www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Divljac
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan u umaku od pečuraka

Potrebno:

1 fazan pripremljen za pečenje,
1 glavica crnog luka isečenog
na četvrtine,
1 isečena šargarepa,
1 šolja sitno iseckanog celera,
1 kašičica soli,
1/8 kašičica samlevenog bibera,
1,5 šolja goveđe supe
( može od koncetrata),
5-6 većih pečuraka (samo šeširići),
2 kašike sitno seckanog
peršunovog lista,




Priprema:

Fazana peći u umereno zagrejanoj pećnici jedan sat, odnosno, dok ne omekša. Odvojiti belo meso, iseći ga na režnjeve i držati poklopljeno u posudi nad kipućom vodom. Odseći batake i staviti ih u drugu posudu, zajedno sa preostalim mesom.
Dodati crni luk, šargarepu i celer. Posoliti pobiberiti, naliti supom i kuvati 15 minuta. Tada izvaditi batakeiz supe, odvojiti sa njih meso i dodati ga u posudu sa belim mesom.
Potom izvaditi i preostalo meso, pa ga upotrebiti za neko drugo jelo. Supu propasirati, dodati pečurke i perčun, te kuvati na tihoj vatri 15 minuta. Meso od grudi i bataka staviti u zagrejanu činiju, dodati nekoliko čečirića pečurki, preliti umakom i služiti.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čorba od zeca

Potrebno:

1/2 kg zečjeg mesa,
50 g svinjske masti,
1 glavica crnog luka,
1 veza zeleni,
1 kašika brašna,
30 g aleve paprike,
1 paradajz ili
(1 kašika paradajz-pirea),
2 žumanceta,
1 čaša kisele pavlake,
biber, so,
1 lovorov list,


Priprema:

U vrućoj masti propržiti sitno seckani luk, pa kad požuti dodati sitno seckanu zelen i zečje meso isečeno na male parčiće.
Nastaviti prženje, zatim posuti brašnom i alevom paprikom, kratko propirjati i naliti vodom. Dodati oljušten paradajz isečen na kocke ili paradajz-pire, lovorov list, so i biber, pa nastaviti kuvanje još 1-1,5 sat.
Na kraju u čorbu dodati kiselu pavlaku pomešanu sa žumancima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle od srnećeg buta u sosu

Potrebno:

8 šnicli,
100 g suve slanine,
1/2 l crnog vina,
2 dl kisele pavlake,
100 g masti,
3 čena belog luka, 5 zrna borovnice,
2 oljušćena sveža paradajza,
malo aleve paprike,
grančica ruzmarina,
biber u zrnu,
malo majčine dušice,
1 glavica crnog luka,
2 karanfilića,
malo muškatnog oraščića,
so,


Priprema:

Od srnećeg buta ili leđa iseći šnicle teške oko 100 g.
Zagrejati mast, pa posoljene i pobiberene šnicle naglo ispeći, sa obe strane. Izvaditi ih na topli tanjir, a na ostatak masnoće staviti iseckan luk i kockice slanine. Dinstati dok luk ne porumeni, vratiti šnicle, pa sve zajedno još malo dinstati. Kad tečnost ispari, dodati kockice paradajza, seckani beli luk, zdrobljene borovnice, karanfilić, majčinu dušicu, ruzmarin, biber u zrnu, malo struganog muškatnog oraščića, alevu papriku i sve zaliti crnim vinom.
Mekane šnicle izvaditi iz sosa u vatrostalnu činiju, a u sos dodati kiselu pavlaku, prokuvati, procediti i preliti preko snicle.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan s grožđem i orasima

Potrebno:

1 fazan,
2 veća tanka režnja suve slanine,
50 g kisele pavlake,
1 kg belog grožđa,
30 g butera ili margarina,
12 očišćenih prepolovljenih oraha,
1 čašica konjaka,
so, biber,
3 kocke šećera,
20-25 zrna grožđa za garniranje,




Priprema:

Fazana obložiti slaninom, vezati kanapom, staviti u posudu, preliti pavlakom i usuti sok od 750 g grožđa (može se koristiti i oko 5 dl soka iz tetrapaka). Dodati masnoću, prepolovljene orahe i konjak. Posoliti, pobiberiti, poklopiti i pirjaniti oko pola sata. U manji lonac staviti šećer i držati na tihoj vatri dok se ne rastopi i požuti. Usuti preostalo proceđeno grožđe, pa ovim karamelisanim sirupom preliti fazana. Poklopiti i pirjaniti još dvadesetak minuta ili dok meso ne omekša. Skinuti slaninu i staviti fazana u zagrejanu pećnicu (200 C), pa peći dok ne porumeni.
Pečenog fazana položiti na zagrejanu činiju za služenje, te garnirati zrnima grožđa i orasima iz umaka. Preliti ukuvanim sokom od pečenja i služiti toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan sa kiselim kupusom

Potrebno:

1 fazan,
so,
majčina dušica,
biber,
50 g butera,
4 režnja mesnate slanine,
2,5 dl supe (može od kocke),

Za kupus sa grožđem

400 g kiselog kupusa,
2 manje glavice crnog luka,
2 kašike masti,
1 lovorov list,
10 bobica kleke (izdrobljene),
2,5 dl belog vina (traminac),
po 70 g belog i crnog grožđa,
1 kašika gustina,




Priprema:

Kupus oprati i istisnuti iz njega vodu. Na masnoći prodinstati na kocke isečen luk, dodati lovorov list i polovinu kleke, umešati i kupus ribanac, naliti vinom, pa dinstati na slaboj vatri - povremeno mešajući - oko 40 minuta.
Fazana očistiti, oprati i obrisati, pa posoliti i spolja i iznutra. Buter pomešati sa majčinom dušicom, preostalom klekom i biberom. Sa 3/4 začinjenog butera premazati utrubu fazana. Butkice fazana kanapom čvrsto vezati za trup, tako da od kanapa preostane još 40 cm. Grudi fazana premazati preostalim začinjenim buterom, obložiti tankim režnjevima slanine, pa vezati preostalim kanapom. Polovinu supe sipati u tepsiju, na to položiti fazana i peći na oko 200 stepeni, 50 minuta.
Za vreme pečenja, povremeno prelivati sopstvenim saftom i dodati preostalu supu. Gustin pomešati sa malo vode i dodati kupusu. Pre serviranja sa fazana odstraniti kanap, preseći ga na pola i služiti sa kupusom i krompirom pireom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JELENSKI BIFTEK

Potrebno:

jelenski biftek
puter
zele od ribizli
crno vino
mast
brasno
so
beli mleveni biber

Biftek nasecite na snicle debele dva do tri prsta i dobro ih izlupajte cekicem za meso, posolite i pobiberite. Uvaljajte ih u brasno i proprzite na vrucoj masti, a onda u drugoj posudi na svakih pola kilograma mesa otopite po dve supene kasike putera, posolite i pobiberite, dodajte kasiku zelea od ribizli i to zalijte crnim vinom. Pecene bifteke umocite u ovaj sok, a onda ih poredjajte u vatrostalni sud i stavite u zagrejanu pecnicu. Posle desetak minuta ih izvadite i prelijte ostatkom soka.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAREBICE SA GLJIVAMA

Potrebno:

dve jarebice
putera osam dkg
cen belog luka
suvih ili svezih vrganja ili nekih drugih pecuraka
casica vinjaka
milerama 2,5 dcl
malo mlevenog ruzmarina
so
beli mleveni biber
supena kasika sitno iseckanog persunovog lista

Jarebice presecite na cetvrtine, posolite ih i pobiberite. Ako imate suve vrganje stavite ih u mlaku vodu, a ukoliko koristite sveze, nasecite ih odmah na listice. Beli luk iseckajte na kockice. Zatim na puteru proprzite jarebice, dodajte beli luk i ruzmarin, pa dinstajte povremeno dolivajuci vodu. Kada je meso mekano, prelijte ga ugrejanim vinjakom i zapalite ga, a posto se plamen ugasi, savite ih na zagrejani tanjir. U sok u kome su se przile dodajte mileram i gljive, pa ih posolite. Kuvajte dok ne dobijete gust sos. Na kraju sos pobiberite i prelijte ga preko jarebica. Pospite jelo persunovim listom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEC NA LOVACKI NACIN

Potrebno:

mladji zec
so
pola limuna
ulje
pet zrna crnog bibera
kasicicu majcine dusice
polovinu lorberovog lista
dimljene slanine 25 dkg
putera 10 dkg
pola kilograma sampinjona
crnog vina, niposto statkog 1,5 dcl

Od zeca odlezanog u pacu odvojite butove i ledja. Poprskajte ih limunovim sokom i prelijte uljem. Dodajte biber, majcinu dusicu i lorber, pa neka u toj marinadi budu jos sest do sedam sati. Povremeno ih, naravno, u njoj okrecite. Proprzite naseckanu slaninu na puteru i izvadite je, a to onda proprzite i zecetinu, vratite slaninu i dodajte gljive. Kuvajte na slaboj vatri dva i po sata, nalivajuci vinom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Divljac u sosu
Potrebno je:
- 120 g crnog luka, list lorbera, 6 karanfilica
- 100 g dimljene slanine, 2 kasike ulja
- 1 kg iseckane divljaci, 200 g sampinjona
- 500 ml crnog vina, 400 ml supe, 50 g medenjaka
- 2 sragarepe, 200 ml slatke pavlake, 2 kasike gustina
- so, biber

Ocistiti crni luk, jednu glavicu naspikovati lorberom i karanfilicima. Ostatak luka i slaninu iseckati, proprziti, izvaditi i ostaviti sa strane. Meso isprziti na ulju. Ocistiti pecurke, iseci ih na cetvrtine i dodati mesu, zajedno sa predhodno proprzenim lukom i slaninom. Naliti vinom i kuvati. Doliti supu i opet ukuvati. Izlomiti medenjake i dodati ih u jelo zajedno sa uspikovanom glavicom luka i krckati jos malo da se ukusi pomesaju. Ociscene i iseckane sargarepe dodati nakon 1 sata krckanja, zatim dodati pavlaku i kuvati jos oko 10 minuta. Dodati gustin i kuvati dok se ne zgusne.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Golubovi sa graškom
U duvecu ispeci mlade golubove, pa dodati pola kilograma graška sa peršunovim lišcem. Za vreme pecenja dolivati pomalo supe da meso i grašaku u soku odmeknu. Grašak staviti u okrugli tanjir, preliti maslacem, a golubove iseci na polovine, poredati ih na grašak i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pecen fazan
Fazana ocupati, izvaditi mu drob, oprati ga, posoliti i nadenuti s dosta režnjeva slanine. Nataci ga na gvozdeni ražanj i peci u pecnici. Za vreme pecenja neprestano ga mazati rastopljenom mascu ili maslacem. Ispecenog fazana iseci na komade, složiti u zdelu i služiti sa isecenim kriskama limuna, a preliti onim sokom sto je kapao u podmetnuti sud za vreme pecenja. Služiti pecenje sa salatom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pecene divlja plovka
Ociscenu divlju plovku držati na ledu najmanje 1-2 dana. Zatim plovku osoliti, poprskati sokom od 1 limuna i preliti je sa 4 kasike dobrog ulja. Tako pripremljena plovka treba da stoji 2 sata. U medjuvremenu uzeti komad susene slanine i raseci ga u sto siri tanak list. Metnuti plovku na sredinu slanine, umotati je sa svih strana slaninom, a zatim vezati belim koncem. Posle toga plovku metnuti u pleh s komadom maslaca i malo vode, pa je peci u pecnici. Za vreme pecenja cesto je prelivati. Pecenu plovku izvaditi iz pecnice, metnuti je na dasku, ostrim nožem iseci na komade, složiti u zdelu za pecenje i preliti sokom u kome se pekla.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Divljac Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 2 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon