www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dezerti
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 09, 2010 1:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Brzi deserti: Pecite, filujte, servirajte za manje od sat vremena



Pao vam je šećer, grozničavo želite da pojedete nešto slatko, a to bi najradije bio neki sočan kolač. Za vas smo izdvojili tri egzotična recepta za kolače koje ćete brzo napraviti.


ŠLAG KOCKE

POTREBNO JE
150 g maslaca, 125 g šećera u prahu, vanilin šećer, 3 žumanca, 50 g seckanih badema, 125 ml slatke pavlake, gotova kora za tortu, kašičica kakaoa
PRIPREMA
Penasto umutite maslac, pa mu postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Ujednačenoj smesi dodajte jedno po jedno žumance, bademe i slatku pavlaku. Gotovu koru za tortu podelite na dva dela. Prvi deo stavite na tacnu, preko premažite fil, preko fila stavite drugu koru, pa ostatak fila. Tortu pospite kakaom.






FRAPE TORTA

POTREBNO JE
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo
ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle

PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama.




RUSKINJICE

POTREBNO JE
ZA TESTO 2 jajeta, 100 g šećera, 60 ml ulja, 60 ml soka od pomorandže, 125 g brašna, 2 ravne kašike praška za pecivo

ZA FIL 4 listića želatina, 125 ml votke, 100 g šećera, 1 puding od vanile, 300 ml mleka ili soka od pomorandže, 200 ml slatke pavlake, 2 pomorandže isečene na kockice

ZA GARNIRANJE mrvljena bela čokolada

PRIPREMA
Izmešajte jaja sa šećerom, uljem i sokom, umutite mikserom, dodajte brašno s praškom za pecivo i ispecite koru. Prohlađenu potom presecite da dobijete tri kore. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Pomešajte votku sa šećerom i prahom za puding. Stavite mleko ili sok da se kuva, umešajte izmešani prah za puding i kuvajte uz mešanje. Želatin ocedite i uz mešanje rastopite u vrelom pudingu. Kad se prohladi, dodajte umućenu slatku pavlaku. Ređajte naizmenično koru, fil i pomorandže. Ukrasite mrvljenom belom čokoladom.


Izvor: zena.rs



_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*


Poslednja prepravka: *Mayche* datum Pet Avg 20, 2010 4:47 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 20, 2010 4:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najbrži kolači od keksa: Filovani deserti za manje od 30 minuta



Pošto keks svakoj poslastici daje poseban šmek, istaknite se i obradujte ukućane. Od mlevenog keksa možete očas posla da pripremite kore za razne torte, filove ili voćne kremove.




VOĆNE TORTICE

POTREBNO JE

ZA PODLOGU 150 g mlevenog keksa, 50 g maslaca, malo soka od pomorandže
ZA VOĆNI FIL 150 g svežih ili smrznutih borovnica, malina ili kupina, 2 kašike šećera
ZA KREM 300 ml slatke pavlake, 150 g neslanog sremskog sira, 70 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera
ZA POSIPANJE 50 g mlevenog keksa

PRIPREMA
Umesite mleveni keks s maslacem i malo soka od pomorandže. Od smese napravite tanje podloge, prema obliku činija za serviranje, te ih stavite na dno činija. Voće ispasirajte ili usitnite, pošećerite i kratko kuvajte. Potom ga ohladite i razlijte preko podloge od keksa. Slatku pavlaku dobro umutite sa sremskim sirom, šećerom i vanilin šećerom, stavite preko voća i obilno pospite mlevenim keksom. Dobro rashladite pre služenja.




BAJADERA TORTICE

POTREBNO JE
400 g mlevenog keksa, 150 g maslaca, 100 g čokolade, malo gaziranog soka od pomorandže
ZA DEKORACIJU 100 ml slatke pavlake, 2 štangle čokolade, čokoladne figure

PRIPREMA
Maslac rastopite, skinite s vatre i umešajte mleveni keks. Trećinu smese odvojte i rastanjite direktno u pleh. U preostali deo umešajte rastopljenu čokoladu. Ukoliko je pregusto, sipajte malo gaziranog soka. Tako umešeno rastanjite preko svetle kore, stavite u frižider da se dobro ohladi, pa okruglom modlom vadite dvobojne tortice. Umućenu slatku pavlaku sastavite s rastopljenom čokoladom, napunite špric za ukrašavanje, pa svaku torticu dekorišite umućenom pavlakom i čokoladnim figuricama.






CRVENE ŠTANGLE

POTREBNO JE

500 g mlevenog keksa, 150 g šećera, 250 g maslaca, kašika kakaoa
ZA FIL 2 kesice pudinga od jagoda, 800 ml mleka, 2–3 kašike šećera, 150 g maslaca
ZA DEKORACIJU kesica preliva za torte, 50 g ribizli, malina ili kupina

PRIPREMA
Maslac i šećer penasto umutite, pa sastavite s mlevenim keksom. Od smese odvojte trećinu, a u preostali deo dodajte kakao i dobro umutite. Mleko i šećer sipajte u sud i stavite da se kuva. Kad mleko počne da vri, umešajte razmućen puding i kuvajte dok krem ne postane gladak. Prohlađeni krem sastavite s umućenim maslacem, pa manji deo tamne smese rasporedite u četvrtasti podmazan pleh i premažite polovinom krema. Zatim rasporedite preostali deo tamne smese i premažite ostatkom krema. Na kraju stavite svetlu smesu od keksa. Preliv za tortu kuvajte prema uputstvu i dodajte izgnječene ribizle ili maline, pa ga rasporedite po poslednjoj kori od mlevenog keksa. Kolač ostavite u frižideru da se dobro ohladi i servirajte isečen na štangle.


{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 24, 2010 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Brzi deserti sa šlagom: 3 neodoljiva kremasta slatkiša


Vazdušaste elegantne pufne šlaga najbolja su dekoracija za torte i kolače, a njegov ukus je toliko omiljen da se odomaćio i u izrekama poput one „kao šlag na torti“, kojom se opisuje nešto više od očekivanog.



PRUGASTE KOCKE

POTREBNO JE
ZA KORU 3 jajeta, 150 g šećera, 50 ml ulja, 100 ml mleka, 100 g čokolade, 70 g brašna, kesica praška za pecivo, 100 g mlevenih lešnika
ZA TAMNI FIL 400 ml mleka, puding od čokolade, 60 g šećera, 100 g čokolade, 6 kašika jake crne kafe, 250 g maslaca
ZA BELI FIL 150 g očišćenih višanja ili trešanja, 2 kesice šlag pene, 2 kesice šlag fiksa
ZA DEKORACIJU 2 kesice preliva za torte, šlag, čokoladne mrvice

PRIPREMA
Jaja i šećer penasto izmešajte mikserom, dodajte ulje, mleko, rastopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Smesu dobro izjednačite i preručite u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Prašak za puding pomešajte sa dve-tri kašike šećera. Od hladnog mleka odvojte šest kašika i izmešajte ih sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i sastavite ga sa razmućenim praškom za puding. Nastavite da kuvate još dva minuta, ali pazite da vam se krem ne zgusne previše. U topli puding umešajte rastopljenu čokoladu i crnu kafu. Dobro ga ohladite, sastavite ga sa umućenim maslacem i rasporedite po ohlađenoj kori. Umutite šlag penu s vodom, dodajte oceđene višnje ili trešnje, još malo mutite i rasporedite po tamnom filu. Na kraju prelijte pripremljenim prelivom izmešanim sa seckanim višnjama ili trešnjama. Ohlađen kolač isecite na kocke, svaku ukrasite šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.

SLATKI PEHAR

POTREBNO JE
400 ml mleka, kesica pudinga od čokolade, 2 kašike šećera, 400 ml kesica pudinga od vanile, 2 kašike šećera, 100 ml vode ili mleka, kesica šlag pene, kašika šećera u prahu, nekoliko piškota, crna kafa, kakao, maline

PRIPREMA
Prašak za puding od čokolade umutite sa dve kašike šećera, pa izmešajte sa šest kašika mleka. Preostalo mleko skuvajte, skinite s vatre i izmešajte sa smesom pudinga od čokolade. Vratite na vatru i kratko kuvajte. Prašak za puding od vanile izmešajte sa šećerom i razmutite sa šest kašika mleka. Preostalo mleko skuvajte, skinite s vatre i izmešajte sa smesom pudinga od vanile, te vratite na vatru i kuvajte još nekoliko minuta. Oba pudinga ohladite. Šlag penu umutite sa šećerom u prahu i vodom da dobijete čvrst šlag. U četiri čaše sipajte sloj čokoladnog pudinga, pa puding od vanile i šlag. Zatim ponovo sipajte sloj čokoladnog pudinga, odozgo stavite izlomljene piškote umočene u kafu. Svaku čašu ukrasite šlagom, pospite kakaom i dekorišite malinama.



LETNJI OBLAK

POTREBNO JE
ZA KORU 5 jaja, 120 g šećera, 120 g brašna, 50 g maslaca, pola kesice praška za pecivo, 50 ml jake crne kafe
ZA FIL 2 kesice šlag pene, 100 ml hladne vode ili mleka, 50 g čokolade isečene nožem za ljušćenje povrća, kesica šlag fiksa
ZA DEKORACIJU kesica šlag pene, 50 ml vode ili mleka, 50 g prženog lešnika i badema

PRIPREMA
Jaja, šećer i vanilin šećer mutite mikserom dok smesa ne postane penasta i ujednačena. Brašno i prašak za pecivo pomešajte i lagano sastavite s rastopljenim maslacem, pa pomešajte s umućenim jajima. Smesu preručite u okrugli podmazan i brašnom posuti pleh. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Šlag penu mutite s vodom ili mlekom i dodajte šlag fiks. Ohlađenu koru presecite, donju koru prelijte kafom, zatim je premažite polovinom pripremljenog fila, po njemu rasporedite sloj listića čokolade i rasporedite drugi sloj fila. Odozgo stavite drugu koru. Šlag penu umutite s vodom ili mlekom, pa umućenim šlagom premažite tortu i pospite tucanim prženim lešnicama i bademima.



{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 26, 2010 3:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Probajte najsočnije knedle s voćem: 3 deserta puna vitamina


Knedle sa šljivama su klasika i njih sigurno već znate da pravite. Ako ste raspoloženi za nove ukuse, probajte knedle s višnjama, borovnicama ili jagodama, ukoliko ste, naravno, napravili zalihe ovog voća u zamrzivaču.



KNEDLE SA BOROVNICAMA

POTREBNO JE
300 g brašna, 10 g kvasca, jaje, 125 ml mleka, kašika kristal šećera, prstohvat soli, oko 500 g borovnica, šećer u prahu, 1 dl slatke pavlake.

PRIPREMA
U posudu sipajte brašno, napravite jamicu u njemu i u nju sipajte šećer, udrobljeni kvasac, pa zalijte s dve kašike mleka. Posudu prekrijte i stavite na toplo dok se kvasac na podigne. Dodajte prstohvat soli, jaje, ostalo mleko i umesite glatko testo, pa opet vratite na toplo mesto da kisne još pola sata. Testo podelite rukama na jednake delove, pa zatim viljuškom u njih utisnite borovnice, obrazujte pravilne knedle, pospite prah šećerom. Tako pripremljene knedle ostavite deset minuta da odstoje. Nakon toga ih 10 minuta kuvajte, premažite margarinom, pospite kakaom ili mlevenim makom. Sve prelijte umućenom slatkom pavlakom.

KNEDLE SA VIŠNJAMA

POTREBNO JE
350 g brašna, 300 ml mleka, 40 g maslaca, jaje, žumance, so, 700 g višanja, oko 750 g šećera.

PRIPREMA
Mleko skuvajte, dodajte mu maslac. Kad se rastopi, uz stalno mešanje dodajte brašno. Mešajte dok testo koje ste dobili ne prestane da se lepi za zidove šerpe. U poluohlađeno testo dodajte jaja i žumance. Na dasci posutoj brašnom razvucite testo debljine pola centimetra i podelite ga na šest jednakih delova. Na svaki deo testa stavite višanja koliko želite i rukama pravite knedle. Stavite ih u ključalu vodu i kuvajte od šest do osam minuta. Kad budu gotove, premažite ih margarinom i pospite prah šećerom.

KNEDLE SA JAGODAMA

POTREBNO JE
300 g sremskog sira, 150 g brašna, jaje, so, 700 g jagoda, prah šećer.

PRIPREMA
Testo umesite od sira, brašna, jajeta i malo soli. Na dasci posutoj brašnom, testo razvucite i podelite ga na šest delova. Na svaki deo testa stavite zaslađene jagode i napravite knedle. U blago posoljenoj vodi kuvajte ih osam minuta. Skuvane knedle premažite maslacem, pa pospite ili mlevenim orasima ili mlevenim makom. Pospite šećerom u prahu u koji ste dodali malo cimeta.



{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 29, 2010 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

3 izvanredna deserta: Zasladite se šumskim voćem


Šumsko voće je veoma zdravo. Ima lekovito dejstvo, čak i kad od njega pravite slatkiše.


SAVARIN SA BOBIČASTIM VOĆEM

POTREBNO JE
2 jajeta, 2 kašike vruće vode, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g pšeničnog brašna, 30 g skrobnog brašna, pola kašičice praška za pecivo

ZA PRELIV 125 ml vode, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 375 ml belog vina

ZA FIL 150 g malina, 150 g kupina

PRIPREMA
Za testo najpre izmešajte jaja s vrućom vodom, posebno pomešajte šećer i vanilin šećer i postepeno sipajte u smesu. Brašno pomešajte sa skrobnim brašnom i praškom za pecivo, pa prosejte u umućena jaja. Smesu sipajte u kalup za savarin prečnika 24 cm i pecite na 180–200 stepeni oko 35 minuta. Posle pet minuta izvadite kolač iz kalupa na žičanu rešetku. Za preliv zakuvajte vodu, šećer i vanilin šećer. Sklonite sa šporeta i sipajte vino. Trećinu vruće tečnosti sipajte u očišćeni kalup. Vratite kolač u kalup i pažljivo sipajte preostalu tečnost, pa stavite na hladno tako da kolač dobro upije svu tečnost. Savarin prevrnite na tanjir. Za fil proberite maline i kupine, složite ih u sredinu savarina i pospite šećerom u prahu. Služite s umućenom slatkom pavlakom.

LAGANE KOCKE SA MALINAMA I RIBIZLAMA

POTREBNO JE
4 jajeta, 3 kašike vruće vode, 125 g šećera, vanilin šećer, 125 g brašna, 25 g skrobnog brašna, kašičica praška za pecivo, 2–3 kašike marmelade od ribizle ili malina

ZA FIL 250 ml slatke pavlake, 500 ml kiselog mleka, 100 ml vode, kesica fila za torte od vanile, 125 g pirea od malina, 2 kašike likera od ribizle

ZA II FIL 125 g malina, 125 g ribizle

ZA PRELIV 1 preliv za torte, 50 ml sirupa od malina, 200 ml vode

PRIPREMA
Za testo penasto umutite jaja i vruću vodu, uspite šećer i vanilin šećer i brašno pomešano sa skrobnim brašnom i praškom za pecivo. Masu sipajte u pleh dimenzija 30x40 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 12 minuta. Koru odvojte pomoću noža od ivice pleha, pa prevrnite na pek papir posut kristal šećerom. Pek papir iz pleha premažite hladnom vodom i pažljivo ga, ali brzo, povucite s kore i ostavite da se ohladi. Ohlađenu koru prepolovite i polovinu premažite marmeladom. Za fil promešajte kiselo mleko i vodu. Umešajte mešavinu za krem za tortu prema uputstvu na kesici, a zatim pomešajte s umućenom slatkom pavlakom. Izdvojte četvrtinu krema i stavite u špric, a ostatak pomešajte s pireom od malina i likerom. Filom premažite koru koju ste premazali marmeladom, pa je prekrijte drugom polovinom. Smesu iz šprica istisnite u dijagonalne linije, s razmakom po 3 cm i kolač ostavite oko dva sata na hladnom mestu. Pre posluženja između linije složite maline i ribizle. Preko voća sipajte preliv pripremljen po uputstvu.

TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

POTREBNO JE

ZA KORU 4 jajeta, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 25 g skrobnog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 10 g kakaoa u prahu, 6 kašika likera od crne ribizle

ZA FIL 600 g mešanog šumskog voća, 50 g šećera, 600 ml slatke pavlake, 2 učvršćivača za šlag

ZA POSIPANJE 200 g narendane čokolade za kuvanje

PRIPREMA

Umutite jaja, pa dodajte šećer i vanilin šećer, brašno pomešano sa skrobnim brašnom, praškom za pecivo i kakaoom. Testo sipajte u obložen kalup za torte i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada se kora ohladi, presecite je popreko. Donju koru poprskajte s dve kašika likera. Za fil očistite ili odmrznite šumsko voće i pospite šećerom. Slatku pavlaku umutite s učvršćivačem za šlag. U dve trećine šlaga dodajte pripremljeno voće i rasporedite u obliku kupole po donjoj kori. Gornju koru nasecite na četiri dela, pa ih pažljivo slažite preko šlaga s voćem i lagano pritisnite. Zatim pokvasite s preostalim likerom, premažite šlagom i narendanom čokoladom.


{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 08, 2010 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Osvežavajući slatki zalogaji: 3 neodoljive kremaste poslastice


Uživajte u fantastičnom ukusu laganih poslastica, poslužite ih kao desert posle ručka, ili večere, ili uz popodnevnu kaficu. Recepture su jednostavne, pa ne treba puno vremena da provedete u kuhinji, da bi se ovi slatkiši našli pred vašim ukućanima.




PARFE NUGATINO

POTREBNO JE
ZA PARFE šipka vanile, 500 ml mleka, 100 g šećera, 6 žumanaca, 250 ml slatke pavlake
ZA NUGATINO 125 g oljuštenih lešnika, 275 g šećera, ulje

PRIPREMA
Šipku vanile presecite uzdužno i prokuvajte je u mleku sa 100 g šećera. Kada proključa, sklonite s vatre i ostavite da mleko upije aromu. Žumanca umutite sa 110 g šećera. Izvadite vanilu iz mleka, ponovo ga zagrejte i, čim proključa, nekoliko kašika umešajte u žumanca. U jednom potezu izručite žumanca u mleko. Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, ali pazite da ne proključa. Krem je gotov kada u njemu ostaje vidljiva linija od varjače. Sklonite sa šporeta i umešajte slatku pavlaku.
Za nugatino lešnike osušite u rerni na 180 stepeni, a potom ih protrljate da im skinete kožicu. Od preostalog šećera i malo vode napravite karamel, te stavite lešnike na nauljenu podlogu i prelijte ih karamelom. Kada se ohladi i stvrdne, deo izdrobite i umešajte u ohlađen krem. Preručite u kalup i stavite u friz. Ostatak nugatina iskoristite za dekoraciju.

MUS OD LIMUNA

POTREBNO JE
2 jajeta, 130 g šećera, limun, 4 lista želatina, 175 g mekog sira
ZA DEKORACIJU 8 kašika slatke pavlake

PRIPREMA
Razdvojte belanca od žumanaca, pa u žumanca sipajte 100 grama šećera i dobro umutite. Operite limun i narendajte koru. Potom ga prepolovite i sok polovine limuna iscedite u žumanca. Dodajte i koru i ručno mešajte dok ne dobijete potpuno povezan i gladak krem. Listove želatina stavite nekoliko minuta u hladnu vodu, ocedite i stavite u činiju sa nekoliko kašika vrele vode da se otope, potom ga dodajte u krem od limuna i promešajte. Posebno umutite sir, a posebno belanca, pa dodajte u krem. Krem razlijte u činije i stavite u frižider. Pre služenja ukrasite umućenom slatkom pavlakom.

LEDENA TORTICA

POTREBNO JE
300 g čokoladnog keksa, 100 g maslaca, 1 dl mleka, 250 g sladoleda od lešnika, 250 g sladoleda straćatela, 250 g sladoleda od čokolade, 300 g malina

PRIPREMA
Ostavite sladoled desetak minuta na sobnoj temperaturi da omekša. Sameljite keks, dodajte mu mleko i maslac, pa od toga napravite podlogu za tortu. Preko nje stavite sladoled od lešnika, preko njega straćatelu i na kraju sladoled od vanile. Tortu držite u zamrzivaču, a iz njega ga izvadite 10 minuta pre služenja


{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 6:11 pm    Naslov poruke: Atomska pita sa kajsijama Na vrh strane Na dno strane

Atomska pita sa kajsijama

Portal ''Vesti-online'' nedavno je objavio tekst o lekovitim svojstvima kajsije u lečenju raka, a danas vam donosimo recept kako da spremite lepu voćnu poslasticu sa tim voćem.



Sastojci:

Za testo:
300 goštrog brašna
300 gkristal šećera
250 gpšeničnog griza
1 kesicapraška za pecivo

Za nadev:
1 kgzrelih kajsija
6 kašikakristal šećera
2 kesicevanilin šećera burbon

Za preliv:
2jaja
0,6 dclulja
5 dclmleka

Za posipanje:
3-4 kašikešećera u prahu


Priprema:

Brašno prosejati sa praškom za pecivo, dodati šećer i pšenični griz i dobro promešati
Smesu podeliti na 3 dela (1x284 g i 2x283 g)
Kajsije oprati, podeliti na četvrtine i podeliti na 2 dela
Posebno promešati 6 kašika kristal šećera i 2 kesice vanilin šećera burbon
Tepsiju unutrašnjih dimenzija 20 cm. x 29 cm. premazati margarinom, staviti papir za pečenje kojega isto premazati margarinom.
284 g pomešanih suvih sastojaka za testo rasporediti po dnu tepsije
Na suvo testo poslagati prvu polovinu očišćenih na četvrtine narezanih kajsija.
Slagala u 7 redova po 7 četvrina
Kajsije posuti sa 3 kašike mešavine šećera i vanilin šećera
Na naslagane kajsije lagano posuti 283 g suvih sastojaka za testo da bude ravnomerno posuto po kajsijama
Na suvo testo slagati drugu polovinu očišćenih na četvrtine narezanih kajsija na isti način kao i prvi red
Zatim kajsije posuti sa 3 kašike mešavine šećera i vanilin šećera
Na naslagane kajsije lagano posuti 283 g suvih sastojaka za testo da bude ravnomerno posuto po kajsijama.


Priprema preliva:

Jaja, ulje i mleko mikserom umutiti da postane ujednačen preliv
Preliv lagano preliti preko testa da bude svuda ravnomerno preliveno
Viljuškom lagano gusto izbockati celu površinu (i gde su kajsije i gde ima praznina) da bi preliv došao do dna tepsije
Staviti peći u zagrejanu rernu na 200° i peći 40 min
Pečenu pitu zajedno sa papirom za pečenje prebaciti na tacnu za posluživanje (ne okretati nego ostaviti na donjem papiru) i lagano osloboditi stranice kolača od papira za pečenje
Pečenu pitu ohladiti, posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 05, 2013 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jagode A LA MONAKO



Priprema

Uzeti 150 gr krupnih jagoda,

150 gr sumskih jagoda

i 100 gr secera u prahu.


Obe vrste jagoda ocistiti od zelenih listica i peteljki, staviti ih u cetku i ispod cesme oprati, pa ih ostaviti da se potpuno ocede. Sumske jagode propasirati. Dobijenu masu od propasiranih jagoda mesati 1/4 sata sa prah secerom.Krupne jagode poredati na staklenu ciniju i preliti ih ovom masom od pasiranih jagoda. Staviti na led i hladne sluziti


Prijatmo!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 05, 2013 7:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Borovnice u slatkoj pavlaci

Ova letnja poslastica je pravo osveženje,a pritom je je veoma ukusna i brzo se sprema.




Potrebno je

400 g borovnica,

250 ml kisele pavlake,

150 g sremskog sira,

50 g šećera,

kesica vanilin šećera,

250 ml slatke pavlake


Priprema

Ispasirajte 300 g borovnica, a onda ih zasladite, umutite sa sirom i rasporedite u četiri čaše. Odozgo stavite red kisele pavlake pomešane s vanilin šećerom, pa ponovite ceo postupak.

Dobro ohladite, a pre serviranja ukrasite umućenom slatkom pavlakom.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 07, 2013 6:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Voćni rolat brzi rolat sa breskvama


Peče se biskvit i dok se on ispeče umuti se krem i sve bude brzo gotovo i na kraju se dobili jedan brzi voćni ukusni rolat.




* * * Sastojci * * *

5 jaja5 kašika šećera

5 kašika brašna

*Krem

250ml slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

5 breskvi




Priprema

Ulupati belanca sa šećerom u jak šne.

Pomešati žumanca i brašno pa im dodati belanca i sve sjediniti sa varjačom.

Ugrejati rernu na 200 stepeni i peći 15-ak minuta u velikoj tepsiji od šporeta.Pečen, još vruć biskvit odmah umotati u mokru krpu.

Dok se kora peče ulupati slatku pavlaku, po želji staviti šećer. Breskve očistiti od opne i koštice pa iseckati na sitne kockice i dodati slatkoj pavlaki.

Kada se biskvih ohladio, može da bude skoro mlak odmotati pa namazati sa kremom i urolati.Odgore dekoracija po želji.


Prijatno!



Rolat sa bananom

Brzi rolat sa bananom za uživanje u nedeljnom popodnevu. brzo i lako se pravi, čak i uz nedeljni ručak.




* * * Kora * * *


4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

2 kašike ulja




* * * Sastojci * * *


1 šlag krem od vanile

100.ml mleka

200.ml slatke pavlake

2 banane


Prirpema:

Ulupati belanca sa šećerom pa dodati jedno po jedno žumance i ulje postepeno.

Na kraju dodati brašno pa izmešati. Ugrejati rernu na 180 stepeni pa peći biskvit 15 minuta.

Vreo biskvot umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.Ulupati šlag sa mlekom, biće malo redje.

Ulupati slatku pavlaku pa joj dodati umućeni šlag i sve sjediniti.

Kad se kora ohladila, da bude mlaka odviti je pa namazati kremom i poslagati po dužini bananane.


Urolati sve zajedno pa dekorisati po želji.

Rolat prohladiti pa poslužiti.


Prijatno!




Voćni rolat od voća koje izaberete i slatke pavlake i jogurta u mekom biskvitu






* * * Sastojci * * *



4 jaja

4 kašike brašna

4 kašike šećera u prahu

200.ml slatke pavlake

600.ml jogurta

1 želatin voće po izboru ( ja sam stavila 1 bananu, 2 kaivija, 2 breskve
)




Sastojci


* * * Tamni deo-kora * * *


250 gr. mlevenog keksa

100 gr.secera u prahu

1 dcl. skuvane nes kafe

1 supena kasika visnjevace ili ruma

100 gr.otpljene cokolade

100 gr. mlevenih przenih oraha

1 supena kasika kakaoa


želatin voće po izboru ( ja sam stavila 1 bananu, 2 kaivija, 2 breskve )



* * * Priprema * * *



Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i na kraju brašno pa sve sjediniti.

Peći na 200 stepeni 15 minuta, proverite čačkalicom.

Vruć biskvit umotajte u mokru krpu i ostavite.Ulupajte slatku pavlaku.

Želatin razmutite u 40 ml vode pa polako zagrevajte da se rastopi.Kad se rastopi dodajte ga jogurtu pa sve sjedinite i dodavajte postepeno u slatku pavlaku mešajući varjačom.


Na kraju dodajte voće iseckano na kockice i sve promešajte.

Odmotajte koru i nanesite krem pa sve urolajte i ostavite da se hladi.

Dekorišite voćni rolat posle nekoliko sati pa poslužite.


Prijatno!


Rolat od kokosa


Kokos rolat potice iz porodice ” sitnih kolaca ” i jedan je od kolaca koji se ne peku. Napravi se veoma brzo, jako lepo i dekorativno izgleda a ukus mu je izuzetan i socan!






* * * Sastojci * * *



Tamni deo-kora


250 g.mlevenog keksa

100 gr.secera u prahu

1 dcl. skuvane nes kafe

1 supena kasika visnjevace ili ruma

100 gr. otpljene cokolade

100 gr. mlevenih przenih oraha

1 supena kasika kakaoa




* * * Svetli deo -fil * * *

100 gr.kokosa

100 gr.maslaca ili margarina

100 gr.secera u prahu

3 supene kasike vode

3 supene kasike secera krista


Priprema


* * * Za koru * * *

1. Umesimo rukama sve sastojke naznacene za tamni deo-koru, dodamo otopljenu cokoladu sa kakaom i sve lepo sjedinimo.

2. Na prozirnoj foliji istanjimo tamnu masu u obliku pravougaonika pomocu oklagije koju smo malo navlazili.


* * * Za fil * * *


Vodu i secer staviti da uzvri a maslac, secer u prahu i kokos izmiksamo.

Dodati prokuvani secer i jos malo miksati da bude lepo kremasto.

Premazati koru i pazljivo uviti, foliju u toku uvijanja rolata dobro stisnuti kako ne bi ostao vazduh u rolatu.

Uvaljati ceo rolat u kokos i ostaviti u frizider da se stegne.



Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 3:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Voćni mafini



Iskoristite sezonu jagoda i malina i obradujte porodicu i prijatelje voćnim mafinima.




Mafin sa jagodom - poslastica koja će da vas oduševiti



* * * Sastojci za testo * * *



2 jaja

3 kašike šećera

2 dl voćnog jogurta

0.5 dl ulja

1 vanilin šećer

15 kašika brašna

1 prašak za pecivo

150 g seckanog voća




Za ukrašavanje

1 šlag pena



* * * Priprema * * *

Umutiti belance, dodajući šećer, vanilin šećer. Zatim dodati izmućena žumancad, jogurt i ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Kalupe puniti testom do 1/3 zapremine.



Odozgo staviti iseckano voće (jagoda, kupina, malina) peći na 200 stepeni, 10-12 minuta. Kada se mafini ohlade, odozgo špricom istisnuti šlag i odozgo staviti voće.




Kiflice sa pudingom

Zašto biste samo praktikovali kiflice sa sirom, džemom ili kremom, kada možete i sa pudingom.




* * * Sastojci * * *



Za testo

500 gmekog brašna

20 gsvežeg kvasca

2 dltoplog mleka

3 kašikešečera

1 kesicaburbon vanilinog šećera

1 dlulja

pola kašikesirćeta

prstohvat soli

1.jaje + 1 žumanac



* * * Za puding * * *


1. kesicapudinga od lešnika

2 kašikešećera

2,5 dl.mleka



i još:

1.belanac

krupni šećer za posipanje testa ili krupnije mleveni lešnik

prah šećer



* * * Priprema * * *

U toplo mleko staviti kašičicu šećera (od one tri kašike ili dodati ekstra) kvasac, sve promešati i ostaviti sa strane da kvasac naraste.

U veću posudu za mešenje prosejati brašno i napraviti udubljenje, dodati blago umućeno jaje i žumanac, prstohvat soli, ulje, šećer, vanilin šećer i narasli kvasac i zamesiti dok ne počne da se odvaja od stranica posude.

Istresti na radnu površinu i umesiti glatko testo. (ako je potrebno dodati kašiku-dve brašna dok mesite testo.

Oblikovati u loptu, vratiti u posudu za mešenje, pokriti najlonom i odstaviti na toplo mesto, da testo naraste.

Dok testo raste, skuvati puding.

Od celokupne količine mleka oduzeti malo gde ćete razmutiti puding a ostatak staviti na provri, zajedno sa šećerom, sipati polako rastvoreni puding u toplo mleko i kuvati dok se ne zgusne...

Naraslo testo premesiti i podeliti na male loptice (moje testo je bilo 900 g i tačno sam imala 18 loptica po 50 g) svaku lopticu rastanjiti u oval što tanje možete, testo je jako fino za rad, staviti kašičicu smese od pudinga, preklopiti gornji deo preko fila, spoljne strane podviti da fil ne iscuri i ako želite donji deo raseći nožem nekoliko puta da imate ove lepe šare po kiflicama i zaviti u kiflicu.

Na pleh staviti papir za pečenje i naređati kiflice..


Pokriti ih sa najlonom i ostaviti da još malo naraste..
Umutiti belanac sa viljuškom, premazati svaku kiflicu i posuti sa krupnim šećerom ili krupnije iseckanim lešnikom (ja sam pola posula sa krupnim šećerom a pola sa chia semenkama)

Zagrejati rernu na 200°C i peći ih oko 15 min.ili dok vam ne porumene.

* * * Ostaviti da se malo ohlade, posuti sa prah šećerom i poslužiti. * * *



Prijatno!


* * * Bolje od sladoleda: Ledene voćne poslastice * * *

Iskoristite sezonu lubenica i kupina i spremajte osvežavajuće ledene poslastice. Prijaće vam na ovim visokim temperaturama.


Sorbe od lubenice





* * * Sastojci * * *


1 kg zrele lubenice

100 g smeđeg šećera

3 kašike sveže ceđenog soka od pomorandže



* * * Priprema * * *


Lubenicu očistite od koštica i isecite je na kockice.

Dodajte šećer i sok, pa sve dobro izmešajte u blenderu da dobijete kremastu masu.

Sorbe stavite u odgovarajuću posudu i držite u zamrzivaču nekoliko sati.



Prijatno!


Ledene kupine





* * * Potrebno je * * *

Za sorbe:


250 g kupina

100 g vode

100 ml kefira

2 kašike šećera



* * * Za pire * * *

250 gr. kupina,

50 ml vode,

50 gr. šećera ZA DEKORACIJU

50 gr. kupina



* * * Priprema * * *


Oprane borovnice ispulsirajte u blenderu.

Dodajte prokuvanu vodu sa šećerom i kefir.

Smesu preručite u sud i stavite u zamrzivač na 20 minuta.

Za pire stavite da se kuvaju kupine sa vodom i šećerom, pa ih izblendirajte i ohladite u frižideru.


* * * U čaše razlijte prvo pire od kupina i odozgo stavite po kašiku sorbea. * * *

Ukrasite kupinama koje su odstojale nekoliko minuta u zamrzivaču.


Prijatno!


Letnja voćna salata




* * * Potrebno je * * *


500 g zrele lubenice

400 g zrele dinje

5–6 nektarina

šećer



* * * Priprema * * *



Izvadite kuglice lubenice i dinje modlom za sladoled, a nektarine isecite na tanke kriške, te ih dobro ohladite. U činije za služenje složite kuglice lubenice i dinje, pa ukrasite kriškama nektarina.

Na kraju pospite šećerom.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 14, 2013 1:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kao uštipci

Ako vam nije prevruće, ispržite štapiće sa sodom.Vrlo jednostavno za spremiti a košta vrlo malo a pritom je vrlo ukusno..



Štapići sa sodom



* * * Sastojci * * *

500 gr. brašna,

2 kašike ulja,

1/2 kašičice sode bikarbone,

1/2 kašičice soli.

I još:

ulje za prženje.



* * * Priprema

U brašno umešati sodu bikarbonu i so.

Dodati pola kašike nerastopljene masti ili 2 kašike ulja. Sipati malo mlake vode i umesiti testo srednje tvrdoće.

Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Premesiti, razvući oklagijom i iseći na štapiće. Ostaviti na čistoj krpi da odstoji još petnaestak minuta.



Pre prženja izbockati viljuškom, malo razvući i pržiti u vrelom ulju debljine prsta, dok štapići ne porumene.

* * * Služiti uz jogurt, sir, šunku, salatu, ... Ili uz džem i čaj, nutelu i mleko.... * * *

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Dezerti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  sledeća
Strana 12 od 13

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon