www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pite
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
slatka83
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 40

Datum registracije: 06 Jun 2006
Poruke: 201

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 07, 2006 2:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Proja sa prazilukom

Sastojci

5 jaja
200 ml mleka
200 ml ulja
300 g sira (starijeg)
1 prašak za pecivo
malo soli
20 kašika kukuruznog brašna
2 korena sitno seckanog prazi-luka

Priprema
Jaja se prvo (sasvim malo) umute, a onda se dodaju svi ostali sastojci. Dobro se izmeša i peče u dobro podmazanom plehu.


 
slatka83
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 40

Datum registracije: 06 Jun 2006
Poruke: 201

austria.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 07, 2006 2:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prava suncokret pogaca
1 kg brašna
2 cijela jajeta
1 bjelance (žumance ostaviti za premaz pogače)
kafena kašika soli
supena kašika šećera
kafena kašika kvasca u prahu
2 dcl mlijeka
1 margarin za premazivanje tjesta

Priprema
U brašno staviti jaja i mijesiti, dodati sol. U toplo mlijeko staviti kvasac i šećer. Dodati u smijesu i mesiti. Po potrebi dodati još toplog mlijeka. Tjesto umesiti da je mekano, ali da se ne lijepi za prste. Ostaviti ga da duplo nadođe. Onda ga rastanjiti na 1 cm i premazati margarinom, a zatim staviti u frižider na pola sata. Tako uraditi 2 puta.

Konačno tijesto opet oklagijom rastanjiti na 1 centimetar i sjeci trake u visini tepsije. Svaku malu traku urolati i slagati od sredine tepsije ka spolja. Premazati žumancetom i ispeći. Naljepša je sa sirom, ali možete da napravite i slatku kombinaciju gde trake filujete orasima i džemom. Ispadne super.
 
Pike_17
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 35

Datum registracije: 24 Jun 2006
Poruke: 8
Mesto: Tuzla

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 3:15 am    Naslov poruke: krompirusa sa suhim mesom Na vrh strane Na dno strane

ljudi danas sam jeo kod jednog frenda prvi put u zivotu pitu krompirusu sa suhim mesom i ubio sam se koliko je dobra sramota me bilo koliko sam pojeo Very HappyVery Happy to je bilo meso sitno nasjeckano pravo sitno i nije ga previse bilo al strasnu je aromu dalo i miris sto je najvaznije i jos kombinacija sa kajmakom odozgo ma za prste pojest Very HappyVery Happy moj prijedlog da ne zaobilazite kada pravite krompirusu ili krompiracu kako god ocete da stavite suho meso il slicno nesh ubitacno je
 
nenica1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 23 Apr 2006
Poruke: 221

austria.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 02, 2006 7:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Engleska pita sa jabukama

Ma to je onaj kolač iz filmova. Ko voli voćne kolače ovo je prava stvar.

Ako u njega zabodete par hiljada šibica u obliku broja, može da glumi rođendanski kolač sa svećicama i duvanjem.
Dakle,english APPLE PIE - varijanta lenje pite,
svaki komad (8 kom), sadrži oko 280 kalorija = 1170 džula
ali ako se seče na 12 parčića (preporučujem), to je onda 190 kalorija svaki, džabe.

Sastojci za više od 10 porcija
TESTO:
250 g brašna
170 g margarina ili putera
6 kašika ledeno hladne vode
malo soli ( prstohvat, ide u svako testo )

FIL:
1 kg brašnjavih jabuka (toga ovde ima retko, uzmite obične)
1 limun, sok i narendana kora
2 prepune kašike kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
na vrh kašike cimeta i oraščića
50 g krupnog suvog grožđa
2 prepune kašičice gustina (možda 4 zbog sočnih umesto brašnjavih jabuka)

PREMAZ ZA ODOZGO:
Pekmez od kajsija (najbolji je jer je kiselkast i lepe boje) malo šećera u prahu za posuti na kraju.

Priprema
Brašno margarin i so izgnječiti i promešati viljuškom. Mešati i postepeno dodavati ledeno hladnu vodu, pa dobro izmesiti. Dobije se fino glatko testo.

Rastanjiti ga u jednu veću i jednu manju okruglu "palačinku" malo veće od pleha. Treba imati plehove za to, ja nisam imao nego sam na velikom običnom plehu stavio veće testo na sredinu i zavrnuo mu ivice na gore. Viljuškom izbosti testo na više mesta.

Jabuke oljuštiti i iseći na vrlo tanke kriške. Za ovo je idealan onaj secko, fino ih iseče skoro ne potamne. Ako nemate, može i obične rende i odmah zalivajte limunom da ne tamne. Dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, oraščić, suvo grožđe i gustin. Ovo izmešati pa sipati preko donje "kore", prekriti gornjom (manjom) i DOBRO utisnuti ivice. Peče se na 200°C, 40 min.

Zatim premazati vrelu pitu zagrejanim pekmezom od kajsija, ohladiti je i premazati glazurom od prah šećera.
Pekmezom sam premazao pa posuo prah šećerom, ne znam tačno šta je glazura, a na slici sam video bele fleke, tako da liči.
 
redstars
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 44

Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 18
Mesto: beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 23, 2006 9:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sredozemna pita
Potrebno je :

1. 30 dag duboko zarmznutog
lisnatog tijesta,
za nadjev :
1. 4 velike zrele rajčice,
2. 2 crvene svježe paprike,
3. 10 dag skuhanog pršuta,
4. 10 naribanog parmezana,
5. 2 jaja, 2 dl mlijeka,
6. 1 žlica sjeckanog peršunovog lišća,
7. brašno, maslac,
8. sol, papar, listići žalfije.

Neka se tijesto odmrzava. Namastite i pobrašnite plitki kalup. Ogulite rajčice i narežite ih na komadiće vadeći ujedno koštice.Pršut narežite na kockice. Papriku operite, očistite i narežite na kockice. Na maslacu propržite pršut sa nasjeckanom žalfijom, dodajte paprike i njih malo propržite te umiješajte rajčicu. Pirjajte da se tekućina isparava. Razvaljajte tijesto, utisnite u kalup. Nadjev posolite i popaprite. Jaja pomiješajte sa malo mlijeka, umiješajte brašno i preostalo mlijeko. Posolite. Nadjevom napunite pitu, zalijte smjesom jaja i mlijeka. Pecite pola sata na 200 Celzijevih stupnjeva. Odmah poslužite.


Pita od povrća i mesa

Očistiti i sitno iseći 2-3 glavice crnog luka. U šerpu staviti kašiku masti, spustiti u mast luk pa ga pržiti. U upržen luk dodati 2-3 korena ostrugane i na sitne kocke isečene mrkve. Staviti i 2 glavice očišćene na kocke isečene kelerabe, šaku zelena graška, sitno seckano lišće peršuna, obaren i na cvetiće iskidan karfiol i najzad 2-3 krompira isečena na kocke. Povrće posoliti i dobro propržiti, a kada je mekano, skinuti ga sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Za to vreme samleti 1/4 kilograma svinjske krtine.Staviti meso u šerpu, posoliti ga, pa naliti šoljom za belu kafu mleka i na šporetu više meso kuvati no pržiti. Zasebno umutiti 3 žumanceta, komad masla, 4 kašike kisele pavlake i dodati ulupan sneg od 3 belanceta. Na kraju staviti 3 kašike, ne prepune, brašna pa sve dobro izmešati. Zdelu koja može da se iznese na sto namazati dobro maslom, posuti tucanom zemičkom, sipati u zdelu izmešano povrće sa mesom i testom. Preko mase staviti drugu polovinu testa i posuti sve sa dosta strugana parmezana. Zapeći testo u pećnici i vruće izneti na sto.


Baklava od visanja
Sastojci za 10 porcija
700 g tankih kora
kilogram očišćenih višanja, može i više, samo ne manje
1 kg šećera
zejtin

Priprema
Na svaku treću koru bogato stavljati višnje i posipati šećerom, po četiri- pet pune kašike, treba kilogram da se utroši. Višnje ne cedite, jer će tokom pečenja višnja sa tako mnogo šećera pustiti svoj sok i dobićemo pravu baklavu kojoj ne moramo posle da pravimo šerbe.
Kad završite slaganje kora i višanja, gornje kore dobro poprskate sokom i pospete sa nekoliko kašika šećera i zejtina. Peći oko 40.tak minuta. Prava fantazija.



[Edit by škorpijica: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
 
gandalf 999
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 17 Avg 2007
Poruke: 101

newzealand.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 31, 2007 8:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza pita

potrebne su jedne kore od 500g ,300g salame po ukusu(ja uzimam onu sa sampinjonima) 300g mariniranih sampinjona,1pavlaka,5jaja,kecap,origano

Kore se slazu jedna na drugu i na trecu se stavlja preliv od umucenih jaja i pavlake,zatim opet 3 kore pa se maze kecapom i tu se slaze tanko secena salama i sampinjoni origano ,opet tri kore ,preliv ....i tako dok ne potrosite sav materijal.

Prijatno!!!!

_________________
[CENTER]
GLEDAJTE KA SUNCU U ZORU PETOGA DANA
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 7:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita sa pecurkama

Sastojci

* 500 grama kora za pitu
* 500 grama pečuraka (šampinjona)
* jedan praziluk
* 100 grama suvog vrata
* 200 grama kačkavalja
* malo mleka
* parče margarina
* 1 šolja paradajz pirea
* 2 kašike pavlake
* 2 jajeta
* vegeta, so

Način pripreme

Izdinstati pola praziluka iseckanog na tanke kolutove. Dodati iseckane šampinjone, vegetu, so i sve zajedno dinstati dok ne omekša.Spremiti bešamel sos na sledeći način: u tiganj staviti parče margarina, kada se ugreje staviti malo brašna i to mešati na tihoj vatri, pa dodati šolju mleka, vegetu i kuvati dok se ne zgusne.

Kada šampinjoni omekšaju, pomešati ih sa sosom. Napraviti sos od paradajza na isti način kao i bešamel sos, samo umesto mleka dodati paradajz pire.

U podmazan pleh ili vatrostalnu činiju staviti dve kore, zatim šampinjone, preko njih sitno iseckan suvi vrat, narendan kačkavalj i tako redom. U sredini, umesto šampinjonima, kore preliti paradajz sosom, pa preko staviti suvi vrat i narendan kačkavalj. Kore filovati dok se sadržaj ne potroši. Pitu prekriti sa 2-3 kore, iseckati na parčiće i preliti sa 2 umućena jajeta pomešana sa malo mleka i 2 kašike pavlake.Pitu peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 02, 2010 5:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od jogurta

Sastojci:
500g kora
500ml jogurta
300g sira
200ml ulja
3 jaja
1 prašak za pecivo
ulje
so

Postupak pripreme:
Umutiti jaja mikserom, dodati ulje i jogurt, izrendani sir, prašak za pecivo, so i sjediniti sve sastojke. U nauljenu tepsiju staviti jednu koru, pa naneti fil od jogurta, staviti zatim zgužvanu koru pa opet fil od jogurta. Ponoviti postupak sa svim korama i filom. Krajeve poslednje zgužvane kore preklopiti krajevima prve kore, poprskati uljem i staviti da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 08, 2010 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Izdašne pite za tili čas: Probajte 3 fantastična nadeva


Ovi fantastični recepti dobro će vam doći svaki put kad nemate ideju šta da poslužite ukućanima, ili vam iznenada dođu gosti. Pite su jednostavne za spremanje, jer ne morate da pečete testo, već samo treba da pripremite nadev i da ga rasporedite po kupovnom testu za picu.


PITA OD KROMPIRA

POTREBNO JE
200g kupovnog testa za picu, 5 krompira srednje veličine, 250 g sira, 1 praziluk, 1 jaje, 2 sveže paprika, 2 kašike ulja, so, biber
Krupnije izrendan krompir propržiti na ulju 5 minuta, uz mešanje, i ostaviti da se ohladi. Krompiru dodati iseckan praziluk i papriku, izgnječen sir, umućeno jaje, biber i so. Sve dobro promešati i naneti na testo. Peći na 180°C stepeni.




PITA OD PRAZILUKA

POTREBNO JE
200g kupovnog testa za picu, 2 veća struka praziluka, 40g maslaca, so, biber, muskat, 1dcl vermuta, 150g dimljenog lososa, 1 manja veza mirođije, 250g kisele pavlake, 3 jajeta

PRIPREMA
Praziluk isitnite na tanke kolutove i prodinstajte na maslacu. Dodajte so, biber muskat i vermut. Prokuvajte na jakoj vatri dok ne ispari. Ohladite. Losos i mirođiju isitnite. Polovinu praziluka pospite po testu, zatim losos i mirođiju, pa drugu polovinu praziluka. Dobro umutite jaja, pavlaku, začine. Sve pospite po praziluku. Pecite 40 minuta na 200 o C.



PITA OD SPANAĆA

POTREBNO JE
200g testa za picu, 250 g iseckane slanine, 250 g obarenog spanaća,
ZA PRELIV: 2 jajeta, 1 dcl slatke pavlake, 100g kisele pavlake, so, biber, muskat

PRIPREMA
Slaninu propržite. Polovinu pospite po testu. Spanać procedite, isitnite i pospite preko slanine. Umutite preliv i zalijte ga. Odozgo pospite ostatak slanine. Pecite 45 minuta na 200 stepeni C.

{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 24, 2010 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita sa spanaćem i fetom

Potrebno je manje od pola sata za pripremu ukusne i aromatične varijacije na "temu" obične zeljanice.



Sastojci:

270 grama kora za pitu
400 grama spanaća
300 grama fete
Pet jaja
50 grama čedara ili drugog sira bogate arome
Jedan limun
Puter
Biber
Origano
Muskatni oraščić

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudi umutite jaja, i dodajte izmrvljenu fetu i narendani mirisni sir. Dodajte koru limuna, i začinite biberom i origanom po želji. U tiganju zagrejte malo putera sa maslinovim uljem, i propržite spanać.

Odaberite pleh srednje veličine, i obložite ga papirom za pečenje. Stavite četiri kore, tako da se "prelivaju" preko ivica pleha i mogu da se saviju tako da pokriju pitu nakon stavljanja fila. Kore poprskajte maslinovim uljem, solju i biberom. Ponovite ovakvo ređanje dok ne utrošite sve kore. Preko njih stavite spanać i mešavinu jaja i fete, i pažljivo ravnomerno rasporedite. Presavijte višak kora, i pokrijte fil kao da pakujete nešto. U zagrejanoj rerni pecite 20-30 minuta, i poslužite toplo uz salatu od paradajza.

(MONDO)
 
Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>





Datum registracije: 06 Avg 2010
Poruke: 8210
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 12, 2010 3:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ova pita sa spanacem mi je izazvala glad...
odoh tamaniti...kalorije... Razz
sutra cu sebi ovo napraviti...ako budem znao... Rolling Eyes
jel se moze bez jaja ovo napraviti...ne volim jaja... Rolling Eyes

_________________
S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes
 
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 17, 2013 3:12 am    Naslov poruke: Gibanica Na vrh strane Na dno strane

Gibanica

Gibanica

 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> Pite Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 6 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon