www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šolet
SASTOJCI

pasulj
1 kg govedine od vrha grudi
150 grama suvog mesa
250 grama crnog luka
1 veza peršunovog lista
aleva paprika
so, biber
NAČIN PRIPREME
Meso iseći na parčad. Isto učiniti sa suvim mesom, pa ga skuvati. Crni luk iseći na kolutove i propržiti, a zatim mu dodati govedinu, suvo meso i alevu papriku, pa kuvati u loncu oko sat vremena. Kada se skuva, dodati pasulj, sitno naseckan peršunov list i biber. Kuvati povremeno dolivajući vodu sve dok pasulj ne omekša. Lonac poklopiti, staviti u zagrejanu rerni u kuvati još neko vreme, dok šolet ne postane manje ili više čorbast.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Goveđi (ili juneći) frikando s povrćem



SASTOJCI

2 kg goveđeg mesa u komadu
2 kašike biljnog ulja
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
125 ml suvog belog vina
1/2 čaše vode
1 lorber
malo suve majčine dušice
so i biber
125-250 ml vode
4 veća krompira (isečena na komade veličine zalogaja)
3 šargarepe (isečene na štapiće)
3 kašike svežeg peršuna
NAČIN PRIPREME
Zagrejte ulje u velikom sudu na jakoj vatri. Spustite meso i okrećite ga tako da porumeni sa obeju strana, 7-8 minuta. Meso treba da dobije zlatnomrku boju, ali ne sme da zagori. Izvadite meso iz suda i stavite na tanjir.

Na smanjenoj vatri najpre malo ispržite luk dok ne dobije zlatnožutu boju. Promešajte, pa spustite i beli luk i ostavite još pola minuta.

Vratite meso u sud, sipajte vino, vodu, dodajte lorber, majčinu dušicu, so i biber. Poklopite i kada provri, smanjite vatru. Kuvajte na tihoj vatri oko 3 sata. Meso okrenite nekoliko puta i ako tečnost ispari, dodajte još čašu-dve vode.

Desetak minuta pre završetka kuvanja, spustite pored mesa krompir i šargarepu.

Kada meso bude tako meko da možete lako da ga probodete viljuškom, pažljivo ga stavite na dasku za seckanje, obmotajte ga folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. U poklopljenom sudu nastavite da kuvate krompir i šargarepu još 10-15 minuta, tj. dok ne omekšaju.

Meso isecite na odreske i poređajte na tanjir. Izvadite krompir i šargarepu i rasporedite ih oko mesa. Toplim sokom koji je ostao u tiganju prelijte meso i povrće. Sve pospite sa malo seckanog peršuna. Ostatak preliva iznesite u manjoj posudi za sos.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Leskovačke šnicle od mlevene junetine s kačkavaljem

SASTOJCI

600 grama mlevene junetine
150 grama kačkavalja
80 grama suve slanine
malo sredine hleba
1 jaje
1 čaša kisele vode
so, biber
ulje za prženje
NAČIN PRIPREME
Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Sredinu hleba potopite u kiselu vodu, pustite da malo odstoji, pa je ocedite. Mleveno meso sjedinite sa slaninom, izmućenim jajetom, kačkavaljem i hlebom, posolite, pobiberite i sve dobro izmesite. Ruke pokvasite kiselom vodom, pa od mešavine pravite okrugle šnicle, malo ih spljoštite i spuštajte na zagrejano ulje da bi se ispržile sa obeju strana. Gotove šnicle vadite rešetkastom kašikom i ređajte na činiju. Oko njih stavite očišćen, opran i iseckan crni luk, pa poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ražnjići od junetine i šampinjona



SASTOJCI

450 grama junetine
2 ravne kašike mlevene crvene paprike
12 celih šampinjona
4 glavice luka
po 1/2 kašičice soli i bibera
8 kašika ulja
NAČIN PRIPREME
Meso naseći na komadiće veličine zalogaja i posoliti. Luk naseći na četvrtine i posuti mlevenom crvenom paprikom. Šampinjone posuti biberom. Na štapiće nabadati naizmenično komade mesa, luka i šampinjona. Pripremljene ražnjiće namazati uljem, a zatim peći na roštilju uz stalno okretanje

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teleće pečenje s vinom



SASTOJCI

1 kg telećeg mesa od spoljašnje strane buta (frikando)
50 grama ulja
2 kašike belog vina
2 šargarepe
NAČIN PRIPREME
Meso blanširati u vreloj vodi. Posle 15-tak minuta, izvaditi ga, obrisati i posoliti. Meso staviti u šerpu, na zagrejano ulje, i poklopljeno peći. Povremeno ga okretati kako bi se ravnomerno ispeklo sa svih strana. Šargarepu iseći na kolutove i dodati mesu. Vino razblažiti s vodom, pa prelivati meso koje treba da se dinsta oko jedan sat.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lovački paprikaš
SASTOJCI

750 grama teletine
200 grama slanine
350 grama crnog luka
3 paprike babure
5 dl belog vina
zelena papričica
aleva paprika
so, biber
NAČIN PRIPREME
Meso iseći na krupnije komade, a slaninu na kockice. Crni luk, babure i papričicu iseći na kolutove. Na dno suda u kome će se paprikaš kuvati staviti slaninu, a zatim red mesa. Posoliti, pobiberiti, posuti crnim lukom i paprikom i završiti redom crnog luka. Preliti vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri. Za vreme kuvanja (oko dva sata) ne skidati poklopac.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 11:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mlevena teletina u listovima kupusa
SASTOJCI

400 grama telećeg mesa
1 glavica crnog luka
so, mleveni biber
tucani kim
1 jaje
8 listova belog kupusa u glavici
2 kašike dijetalnog kečapa
1 kašika ulja
supa od povrća (na 0,25 l vode ide 1 kašičica biozačina)
NAČIN PRIPREME
Meso iseći i samleti sa mlevenim biberom, začiniti tucanim kimom, dodati jaje i sve zajedno dobro izmešati. Listove kupusa spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu, ocediti, a deblje delove izlupati. Listove napuniti pripremljenom masom, uviti, staviti u vatrostalnu posudu, poprskati dijetalnim kečapom i uljem, preliti supom od povrća i ispeći u zagrejanoj rerni. Za vreme pečenja po potrebi prelivati supom od povrća. Kao prilog uz ovo jelo može se služiti salata od svežeg kupusa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 11:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantna govedina u biberu
SASTOJCI

4 goveđa bifteka
2 kašike bibera u zrnu
150 ml pavlake
2 kašike vinjaka
1 kašika suncokretovog ulja
peršunov list
so, biber
NAČIN PRIPREME
Istucajte meso i posolite s obe strane, a zatim ga čvrsto pritisnite i uvaljajte u biber, koji ste prethodno izdrobili u avanu, tako da se dobro obloži. Ovako pripremljen biftek kratko propržite na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i nastavite s pečenjem. Gotove šnicle izvadite iz tiganja i ostavite na toplom. Vinjak sipajte u tiganj, sklonite sa vatre i zapalite. Kada se plamen ugasi, dodajte pavlaku, so i biber. Zagrejte sos, pa zatim njime prelijte šnicle. Pospite sitno naseckanim peršunovim listom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Junece snicle u slanini
Potrebno je:
- 4 ljute suve papricice, 4 cena belog luka, glavica luka
- glavica luka, veza persuna, so, 2 kasike sirceta
- 4 kasike ulja, tikvica, 4 junece snicle po 200 g
- 4 parceta slanine, biber

Papricicama odstraniti semenke, iseckati ih na sitno. Persun, crni i beli luk takodje sitno iseckati. Sve staviti u cinijicu i posoliti. Prokuvati sirce sa tri kasike vode i dok je tecnost jos vrela, preliti pripremljene sastojke. Na kraju umesati i 4 kasike ulja.Tikvicu uzduzno iseci na 8 tankih snita. Svako parce mesa obmotati sa po jednom snitom tikvice i slanine i pricvrstiti sa cackalicama. Premazati pripremljenom mesavinom i uz okretanje peci na zaru oko 10 minuta. Posoliti i pobiberiti. Uz ovo jelo sluziti krompirice i piti crno vino.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teleci medaljoni sa cirokijom
Potrebno je:
- 50 g sargarepe, 50 g celera, 50 g praziluka
- 250 ml supe, malo secera, 800 g cirokija
- 2 kasike maslaca, 80 g rendanog parmezana
- biber, so, 800 g teleceg filea, 2 kasike maslinovog ulja
- 2 grancice zalfije

Rernu zargejati na 200 stepeni, sargarepu i celer oprati, ocistiti i iseci po duzini, oprai i iseci na komadice. Supu zagrejati dodati povrce i secer pa pustiti da kuva na manjoj temperaturi oko 5 minuta. Iz svake cirokije ocistiti nozicem koren, a spoljne listove odstraniti. Zatim glavice cirokije oprati i ubaciti ih u supu, pa poklopljeno na nizoj temperaturi kuvati oko 5 minuta. Vatrostalnu posudu podmazati kasikom maslaca izvaditi cirokije iz supe, ocediti pa jednu do druge poredjati po dnu posude i posuti rendanim parmezanom i pobiberiti. Ostatak maslaca u listicima staviti preko pa oko 10 minuta zapeci u zagrejanoj rerni. Meso ocistiti od zilica, iseci 8 medaljona, zagrejati ulje u tiganju pa medaljone prziti sa obe strane dok ne porumene. Zalfiju oprati, iscupati listice dodati u tiganj sa medaljonima, pa krtko zajedno dinstati. Posuti solju i biberom. Cirokiju zajedno sa telecim medaljonima i zalfijom rasporediti na tanjire i servirati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Junetina sa pecurkama
Potrebno je:
- 80 g slanine, 800 g junetine, 400 g luka vlasca
- kasika brasna, 2 kasike maslaca, 400 g sampinjona
- 2 kasike maslinovog ulja, 3 kasike pirea od paradajza
- 500 ml crnog vina, 250 ml junece supe, list lorbera
- kasika timijana, 2 cena belog luka, so, biber, 400 g testenine u obliku traka

Slaninu iseci na kockice i proprziti je na malo ulja. Kada je gotova sipati na ubrus da se dobro ocedi. Junece meso iseci na kockice i prziti na ulju u kojem se przila slanina. U to dodati paradajz, vino i supu. Kada se malo prokrcka dodati beli luk, timijan i list lorbera. Zaciniti solju i biberom, poklopiti i kuvati oko 60 minuta. Skinuti lonac sa vatre, pa mesu dodati vlasac i brasno sa maslacem. Otklopiti i kuvati sat vremena. Lonac skinuti sa vatre i dodati pecurke. Poklopiti i kuvati jos 30 minuta. Rezanca skuvati u slanoj vodi, procediti i pomesati sa mesom, ukrasiti zacinskim biljem i posluziti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teleci gulas
Potrebno je:
- 250 g crnog luka, 800 g teleceg mesa
- 2 kasike ulja, so, biber, aleva paprika
- 2 kasike paradajz pirea, 200 ml suvog crnog vina
- 2 kasike gustina, malo ruzmarina, 250 g mesanih pecuraka po izboru

Crni luk ocistiti i iseci na sitno. Meso oprati, posusiti i iseci na kocke. Na vrelom ulju proprziti i kada je gotovo dodati luk. Po ukusu posoliti, pobiberiti i dodati malo aleve paprike. Krckati oko 15 minuta, poklopljeno i to na blagoj vatri. Dodati u jelo paradjz pire, crno vino, gustin i ruzmarin. Pecurke dobro oprati iseci na sitne komade i dodati u gulas i krckati jos 10 minuta sve zajedno i kada je gotovo zaciniti sos. Servirati gulas posut sitno seckanim persunom i sluziti sa barenim krompirom ili pirincem.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa junecim,govedjim,telecim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 4 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon