www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pite
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 20, 2004 5:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od kiselog kupusa

Nacionalna kuhinja: Srpska
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Ispod 60 minuta
Vrsta: Hleb i peciva

Sastojci
glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)
1/2 kg kora
2 jajeta
čaša kisele vode
ulje
biber, so
kiselo mleko
Priprema
Iseckajte kupus što sitnije i pržite na ulju dok ne omekša. Dodajte biber i so, skinite sa vatre i dodajte umućena jaja. Kore podelite na 3 dela.

U podmazan pleh stavite prvu trećinu kora, vodeći računa da svaku odozgo poprskate uljem. Zatim odozgo rasporedite polovinu nadeva. Stavite drugu trećinu kora, pa drugu polovinu nadeva i na kraju ponovo kore. Premažite poslednju koru gore uljem i prelijte kiselom vodom.

Ostavite da odstoji 20 minuta, a za to vreme dobro zagrejte rernu. Pecite oko 20 minuta. Znaćete da je pita pečena po tome što se odvaja od pleha. Služite je toplu, obavezno sa kiselim mlekom. Uživajte!



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 23, 2004 3:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zeljanica na starinski način
SASTOJCI

1/2 kg kukuruznog brašna
1 kg zelja
1/4 kg sira (mekog, punomasnog)
1-2 kašike kajmaka
4 jaja
soda bikarbona
svinjska mast
NAČIN PRIPREME
Zelje očistiti i oprati u više voda. Iseći na tanke rezance, posoliti i pokriti. Ostaviti dva sata da se ocedi, a onda ga šakama dobro istisnuti da bi izašla sva voda.

Umutiti sir, kajmak i žumanca i izmešati sa zeljem. Posebno čvrsto umutiti belanca i sve pažljivo izmešati.

U sud za mešanje staviti brašno i sodu bikarbonu (pola kašičice). Pripremiti posoljenu mlaku vodu i postepeno sipati u brašno i mesiti varjačom ili mikserom. Dodati kašiku-dve ulja ili rastopljene svinjske masti. Testo zamesiti tako da bude malo gušće nego za palačinke (da kaplje sa varjače, a ne da se sliva).

U dobro podmazanu tepsiju posutu prezlama sipati polovinu umešanog testa. Testo vlažnim rukama poravnati, pa preko njega sipati nadev. Zatim izručiti i drugu polovinu testa. Preko testa preliti malo rastopljene masti. Peći na jakoj vatri. Služiti toplo ili hladno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 23, 2004 3:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od bajatog hleba
SASTOJCI

1 vekna bajatog hleba
300 grama sremskog sira
3 jajeta
1 čaša pavlake
1 čaša kisele vode
1 čaša mleka
susam
so
NAČIN PRIPREME
Iseći hleb na kriške, pa polovinom prekriti dno namašćenog pleha tako da između kriški nema šupljina. Umutiti nadev od sira i jednog jajeta, pa time premazati hleb u plehu. Odozgo prekriti drugom polovinom hleba, pa preliti mešavinom mleka, kisele vode i pavlake umućene sa 2 jajeta. Ostaviti da odstoji pola sata. Posuti susamom i ispeći u prethodno zagrejanoj rerni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 11:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od španaća
Sastojci:

- 500 g kora
- 500 g španaća
- 2 dl ulja
- 250 g pavlake ili kajmaka
- 250 g mladog sira
- 4 jajeta
- malo kiselog mleka
- kukuruzno brašno
- so


Priprema:

Španać očistite, operite i stavite u vodu da proključa. U proceđeni španać dodajte pavlaku, sir, jaja, 1 dl ulja, so i malo kukuruznog brašna. Kore filujte na izmenično i poprskajte sa ostatkom ulja. Pecite pola sata, pa pitu isecite na komade, pospite sa kiselim mlekom i zapecite još koji minut.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CARSKA PITA
RECEPT=Potrebno je 250gr.salame,250gr.sira,2kisele crvene paprike,4jajeta,2dl.kiselog mleka,1kesica praska za pecivo,malo soli,solja brasna,pola solje ulja.Umutiti jaja,izgnjeciti sir,iseci na kockice salamu i paprike.Dodati ostale sastojke i promesati.Sipati u pleh i peci dok ne dobije braonkastu boju.
KOMENTAR=Umesto kiselih paprika mogu se staviti kiseli krastavci(4 srednje velicine)

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GIBANICA SA TESTENINOM
Materijal: 500 g testenine, 400 prevrelog sira, 100 g
zrelog kajmaka, 2 jajeta, 40 g ulja, so.
Priprema: kada se testenina obari, ocediti je, ne ispirati, pa je na zagrejanom ulju malo propržiti i potom prohladiti. Sir izdrobiti i pomešati ga sa kajmakom, žumancima i testeninom. Od belanaca umutiti cvrst sneg i lagano ga umešati au pripremljenu masu. Sipati u podmazan sud,po- prskati uljem i zapeci u zagrejanoj pecnici.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GUŽVARA OD SPANACA
Potreban materijal: 500 g kora za gibanicu, 500 g spanaca, 500 g sira, 5 jaja, jedna casa pavlake, ulje, so, 4 dl mleka.
Pripremiti na sledeci nacin: ocišcen spanac dobro oprati, iseckati, posoliti i ostaviti da odstoji. Zatim ocediti, staviti u sud i dodati zgnjecen sir, jaja, pavlaku, ulje, so i mleko. Na dno podmazanog pleha staviti jednu koru a jednu ostaviti na površini. Ostale kore umakati u nadev i re|ati zgužvane jednu pored druge. Odozgo staviti ostavljenu koru, poprskati uljem i peci na temperaturi od 225 stepeni oko 60 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GUŽVARA SA JOGURTOM
Potrebno je: 500 g tankih kora, 350 g sira, 1 dl ulja, 1 dl kisele vode, 1 dl jogurta, 4 jajeta.
Priprema: umutiti jaja, pa dodati kiselu vodu i jogurt, a sir izgnjeciti. Kore podeliti na 3 dela. Na dno podmazanog pleha staviti prvu trecinu kora, ali svaku poprskati uljem, zatim staviti polovinu sira, ponovo kore pa sir i na kraju pore|ati ostatak kora. Ostrim nožem iseci pitu. Prvo preliti vrelim uljem, a zatim umucenim jajima sa kiselom vodom i jogurtom. Pitu peci u zagrejanoj pecnici oko 35 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GUŽVARA SA PIRINCEM I PRAZILUKOM
Potreban materijal: 500 g tankih kora, 200 g pirinca, 5 strukova praziluka, ulje, so, biber.
Priprema: obariti pirinac u slanoj vodi. U me|uvremenu propržiti malo praziluka. Tome dodati obaren pirinac, pa još pržiti. Na kraju posoliti i pobiberiti. Po 3 kore poprskati uljem, staviti nadev i uviti u jufku, pa re|ati u podmazan pleh. Svaku jufku premazati uljem.
Peci na temperaturi od 200 stepeni oko 30 minuta

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

HLADNA PITA OD JAJA I KAJMAKA
Potrebno je: 3 jajeta, kašika brašna, 1/2 l mleka, so, ulje, za nadev kajmak.
Priprema: ulupati cela jaja sa malo soli i brašnom, pa smesu pažljivo umešati u kipuce mleko. Kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Izliti testo, u dobro podmazan pleh i ispeci, pazeci da se ne stvrdne. Izvaditi testo na pokvašen salvet i zaviti u rolnu. Kada se dobro ohladi, odviti ga iz salveta, premazati kajmakom i ponovo uviti u rolat.
Seci na šnitove i služiti hladno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JASTUCICI PUNJENI PECURKAMA
Sto grama suvih pecuraka naliti mlakom vodom, poklopiti i držati dok ne odmeknu, a zatim ih iseci na komade. U šerpu staviti ulja ili masti, pa u zagrejano ulje staviti 1 glavicu sitno isecenog crnog luka da se proprži. Dodati pecurke, posoliti ih, staviti malo aleve paprike i toliko kisele pavlake da se dobije retka masa. Zatim ove pecurke ostaviti na stranu. Na dasku za mešenje staviti brašno i od brašna i maslaca napraviti masleno testo (butertajg). Koru razvuci 1/2 santimetra debelu i iseci je na kvadrate 10 santimetara velike. Na svaki komad testa staviti kašiku pecuraka. Ivicu namazati razmucenim jajetom, pa sad sva cetiri ugla sklopiti na sredinu, jedan preko drugog, premazati ih razmucenim jajetom, staviti u pleh i ispeci. Punjene jastucice služiti najcešce kao predjelo, mada se mogu služiti i na završetku obeda.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 52

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KROMPIR PITA SA POVRCEM
Potreban materijal: 600 g obarenog krompira, 1 kašika ulja, 1 žumance, 20 g kvasca, malo mleka, malo šecera, oko 200 g brašna. Za nadev:500 g graška, boranije, šargarepe, 2 paprike, ulje, biber, so.
Pripremiti na sledeci nacin: testo pripremiti od krompira koji je prethodno samleven ili propasiran. Kvasac prethodno potopiti u mleko sa malo šecera i ostaviti da nado|e. Zatim sastaviti krompir, kvasac, ulje i žumance. Umesiti testo, a brašno dodavati toliko da testo ne bude ni meko ni tvrdo. Podeliti testo na dva dela, pa jednim delom obložiti podmazani pleh.
U me|uvremenu pripremiti nadev: povrce pirjaniti na ulju dok ne omekša, a na kraju posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sos: na ulju malo pržiti brašno i doliti mleko. Kuvati dok se sos malo ne zgusne, uz stalno mešanje. Sos sipati u pripremljeno povrce i dodati strugani kackavalj i sitno seckano meso. Sve to dobro izmešati, pa sipati preko kore. Odozgo staviti drugu koru. Poprskati uljem i posuti struganim kackavaljem. Peci u pecnici na umerenoj temperaturi. Po želji piti možete pre pecenja preliti paradajz pireom.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> Pite Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 1 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon