www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Jaric: Svi smo krivi za neuspeh
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*

Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 22, 2005 5:42 pm    Naslov poruke: Jaric: Svi smo krivi za neuspeh Na vrh strane Na dno strane

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Marko Jarić ocenio je da su svi krivi za neuspeh nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u SCG. „Dali smo sve od sebe, uradili smo sve što smo mogli, a onda su nastali mali problemi, koji su se pretvorili u velike i stvari su krenule nizbrdo, rekao je Jarić novinarima u Beogradu. Selektor Željko Obradović posle utakmice optužio je igrače da su stalno izlazili, da mrze jedni druge i da su loši ljudi. „Ima nas par koji imamo takav imidž, da li zbog frizure ili načina oblačenja, da volimo da izlazimo. Mi jesmo izašli par puta, ali to je uvek bilo uz Željkovo odobrenje. Ako je bilo nešto van toga, ja to ne znam i ne zanima me, rekao je on. Jarić je konferenciju za novinare sazvao u roku od dva sata, jer kako kaže, teško su mu pale selektorove reči i više nije znao šta da radi sa sobom.

Obradović u optužbama nije spomenuo nijedno ime, već je rekao novinarima da pitaju svakog igrača pojedinačno.

„Prepoznao sam se u nekim Obradovićevim rečima, ali trebalo je da kaže tačno na koga misli. Ja kao plejmejker i iskusni reprezentativac mislim da ne treba niko da se izdvaja, jer smo svi zajedno tim i svi treba da snosimo posledice, rekao je Jarić.

U javnosti se često pričalo da Jarić i drugi plejmejker Igor Rakočević ne razgovoraju i da su u lošim odnosima. „Postojale su neke nesuglasice, ali čisto košarkaške prirode. Ne treba o tome nešto mnogo da se priča, nije to ništa posebno, kazao je Jarić.

On je rekao da ne zna za klanove koje pominje Obradović. „Ja nisam takav čovek. Mene takve stvari ne zanimaju i ja ne želim da se bavim klanovima niti sam dozvoljavao da postoje klanovi u ekipi u kojoj sam ja jedan od glavnih igrača, dodao je Jarić.

Selektor je rekao da igrači mrze jedan drugog, a većina beogradskih medija prenela je da su se posle utakmice potukli u svlačionici. Jarić je, međutim, demantovao obe stvari. „Nikog ne mrzim u reprezentaciji, niti bih igrao u timu u kome neko nekog mrzi. Nije bilo nikakve tuče. Svima nam je bilo teško. Bilo je koškanja, vikanja, direktnih optužbi, ali ničeg tako ozbiljnog, rekao je on.

Jarić je istakao da nije sazvao konferenciju za novinare da bi branio Obradovića ili da bi sebe izdvajao iz tima. „Ponavljam, mi smo svi ekipa, a ja plejmejker i zato snosim odgovornost za igru ekipe. Meni je savest mirna. Uradio sam sve što sam mogao. Čist sam pred sobom, ali ponavljam da svi zajedno moramo da snosimo odgovornost, rekao je Jarić.

On je naglasio da se na treninzima radilo dobro, a da je selektor optužio igrače da se sudaraju na terenu i da ne znaju osnovne stvari, dok je bio pod utiskom utakmice. „Verujem da bi govorio drugačije da priča danas, kazao je Jarić. On je rekao da je odlično sarađivao sa Željkom Obradovićem, da bi ponovo igrao za njega i da ovo nije njegov oproštaj od reprezentacije.

Posle neočekivanog poraza, novinarima su se obratili kapiten Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Igor Rakočević, Vladimir Radmanović i Marko Jarić. Ostali igrači tokom celog dana nisu bili dostupni.

Rakočević: „Selektor je sve rekao

Selektor Željko Obradović na konferenciji za novinare u Novom Sadu posle poraza od Francuske kao glavni razlog katastrofalnog rezultata na Evropskom prvenstvu naveo je loše međuljudske odnose u ekipi. Igor Rakočević kaže da je reprezentacija osramotila košarku Srbije i Crne Gore. On potvrđuje da je selektor Željko Obradović rekao istinu o odnosima u ekipi:

„Nemamo atmosferu između sebe i to je najveći problem. Zbog toga i nismo da odigramo bolje. Mi igrači smo najviše krivi za sve ovo. Neću naravno pričati o imenima, bilo je ljubomore i jednostavno kako se kaže i Bog ti ne da da napraviš rezultat kada imaš igrače koji se tako ponašaju. Tvrdim da selektor tu uopšte nije kriv. On je svoj posao odradio najpoštenije, davao nam je prave savete, ali nije uspeo da napravi tu atmosferu.

Sinoć posle utakmice sa Francuzima u svlačionici naše reprezentacije zaista je bilo sukoba, ali Rakočević tvrdi da nije bilo tuče sa Markom Jarićem:

„Jeste, bilo je konflikta, koškanja i verbalnih duela, ali je ipak to malo prenapumpano. Osećaj je grozan, šta da kažem. Što se mene tiče, ja ću uvek biti tu za reprezentaciju. Nadam se da ćemo nekako uspeti da vratimo obraz našoj košarci, rekao je Rakočević.

Bez sukoba Tomaševića i Radmanovića

Poraz SCG od Francuske i dramatičan monolog selektora Obradovića izbacili su na površinu brojne probleme plavih, od kojih je kao glavni označen katastrofalan međuljudski odnos.

Pojedini mediji objavili su informaciju da su osim sukoba Marka Jarića i Igora Rakočevića u svlačionici nesuglasice imali i Dejan Tomašević i Vladimir Radmanović. Međutim, kako B92 nezvanično saznaje između ova dva igrača nije bilo sukoba u svlačionici. Novi centar Panatinaikosa zamerio je svojim kolegama iz reprezentacije koji igraju u NBA klubovima da im nije stalo do A selekcije, već do lične promocije i novca.

Na konstataciju Dejana Tomaševića reagovao je Vladimir Radmanović pitanjem da li misli na njega, na šta mu je kolega iz reprezentacije koji nije igrao zbog povrede odgovorio da se konstatacija odnosila na sve igrače iz NBA u našoj selekciji. (B92)

budidobar
Upozorenja: 1 od 3

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Avg 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 22, 2005 5:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma da....zalosno.tuzno.grozno !!!!

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 40

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 22, 2005 6:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovo najvise mrzim kad ljudi posto izgube onda krive sve ostale .. pa zasto se o tome nije pricalo pre .. da jednostavno su svi krivi i da oni koji prave problem se odma izbace .. zato i ne pratim toliko te reprezentativne utakmice jer tu se igra ono cisto ajde da odigramo .. ima nekih koji bi i zivot dali da dodju do te reprezentacije i bore se i trude u dosta gorim ligama dok neki samo zato sto igraju u NBA-u ili nekoj boljoj evropskoj ligi imaju vecu privilegiju ...

jaricu .. ko je kriv da je kriv .. ispali ste .. bolji timovi i oni koji su bili prisebiniji idu dalje ... a vama puno srece na svetskom prvenstvu gde vam dolaze i ekipe iz ostatka sveta. Prekidanje igre u reprezentaciji nije resenje .. da ste osvojili evropsko svako od vas bi ostao u toj reprezentaciji makar jos par godina .. a sad posto ste doziveli bruku i to na domacem terenu, sad bih svi da idete .. time ne pokazujete nista osim toga da ste stvarno krivi i da priznajete krivicu .. ne samo ti vec i ceo tim

Mixipro
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 05 Mar 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 22, 2005 9:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma bruka i sramota ne znam da li ste primetili ovde svako ima drugu pricu strsno

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Jaric: Svi smo krivi za neuspeh Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon