www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Divljac
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SPIKOVAN SRNECI BUT

1 kg mesa od srneceg buta, domaca slanina, mast, salamura,

Sa mesa treba poskidati nozem svu kozicu, ostaviti da odstoji u salamuri 3 dana a zatim dobro istrljati grubom krpom, usoliti i gusto spikovati domacom slaninom. Meso staviti u tepsiju, preliti sa 10-12 kasika vrele masti i dodati 4-5 kasika procedjene corbe iz salamure zajedno sa malo zeleni iz nje. Peci na tihoj vatri dok meso ne odmekne (oko 2 -3 sata), povremeno prelivajuci sokom iz tepsije. Meso iseci na manju podjednaku parcad, preliti ostatkom soka iz tepsije i sluziti uz prilog od povrca. Meso mozete preliti sosom za divljac opisanom na pocetku stranice.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PAPRIKAS OD SRNECEG MESA

1 kg srneceg mesa (najbolje da pola bude od rebara a pola od buta), 4-5 glavica crnog luka,

Meso iseci na podjednake manje komade. U serpu staviti 1 kasiku masti da se ugreje i isprziti sitno iseckan crni luk. Kad luk pozuti dodati kasicicu aleve paprike i pola kasicice bibera, promesati a zatim sipati meso koje je bar 24 sata bilo u salamuri. Sve dobro izmesati, poklopiti i ostaviti sata da se dinsta. Kad se meso prodinsta doliti vrele vode da ogrezne, ponovo poklopiti i ostaviti da se dinsta dok meso sasvim ne omeksa. Kad meso omeksa prema ukusu posoliti i dodati dve izvrsne kasike kajmaka.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečene prepelice


Prepeličja jaja poboljšavaju zdravlje, a pečene prepelice vaš tjedni jelovnik.

Sastojci:

6 prepelica
sol
2 žličice naribane narančine kore
3 šalice povrtne juhe
1/2 šalice riže
1 lovorov list
2 luka, nasjeckana
3/4 šalice celera, naribanog
1/2 šalice kadulje, mljevene
1 šalica naribanih jabuka
1 bjelanjak
1/3 šalice oraha
1/2 žličice papra
1/4 šalice peršina, nasjeckanog
1/4 šalice limunove kore, narezane na tanke duge kriške, za dekoraciju

Upute za pripremu:

1. Ugrijte pećnicu na 190 stupnja Celzijusovih. Operite prepelice i u unutrašnjost utrljajte sol i 1 žličicu narančine kore.

2. U malom loncu kuhajte 2 šalice juhe i rižu. Dodajte lovorov list pa smanjite vatru. Pustite da lagano kuha 35 do 40 minuta ili dok juha ne ishlapi.

3. Ugrijte tavu, dodajte ulje pa pirjajte luk. Dodajte celer, kadulju, jabuke i pirjajte još 2 minute. Prebacite u zdjelu. Dodajte bjelanjak, ostatak narančine kore, orahe, papar, kuhanu rižu i peršin. Ovom smjesom napunite prepelice. Stavite u kalup za pečenje, posolite i pecite 35 do 40 minuta.

4. Gotove prepelice izvadite iz pećnice i prelijte jednom šalicom juhe, vratite i pecite još 5 minuta.

5. Servirajte ukrašene nasjeckanom limunovom korom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ROLOVANA SRNEĆA LEDJA ŠAMPINJONIMA
Potrebno je:

750 gr mesa od srnećih ledja bez kostiju, 1,5 konzerva mariniranih šampinjona, 1 kašika seckanog peršuna, so i biber, 4 režnja slanine, 1 kašika maslaca ili margarina, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 list lorbera, 3-4 bobice kleke, 1 časa crnog vina, malo gustina. Priprema:

Ocedjene šampinjone izmešati sa peršunom.Srnetinu posoliti i pobiberiti,prekriti šampinjonima,urolati,obložiti režnjevima tanke dugačke slanine i vezati koncem.Propržiti srnetinu na zagrejanom maslacu ili margarinu,a zatim peći u pećnici na 200 stepeni oko sat i 15 minuta.Na kockice iseći luk i šargarepu i dodati ih posle pola sata pečenju zajedno sa lorberovim listom i izgnječenim bobicama kleke.Gotova srneća ledja složiti na ovalni tanjir za serviranje.Preostalom soku od pećenja dodati malo vina i vode i malo prokuvati.Procediti i jos jednom prokuvati sa dodatim gustinom(gustin prethodno razmutiti u hladnoj vodi)

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dinstani divlji zec
Potrebno je:

Jedan divlji zec, tri kašike masti, zacina "C" i soli po ukusu, 200-250g slanine , dve glavice belog luka , pola litra dobrog belog vina, oko 1/2kg zeleni (šargarepe, paškanata, korena peršuna i celera) Priprema:

Zec treba da bude rashlađen, najbolje kratko smrznut pre pripremanja. Zeca najpre dobro posoliti i natrljati začinom (i spolja i iznutra), a zatim namazati hladnom mašcu pa staviti u sud - pekač ili neki drugi koji mora da ima poklopac (u nedostatku takvog suda, pripremljenog zeca za dinstanje prekriti dobro alu-folijom)
--------------------------------------------------------------------------------


Savet:

Ako želite da zeca servirate na tanjiru, trebalo bi da malo porumeni. Da biste to postigli, pri kraju pečenja kratko otklopite sud i pazite da ne izgori. Dinstano povrće (na pola pečenja možete dodati i 2-3 krupno sečena krompira) servirati oko zeca, a sve preliti sokom u kome se peklo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MARINADA - PAC ZA DIVLJAČ
Potrebno je:

1l vode 1l vina 1l vinskog sirćeta 200gr luka, 200gr šargarepe, 200gr korena peršuna, 100gr celera, 20 zrna bibera, 3 lista lovora, 1 kašicica šećera Priprema:

Sipati u vodu vino i vinsko sirće, dodati povrće iseckano na listiće ,biber, lovor, kašičicu šećera i kratko prokuvati. Kad se ohladi, pacom preliti meso divljači - tačnije, meso se mora potpuno uroniti u pac.
--------------------------------------------------------------------------------


Savet:

Ovako pripremljeno meso može stajati na hladnom mestu i tri nedelje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEC NA DALMATINSKI NAČIN
Potrebno je:

1 zec 5 čenova belog luka 100gr slanine 2dl ulja 1 šargarepa, 1 glavica crnog luka 2 lista lovora 2 dl belog vina so, biber ruzmarin, žalfija 2 limuna veza peršuna Priprema:

Celog zeca staviti u marinadu preko noći, da omekša. Dobro ga oprati, špikovati sa 5 čenova belog luka, obložiti ga šnitama slanine, posoliti , staviti u vatrostalnu posudu i preliti sa 1dl ulja. Odozgo posuti ruzmarinom, žalfijom, iseckanom šargarepom, iseckanom glavicom luka, biberom u zrnu i 2 lista lovora. Peci na 180 C 1 sat. Napraviti sos od 1 dl ulja, peršuna i soka od 2 limuna. Zeca iseci na 4 dela, pa ga preliti sosom i zapeći. Povremeno prelivati sa 2dl belog vina.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEC NA LOVAČKI NAČIN
Potrebno je:

1 zec, sok od limuna, ulje, so, biber, majčina dušica, lovorov list, slanina, margarin, šampinjoni, vino. Priprema:

Odvojiti zečja ledja i butove. Posoliti ih, staviti u zemljani sud, poprskati sokom od limuna i preliti uljem. Dodati biber, majčinu dušicu i lovorov list, pa ostaviti meso da u ovoj marinadi odstoji nekoliko sati. Povremeno ga okretati. Propržiti slaninu na zagrejanom margarinu, a zatim je izvaditi rupičastom kašikom. Na preostaloj masnoći propržiti marinirano zečje meso. Vratiti slaninu, dodati nasečene šampinjone, naliti vinom i procedjenim marinatom, pa kuvati na tihoj vatri dva i po sata, dok meso ne omekša.Pokupiti sa umaka suvišnu masnocu i poslužiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PEČENI ZEC
Potrebno je:

1 zec so,biber, slanina, ruzmarin Priprema:

Zeca izvadjenog iz marinata osušiti krpom i iseći na pet delova. Dobro ga natrljati solju, sveže mlevenim biberom i staviti da se peče u dobro zagrejanom ulju. Delove ledja i butova prethodno obložiti režnjevima slanine i posuti ruzmarinom. Povremeno zalivati sokom od pečenja (doliti malo vode ako je potrebno). Pečeno meso poslužiti isečeno na manje parčiće uz sok od pečenja.
--------------------------------------------------------------------------------


Savet:

Na ovakav način može se pripremiti i kunić.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

FRIKASE OD ZEČETINE
Potrebno je:

1 zec, šolje ulja, šolje brašna, 2 šolje luka, 1 šolja celera, šolje zelene paprike, veza mladog luka, 4 šolje pileće supe. Priprema:

U teškom tiganju, na jačoj vatri propržiti zeca isečenog na 8 komada, na 1/2 šolje ulja, dok ne pobraoni, oko 5 minuta. Prebaciti ga na tanjir sa papirnim ubrusom, smanjiti temperaturu, pa dodati 1/2 šolje brašna. Mešati dok ne postane zlatno-žuto, oko 10 minuta. Dodati 2 šolje luka, 1 šolju celera, 1/2 šolje zelene paprike, bele delove od 5-6 mladih lukova, pa pržiti dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Dodati 4 šolje pileće supe, ostaviti da provri, smanjiti temperaturu, vratiti zečetinu i kuvati na tišoj vatri, pokriveno, oko 3 sata, dodavajući još supe, po potrebi. Dodati zelene delove luka, kuvati još 15 minuta.
--------------------------------------------------------------------------------


Savet:

Služiti sa barenim pirinčem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CONIGLIO IN POTACCHIO
Potrebno je:

1 zec, 10 kašika maslinovog ulja, 4 struka mladog luka, 3 čena belog luka, 3 kašike svežeg ruzmarina, 2 cele ljute papričice, sok od 1 limuna, kora od 3 limuna, konzerva od 450 gr paradajza, 3,5 dl belog vina, so i biber. Priprema:

Iseći 1 zeca na komade i uvaljati ih u brašno. Začiniti i propržiti na 6 kašika maslinovog ulja sa obe strane. Izvaditi i meso i ulje, pa dodati 4 kašike maslinovog ulja. Na tome propržiti 4 struka mladog luka, 3 čena belog luka, 3 kašike svežeg ruzmarina i 2 cele ljute papričice. Pržiti 8-10 minuta. Dodati sok od 1 limuna i koru od 3 limuna, konzervu od 450gr paradajza, iseckanog na krupnije komade i ocedenog i 3,5 dl belog vina. Kad provri dodati meso i moču, smanjiti temperaturu i kuvati 15-20 minuta dok se meso ne skuva. Dodati so i biber po ukusu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 26, 2005 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CONIGLIO ALL ISCHITANA
Potrebno je:

1 zec, 1/4 šolje maslinovog ulja, 4 čena belog luka, 3 paradajza, 1 konzervica paradajz paste, 3dl belog vina, 1zečija džigerica, 2 kašike sirćeta, 1/2 šolje svežeg bosiljka, malo ruzmarina. Priprema:

Na 1/4 šolje maslinovog ulja propržiti 1 zeca isečenog na komade, da porumeni sa svih strana. posoliti, pobiberiti i izvaditi na stranu. Na istoj masnoći propržiti 4 čena belog luka, par minuta, pa dodati 3 iseckana i oguljena paradajza, 1 konzervicu paradajz paste, malo ruzmarina i 3dl belog vina. Dinstati 5 minuta, vratiti meso, smanjiti temperaturu i dinstati 1 sat, pokriveno, da meso potpuno omekša. Džigericu ispasirati viljuškom sa 2 kašike sirćeta, pa dodati gulašu. Kuvati 10 minuta. Dodati 1/2 šolje svežeg bosiljka.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Divljac Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 7 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon