www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Roštilj
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MADJARSKA MUCKALICA


Uz suve domace kobasice stavlja se na rostilj sveza svinjetina isecena na parcice. Suva slanina, u obliku kocke, stavlja se oko mesa i ukrasava sa svezim paradajzom.


DALMATINSKA MUCKALICA


Suvi dalmatinski prsut prepece se na rostilju a sa njom i skusa ili neka druga riba, iseckana na komade. Pomesa se beli luk, iseckan persun i maslinovo ulje i polije po prsuti i ribi.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

TURSKA MUCKALICA


Priprema se od kobasica bilo koje vrste, sa suvom slaninom i sunkom. Isecena na kriske pece se 3 - 4 minuta i stavi na tanjir, a u sredini se stave dva jajeta pecena na oko. Sa strane se slazu sveze paprike.


LOVACKA MUCKALICA


Meso od plecke ili buta dlakave zivotinje tanko se isece kao za raznjice. Pece se oko 5 minuta uz dodatak suve slanine. Dinsta se crni luk ili sveza paprika. Posle se doda 1 - 2 dcl kisele pavlake, prokuva i pasira sa biberom, iseckanim belim lukom, te prelije na meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PASTIRSKA MUCKALICA


Pecurke se iseku na tanje komade i peku oko 7 minuta, zajedno sa svinjskim mesom i jagnjetinom. Posebno se dinsta u maslacu sveza paprika, crni luk i paradajz, te pospe crvenom (alevom) paprikom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RAZNJICI

Pod raznjicem se podrazumeva samo komadic mesa pecen
na stapicu (raznjicu). No, raznjici se mogu praviti i od drugih namernica,
kao sto su razne vrste pecuraka, povrca, puzeva itd.
Za raznjice od mesa uzima se meso od buta ili plecke.
Najcesce se peku od svinjetine, ali se mogu peci
i od teletine ili govedine. Ako se peku od govedine, meso se,
pre nego sto se natakne na raznjic, stavi u ulje
da odstoji najmanje 20 minuta.

KLASICAN RAZNJIC


Pri pripremanju raznjica od svih vrsta mesa postupak je sledeci: meso se izreze na male komadice, velicine oraha, posoli, i polozi u posudu da odstoji 10-tak minuta.Kada meso treba peci, natakne se po 5 komada mesa da drveni ili metalni razanj i stavi na dobro zagrejan i uljem (slaninom) premazan rostilj.
Za vreme pecenja raznjici se okrecu masicama da se podjednako ispeku sa obe strane. Na rostilju sa drvenim ugljem za dobro pecen raznjic potrebno je 8 - 12 minuta, na elektricnom rostilju - nesto manje vremena. Kada se ispeku stave se na tanjir i pobibere. Uz raznjic se obicno sluzi sitno seckani crni luk (200 - 300 grama).

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

AMERICKI RAZNJIC
(Shish - kabots)


Jedan kilogram jagnjece plecke (dovoljno za 4 - 6 osoba), 1 glavica luka, 2 zelene paprike, 250 gr vrganja, 1 ananas, so, biber i kasika ulja.
Jagnjetina se izreze na kocke velicine 3 cm, meso se polozi u posodu, posoli, pobiberi i prelije uljem, pa se sve dobro izmesa i pusti da odstoji 1 - 2 sata. Zatim se meso natakne na stapice koji se ubodu u zemlju ili se stave u uspravni rostilj da se ispece do pola (oko 15 - 20 minuta). U medjuvremenu se ociste luk, vrganji, paprika, ananas, koji se sece na kocke velicine mesa.
Kada je meso polupeceno skida se sa stapica, a zatim se na stapice naslaze naizmenicno polupeceno meso, luk, paprika, kockice ananasa i vrganji, pa se sve zajedno ponovo pece jos oko 15 minuta, odnosno dok meso i ostale namernice ne budu mekani.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PASTIRSKI RAZNJIC


Na veci drveni stapic (razanj) nataknu se naizmenicno komadici mesa od govedine, teletine, svinjetine i ovcetine, zatim komad suve slanine i masne kobasice, paprike, luka i paradajza, posoli se, pospe crvenom paprikom i brzo ispece na rostilju.



CARSKI RAZNJICI


Nataknu se naizmenicno na zicu komadic guscije jetre, komadic mesa curke i komadic slanine. Ispeku se na zaru, sloze na kuvani pirinac i prelije sa ugrejanim maslacem.
Garnirung; cips ili dobro proprzen krompir. Prilog: zelena salata.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CEVAPCICI

Cevapcici se prave od jedne ili vise vrsta mesa,
a mogu se praviti i od mesa divljaci, zivine ili riba.
Cevapcici se prave ovako: meso se opere i rasece na
komadice 3 X 3 cm i samelje u masini za mlevenje mesa.
Mleveno meso se zatim mesa rukom 15 - 20 minuta uz dodavanje
zacina: so, aleva paprika, biber, beli luk, zeleni persun i ulje.
Beli luk se istuca tako da u njemu ne bude zilica.
Smesu treba ostaviti da odstoji nekoliko sati,
a zatim se prave valjcici (cevapcici) rukom
ili pomocu levka koji se natakne na masinu za mlevenje mesa,
pa se okretanjem rucice masine za meso potiskuje kroz levak
i oblikuju kobasice debljine oko 2 cm
a od kojih se rezu cevapi u duzini oko 5 cm.
Ako se cevapcici raspadaju smesi se dodaje malo
mlevene govedine (otprilike 200 gr na 1 kg).
Kao prilog najpre ide crni luk, zatim ljute papricice, paradajz,
zelena salata pa i senf (ko voli).

ZORANOVI CEVAPCICI


1/3 govedine, 1/3 svinjetine, 1/3 ovcetine. Meso se samelje u masini i zacini sa mnogo sitno iseckanog luka (na kilogram mesa oko 300 gr luka), 3 pune kasicice bibera, 1 kasicica mazurana, malo korice od limuna, so, malo ulja i jedno jaje. Smesa se ostavi da odstoji nekoliko sati. Zatom se prave cevapcici rukom, stave na rostilj i pre nego se skinu s rostilja namazu alevom paprikom i uljem. Alevu papriku mozete staviti u smesu jos dok je mesate.
Prilozi: crni luk, slacica, zelena paprika, feferoni, zelena salata (ako joj je sezona), paradajz.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CEVAPCICI OD RIBE


120 gr bilo kojeg ribljeg mesa ili mesane ribe, 400 grama teletine (vrat ili misici), 80 gr svinjetine (but), 40 gr luka, 10 gr belog luka, 12 gr soli, 2 gr bibera. Prave se kako je gore opisano.
Preliv od kuvanog belog vina.



CEVAPCICI OD GOVEDINE


600 gr govedine (ili jos bolje mlade junetine), 40 gr ulja, 12 gr soli, 2 gr bibera. Ko voli, moze dodati i malo mazurana. U mleveno meso se moze umesati i sitno seckani luk (40-50 gr) ili 10 - 15 gr istucanog belog luka. Prave se kako je gore opisano.
Ko voli, po skidanju sa rostilja ove cevapcice moze preliti kuvanim belim ili crnim vinom. Vino se kratko prokuva sa malo sitno naseckanog persuna i bibera.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

BOSANSKI CEVAPCICI


450 gr ovcetine, 150 gr govedine, 40 gr luka, 4 gr bibera, 12 gr soli. Prave se kako je gore navedeno. Bosanski cevapcici se sluze u somunu (lepinji) koji se predhodno umoci u sok od mesa koje ste ispekli.



BUGARSKI CEVAPCICI


400 gr govedine ili junetine, 20 gr ovcetine, 60 gr przenog luka, 10 gr belog luka, 2 gr bibera i 12 gr soli. Prave se nesto veci pa se posluzuju 5 komada po obroku.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LESKOVACKI CEVAPCICI


600 gr govedine ili junetine, 12 gr soli, 30 gr sitno seckanog luka, ljuta paprika, seckani persun i 4 gr bibera. Prave se dugacki cevapcici i sluze 5 komada po obroku.



MADJARSKI CEVAPCICI


400 gr svinjetine (potrbusina), 150 gr govedine, 50 gr seckane slanine, 2 tucane ljute paprike, 40 gr luka,4 gr bibera, 12 gr soli. Sve se dobro promesa i ostavi da odlezi 48 sati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CEVAPCICI OD CURANA


200 gr mesa curana (batak), 200 gr govedine, 100 gr svinjetine, 100 gr teletine, 10 gr belog luka, 12 gr soli i 2 gr bibera.



HAJDUCKI CEVAP
(za 1 osobu)


Na zaru se ispece 10 komadica svinjetine (file) a u tiganju ili fritezi isprzi 10 kriski (kolutica) krompira i zatim peceno meso i przen krompir naizmenicno na zicu. Na donji kraj zice natakne se przena slanina. Sluzi se na dinstanom pirincu, a ukrasava salatom i przenim listovima krompira (moze i cipsom).

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 29, 2004 3:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SIS CEVAP
(za 4 osobe)


Potrebno je:800 gr jagnjetine, 500 gr sitnog crnog luka, 120 gr sargarepe, so, biber u zrnu, aleva paprika, list celera i persuna, 8 drvenih stapica. Meso iseci na vece komade a luk na polovine, pa nanizati na stapice tako da svaki pocne i zavrsava sa mesom. Staviti u sud i dodati so, biber, list persuna i celera i narendanu sargarepu, tako da cevapi budu pokriveni. Doliti vode da ogrezne i kuvati na tiho dok meso ne bude meko. Pred kraj posuti alevom.



PAPAZ CEVAP
(za 4 osobe)


Sastojci: 600 gr krte i mekane junetine, 500 gr crnog luka, nekoliko cenova belog luka, nekoliko zrna karanfilica, biber, so, sirce, ulje Samleti crni i beli luk, dodati biber, karanfilic, malo sirceta i so.Slagati u sud red mesa, red luka sa zacinima, pa ostaviti da prenoci na hladnom mestu. Sutradan uliti ulje sa strane tako da padne ispod mesa i dinstati na laganoj vatri uz dodavanje malo vode dok meso ne omeksa.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Roštilj Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 3 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon