www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sosovi ... marinade...umaci
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuska kuhinja
UMAK REVIGOT


500 g majoneza
1/2 peršunova lista
dosta vlašca



Napravite majonez, pa kad je gotov dodajte sitno iseckano peršunovo lišće i dosta sitno isečenog luka vlašca.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuska kuhinja
VINIGRET UMAK


2 kašičice slačice
ulje
sirće
so

biber
luk
peršunov list



Ovaj se umak služi uz barene špargle i artičoke. Pravi se na sledeći način: Stavite u činiju dve kašičice slačice, dodajte malo po malo ulja i sirćeta neprestano mešajući, dok ne dobijete masu kremastu kao majonez. A zatim dodajte soli i bibera. Iseckanog luka i peršuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuska kuhinja
ZELENI UMAK


500 g majoneza
125 g spanaća

vlašac
2-3 kašike aspika



Napravite majonez. Spanać isitnite u multipraktiku. Zeleni sok koji dobijete od spanaća uspite u majonez. Dodajte sitno naseckani luk vlašac. Ovaj umak je veoma dekorativan i služi se sa hladnim barenim ribama, i uz hladno pečenje. Kada se koristi kao premaz za ribu, treba u skoro gotov majonez dodati dve do tri kašike bistrog aspika. Aspik daje lepu i bistru glazuru ribi.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuska kuhinja
VINIGRET UMAK


2 kašičice slačice
ulje
sirće
so

biber
luk
peršunov list



Ovaj se umak služi uz barene špargle i artičoke. Pravi se na sledeći način: Stavite u činiju dve kašičice slačice, dodajte malo po malo ulja i sirćeta neprestano mešajući, dok ne dobijete masu kremastu kao majonez. A zatim dodajte soli i bibera. Iseckanog luka i peršuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 21, 2004 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuska kuhinja
MADERA UMAK


80 g putera
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 glavica crnog luka
100 grama slanine
1 kašika brašna

3/4 l bujona
3 dl belog vina
2 kašike paradajz pirea
100 g šampinjona
so i biber
1 dl MADERE



Stavite u šerpu puter, dodajte izrendanu zelen, iseckan luk, i na kraju na kockice isečenu slaninu. Sve dobro izdinstajte pa na kraju dodajte kašiku brašna. Pržite dok brašno lagano ne porumeni. Tada dodajte sitno isecene pečurke, pa i njih propržite. Nalijte sve sa bujonom (bistra supa) i 3 dl belog vina. Kada umak počne da vri, dodajte dve kašike paradajz pirea, posolite i pobiberite po ukusu, pa na laganoj vatri krčkajte. Sve vreme sa površine umaka skidajte kašikom mast. Umak kuvajte dvadeset minuta. A tada ga procedite kroz sito. Pred služenje dodajte 1 dl Madere, i to pred samo služenje kako miris madere ne bi izvetreo. Ako ipak morate da ga pripremite ranije, onda šerpu sa gotovim umakom držite na šerpi u kojoj vri voda, tako da će se umak održati na pari. Ovaj umak služite uz razna pečena mesa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 28, 2004 7:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ŠMEK MARINADE
Kupka za dobar zalogaj

Za jagnjeće ili teleće kotlete Potrebno je:
- 1/2 cm nastruganog đumbira (koren ili u prahu)
- 1 struk praziluka, 1 šolja belog vina
- 1 čen belog luka, strugana kora i sok od jednog limuna
Sve sastojke pomešati i preliti preko pripremljenog mesa
Za ražnjiće
Potrebno je:
- 1 crni luk sitno isečen, 2 kašike sitno isečenog đumbira
- 1 kašičica turmerika, 1 kašičica karija
- 1/4 kašičice mlevenog indijskog oraščića i 200 g kiselog mleka
Staviti luk i ostale sastojke u procesor, dodati kiselo mleko i blago promešati. Dodati meso.
Za svinjske krmenadle
Potrebno je:
- 1/2 šolje ulja, 1/4 šolje jabukovog sirćeta
- 1/4 šolje vinjaka, 1/4 šolje mlevenog kima
- 1 kašika meda i jedna kašika crnog mlevenog bibera
Sastaviti sve sastojke i preliti preko mesa.
Za ribu i morske proizvode
Potrebno je:
- 1 šolja belog vina, 1/2 šolje soka od limuna
- 2 kašike vinskog sirćeta, 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber
Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noć. Riba mora biti sasvim sveža. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba više ne obrađuje, lepo se ocedi, iseče i servira uz garnir po želji.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za ribu i morske proizvode
Potrebno je:
- 1 solja belog vina, 1/2 solje soka od limuna
- 2 kasike vinskog sirceta, 2 kasike maslinovog ulja
- so i biber

Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noc. Riba mora biti sasvim sveza. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba vise ne obradjuje, lepo se ocedi, isece i servira uz garnir po zelji.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za svinjske krmenadle
Potrebno je:
- 1/2 solje ulja, 1/4 solje jabukovog sirceta
- 1/4 solje vinjaka, 1/4 solje mlevenog kima
- 1 kasika meda i jedna kasika crnog mlevenog bibera

Sastaviti sve satojke i preliti preko mesa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za raznjice
Potrebno je:
- 1 crni luk sitno isecen, 2 kasike sitno isecenog djumbira
- 1 kasicica turmerika, 1 kasicica karija
- 1/4 kasicice mlevenog indijskog orascica i 200 g kiselog mleka

Staviti luk i ostale sastojke u procesor, dodati kiselo mleko i blago promesati. Dodati meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Marinada za jagnjece ili telece kotlete
Potrebno je:
- 2 1/2 cm nastruganog djumbira (koren ili u prahu)
- 1 struk praziluka, 1 solja belog vina
- 1 cen belog luka, strugana kora i sok od jednog limuna

Sve sastojke pomesati i preliti preko pripremnjenog mesa

_________________
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 19, 2010 12:52 am    Naslov poruke: Umaci Na vrh strane Na dno strane

Umak od patlidžana i jogurta... Niskokalorično, zdravo i ukusno!


Sastojci:

500 g patlidžana
1 žlica maslinovog ulja
1/2 režnja češnjaka, nasjeckanog
190 g svježe crvene paprike, nasjeckane
150 ml nemasnog jogurta
sol
papar
25 g maslina, nasjeckanih
225 g cvjetače
225 g brokule
125 g mrkve, očišćene i nasjeckane na trake

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
2. Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
3. Izmješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
4. Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 19, 2010 1:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve lepo zvuci..bolje da bezim,jer od torti,salata,umaka,vec sam ogladnela..sutra cu kopirati sve...
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sosovi ... marinade...umaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 6 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon