:: |
| Autor |
Poruka |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | | škorpijica je napisao/la sledeće: | | Od udara se automobil odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor i tom prilikom cisterna se prevrnula. |
Pitam se koja je to brzina morala da bude da bi oborio prikolicu sa cisternom... Bar jedno 200km/h...  |
Ne mora da znaci. Motor je tezak nekih 30-400 kg sa vozacem, a s obzirom da je cisternu vukao traktor, ona se nije kretala velikom brzinom. Mislim da bi je i udarac od nekih 80 km/h lagano prevrnuo. uostalom, izvestaj policije kaze da brzina nije bila prilagodjena uslovima puta, a ne da je prekoracena maksimalna dozvoljena.
negde sam procitao da mu je kljucna kost, kad je pukla, povredila aortu i da je zato izgubio dosta krvi. ne znam da li je ovo tacno, pa ako neko zna nesto o tome, neka pise.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
| |
|
 |
Nivi Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 18 Avg 2005 Poruke: 24

|
|
|
Da,i ja sam čula to za aortu! Ali istovremeno i za desnu ruku-zbog koje je izgubio dosta krvi. Ali sve u svemu,kako sam shvatila,cijela desna strana mu je stradala:-( Tako da kada popusti amnezija-on se pomiče lijevom stranom...
|
|
|
| |
|
 |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Ikodinović otvorio oči!
Srpski vaterpolista Danilo Ikodinović otvorio je oči na poziv lekara novosadskog Kliničkog centra „Vojvodina”, gde se oporavlja od teških povreda zadobijenih prošle nedelje u saobraćajnom udesu. Načelnik tog centra Zoran Đermanov rekao je novinarima da Ikodinović reaguje na pozive medicinskog osoblja, kada je u režimu takozvane „plitke anestezije”. „Ikodinovića i dalje držimo na aparatima, ali kada je anestezija plića, on na naše pozive otvara oči, pomera nepovređenu levu ruku, kao i noge. To su za nas izuzetno ohrabrujući znaci”, naveo je Đermanov. S obzirom na težinu povreda koje je pretrpeo Ikodinović, lekari uprkos znacima poboljšanja njegovog stanja ipak imaju dozu rezerve.
„Skup povreda koje je pretrpeo mogu i u kasnijem periodu da izazovu komplikacije. Ne možemo da tvrdimo da se skroz izvukao iz životne opasnosti”, istakao je Đermanov.
Po njegovom mišljenju, oporavak Ikodinovića trajaće duže vreme.
„On mora biti duži period u fazi intenzivne terapije i oporavka, da bismo bili 100 odsto sigurni da njegovo stanje ide uzlaznom putanjom. Tek tada ćemo ga probuditi iz anestezije. Posle buđenja uradićemo neurološku procenu da bismo videli da li ima i, ako ih ima, u kojoj meri postoje određena neurološka oštećenja, kao posledice te povrede”, konstatovao je Đermanov.
(Srna)
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|