|
Ma debil je onaj ali g
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
| |
|
 |
damir_tz Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 08 Jan 2006 Poruke: 85

|
|
Ma sto dirati Borata bas je car to sto je uzeo njenu pjesmu ne vidim kao neki veliki problem,ali ipak 100.000 nije to malo..
Yagsamash!My name Borat    
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
nisam sigurna u ovom slucaju
mislim da je ta pesma koristena ali u bregovicevoj verziji...
gospodja redzepova ce sjesti na jeza ako goran ima pravo na pesmu
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
Cirissimo Iskusni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana

|
|
|
sta se digla ta redzepova....moze biti samo sretna sto je izabrao njenu pjesmu....ko nije gledao film neka ga ide gledati..vredan je ogleda 100%
|
_________________ The living legend  |
|
| |
|
 |
Gertie ◊Poker Face◊

|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

|
|
|
E svasta cu jos da cujem! Ko smo pa mi, Srbi, da nas za nesto pitaju?
|
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
ma samo se pravi vazna
|
|
 |
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~

|
Godine: 39
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Ako joj e stvarno maznuo pesmu onda treba da ga tuzi. Ipak su to autorska prava! Neka plati ali g, kad nesto tudje koristi red je da se plati.
|
|
|
| |
|
 |
PlavaRuzica Odomaćeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 1036 Mesto: Tamo gde ljubav pocinje...i zavrsava

|
|
Meni se cini da oce samo pare...
|
_________________ Nebo za tebe sprema darove,
novu ljubav nudi ti.
Meni ostaju zime i mrazevi
da me na te sjecaju.
Da te nemam, vise nemam,
a trebam te...
|
|
| |
|
 |
Djerma Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Nov 2005 Poruke: 32 Mesto: Beograd

|
|
|
Pa boli je uvo, ako joj je maznuo muziku i treba da joj plati
|
_________________ Neka vam najlepsi dan u proslosti bude najgori dan u buducnosti... |
|
| |
|
 |
klinka Odomaćeni član

|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120

|
|
[quote="Velja25"]Ako joj e stvarno maznuo pesmu onda treba da ga tuzi. Ipak su to autorska prava! Neka plati ali g, kad nesto tudje koristi red je da se plati.[/quote]
Upravo tako.
Mogao je bar pitati Esmu,ili sam snimiti pjesmu.Mislim da je zena u pravi tuziti ga.
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
| |
|
 |
|