:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Fazan s gljivama i kestenima
sastojci: Za broj osoba: 6
1 fazan
1kg raznih gljiva
1 kg kestena (može i iz limenke)
1 režanj češnjaka
2 žlice ulja
5 dag maslaca
1 žlica vinjaka
1/2 sira za mazanje
1 kocka kokošje juhe
sol, papar
1 svežnjić vlasca
priprava:
Trećinu gljiva ispirjajte na maslacu i malo ulja. Fazana ispržite na ulju, okrećući ga da sa svih strana dobije lijepu boju. Ispirjanim gljivama dodajte usitnjeni sir, 6 nasjeckanih kestena i nekoliko vlati vlasca. Posolite, popaprite i tim nadjevom napunite fazana. Stavite u teški lonac, zalijte vinjakom i juhom (2,5 dl) i pirjajte poklopljeno 45 minuta. Dodajte preostale kestene i nastavite pirjanje još 15 minuta.
Ostatak gljiva ispržite na malo maslaca, dodajte usitnjeni češnjak i začinite.
Fazana narežite i poslužite sa ispirjanim kestenjem i gljivama.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Fazan s kiselim kupusom
sastojci: Za broj osoba: 4
1 fazan
15 dag dimljene slanine
70 dag kiselog kupusa
1 glavica luka
2 dl bijelog vina
lovor, crvena paprika
sol, brašno
priprava:
Fazana posolite i obložite slaninom narezanom na ploške. Pričvrstite koncem i pirjajte na zagrijanoj masnoći uz dolijevanje vina i vode da omekša.
Luk popržite na maslacu, dodajte kupus narezan na tanke rezance, lovor i crvenu papriku. Začinite i pirjajte do pola.
U dublji lim istresite kupus, na njega stavite fazana i prelijte umakom u kojem se pirjao i stavite i pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Za vrijeme pečenja fazana često okrećite da dobije lijepu boju i kad se kupus zapeče izvadite iz pećnice.
Razrežite i poslužite na kiselom kupusu uz krumpir kuhan u slanoj vodi.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Jela od divljači - Fazan u kiselom vrhnju
Fazan u kiselom vrhnju
sastojci: Za broj osoba: 4
1 fazan
1 glavica luka
2 dl crnog vina
2 žlice brašna
2 žlice maslaca
5 dl kiselog vrhnja (masnijeg)
sol, papar
priprava:
Fazana razrežite i preko noći ostavite u smjesi ulja, soli i začinskog bilja (po želji).
U dublji lim stavite masnoću, narezanog fazana i luk narezan na kolutove. Stavite u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Pecite podlijevajući vinom i vlastitim sokom.
Kad je meso pečeno izvadite iz pećnice i posložite na pladanj za posluživanje.
Umak u kojem se fazan pekao izlijte u manji lonac, dodajte na maslacu poprženo brašno i zalijte preostalim vinom. Kuhajte da se zgusne i dodajte vrhnje.
Prelijte preko fazana i poslužite uz pire od krumpira.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Fazan u umaku od borovnica
sastojci: Za broj osoba: 4
1 fazan
2 žlice brašna
2 žlice ulja
2 glavice luka
1 mrkva
1/4 korijena celera
1 korjen peršina
15 dag dimljene slanine
15 dag svježih borovnica
2 dl crnog vina (od kupine)
1 žlica peršinovog lista
3 žlice senfa
šećer, lovor
papar, sol
priprava:
Fazana razrežite na 8-10 komada i preko noći ostavite da se marinira.
Meso ocijedite, premažite senfom i prepržite na ulju da dobije lijepu boju.
Izvadite ga i ostavite na toplom. Na istom ulju prepržite dimljenu slaninu narezanu na kockice, dodajte usitnjeni luk i narezano korjenasto povrće. Pirjajte 10 minuta i dodajte meso. Pirjajte zalijevajući vinom da omekša.
Mekano meso izvadite i posložite u posudu za posluživanje.
Od brašna i ulja načinite svjetli zapržak i dodajte pirjanom povrću. Kuhajte da se zgusne, procijedite i dodajte borovnice izmrvljene mikserom i šećer.
Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta i poslužite s fazanom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
sastojci: Za broj osoba: 4
odrezak od jelena 4 po 20 dkg
špek-hamburger
lovački umak
pekmez od brusnica
brašno
maslac
sol
papar
juha
priprava:
Odreske pobrašni sa jedne strane,a drugu stranu stavi zapeći na vrući maslac.
Dodaj sitno kosanog špeka. Okreni, podli juhom ili vodom, dodaj malo lovačkog umaka, jednu žlićicu pekmeza od brusnica, papar, sol i još malo prokuhaj.
Serviraj na podlozi od naranče.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Ljuti gulaš od veprovine
sastojci: Za broj osoba: 8
4 režnja češnjaka
3 glavice luka
75 dag rajčice (svježe ili iz konzerve)
6 žlica maslinovog ulja
1 kg mesa od mladog vepra
3 dl crnog vina
2 žlice pekmeza od rajčice
1 žličica kakaa
1/2 žličice najljućih feferona
1/2 žličice smrvljenog lovora
1 žličicu ljute crvene paprike
85 dag kuhanog tamnog graha
sol, papar
priprava:
Očistite i sitno nasjeckajte luk i češnjak i kratko popržite. Veprovinu narežite na kocke i ispržite, dodajte narezane rajčice i zalijte vinom. Umiješajte pekmez od rajčica, kakao, začine i lovor. Kad provri kuhajte poklopljeno 1-2 sata na niskoj temperaturi. Primješajte ocjeđeni grah i kuhajte još 20 minuta.
Poslužite sa rižom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Prepelice na dvopeku
sastojci: Za broj osoba: 4
8 očišćenih prepelica
20 dag bijelog grožđa
8 širokih ploškica dimljene slanine
8 kriški kruha iz kalupa
10 dag maslaca
10 listića kadulje
15 iglica ružmarina
1 kocku kokošje juhe
maslinovo ulje
sol, papar
priprava:
Posolite i popaprite prepelice. Napunite ih začinskim biljem i omotajte ploškicama slanine. Pričvrstite čačkalicama.
Poslažite ih na lim, nakapajte uljem i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva Celzija. Zalijevajte povremeno juhom ( 1/4 kocke otopite u 1 dl vode) i vlastitim sokom.
Ispirjajte bobice grožđa na malo maslaca. Na ostatku maslaza ispržite kriške kruha. Na svaku krišku stavite prepelicu i poslužite s grožđem.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Prepelice sa sojinim umakom
sastojci: Za broj osoba: 4
6 prepolovljenih prepelica
2 žlice tamnog sojinog umaka
1 žlica šerija
2 žlice soli
priprava:
Prepelice složite u posudu i premažite mješavinom šerija, soli i umaka od soje. Prekrijte folijom i ostavite 4-5 sati u hladnjaku da se marinira.
Ocijedite i osušite i pecite u vrućoj pećnici 30 minuta da dobiju lijepu boju ili ih pržite u dubokoj masnoći.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
sastojci: Za broj osoba: 6
12 očišćenih prepelica
30 dag šampinjona
5 dag maslaca
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
sol, papar
1 dl vinjaka
priprava:
Luk nasjeckajte i popržite na maslacu. Dodajte posoljene prepelice, popržite ih sa svih strana i zalijte sa vinjakom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta.
Šampinjone narežite, nakapajte limunovim sokom da ne potamne i pirjajte na maslacu da omekšaju. Dodajte usitnjeni češnjak, sol i papar.
Dodajte prepelicama i poslužite toplo.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Prepelice u slanini
sastojci: Za broj osoba: 6
6 manjih prepelica
5 dag paštete od divljači
20 dag guščje jetre
5 dag dimljene slanine
sol, papar
priprava:
Prepelice ostavite preko noći u marinadi od ulja, papra, soli, malo luka i jednog režnja češnjaka.
Punite ih jetrom narezanom na komadiće i paštetom. Omotajte ih kriškama slanine i zamotajte u foliju za pečenje.
Pecite u pećnici.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Srneći odresci
sastojci: Za broj osoba: 4
8 srnećih odrezaka
2 dl bijelog vina
2 dl vrhnja za kuhanje
25 dag šampinjona
sol, papar
10 dag maslaca
5 dag brašna
priprava:
Odreske posolite i popaprite. Uvaljajte ih u brašno i pržite kratko na maslacu. Pečene odreske izvadite a na maslac dodajte malo vode i šampinjone. Pirjajte da omekšaju, zalijte vrhnjem i poslužite uz odreske.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Srnetina s povrćem
sastojci: Za broj osoba: 4
4 srneća kotleta
2 dl mlijeka
10 dag dimljene slanine
1 glavica luka
1 mrkva
1 peršinov korijen
1 velika mesnata paprika
2 dl crnog vina
3 dl kiselog vrhnja
3 žlice brašna
3 žlice ulja
sol, papar
priprava:
Srneće kotlete prelijte mlijekom i ostavite 24 sata na hladnom mjestu.
Operite ih, osušite i uvaljajte u brašno. Na zagrijanoj masnoći popržite ih s obje strane, izvadite i ostavite na toplom.
Na istoj masnoći prepržite dimljenu slaninu narezanu na kockice i usitnjeni luk.
Dodajte mrkvu, peršinov korijen i papriku (sve nasjeckano na kockice) i dinstajte na laganoj vatri. Poslažite kotlete i zalijte vinom.
Dinstajte da meso omekša, dodajte kiselo vrhnje i poslužite sa valjušcima od krumpira.
|
_________________
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|