:: |
| Da li ste nekad dobili ljubavno pismo? |
| Da, i zauvek ću ga čuvati |
|
66% |
[ 2 ] |
| Ne, ali to je divno i voleo (volela) bih da mi se to nekad desi |
|
33% |
[ 1 ] |
| Ne, ali sam ga napisao (napisala) |
|
0% |
[ 0 ] |
| Ne, mislim da je to glupo i prevaziđeno |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Ukupno glasova : 3 |
|
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Ljubavna pisma više nisu u modi, zamenili su ih mejlovi, tvitovi, SMS i komunikacija preko Facebooka. Digitalno doba uzelo je svoj danak i u emocijama.
Ljubavno pismo je vanvremenski način izražavanja ljubavi, sa tradicijom koja datira hiljadama godina unazad, ali izgleda da mu preti izumiranje. Danas parovi "slatke besmislice" otkucaju za sekund, umesto da se late olovke i hartije.
Nedavno sprovedena anketa pokazala je da samo šest odsto žena i četiri odsto muškaraca i dalje piše ljubavna pisma onima koje vole.
Parovi danas svoja osećanja izražavaju savremenijim formama komunikacije, radije se odlučujući za SMS ili mejl sa emotikonom :-* negde pri kraju teksta...
Rezultati ankete sajta za onlajn upoznavanje SeekingArrangement.com pokazali su da romantika nije umrla, samo je promenila pojavni oblik, pošto je 96 odsto žena i 92 odsto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju izjavilo da voljenoj osobi šalje romantične mejlove. Ljubav SMS-om često iskazuje 97 odsto dama i 89 odsto muškaraca, prenosi "Dejli mejl".
Ali, može li to da se meri sa pravim ljubavnim pismom pažljivo ispisanim lepim rukopisom na finoj hartiji? Čak i ako ne možete da zamslite život bez pristupa internetu i mobilnom telefonu, nemojte izgubiti iz vida da toplinu pisane reči malo šta može da zameni.
Zamislite kad se jednom strasno zaljubite u nekoga, pa ta zaljubljenost preraste u ljubav i na kraju zaista ostarite zajedno... I onda jednog dana sređujući neke račune, istekle garancije za, što da ne, tablet, mobilni ili već nešto slično, naletite na pisamce za koje ste i sami zaboravili da postoji, pa kažete "Sećaš se..." i oboje se odjednom raznežite i sine vam koliko je život dobar i koliko ste srećni što se posle svih tih godina volite kao prvog dana... Taj osećaj SMS ili mejl, čak ni ako ste ga odštampali, nikada neće moći da vam pruži.
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Da. Imam ih i sad i premda izbjegavam da ih čitam, srećna sam što postoje i što sam ih sačuvala, to je rijetka i dragocjena stvar koja nas zauvijek ostavi tamo di smo nekad rado bili i postojali.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Sweet Honey ~~Docendo Discimus~~

|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Nov 2006 Poruke: 14301 Mesto: ****Kod jedne krčme u planini****

|
|
nisam, ali bih bas volela...smatram to veoma romanticnim i lepim gestom
|
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea... |
|
| |
|
 |

|

|
|
| Sweet Honey je napisao/la sledeće: | nisam, ali bih bas volela...smatram to veoma romanticnim i lepim gestom  |
U pravu si, potpuno. Zaista ste vi današnji mladi ljudi, bez obzira na sve što vam je dostupno i što živite u nekim... 'ajmo reći, boljim i savremenijim uslovima, ostali uskraćeni za onaj poseban osjećaj u duši...nekako mi se čini da vi nećete imati zadovoljstvo da na neki način sačuvate uspomene takve vrste. Koliko ste samo lijepih poruka obrisali ... a ono što je napisano ljudskom rukom i ono što pod prstima možete da osjetite, vam poslije nekih dvadeset-trideset godina otkriva tako stvaran svijet, stvarne emocije ... prosto imate tu istu dušu ponovo u svojim rukama i otimate je zaboravu...ostala je tamo negdje zarobljena u vremenu ... na požutjelom listu. I slike koje ostavljate u kompjuteru nisu one koje ćete držati u rukama u starosti ... a tako su lijepe.
|
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |

|
Datum registracije: 11 Nov 2006 Poruke: 14301 Mesto: ****Kod jedne krčme u planini****

|
|
apsolutno
|
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea... |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
ih....i dobio i napisao kamaru...
i radim to i dan danas... uprkos raznim tehnoloskim dostignucima..
smatram da je papir - papir..
ne moze nijedan drugi vid pisane rijeci ..sem rukom pisane na njemu...... da prenese emociju ...jasnu i iskrenu...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |

|

|
|
| jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće: | ih....i dobio i napisao kamaru...
i radim to i dan danas... uprkos raznim tehnoloskim dostignucima..
smatram da je papir - papir..
ne moze nijedan drugi vid pisane rijeci ..sem rukom pisane na njemu...... da prenese emociju ...jasnu i iskrenu... |
Napiši i jedno našoj honici, kada ga već toliko želi.
|
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*

|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija

|
|
to je moja honica a ne vasa
zezam se...
dobit ce ona pisamce od svog dragog
a i nisam valjda ja jedini ovdje pismen
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
 |
|
| |
|
 |

|

|
|
ne dobih ga a prodje skoro god dana moj decko nije romantik...nisam ni ja nesto posebno, ali bih volela da dobijem pismo
|
|
| |
|
 |

|

|
|
| Sweet Honey je napisao/la sledeće: | ne dobih ga a prodje skoro god dana moj decko nije romantik...nisam ni ja nesto posebno, ali bih volela da dobijem pismo  |
Pa reci mu da to nema veze sa romantikom, već sa nekim drugim stvarima, ono...kreni izokola, pa žensko si, majka mu stara, premuntaj ga!!!! (jooooj kad me naš drug jdbdk sad čuje, odnosno, pročita, ima da me nema a....!)
|
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |

|

|
|
uzecu u razmatranje tvoj predlog
|
|
| |
|
 |

|

|
|
|
Dajte ljudi malo romantike, malo uspomena, malo ljubavnih, toplih riječi svojim djevojkama, momcima...haloooo....to je zaista potrebno svima nama!!! Isključite kompjutere, pogasite televizore, isključite telefone....upalite muziku koju volite....uzmite list papira i olovku i počnite...pustite samo riječi iz duše- ako je imate, s ljubavlju-ako je osjećate ... svijet neće propasti, samo ga možete učiniti ljepšim.
|
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|