www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sosovi ... marinade...umaci
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Andaluzijski umak
sastojci:



1 glavica luka
1 žlica maslinovog ulja
2 velike crvene paprike
3 tvrde rajčice
1 porcija majoneze ( vidi umaci: majoneza)
malo mljevene crvene paprike
sol, papar

priprava:

Luk popržite na ulju. Dodajte papriku narezanu na rezance i oguljenu rajčicu. Pirjajte oko 20 minuta. Ohlađenu smjesu usitnite mikserom, obojite mljevenom crvenom paprikom i začinite prema ukusu.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bagna cauda
sastojci: Za broj osoba: 4



10 dag slanih inćuna iz konzerve
4 režnja češnjaka
6 dag maslaca
1 čaša maslinovog ulja

priprava:

Operite ribice, odstranite im kosti i sitno nasjeckajte.
Oljuštite i nasjeckajte češnjak i na maslacu pržite na niskoj temperaturi dok ne postane staklast. Ulijte ulje, inćune i miješajte dok se sve ne poveže.
Poslužite ga sa sirovim povrćem, a možete ga zaliti i preko kuhanog povrća.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bijeli umak
sastojci: Za broj osoba: 4



2 žlice maslaca
2 žlice brašna
2 dl mlijeka
sol, papar

priprava:

Rastopite maslac i dodajte brašno. Miješajte da se poveže i zalijte sa mlijekom, stalno miješajući da se ne stvore grudice. Kuhajte dok se ne zgusne i začinite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bolonjski umak
sastojci: Za broj osoba: 4



20 dag mljevene govedine
1/2 glavice luka
1/2 mrkve
1 kriška celerovog korijena
2 dl govedske juhe
5 dag pekmeza od rajčice
maslinovo ulje
sol, papar

priprava:

Luk nasjeckajte i pržite da požuti. Dodajte naribanu mrkvu i celer i pržite još oko 5 minuta. Umiješajte meso i pržite dok tekućina ne ispari, zalijte juhom, začinite i pirjajte 1,5 sat. Umiješajte pekmez od rajčica i kuhajte 30 minuta. Poslužite sa špagetima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Majoneza
sastojci:



2 žutanjka
1 žlica senfa
4 dl ulja
1/4 žlice soli, sasvim malo papra

priprava:

Izmiješajte žutanjke sa senfom i začinima. Neprekidno miješajući žicom za snijeg ili mikserom, dodavajte ulje najprije kap po kap, a kad se počne zgušnjavati, dolijevajte sasvim tanki mlaz. Ostale sastojke dodajte potpuno zgotovljenoj majonezi.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mliječni umak od luka
sastojci: Za broj osoba: 6



30 dag luka
8 dag maslaca
3/4 l mlijeka
2 žlice vrhnja
1 žlica škrobnog brašna

priprava:

Luk ispržite na maslacu i zalijte sa mlijekom. Kad se luk raskuha, protisnite kroz cjedilo, dodajte vrhnje u kojem ste rastopili brašno. Kuhajte dok se ne zgusne. Poslužite uz govedinu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nizozemski umak
sastojci: Za broj osoba: 4



1 dag luka ljutike
2 žlice bijelog vinskog octa
4 žumanjka
25 dag maslaca
sol
svježe mljeveni papar

priprava:

Oljuštite i nasjeckajte luk i kuhajte u mješavini iste količine octa i vode. Kad je mekan, procijedite i u ohlađeno dodajte žumanjke. Tucite na pari dok se ne zgusne. Umiješajte otopljeni maslac kap po kap uz neprekidno miješanje. Posolite i popaprite.
Poslužite uz kuhane šparoge.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pesto
sastojci: Za broj osoba: 4



10 listića bosiljka
1 režanj češnjaka
1/2 žlice pinjola (ili badema)
3 žlice naribanog parmezana
1 dl maslinovog ulja
sol, papar

priprava:

Mikserom smrvite bosiljak, usitnjeni češnjak, pinjole (ili bademe) i maslinovo ulje. Kad je smjesa sasvim glatka dodajte parmezan, posolite i popaprite.
Poslužuje se sa svim vrstama tjestenine- običnom, punjenom ili od krumpirovog tijesta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizzaiola
sastojci: Za broj osoba: 4



2 režnja češnjaka
4 rajčice
1 žlica origana
1 žlica kapara
4 žlice ulja
papar, sol

priprava:

Rajčice prelijte vrelom vodom da se lakše ogule, pa ih narežite. Nasjeckajte češnjak i malo ga zagrijte s uljem. Dodajte nasjeckane kapare i origano, te nakon 2 minute i rajčice. Kuhajte na srednjoj temperaturi 5 minuta i začinite. Umak poslužite s tunjevinom ili sabljarkom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Provansalski umak
sastojci: Za broj osoba: 4



3 režnja češnjaka
1 žumanjak
1 žlica senfa
1 dl maslinovog ulja
6-7 crnih maslina
malo parmezana za ukras
sol, papar



priprava:

Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. U posudi mu dodajte žumanjak, senf, sol i papar. Ulje dodajte kap po kap uz stalno mješanje. Masline očistite i sitno narežite. Umješajte u umak i ukrasite parmezanom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rouille
sastojci:



2 režnja češnjaka
2 usitnjena crvena feferona
1 zgnječeni kuhani krumpir
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar


priprava:

Mikserom izmrvite češnjak, feferone i kuhani krumpir. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar.
U sasvim glatku smjesu primješajte 5-6 puta veću količinu juhe od ribe ili peradi ( ovisno o tome hoćete li ga poslužiti uz ribu ili perad).

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salmoriglio
sastojci: Za broj osoba: 4



1 dl maslinovog ulja
1 žlicu nasjeckanog origana
1 limun
sol

priprava:

U 5 žlica vode dodajte ulje, limunov sok, sol i origano. Kuhajte 5 minuta na pari.
Poslužite s ribom sa žara ili pečenom tunom.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sosovi ... marinade...umaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 3 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon