www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sosovi ... marinade...umaci
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tapenade
sastojci:



30 dag crnih maslina
2 režnja češnjaka
10 dag tunjevine
15 inćuna
1 dl maslinovog ulja
sol, papar, majčina dušica

priprava:

Masline očistite od koštica i nasjeckajte. Mikserom ih smrvite zajedno sa usitnjenim češnjakom, tunjevinom i inćunima. Dodajte maslinovo ulje i začinite prema ukusu.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tartar
sastojci: Za broj osoba: 6



2 češnj češnjaka
2 dcl kiselog vrhnja,
2 veća kisela krastavca
malo peršina
jedna majoneza
malo soli i papra po ukusu

priprava:

Češnjak ,krastavce i peršin jako sitno nasjeckati dodati vrhnje i majonezu te sol i
papar po ukusu.Staviti malo u hladionik da se ohladi i da se začini pomiješaju kako bi bio bolj okus.Poslužiti uz ribu,kuhano povrće ili
uz krumpir

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak "vinaigrette"
sastojci: Za broj osoba: 4



6 žlica maslinovog ulja (nerafiniranog)
2 žlice vinskog octa
sol, papar

priprava:

U zdjelicu ulijte ocat, posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte ulje i miješajte žicom za snijeg da se sve poveže u glatku smjesu. Prelijte preko salate.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak carbonara
sastojci: Za broj osoba: 4



10 dag dimljene slanine
1 režanj češnjaka
4 jaja
5 dag parmezana, sol, papar

priprava:

Slaninu narežite na kockice i popržite na malo ulja. Maknite sa štednjaka i dodajte usitnjeni češnjak. Začinite prema ukusu. Dodajte istučena jaja i parmezan. Čvrsto miješajte da se sve poveže. Prelijte preko skuhanih špageta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od bijelog vina
sastojci: Za broj osoba: 4



1 čaša bijelog vina
1 čaša krepke riblje juhe
6 dag maslaca
sol

priprava:

Juhu kuhajte na niskoj temperaturi dok polovica ne ispari. Posebno kuhajte vino, da također polovica ispari. Pomiješajte obje tekućine, posolite i maknite sa vatre. U vruću narežite maslac na listiće. Umak poslužite uz pržene ili pečene ribe.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od crnog vina
sastojci: Za broj osoba: 4



1 glavica luka
2 dl govedske juhe
2 dl crnog vina
5 dag maslaca
2 dag škrobnog brašna
sol, papar

priprava:

Luk sitno nasjeckajte i pržite na maslacu da postane svijetložut. Zalijte juhom i vinom te kuhajte dok polovica tekućine ispari. Dodajte brasno razmuceno u malo vode i jos kratko prokuhajte.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od češnjaka
sastojci: Za broj osoba: 4



4 režnja češnjaka
2 žlice maslaca
3 žlice brašna
3 dl govedske juhe
3-4 žlice kiselog vrhnja
sol, papar

priprava:

Od maslaca i brašna napravite svijetli zapžak, dodajte nasjeckani češnjak i zalijte juhom. Stalno miješajte da se ne stvore grudice. Začinite i kuhajte oko 10 minuta. Kad je kuhano protisnite kroz cjedilo i umiješajte kiselo vrhnje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od hrena
sastojci: Za broj osoba: 4



1 dl mlijeka
4 žlice svježe naribanog hrena
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica octa
2 tvrdo kuhana jaja
mekani dio 1 šnite kruha (jučerašnjeg)

priprava:

Namrvite mekani dio kruha u mlijeko. Dobro ocijedite, dodajte hren, ocat, sol i vrhnje. Mikserom dobro usitnite i izmješajte u jednoličnu glatku masu. Tvrdo kuhana jaja oljuštite i vrlo sitno izgnječite. Dodajte umaku.
Možete dodati naribanu kiselu jabuku (prema ukusu). Poslužite sa govedinom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od jaja
sastojci: Za broj osoba: 4



4 žumanjka
8 žlica slatkog vrhnja
4 žlice parmezana
sol, papar

priprava:

Žumanjcima dodajte vrhnje i dobro istucite mikserom da dobijete gustu i kremastu smjesu. Dodajte parmezan i začinite.
Umak dodajte vrućoj, tek skuhanoj tjestenini da se sir otopi.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zelena majoneza
sastojci: Za broj osoba: 4



1 porcija majoneze
4 velika lista špinata
1/2 svežnjića peršina
1 mali režanj češnjaka
nekoliko listića metvice
limunov sok
sol

priprava:

Oljušteni češnjak i začinsko bilje nasjeckajte i prelijte kipućom vodom. Odmah premjestite u zdjelicu vode s kockicama leda. Ocijeđeni špinat i začinsko bilje mikserom smrvite u kašu i primješajte majonezi. Zakiselite malo limunovim sokom i dosolite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od jogurta s koprom
sastojci: Za broj osoba: 4



8 žlica jogurta
4 žlice ljutog senfa
1 svežnjića kopra
limunov sok
bijeli papar
sol

priprava:

Dobro izmiješajte senf i jogurt, te još istucite mikserom.
Posolite, popaprite i primješajte nasjeckani kopar.
Zakiselite po ukusu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od kiselog vrhnja
sastojci: Za broj osoba: 4



1 dl kiselog vrhnja
3 dl mlijeka
3 žlice brašna
2 žlice maslaca

priprava:

Od maslaca i brašna načinite svijetli zapržak. Polako dolijevajte mlijeko uz stalno miješanje. Posolite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sosovi ... marinade...umaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 4 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon