www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Roštilj
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ražnjići od junetine
sastojci: Za broj osoba: 6



70 dag junetine od vratine
15 dag dimljene slanine
2 mesnate paprike
3 rajčice
5 žlice vina
crvena paprika
sol, papar
ulje

priprava:

Junetinu narežite na kockice i stavite da se marinira u smjesi ulja, soli i crvene paprike preko noći.
Nabodite na štapiće i pecite.
U međuvremenu popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte usitnjenu papriku i rajčicu narezanu na kockice. Zalijte vinom, začinite i kratko pirjajte.
Poslužite uz ražnjiće.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ražnjići od šampinjona i slanine
sastojci: Za broj osoba: 6



1 kg sitnijih šampinjona
30 dag dimljene slanine
ulje
sol, papar

priprava:

Šampinjone operite i osušite. Nožem odvojite klobuke od stručka i svaki klobuk premažite sa malo ulja. U svaki klobuk utisnite kockicu slanine i nabodite na štapiće. Premažite uljem u koje ste dodali sol i papar.
Ostavite da se malo marinira i stavite na roštilj.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ražnjići s povrćem
sastojci: Za broj osoba: 6



50 dag svinjskog filea
50 dag dimljene slanine
50 dag goveđeg filea
3 veće paprike
2 patlidžana
3 glavice luka
4 tvrde rajčice
sol, papar, ulje


priprava:

Meso i povrće izrežite na manje komade, posolite i popaprite. Nakapajte s uljem i ostavite u hladnjaku kratko vrijeme da upije začine.
Nabadajte na drvene ili željezne štapiće naizmjenice i stavite na žar da se lagano peku.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ražnjići s povrćem
sastojci: Za broj osoba: 6



50 dag svinjskog filea
50 dag dimljene slanine
50 dag goveđeg filea
3 veće paprike
2 patlidžana
3 glavice luka
4 tvrde rajčice
sol, papar, ulje


priprava:

Meso i povrće izrežite na manje komade, posolite i popaprite. Nakapajte s uljem i ostavite u hladnjaku kratko vrijeme da upije začine.
Nabadajte na drvene ili željezne štapiće naizmjenice i stavite na žar da se lagano peku.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Skuša s rajčicama
sastojci: Za broj osoba: 5



1 kg skuše
1 dl maslinovog ulja
4 zrele rajčice
sol, papar
limunov sok

priprava:

Skuše očistimo i operemo i natrljamo smjesom limunovog soka,soli i papra.
Pečemo ih na žaru kratko vrijeme.
Rajčice narežemo na ploške i nekoliko posljednjih minuta pečemo uz skuše.
Poslužimo zajedno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjske rolice na roštilju
sastojci: Za broj osoba: 4



60 dag svinjetine od buta
20 dag domaće šunke
lovorov list, ulje
sol, papar

priprava:

Meso narežite na odreske i dobro istucite batom. Popaprite.
Po mesu slažite kriške šunke i čvrsto zavijte u rolice. Narežite ih na manje komade i nabodite na štapiće tako da ostanu svijeni. Između stavljajte male komadiće lovorova lista i nakapajte uljem.
Pecite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjski kotleti na žaru
sastojci: Za broj osoba: 4



8 svinjskih kotleta
1 žlica ulja
sol, papar

priprava:

Meso odvojite od kosti i istucite batom za meso. Posolite, popaprite i nakapajte s uljem. Pecite na vrućem žaru uz okretanje.
Za vrijeme pečenja premazujte ih kistom umočenim u rastopljeni maslac da ostanu sočni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teleći file na žaru
sastojci: Za broj osoba: 4



8 debljih odrezaka telećeg file
sol, papar
2 režnja češnjaka


priprava:

Odreske istucite drvenim batom, posolite i popaprite. Češnjak usitnite i natrljajte odreske. Ostavite na hladnom par sati da upije začine.
Složimo na rešetku i pečemo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vinogradarski ćevap
sastojci: Za broj osoba: 6



1 kg svinjetine od vratine
50 dag luka
2 mesnate paprike
2 rajčice
ulje, papar, sol

priprava:

Vratinu stavite na rešetku i dobro ispecite.
U međuvremenu očistite i narežite luk, papriku i rajčicu. Posolite i promiješajte.
U duboku posudu naizmjenice slažite povrće i pečenu vratinu tako da završite sa redom povrća. Posudu stavite na laganu vatru roštilja da se lagano pirja. Povremeno protresite da se ne zapeče.
Kad je povrće mekano poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zubatac na roštilju
sastojci: Za broj osoba: 6



1 zubatac (1 kg)
1 limun
maslinovo ulje
sol, papar

priprava:

Ribu očistite, operite i nasolite. Ostavite da odstoji 2 sata.
Oštrim nožem na ribi napravite ureze i u njih ulijte ulje.
Stavite na roštilj i pecite po 15 minuta sa svake strane. Pečenu razrežite na komade i nakapajte limunovim sokom.

_________________
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šiš ćevap (glavno jelo)
,
Sastojci:
700 g nemasne junetine
2 limuna
1 vrećica šafrana u prahu
2 luka
100 g peršuna

Opis:
Meso narezano na kockice dimenzija otprilike 5x5 cm marinirajte 5-6 sati u marinadi koju ste napravili od usitnjenog luka, soli, papra, šafrana i soka jednog limuna. Marinirano meso ocijedite i nabodite na četiri drvena štapića. Ćevape složite na rešetku povrh žara i pecite otprilike 3 minute sa svake strane. Budući da ste meso narezali na kockice, morat ćete ga peći sa sve četiri strane. Očistite peršun, nasjeckajte ga na sitne komadiće i njime pospite tanjir za posluživanje. Pečene ćevape složite na krunu od peršuna i odmah poslužite, garnirano drugim limunom kojeg ste narezali na tanke ploškice.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SRPSKI BIFTEK


1/3 govedine, 1/3 svinjetine i 1/3 ovcetine. Ako nemate ovcetine moze se
uzeti 2/3 govedine i 1/3 teletine.
Za jedan obrok dosta je 150 gr cistog sirovog mesa.
Meso se samelje u masini i zacini (3 pune kasike bibera,
1 kasika mazurana, malo korice od limuna, so, malo ulja i 1 jaje),
sve se dobro izmesa i ostavi da odstoji 1 sat.
Zatim se od smese napravi okrugli hlebcic
i s gornje strane se casom napravi udubljenje.
Biftek se pece na rostilju, a kada je skoro gotov u udubljenje se
stavlja sirovo zumance i pece dalje dok i meso i jaje ne budu peceni.
Kao prilog na tanjiru uz meso sluzi se peceni krompir (ili ponfrit),
luk paradajz i tost (prepecen hleb)

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Roštilj Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 5 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon