:: |
Autor |
Poruka |
marinela12 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 51
Datum registracije: 31 Mar 2007 Poruke: 46 Mesto: Beograd

|
|
Kezmanomania je napisao/la sledeće: | po meni je jako vazan i ne sme se nikad zaboraviti |
slazem se u potpunosti
|
_________________ kad je oko slobodno vidimo
kad je srce slobodno volimo |
|
|
|
 |
dado_GTI Dobro upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 18 Jan 2006 Poruke: 545 Mesto: Zagreb

|
|
|
|
 |
visiometas Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 78

|
|
Naravno da je bitno da deca pricaju srpski jezik, i da idu u nasu specijalnu skolu!!! Treba kod njih stvoriti ljubav prema zemlji matici!!
|
|
|
|
|
 |
.::pinki::. Odomaćeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 03 Apr 2006 Poruke: 2882 Mesto: u dugovima :))

|
|
visiometas je napisao/la sledeće: | Naravno da je bitno da deca pricaju srpski jezik, i da idu u nasu specijalnu skolu!!! Treba kod njih stvoriti ljubav prema zemlji matici!! |
meni se cini da kod nas nema te ''specialne srpske skole'' ali ionako slovenija je puna bosanaca, srba i hrvata pa nam ni ne trebaju ..
|
|
|
|
|
 |
FM-Jam Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 24 Jun 2007 Poruke: 121 Mesto: Derventa

|
|
Za mene je vazno da djeca materni jezik normalno pricaju i da nezaborave gdje im je porijeklo, dalje trebaju da postuju svoju kulturu i da se nestide za to sto jesu.
|
|
|
|
|
 |
KOKANI Odomaćeni član

|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 1195

|
|
|
|
 |
Kotromanovic Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 17

|
|
Meni je slovenački materni, a srpski tuđi jezik.
|
|
|
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Sto se tice mene kao osobe .. bilo bi mi veoma drago da moje dete prica srpski kao i engleski jer ipak ne bih voleo da ih stopiram u necemu sto znam da nisam ne mogu da stopiram jer ce to dete kad tad poci u skolu i tu ce uciti engleski dok u kuci mogu ja pricati srpski ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
nanica123 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 52
Datum registracije: 28 Maj 2008 Poruke: 84

|
|
po meni je jako bitno to da djeca pricaju ili bolje receno nauce materinji jezik......a hoce li ga koristiti to je vec druga stvar .......glavno je da ga nauce
|
|
|
|
|
 |
erilla ~kuin lumihiutale~

|
Datum registracije: 24 Apr 2007 Poruke: 11947

|
|
Vrlo sam zahvalna svojim roditeljima, jer smo (od kako pamtim) kod kuce uvek pricali samo srpski jezik (iako sam rodjena i zivim u Sloveniji) tako da sam taj jezik prvi naucila i tek kad sam posla u vrtic pocela sam da ucim slovenski. Mesanje dva jezika nikad mi nije predstavljalo neki problem, u skoli i u javnosti sam pricala slovenski, kod kuce srpski, zato sad odlicno pricam slovenski a i srpski mi ne pravi probleme (mozda malo kad pisem, ali zato savrseno pricam).
Materni jezik po definiciji (bar ovde u Sloveniji) je onaj jezik kojeg dete prvo nauci u porodici. Znaci to bi trebalo da je jezik kojeg pricaju njegovi roditelji. Vrlo je tuzno jer se u stranim zemljama desava bas to, da deca prvo nauce jezik drzave u kojoj se nalaze, pa onda kad odu na raspust kod babe i djeda ne znaju da pricaju sa njima.
Iako sam rodjena i zivim skroz u Sloveniji, ubedjena sam da kad budem imala decu, oni ce znati pricati i pisati sprski, zato sto ja jako volim otici u Srbiju i Republiku Srpsku kod rodbine i ne zelim da me bude sramota sto moja deca ne znaju da pricaju srpski.
|
|
|
|
|
 |
aleks3 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 195

|
|
mi doma pricamo srpski(muz slovenac,ja makedonka)..mali isto prica srpski,razumje makedonski al ga ne prica bas dobro isto tako ima jake gramaticke greske i u srpskom jeziku a slovenski uopste ne zna...nikad mu necu branit da zna materni jezik ko sto poznajem neke nasi ljudi koji samo nemacki pricaju da bi deca znali...to nije ok
|
|
|
|
|
 |
hamra Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Nov 2005 Poruke: 4

|
|
mi smo u belgiji tek tri godine tako da jos uvek i nismo toliko savladali jezik pa da bi nesto sad ja filozofirala ali sigurno znam da ce moja deca prvo uciti srpski kuci a nederlanski ce ionako u skoli da savladaju ko maternji...Svoje korene i svoj jezik covek ne sme da zaboravi...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|