www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Telece pecenje s pomorandžom
But od mladog teleta oprati, staviti u sud, preliti vrelom vodom, zatim izvaditi iz vode, osusiti ga salvetom, posoliti, omastiti, staviti u djuvec i peci. Za vreme pecenja meso cesto prelivati sokom i dodavati pomalo vode. U serpu staviti 1 kasiku maslaca i dodati 1 komad telece džigerice da se isprži. Prženu džigericu iseci na tanke režnjeve, poprskati je kiselom pavlakom, dodati 2 kasike supe, soli, bibera, pa sve to zajedno prokuvati. Na džigericu iscediti sok od 1 pomorandže, dodati istruganu koru od 1 limuna, 1žumance, sve zajedno propasirati i ovim sokom preliti iseceno i na zdeli poredjano pecenje.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Telece pecenje
Blanširati 1,5 kg teleceg bubrežnjaka kljucalom vodom, pa ga poklopiti i ostaviti 15 min. meso izvaditi posoliti namastiti i staviti da se pece. Kad meso sa obe strane porumeni dodati malo vode pa dalje peci. Stalno ga prelivati da se ne bi osušilo i socnog ga izneti na sto.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Seckano pecenje sa sunkom
Samleti na masini za meso 1/4 kilograma teleceg i 1/4 kilograma govedjeg mesa. U samleveno meso dodati 1 u mleku pokvasenu a zatim propasiranu zemicku, 1 belance, 1 kasiku pasirane sardine, 50 grama sitno secene suve slanine, 3 tvrdo kuvana jajeta, 2 kisela krastavca, 50 grama svinjskog kuvanog suvog jezika, sve sitno iseceno. Dobro zacine izmesati sa mesom, a zatim dodati malo najgevirca. Celu masu dobro izmesiti, pa od nje napraviti duguljast valjak koji zatim treba uvaljati u brasno. Staviti meso u djuvec, preliti ga vrelom mascu metnuti u pecnicu i peci. Gotovu veknu od mesa staviti na dugacak tanjir, iseci je na režnjeve, a sok od pecenja pomesati sa kiselom pavlakom i preliti preko vekne.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat od samlevenog teleceg mesa
Oprati pa samleti na masini za meso komad teletine od 1/2 kilograma. Samleveno meso metnuti u zdelu, posoliti ga i obiberiti, dodati 2 cela jajeta i 2 kasike tucane zemicke. Meso promesati pa ga izruciti na brasnom posutu dasku za mesenje. Od mlevenog mesa oklagijom razviti jufku, pa je ostaviti do upotrebe. U medjuvremenu izlupati u sudu 4 jajeta, dodati 2 kasike mleka i 1 komad maslaca. Tiganj za palacinke zagrejati i staviti u njega malo masti. U usijan tiganj sipati izmucena jaja pa ih ispržiti kao svaki omlet s jedne strane. Zatim brzo nepecenu stranu omleta metnuti na razvucenu jufku od mlevenog mesa. Prethodno samleti na masini za meso 150 grama sunke pa je sad posuti po jajima. Zaliti sa 3 kasike kisele pavlake. Zatim od mesa zaviti rolnu. Namazati sud dobro maslacem, rolat metnuti u sud i staviti ga da se u pecnici pece. Kad je pecen, iseci rolat na tanke kriske, sastaviti ga u celinu i služiti sa raznim varivom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Medaljoni od teleceg mesa
Medaljoni od teleceg mesa prave se od mladog teleceg sola. Meso iseci na okrugle jednake komade, debljine 1 santimetra, u obliku medaljona. Osoliti medaljone, uvaljati ih u brasno i pržiti na vrelom maslacu dok im ne porumeni jedna i druga strana. Zatim medaljone poredjati na toplu zdelu i preliti sokom u kome su se pržili. Uz medaljone služiti razno sezonsko povrce koje domacica bude sama odabrala.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

M I L A N S K E Š N I C L E
1 kg svinjskih ili junecih šnicli izlupati tuckom, zaciniti, uvaljati u brašno i redati u nauljen duvec. Preko šnicli staviti peršun i kuvani paradajz, jednu svežu papriku i malo pecuraka. Posuti origanom i bosiljkom.

Skuvati 2 govede kocke u 1 l vode i preliti meso. Peci u rerni oko 1 sat.

# možda ne zvuci ali ima odlican ukus, a ne zahteva mnogo vremena ni angažovanja.
Lepo se slaže uz pire-krompir ili testeninu i podseca ukusom na picu što se mladima posebno dopada.

_________________
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 31, 2004 1:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vecin specijalitet

Jednu kašinu maslinovog ulja staviti u dublji tiganj na tihu vatru i na njemu izdinstati teleće meso (od buta) isečeno na kocke, par minuta, da meso uhvati koricu, a potom ga izvaditi.Na isto ulje staviti crni luk isečen na reznice (kao za gulaš) i propržiti, a na njega staviti potom komade paprike (sveže, raznih boja), paradajza, šaku - dve kukuruza šećerca i komade brokolija.Vratiti meso.Dodati soja sos, kari, bosiljak ili nanu, morsku so i biber, po ukusu.Dokuvati, bez dodavanja vode, na tihoj vatri.
Po želji poslužiti uz obareni krompir, pirinač ili testo, a može biti i samostalno jelo, uz salatu po izboru i crni hleb.
Pivo je obavezno! Wink

Prijatno!!! Laughing

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena goveđa pečenica



SASTOJCI

750 grama goveđeg filea (pečenice) ili roštiljače
so
ulje
supa od povrća
Nadev

ulje
1 glavica crnog luka
50 grama šunke
2 jajeta
50 grama očišćenog ili sterilizovanog graška
50 grama očišćene sveže crvene paprike
so i mleveni biber
NAČIN PRIPREME
Meso oprati, osušiti čistom krpom, oštrim dugačkim nožem zaseći otvor tako da nastane kesica za punjenje, posoliti, napuniti nadevom, otvor zatvoriti kuhinjskim iglicama ili zašiti, staviti u pekač namazan uljem, preliti supom od povrća i peći. Za vreme pečenja po potrebi prelivati vodom.

Nadev

Na malo ulja propržiti sitno isečen crni luk, dodati isečenu šunku, jaja i uz stalno mešanje ostaviti da se stegne. Zatim dodati grašak, isečenu papriku bez semenki, so i mleveni biber.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantna govedina u biberu
SASTOJCI

4 goveđa bifteka
2 kašike bibera u zrnu
150 ml pavlake
2 kašike vinjaka
1 kašika suncokretovog ulja
peršunov list
so, biber
NAČIN PRIPREME
Istucajte meso i posolite s obe strane, a zatim ga čvrsto pritisnite i uvaljajte u biber, koji ste prethodno izdrobili u avanu, tako da se dobro obloži. Ovako pripremljen biftek kratko propržite na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i nastavite s pečenjem. Gotove šnicle izvadite iz tiganja i ostavite na toplom. Vinjak sipajte u tiganj, sklonite sa vatre i zapalite. Kada se plamen ugasi, dodajte pavlaku, so i biber. Zagrejte sos, pa zatim njime prelijte šnicle. Pospite sitno naseckanim peršunovim listom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat od mesa
SASTOJCI (za 6 osoba)

1/2 kg telećeg mesa u komadu
300 grama mlevenog mesa
300 grama dimljene kobasice
200 grama slanine
150 grama kestena
1/2 glavice celera
1 šargarepa
2 kašike senfa
200 ml belog vina
lovorov list
grančica ruzmarina
1 kašika putera
začin
so, biber
NAČIN PRIPREME
Teletinu dobro istucite tučkom, kako biste je što više rastanjili. Kobasicu iseckajte na kockice, pa je zajedno sa mlevenim mesom propržite na malo ulja. Začinite po ukusu i dodajte senf. Izrendajte celer i šargarepu, pa ih zajedno na zagrejanom ulju kratko propržite. Dodajte kuvan, oljušten i iseckan kesten, lovorov list i ruzmarin. Poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša. Izdinstanim povrćem prekrijte rastanjenu teleću šniclu, a preko stavite smesu od mlevenog mesa. Urolajte meso, prekrijte ga tankim režnjevima slanine i povežite kanapom. Prelijte vinom, stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i ispecite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene teleće šnicle



SASTOJCI

1 kg telećih šnicli
150 grama mlevenog svinjskog mesa
2 zemičke
1 jaje
1 pileća džigerica
1 šaka pečuraka
so, biber
brašno, ulje
NAČIN PRIPREME
Iseći meso na šnicle, rastanjiti ga tučkom i posoliti. Mleveno svinjsko meso pomešati sa seckanom džigericom, u vodi namočenim i oceđenim zemičkama, seckanim pečurkama proprženim na puteru, posoliti, pobiberiti i dodati jaje. Ovom masom premazati šnicle, zaviti ih, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 6:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Goveđi file u vinu



SASTOJCI

1,2 kg goveđeg filea
1/4 litra belog vina
80 grama luka vlašca
100 grama milerama
ulje
so, biber
NAČIN PRIPREME
File iseći na 6 jednakih komada, pa propržiti na ulju i posoliti. Izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom mestu. Iseckati luk vlašac, pa ga propržiti na ulju u kojem se pržilo meso i pomešati s belim vinom. Posoliti i dodati mileram. Ovim sosom preliti file i poslužiti toplo.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 3 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon