:: |
Autor |
Poruka |
Sale_VD Upućeni član

|
Godine: 34
Datum registracije: 29 Mar 2005 Poruke: 335

|
|
Ne znam u cemu ti je problem. Posalji private pa mozda ti pomognem!
|
|
|
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Kao sto rekoh, problem je resen, ali ne znam da li smem o tome da pisem, posto nisam siguran da li je legalno. Pitacu moderatora, pa ako mi dozvoli, ja cu napisati sve detaljno.
Posto na ovaj nacin mozes da izaberes softver i jezik koji zelis, ja sam skinuo najnoviji od N73 ME sa srpskim jezikom, tako da sada prakticno imam N73 ME. Jedino sto je maska siva a ne crna. Ostalo je isto.
|
|
|
|
|
 |
DJ WelleR ***UvEk U pOkReTu***

|
Godine: 33
Datum registracije: 25 Feb 2007 Poruke: 4184

|
|
Dobar je to telefon ali mislim da je Sony ericsson W950i bolji.
|
|
|
|
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Posto je moderator rekao da je legalno, evo pisem.
1. Sa neta skinete program NSS (Nemesis Service Suite)
2. Prikljuci telefon preko USB-a i podesi na PC Suite
3. Startuj NSS
4. Klikni na lupu u gornjem desnom uglu
5. Klikni na Phone info
6. Desno imas dugme Read. Klikni na njega i pojavice ti se product code (053xxxx)
7. Umesto tog koda upisi 0539291 i oznaci kvadratic u produzetku (Enable)
8. Klikni na dugme Write
9. Update-uj softver
10. Sledeci put kad update-ujes softver ne treba da ponavljas ceo postupak. Product code je zauvek izmenjen (dok ga, naravno, ne promenis na isti nacin)
Kao rezultat dobices najnoviji softver Nokije N73 Music Edition na srpskom jeziku. Ovaj softver je za balkanske jezike tako da u meniju imate i Hrvatski i Slovenacki.
Ja sam ovo primenio na mom telefonu i radi odlicno.
Eto, ako neko bude imao problema ili mu nesto nije jasno, neka pita.
|
Poslednja prepravka: jerotije datum Uto Mar 06, 2007 3:03 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
 |
AzzO Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 28 Nov 2005 Poruke: 104 Mesto: Beograd

|
|
Imam informaciju da joj pucaju displei pri promenama temperature!
|
_________________ AzzO |
|
|
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
Imam N73 nekih mesec dana i veoma sam zadovoljna. S obzirom da se radi o Symbian telefonu, prilično brzo radi, kameru i galeriju otvara u roku od 3 sekunde. Koristim memorijsku karticu Transcend od 2 GB i nisam primetila nikakvo usporavanje telefona. Što se "crkavanja displeja" tiče, velik broj ljudi je neupućen u to da N73 ima senzor spoljnog svetla i zahvaljujući njemu podešava osvetljenje samog ekrana, tako da je isti izuzetno čitljiv kako u mraku (naravno ), tako i pod direktnim sunčevim svetlom baterija mi pri intenzivnom korišćenju traje 1,5 - 2 dana.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Najnovija verzija softvera 4.0727.2.2.1 ne radi bas kako treba i ne preporucujem da je instalirate jer posle staru ne mozete da vratite.
Dakle, problemi su:
-vecina bluetooth slusalica i ostalih dodataka ne moze da se poveze,
-neki od programa ne mogu da se instaliraju jer kaze da im je sertifikat isterao, a isti su radili na staroj verziji,
-prilikom instaliranja nekih programa desava se da blokira tastatura i da se osvetljenje na dugmicima sa strane pali samo od sebe, a da ekran ne gasi osvetljenje. To mi se desavalo kod programa Autolock za zakljucavanje tastature i kada sam ga oborio, sve se vratilo u normalu.
|
|
|
|
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|

|
|
Pre nekoliko dana je izašao novi firmware, 4.0735.3.0.2. Po Nokiji, ova verzija bi trebalo da sredi neke bugove u vezi Bluetooth povezivanja (što se kod nekih pokazalo kao uspešno, a kod nekih i dalje ništa), takođe sadrži Nokia Maps 1.0 kao podršku za GPS povezivanje, zatim sitne novine u Music Library, a aplikacija za slanje SMS-ova je ubrzana. Međutim, još nema dugoočekivanih sređivanja bug-ova kod kamere, valjda će biti u nekim od narednih verzija
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Upravo sam proverio, izasla je verzija 4.0736.3.2.1. Jesi ti sigurna da su ovi gore problemi reseni sa novijim softverom ili...?
|
|
|
|
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|

|
|
Ovo što sam napisala važi i za verziju koju si ti naveo. E sad, ja je nisam isprobala, samo prenosim iskustva ljudi sa Nokijinog foruma videh da imaš problema sa BT, e sad to se kod nekih rešilo novom verzijom, a kod nekih ne, tako da... jedino da isprobaš
|
|
|
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Problem oko bluetooth-a je resen sa ovom verzijom (licno isprobao), ali se broj upotrebljivih programa i tema znacajno smanjio jer je vecini "sertifikat istekao". Najbolja verzija je bila 3.xxxx.x.x.x i ko je jos uvek ima, preporucio bih mu da ostane na njoj, osim ukoliko nema stereo bluetooth slusalice jer kazu da ih novi softver podrzava.
|
|
|
|
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|

|
|
Koliko znam, sertifikati ističu većini na svakih 6 meseci... Ali se to sve rešava pomeranjem datuma na telefonu u 2006. godinu prilikom instalacije
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|