www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pite
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 23, 2004 2:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jana-018

Posted: Fri Oct 22, 2004

--------------------------------------------------------------------------------
PITA OD PAPRIKA I PEČURAKA SA LISNATIM TESTOM

Potrebno je: 1 kg šampinjona, 1 kg. pečenih paprika,200 gr. kačkavalja,1 pakovanje lisnatog testa, 1 kisela pavlaka, 3 jajeta.
Pečene paprike očistiti, iseckati i izdinstati na malo ulja.
Pečurke iseckati i njih izdinstati na malo ulja.
Lisnato testo razviti u 2 kore. Jednu koru staviti u pleh, preko testa idu paprike, pa pečurke, pa rendan kačkavalj.Pokriti sve to sa drugom korom. Iseći na kocke i preliti mešavinom pavlake i jaja.
Peći tiho oko 45 min. dok ne porumeni

PITA SA PRAZILUKOM

Potrebno je: 500 gr. kora za pitu,500 gr. praziluka,100 gr. pirinča,
4 jaja,mleko, ulje, so ,biber.
Praziluk iseckati na kolutiće sipati ulje i izdinstati. Pirinač skuvati ali da se ne raspadne i ocediti ga. Pomešati ga sa prazilukom, posoliti, pobiberiti. Podmazati pleh i ređati po 3 kore. Svaku poprskati sa malo ulja a na treću sipati deo nadeva i tako redom dok se ne potroši materijal. Poslednje treba da su kore. Složenu pitu iseći na kocke i tako isečenu preliti sa umućenim jajima i mlekom oko 2 dcl.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

PITA SA MESOM

Umutiti 4 cela jaja, 1 jogurt, 1 i još pola šoljice zejtina,
4 šoljice brašna, 1 prašak za pecivo i soli prema ukusu.
Prethodno upržiti 300 gr. mlevenog mesa sa 1 većom glavicom crnog luka, malo soli, bibera i seckanog peršuna.
U podmazan pleh sipati testo i preko testa rasporediti meso.
Umutiti 1 čašu kisele pavlake i 2 jajeta i preliti preko mesa.
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

PITA SA SIROM I SPANAĆEM

Umutiti 4 cela jaja, 1 jogurt, 1 i još pola šoljice zejtina,
4 šoljice brašana, 1 prašak za pecivo i malo soli.
300 gr. spanaća obariti u slanoj vodi, ocediti od vode,sitno iseckati.
Kuvani spanać dodati u 300 gr. sitnog sira i sve to razrediti sa malo mleka da se masa može staviti preko testa.
Testo sipati u podmazan pleh, odozgo rasporediti sir i spanać
pa preliti sa 1 kiselom pavlakom umućenom sa 2 jajeta.
Peći na 200 stepeni. Sve je isto kao kod pite sa mesom.

PITA OD PEČENIH PAPRIKA

10 mesnatih paprika( oko 1 kg) ispeć,i oljuštiti i sitno iseckati. Malo posoliti i posuti sa sitno seckanim peršunom.
Zatim 6 belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati 6 žumanaca,malo soli, 5 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
Dalje uzeti 500 gr. tankih kora, pa uzeti prve tri kore. Svaku koru poprskati sa uljem, pa sipati smesu od jaja i odozgo preko smese posuti sa paprikom i uviti u jufku. Tako napraviti 4 jufke i slagati ih u podmazan pleh.Svaku jufku preliti sa malo fila od jaja. Peći na 180-200 stepeni.

HLADNA PITA OD JAJA I KAJMAKA
Potrebno je: 3 jajeta, kašika brašna, 1/2 l mleka, so, ulje, za nadev kajmak.
Priprema: ulupati cela jaja sa malo soli i brašnom, pa smesu pažljivo umešati u kipuce mleko. Kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Izliti testo, u dobro podmazan pleh i ispeci, pazeci da se ne stvrdne. Izvaditi testo na pokvašen salvet i zaviti u rolnu. Kada se dobro ohladi, odviti ga iz salveta, premazati kajmakom i ponovo uviti u rolat.
Seci na šnitove i služiti hladno.

KROMPIR PITA SA POVRCEM

Potreban materijal: 600 g obarenog krompira, 1 kašika ulja, 1 žumance, 20 g kvasca, malo mleka, malo šecera, oko 200 g brašna. Za nadev:500 g graška, boranije, šargarepe, 2 paprike, ulje, biber, so.
Pripremiti na sledeci nacin: testo pripremiti od krompira koji je prethodno samleven ili propasiran. Kvasac prethodno potopiti u mleko sa malo šecera i ostaviti da nado|e. Zatim sastaviti krompir, kvasac, ulje i žumance. Umesiti testo, a brašno dodavati toliko da testo ne bude ni meko ni tvrdo. Podeliti testo na dva dela, pa jednim delom obložiti podmazani pleh.
U me|uvremenu pripremiti nadev: povrce pirjaniti na ulju dok ne omekša, a na kraju posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sos: na ulju malo pržiti brašno i doliti mleko. Kuvati dok se sos malo ne zgusne, uz stalno mešanje. Sos sipati u pripremljeno povrce i dodati strugani kackavalj i sitno seckano meso. Sve to dobro izmešati, pa sipati preko kore. Odozgo staviti drugu koru. Poprskati uljem i posuti struganim kackavaljem. Peci u pecnici na umerenoj temperaturi. Po želji piti možete pre pecenja preliti paradajz pireom.

--------------------------------------------------------------------------------
PITA S VIŠNJAMA
Umutiti dobro 6 žumanaca sa 6 kašika šecera, pa u žumanca dodati 1/4 kilograma maslaca zasebno umucenog. Najzad dodati 280 grama brašna i cvrst sneg od 6 belanaca. Podeliti masu na 2 dela. Cetvrtast pleh namazati maslacem i posuti brašnom. Rastanjiti prvi deo mase i staviti ga u pleh. Preko testa staviti 1 kilogram od koštica ocišcenih višanja. Posuti ih tucanom zemickom, šecerom i sitnim cimetom. Zatim voce pokriti drugim delom testa, pa ga namazati razmucenim jajetom. Peci testo u pecnici, a zatim ga izvaditi i još vruce posuti šecerom zamirisanim vanilom i seci na cetvrtaste komade. Ova lenja pita s višnjama može da stoji i nekoliko dana.

LJUTA PITA
Potreban materijal: 4 glavice crnog luka, 3 kašike butera ili margarina, 1 kašika brašna, 3 jajeta, 1 caša pavlake, 1 caša mleka, so, biber, 150 g butera ili margarina, 200 g brašna, 4 kašike hladne vode.
Priprema: luk sitno iseci i propržiti na buteru ili margarinu, a zatim ostaviti da se hladi. Sastaviti brašno, jaja, mleko i pavlaku, pa dodati u propržen luk. Umesiti testo od brašna, butera ili margarina i vode. Kada testo postane glatko ostaviti da stoji oko 10 minuta na hladnom mestu. Zatim testom pokriti dno stranice podmazanog pleha, preko staviti nadev i peci na temperaturi od 225 stepeni oko 40 minuta

MASNA PITA SA KISELIM SIROM

Uzeti 200 grama maslaca, 250 grama oštrog brašna, natrti brašno maslacem, a dodati i 120 grama sitnog šecera. Zamesiti testo s 2 žumanceta, pa ga razvuci oklagijom koliki je pleh i to umešeno testo metnuti u pleh. Na testo staviti nadev ovako napravljen: 5 žumanaca i 100 grama šecera pomešanog s vanilom dugo mešati, a zatim dodati 1/2 litra kisele pavlake, 1/2 kilograma pasiranog kravljeg sira i sve to dobro umutiti. Na kraju dodati sneg od 5 belanaca, izmešati polako, pa masu sipati na razvucenu koru u plehu. Metnuti pitu u pecnicu i poduže je peci da bude rumena. Seci je vrucu, posipati šecerom i služiti.

PITA OD KROMPIRA SA PILETINOM

Potrebno je: 5 vecih krompira, 3 jajeta, 100 g butera ili margarina, 3 kašike brašna, malo kisele pavlake, parmezan.
Za nadev: 300 g pileceg mesa, 2 jajeta, 2 glavice crnog luka, ulje, biber, so.
Pripremiti na sledeci nacin: umutiti penasto buter ili margarin i dodati žumanca. Nastaviti mucenje dok se masa ne ujednaci. Tome dodati pasiran krompir, brašno, malo soli i na kraju cvrst sne od belanaca. Testo podeliti na dva dela, razviti jedan deo i staviti na dno podmazanog pleha.
U me|uvremenu pripremiti nadev: kuvanu piletinu samleti i pržiti sa lukom. N kraju posoliti, pobiberiti i dodati jaja. Nadev sipati po donjoj kori, pokriti drugom polovinom testa. Preliti pavlaku i peci na umerenoj temperaturi. Kada je pita pecena posuti je parmezanom. -

PITA OD PLAVOG PATLIDŽANA
1 kg plavog parlidžana
500 gr kora za pitu
praziluk ili crni luk
šolja kuvanog pirinca
----------------------------------
Plavi parlidžan oljuštiti, izrendati i obariti u prokljucaloj vodi 10 min. Procediti.
Izdinstati praziluk ili crni luk, dodati plavi parlidžan i dinstati 15 min.
Na kraju dodati obareni pirinac, vegetu, peršun i origano. Poredati pitu.
Iseci na kocke.

Preliv:
3 jaja
1 kiselo mleko
1 caša mleka
malo kisele vode

Preliti pitu, ostaviti da odstoji bar jedan sat i peci.

PITA S JABUKAMA

Prosejati na dasci 200 grama oštrog brašna, dodati 75 grama maslaca i mali komad domace masti, 50 grama prosejanog šecera u prahu i 50 grama obarenih, oljuštenih i samlevenih badema. Naposletku dodati istruganu koru od 1 limuna, 1 kesicu vanilin-šecera i 1 jaje. Testo na dasci dobro izmesiti i razvuci ga u velicini tepsije u kojoj treba peci pitu, a debljine malog prsta. Tepsiju ili pleh namazati maslacem, staviti testo i ispeci ga u vreloj pecnici. Ispeceno testo iseci u kvadrate, rashladiti, posuti mlevenim orasima ili lešnicima, pa preko toga staviti oljuštene i tanko isecene jabuke, koje treba na štednjaku s rumom, belim vinom i šecerom izmešati. Ovako npa preko toga staviti oljuštene i tanko isecene jabuke, koje treba na štednjaku s rumom, belim vinom i šecerom izmešati. Ovako npa prekopapa preko toga stpapa preko toga papa preko toga staviti oljuštene i tanko isecene jabuke, koje treba na štednjaku s rupa preko toga staviti oljuštene i tanko isecene jabuke, koje treba na štednjaku s rumom, belim vinom i šecerom izmešati. Ovako npa preko toga staviti oljuštene i tanko isecene jabuke, koje treba na štednjaku s rumom, belim vinom i šecerom izmešati. Ovako nbno, i u tom slucaju svaki ispecen list raseci napola da se dobije svega 6 listova.
Nadev za ovu tortu pripremiti na ovaj nacin: u kazance za sneg razbiti 8 žumanaca, dobro ih izmešati s 1/4 kilograma sitnog šecera, dodati 4 štangle omekšale cokolade i najzad 1/4 kilograma umucenog maslaca. Sve dobro mutiti, a zatim sud sa nadevom metnuti u lonac kljucale vode pa kuvati u pari muteci neprestano dok se masa ne zgusne. Zgusnuti nadev skinuti sa štednjaka, prohladiti ga i ponovo dobro mešati da masa postane buava. Svaki list torte namazati ovim nadevom, pa listove složiti jedan na drugi. Tortu svuda odozgo i okolo namazati, sredinu torte ukrasiti bademom, a okolo je posuti lešnicima proprženim sa šecerom i istucanim ili samlevenim na mašini za orahe.
PITA SA GRAŠKOM
Potrebno je: 250 g lisnatog testa, 1 kg graška, 100 g mesnate slanine, 1 jaje, 1 veza peršuna, 2 cesnja belog luka, 50 g parmezana, ulje, so.
Pripremiti na sledeci nacin: propržiti na ulju režnjeve slanine, dodati grašak i beli luk, pa pirjaniti dok grašak ne omekša. Kada se malo prohladi umešati jaje i peršun. Testom obložiti podmazan sud i peci na jakoj temperaturi. Na ispeceno testo sipati nadev, posuti parmezanom i vratiti u pecnicu da se malo zapece.
PITA SA KISELIM KUPUSOM

Potrebno je: 1 glavica kiselog kupusa od 1, 2 kg, ulja, biber,2 jajeta, 600 g tankih kora, 3 jajeta, 1/4 litre mleka.
Priprema: glavicu kiselog kupusa sitno iseci i propržiti na ulju dok ne omekša. Kada se kupus ohladi po ukusu pobiberiti i dodati umucena jaja. Kore podeliti na tri dela. U podmazan pleh pore|ati prvu 1/3 kora, pa svaku poprskati uljem. Preko ovih kora ravnomerano sipati polovinu propremljenog kupusa. Odozgo staviti drugu 1/3 kora, ostatak nadeva i na kraju staviti ostatak kora. Nožem iseci kocke. Zatim umutiti mleko i jaja i preliti preko isecene pite. Ostaviti da malo odstoji, pa peci na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 23, 2004 2:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Posted: Fri Oct 22, 2004

--------------------------------------------------------------------------------
PITA SA KOKOSOM

1/2 kilograma kora
1 kiselo mleko ili pavlaka
1 casa(od k. mleka) ulja
1 casa secera
3 jaja
100g kokosovog brasna
2 vanilin secera
1 prasak za pecivo
Ove sastojke umutiti i redjati na svaku koru i uviti u rolat. 3-4 kore idu po rolatu.Rolat zarezati nozem malo vise od polovine na jednake delove i tako staviti u rernu da se pece na 120 stepeni,kad kolac porumeni izvaditi ga i ostaviti da se ohladi.U drugu posudu prokuvati 4 case (kiselog mleka)vode i 3 case secera.Kad prokljuca preliti vrelo preko pite.

PITA SA MLEVENIM MESOM
Potrebno je: 500 g mešanog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, ulje, so, biber, 1 veza peršuna, 2 šargarepe, malo mleka, 400 g kora za pitu, 1 jaje.
Priprema: na ulju propržiti luk da porumeni i dodati mleveno meso, struganu šargarepu i mleko. Pirjaniti dok mleko ne uvri. Na kraju posoliti i pobiberiti. Kada se ohladi dodati seckani peršun i jaje. Sve to dobro izmešati. Na dno podmazanog pleha staviti nekoliko kora i poprskati uljem. Zatim na to sipati nadev i tako re|ati red kora red nadeva dok se ne utrosi sav materijal. Gornju koru poprskati uljem i peci u zagrejanoj pecnici na umerenojtemperaturi.
Pita se služi dok je topla.

PITA SA TUNJEVINOM I SARDINOM

Potrebno je: 250 g lisnatog testa, 2 kutije sardine, 1 kutija tunjevine, 3 jajeta, 150 g pirinca, sok od jednog limuna, 1 žumance, so, biber.
Priprema: prvo obariti pirinac u slanoj vodi, ocediti i ostaviti da se hladi. Skuvati jaja. Sastaviti sardine i tunjevinu i izgnjeciti. Tome dodati pirinac i seckana jaja. Po ukusu dodati ulje iz konzerve i sok od limuna. U to umešati i žumance. Na kraju posoliti pobiberiti. Dno podmazanog pleha obložiti polovinom testa, staviti nadev i pokriti drugom polovinom testa. U pocetku peci nekoliko minuta piti na jacoj temperaturi, a zatim na umerenoj oko 25 min

PITA SA VRHNJEM

Pripremiti: 1 kg krompira, 10 deg brašna, so, muškatni orascic, maslac ili margarin za kalup, 30 deg slatkog vrhnja, biber.
Priprema: dobro operite krompir i skuvajte ga u malo posoljenoj vodi. Oljuštite ga i jos toplog smrvite i protisnite. Posolite, dodajte malo naribanog muškatnog orascica. Umešajte brašno i zamesite testo. Kalup namastite, pa u njega utisnite testo od krompira. Nabockajte ga viljuškom. Vrhnje posolite i pobiberite, prelijte preko testa i pecite 25 minuta na umerenoj vatri u pecnici. Poslužite toplo

_________________
 
katarina
Odomaćeni član
Odomaćeni član



Godine: 42

Datum registracije: 25 Maj 2005
Poruke: 1627

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 7:56 pm    Naslov poruke: Slane torte i rolati Na vrh strane Na dno strane

SLANI ROLAT

125 gr margarina, l mleka prokuvati, 125 gr brasna, izmesati dobro. Kad se prohladi, dodati 6 zumanca, belanca umutiti sa malo soli, i dodati smesi. Peci u sirok pleh. Pecen rolat zamotati u krpu.
FIL:
1 casa kisele pavlake, 100 gr mejoneza, 300 gr seckane sunke, 300 gr sira, malo pecenog susama, seckan persun. Premazati koru smesom i zarolati. Rolat premazati pavlakom, sitno rendanog kackavalja i posuti sitno seckanim persunom.

Prijatno

_________________
Samo je jedan kutak svemira koji sigurno mozemo popraviti, a to smo mi sami.


Poslednja prepravka: katarina datum Pon Jun 06, 2005 8:02 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
katarina
Odomaćeni član
Odomaćeni član



Godine: 42

Datum registracije: 25 Maj 2005
Poruke: 1627

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 7:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SLANI ROLAT OD SPANACA

2 solje od bele kafe mleka, 100 gr margarina da provri. Pomeriti sa vatre, staviti solju brasna izmesati. Kad se ohladi, dodati zumanca, 300 gr spanaca, 4 belanca. Kad se ispece, urolati u vlaznu krpu.
FIL:
300 gr sira premazati preko kore, staviti listice salame i crvene pecene paprike, zamotati i urolati.

_________________
Samo je jedan kutak svemira koji sigurno mozemo popraviti, a to smo mi sami.


Poslednja prepravka: katarina datum Pon Jun 06, 2005 8:01 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
katarina
Odomaćeni član
Odomaćeni član



Godine: 42

Datum registracije: 25 Maj 2005
Poruke: 1627

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 8:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SLANA PITA

125 gr putera, l mleka, 4 kasike brasna, so, 5 jaja. 200 gr sunke, 2 kuvana jaja, 2 pavlake, 200 gr majoneza.
Istopiti puter, dodati so, brasno, mleko. Kad se ukuva kao puding, ostaviti da se ohladi.Izlupati mikserom i dodavati jedno po jedno zumance, na kraju dodati ulupan sneg od 5 belanca. Peci koru u veci pleh. Hladnu koru podeliti na 2 dela i filovati:
Kora, pavlaka, sunka, pavlaka, jaja, majonez, kora.

_________________
Samo je jedan kutak svemira koji sigurno mozemo popraviti, a to smo mi sami.
 
lampalo
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 43

Datum registracije: 04 Jul 2005
Poruke: 11
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 07, 2005 6:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

BUREK POLAGANI
Sastojci:
Tri suhe jufke, od kojih se moze dobiti 8 - 12 listova velicine tepsije
64 dkg socnog ovcijeg mesa od buta (moze i mijesano govedje i ovcije i svinjsko, a moze i samo govedje)
3 - 4 glavice crvenog lika
20 dkg masla (ili druge masnoce)
so
biber
Nacin pripremanja:
Polagani burek, ili burek preko tepsije ili u Sarajevu nazvan jos i sam burek, spravlja se u domacinstvu prilikom nekih svecanosti i u praznicne dane.
Meso se isjeca (samelje). Luk sitno isjeca. Razviju jufke i suhnu.
U serpu se stavi malo masnoce i lagano preprzi luk, posoli, te ohladi, a zatim se doda meso, so i biber, pa izmijesa.
Jufke se rezu u velicini tepsije. Tepsija se pomasti i prekrije jednom jufkom koja se zacini rastopljenom masnocom, pa drugom jufkom, tako da se stvori donja podloga. Zatim se ravnomjerno pospe fil, pa prekrije trecom jufkom i tako nekoliko puta naizmjenicno fil-jufka. Svaka jufka se zacini rastopljenom masnocom. Na kraju se stavljaju dvije zavrsne jufke i svaka pomasti. Burek se pece u pecnici, a ispecen se reze na kocke ili dilume (oblik romba). Ovdje ce mo samo napomenuti da se spravljaju tzv. suhe i masne jufke. Suhe jufke su one koje se spravljaju na oklagiju, bez premazivanja uljem. Za polagani burek bi trebalo upotrijebiti tzv, suhu jufku, kako isti ne bi bio silovit.
 
victory
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 60

Datum registracije: 25 Jul 2005
Poruke: 152

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 26, 2005 1:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najlepse su mi pite sa mesom, sirom i jabukama, mada ni ostale nisu lose.
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pite

Zbog svog dobrog ukusa pite dolaze u red veoma čestih jela na našim trpezama.Pite se mogu mesiti na razne načine,kao što se mogu i nadevati raznim nadevima.Kore za pite razvijaju se oklagijom na dasci za mešanje.Pite pravljene od razvučenih tankih kora mogu se savijati u trube, i onda se nazivaju savijačama,a mogu se kore sa nadevom ređati prema veličini pleha i tada ih zovemo zajedničkim imenom pite.U pite koje se prave od kora razvučenim oklagijom došla bi pita gibanica,ačak-pita,pita sa mesom i druge pite nadevene raznim nadevima po kojima su dobile svoje ime.

U pite za koje se kore tanko razvlače preko stolnjaka,na stolovima,došle bi ove: pita od sira,mesa,spanaća, zelja, zatim veliki broj slatkih pita, kao što su pita od jabuka,bundeva,višanja,jagoda i raznog drugog voća.Pite nadevene slanim nadevima mogu se služiti i kao predjelo,mada ih treba služiti na završetku obeda.Što se tiče slatkih pita,one se služe samo na završetku ručka ili večere,hladne ili tople.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Francuska pita sa povrćem

Potrebno je :

1. 40 dag prhkoga (masnog) tijesta,
za nadjev:
1. 10 dag luka,
2. 15 dag bijelog dijela poriluka,
3. 15 dag rajčica,
4. 10 dag mrkve,
5. 2 korabice,
6. 20 dag dimljene slanine,
7. 5 dag maslaca,
8. 1 dl masnijeg vrhnja, 4 jaja,
9. 2,5 dl mlijeka, sol, papar,
10. 1 svežnjić lišća kopra.
11. 20 dag naribanog grojera (sira).

Luk oljuštite i nasjeckajte. Rajčice ogulite i narežite na kockice odstranjujući ujedno koštice. Ogulite korabice i mrkve, operite i naribajte. Sir narežite na kockice. Poriluk očistite i nasjeckajte te ispržite. Umiješajte mrkvu i korabicu. Pirjajte. Narežite slaninu na kockice i umiješajte u ispirjano povrće. Maknite sa štednjaka, posolite, popaprite te umiješajte sir. Razvaljajte tijesto. Uključite pećnicu. Tijestom obložite plitki kalup. U nadjev umješajte na kraju rajčice i rasporedite u pitu. Istucite jaja sa vrhnjem, umiješajte sol i papar. Zalijte preko pite. Pecite 1 sat i 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ispečenu pitu poslužite odmah.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Američka pita

Potrebno je:

1. 4 dl brašna
2. 2 kašike šećera
3. 200 g margarina
4. 250-400 g voća
(ribizle, borovnice, maline, kupine, breskve itd.)
Fil:

5. 3 žumanjceta
6. 2 kašike šećera
7. 1 kašika vanila šećera
8. 2 dl slatkog vrhnja

Izmešati margarin, šećer i brašno. Mešati prstima dosta dugo, dok se margarin sasvim ne otopi u brašno. Ostaviti testo da odstoji 30 min u hladnjaku. Istisnuti pola testa u okruglu tepsiju široku oko 30 cm. Staviti da se peče oko 10 minuta na 225 stepeni. Voće pošećerite po volji i uliti u koru od testa. Prekriti s ostatkom testa. Peći na 225 stepeni cca 20-30 min, dok pita nije dobila boje. Fil : Mešaj žumanjce i šećer penasto. Mikserom mešati vrhnje penasto. Dodati vrhnje u drugu smesu. Dobro izmešati i servirati uz pitu.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita sa mesom

Šest žumanaca i 6 kašika kisele pavlake dobro umutiti. Ulupati čvrst sneg od 6 belanaca pa dodati umućenim žumancima, a zatim staviti 4 pune kašike brašna i malo soli. Pleh namazati maslom, posuti ga brašnom, pa u njega izručiti polovinu ovog testa. Poravnati testo nožem da bude ravnomerno debelo, pleh staviti u rernu i upola ispeći.

Dok se testo peče, praviti nadev na ovaj način : u šerpu staviti vrlo malo masti, staviti je na šporet, dodati 2 glavice sitno seckanog crnog luka, pa kad je luk upržen, staviti 1/2 kilograma samlevenog svinjskog mesa i sve pržiti. U meso dolivati pomalo mleka. Dolivanje mleka vrši se postepeno, tako da na kraju meso bude više kuvano no prženo. Na dolivanje utrošiti jednu šolju mleka za belu kafu.

Uprženo meso skinuti sa šporeta i ostaviti ga da se ohladi. Pitu treba praviti pre sam ručak, i kad je testo upola pečeno, staviti nadev i preko njega staviti drugu polovinu testa, pa opet pitu peći u pećnici. Pečenu pitu iseći na male kvadrate, ređati na zdelu i preliti šoljom zagrejane kisele pavlake. Posuti pitu struganim sirom.U ovu pitu može se mesto mesa staviti mlevena šunka, koju prethodno treba pomešati sa kiselom pavlakom. Ovim nadevom preliti pečenu pitu, a preko svega posuti strugani sir.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prelivena pita sa povrćem

Potrebno je :

1. 1/2 omota duboko zamrznutog
lisnatog tijesta,
za nadjev :
1. 2 svježe zelene paprike,
2. 2 zrele rajčice,
3. 1 glavica luka,
4. 1 režanj češnjaka,
5. 1 tikvica, 3 jaja,
6. 2 dl vrhnja,
7. 1 žlica škrobnog ili glatkog brašna,
8. 10 dag naribanog sira,
9. sol, ulje, maslac ili margarin.

Neka se tijesto odmrzava. Luk oljuštite i nasjeckajte. Paprike operite, očistite i nasjeckajte na kockice. Rajčice ogulite i narežite na kockice odstranjujući istodobno koštice. Tikvice operite i narežite na kockice. Na ulju ispržite luk da postane staklast, umiješajte papriku. Pržite. Umiješajte tikvice, malo propržite pa dodajte rajčice. Ispirjajte. Posolite. Namastite lim, utisnite razvaljano tijesto. Po njemu rasporedite povrće. Stucite jaja, vrhnje, brašno i sol pa premažite preko tijesta. Pospite sirom. Krajeve tijesta prebacite preko nadjeva. Pecite 20-25 minuta na 180-200 Celzijevih stupnjeva. Odmah poslužite.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> Pite Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 3 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon