www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nokia N73
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Mobilna telefonija ~
::  
Autor Poruka
Sale_VD
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 34

Datum registracije: 29 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2007 7:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne znam u cemu ti je problem. Posalji private pa mozda ti pomognem!

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 9:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kao sto rekoh, problem je resen, ali ne znam da li smem o tome da pisem, posto nisam siguran da li je legalno. Pitacu moderatora, pa ako mi dozvoli, ja cu napisati sve detaljno.
Posto na ovaj nacin mozes da izaberes softver i jezik koji zelis, ja sam skinuo najnoviji od N73 ME sa srpskim jezikom, tako da sada prakticno imam N73 ME. Jedino sto je maska siva a ne crna. Ostalo je isto.

DJ WelleR
***UvEk U pOkReTu***
***UvEk U pOkReTu***

Godine: 33

Datum registracije: 25 Feb 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 9:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobar je to telefon ali mislim da je Sony ericsson W950i bolji.

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 06, 2007 1:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Posto je moderator rekao da je legalno, evo pisem.
1. Sa neta skinete program NSS (Nemesis Service Suite)
2. Prikljuci telefon preko USB-a i podesi na PC Suite
3. Startuj NSS
4. Klikni na lupu u gornjem desnom uglu
5. Klikni na Phone info
6. Desno imas dugme Read. Klikni na njega i pojavice ti se product code (053xxxx)
7. Umesto tog koda upisi 0539291 i oznaci kvadratic u produzetku (Enable)
8. Klikni na dugme Write
9. Update-uj softver
10. Sledeci put kad update-ujes softver ne treba da ponavljas ceo postupak. Product code je zauvek izmenjen (dok ga, naravno, ne promenis na isti nacin)

Kao rezultat dobices najnoviji softver Nokije N73 Music Edition na srpskom jeziku. Ovaj softver je za balkanske jezike tako da u meniju imate i Hrvatski i Slovenacki.
Ja sam ovo primenio na mom telefonu i radi odlicno.
Eto, ako neko bude imao problema ili mu nesto nije jasno, neka pita.

Poslednja prepravka: jerotije datum Uto Mar 06, 2007 3:03 pm; ukupno izmenjena 1 put

AzzO
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 28 Nov 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 13, 2007 9:10 am    Naslov poruke: Informacija Na vrh strane Na dno strane

Imam informaciju da joj pucaju displei pri promenama temperature!

~SonicLady~
~Smiley~
~Smiley~

Godine: 39

Datum registracije: 12 Avg 2004
Mesto: tamo negde

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 09, 2007 8:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam N73 nekih mesec dana i veoma sam zadovoljna. S obzirom da se radi o Symbian telefonu, prilično brzo radi, kameru i galeriju otvara u roku od 3 sekunde. Koristim memorijsku karticu Transcend od 2 GB i nisam primetila nikakvo usporavanje telefona. Što se "crkavanja displeja" tiče, velik broj ljudi je neupućen u to da N73 ima senzor spoljnog svetla i zahvaljujući njemu podešava osvetljenje samog ekrana, tako da je isti izuzetno čitljiv kako u mraku (naravno Wink), tako i pod direktnim sunčevim svetlom Smile baterija mi pri intenzivnom korišćenju traje 1,5 - 2 dana.

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 10, 2007 1:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najnovija verzija softvera 4.0727.2.2.1 ne radi bas kako treba i ne preporucujem da je instalirate jer posle staru ne mozete da vratite.
Dakle, problemi su:
-vecina bluetooth slusalica i ostalih dodataka ne moze da se poveze,
-neki od programa ne mogu da se instaliraju jer kaze da im je sertifikat isterao, a isti su radili na staroj verziji,
-prilikom instaliranja nekih programa desava se da blokira tastatura i da se osvetljenje na dugmicima sa strane pali samo od sebe, a da ekran ne gasi osvetljenje. To mi se desavalo kod programa Autolock za zakljucavanje tastature i kada sam ga oborio, sve se vratilo u normalu.

~SonicLady~
~Smiley~
~Smiley~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 20, 2007 1:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pre nekoliko dana je izašao novi firmware, 4.0735.3.0.2. Po Nokiji, ova verzija bi trebalo da sredi neke bugove u vezi Bluetooth povezivanja (što se kod nekih pokazalo kao uspešno, a kod nekih i dalje ništa), takođe sadrži Nokia Maps 1.0 kao podršku za GPS povezivanje, zatim sitne novine u Music Library, a aplikacija za slanje SMS-ova je ubrzana. Međutim, još nema dugoočekivanih sređivanja bug-ova kod kamere, valjda će biti u nekim od narednih verzija Rolling Eyes

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 20, 2007 8:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Upravo sam proverio, izasla je verzija 4.0736.3.2.1. Jesi ti sigurna da su ovi gore problemi reseni sa novijim softverom ili...?

~SonicLady~
~Smiley~
~Smiley~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 20, 2007 11:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo što sam napisala važi i za verziju koju si ti naveo. E sad, ja je nisam isprobala, samo prenosim iskustva ljudi sa Nokijinog foruma Smile videh da imaš problema sa BT, e sad to se kod nekih rešilo novom verzijom, a kod nekih ne, tako da... jedino da isprobaš Smile

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 23, 2007 5:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Problem oko bluetooth-a je resen sa ovom verzijom (licno isprobao), ali se broj upotrebljivih programa i tema znacajno smanjio jer je vecini "sertifikat istekao". Najbolja verzija je bila 3.xxxx.x.x.x i ko je jos uvek ima, preporucio bih mu da ostane na njoj, osim ukoliko nema stereo bluetooth slusalice jer kazu da ih novi softver podrzava.

~SonicLady~
~Smiley~
~Smiley~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 23, 2007 5:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koliko znam, sertifikati ističu većini na svakih 6 meseci... Ali se to sve rešava pomeranjem datuma na telefonu u 2006. godinu prilikom instalacije Smile

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Mobilna telefonija ~ -> Nokia N73 Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 2 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon