:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Tapenade
sastojci:
30 dag crnih maslina
2 režnja češnjaka
10 dag tunjevine
15 inćuna
1 dl maslinovog ulja
sol, papar, majčina dušica
priprava:
Masline očistite od koštica i nasjeckajte. Mikserom ih smrvite zajedno sa usitnjenim češnjakom, tunjevinom i inćunima. Dodajte maslinovo ulje i začinite prema ukusu.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Tartar
sastojci: Za broj osoba: 6
2 češnj češnjaka
2 dcl kiselog vrhnja,
2 veća kisela krastavca
malo peršina
jedna majoneza
malo soli i papra po ukusu
priprava:
Češnjak ,krastavce i peršin jako sitno nasjeckati dodati vrhnje i majonezu te sol i
papar po ukusu.Staviti malo u hladionik da se ohladi i da se začini pomiješaju kako bi bio bolj okus.Poslužiti uz ribu,kuhano povrće ili
uz krumpir
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak "vinaigrette"
sastojci: Za broj osoba: 4
6 žlica maslinovog ulja (nerafiniranog)
2 žlice vinskog octa
sol, papar
priprava:
U zdjelicu ulijte ocat, posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte ulje i miješajte žicom za snijeg da se sve poveže u glatku smjesu. Prelijte preko salate.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak carbonara
sastojci: Za broj osoba: 4
10 dag dimljene slanine
1 režanj češnjaka
4 jaja
5 dag parmezana, sol, papar
priprava:
Slaninu narežite na kockice i popržite na malo ulja. Maknite sa štednjaka i dodajte usitnjeni češnjak. Začinite prema ukusu. Dodajte istučena jaja i parmezan. Čvrsto miješajte da se sve poveže. Prelijte preko skuhanih špageta.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od bijelog vina
sastojci: Za broj osoba: 4
1 čaša bijelog vina
1 čaša krepke riblje juhe
6 dag maslaca
sol
priprava:
Juhu kuhajte na niskoj temperaturi dok polovica ne ispari. Posebno kuhajte vino, da također polovica ispari. Pomiješajte obje tekućine, posolite i maknite sa vatre. U vruću narežite maslac na listiće. Umak poslužite uz pržene ili pečene ribe.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od crnog vina
sastojci: Za broj osoba: 4
1 glavica luka
2 dl govedske juhe
2 dl crnog vina
5 dag maslaca
2 dag škrobnog brašna
sol, papar
priprava:
Luk sitno nasjeckajte i pržite na maslacu da postane svijetložut. Zalijte juhom i vinom te kuhajte dok polovica tekućine ispari. Dodajte brasno razmuceno u malo vode i jos kratko prokuhajte.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od češnjaka
sastojci: Za broj osoba: 4
4 režnja češnjaka
2 žlice maslaca
3 žlice brašna
3 dl govedske juhe
3-4 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
priprava:
Od maslaca i brašna napravite svijetli zapžak, dodajte nasjeckani češnjak i zalijte juhom. Stalno miješajte da se ne stvore grudice. Začinite i kuhajte oko 10 minuta. Kad je kuhano protisnite kroz cjedilo i umiješajte kiselo vrhnje.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od hrena
sastojci: Za broj osoba: 4
1 dl mlijeka
4 žlice svježe naribanog hrena
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica octa
2 tvrdo kuhana jaja
mekani dio 1 šnite kruha (jučerašnjeg)
priprava:
Namrvite mekani dio kruha u mlijeko. Dobro ocijedite, dodajte hren, ocat, sol i vrhnje. Mikserom dobro usitnite i izmješajte u jednoličnu glatku masu. Tvrdo kuhana jaja oljuštite i vrlo sitno izgnječite. Dodajte umaku.
Možete dodati naribanu kiselu jabuku (prema ukusu). Poslužite sa govedinom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od jaja
sastojci: Za broj osoba: 4
4 žumanjka
8 žlica slatkog vrhnja
4 žlice parmezana
sol, papar
priprava:
Žumanjcima dodajte vrhnje i dobro istucite mikserom da dobijete gustu i kremastu smjesu. Dodajte parmezan i začinite.
Umak dodajte vrućoj, tek skuhanoj tjestenini da se sir otopi.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Zelena majoneza
sastojci: Za broj osoba: 4
1 porcija majoneze
4 velika lista špinata
1/2 svežnjića peršina
1 mali režanj češnjaka
nekoliko listića metvice
limunov sok
sol
priprava:
Oljušteni češnjak i začinsko bilje nasjeckajte i prelijte kipućom vodom. Odmah premjestite u zdjelicu vode s kockicama leda. Ocijeđeni špinat i začinsko bilje mikserom smrvite u kašu i primješajte majonezi. Zakiselite malo limunovim sokom i dosolite.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od jogurta s koprom
sastojci: Za broj osoba: 4
8 žlica jogurta
4 žlice ljutog senfa
1 svežnjića kopra
limunov sok
bijeli papar
sol
priprava:
Dobro izmiješajte senf i jogurt, te još istucite mikserom.
Posolite, popaprite i primješajte nasjeckani kopar.
Zakiselite po ukusu.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od kiselog vrhnja
sastojci: Za broj osoba: 4
1 dl kiselog vrhnja
3 dl mlijeka
3 žlice brašna
2 žlice maslaca
priprava:
Od maslaca i brašna načinite svijetli zapržak. Polako dolijevajte mlijeko uz stalno miješanje. Posolite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.
|
_________________
|
|
|
|
|
|