:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Ako je jedan istoričar umetnosti u pravu, svet će uskoro imati priliku da vidi još jedno remek-delo Leonarda da Vinčija. Istoričar umetnosti Karlo Pedreti veruje da je pomenuto delo, sliku Marije Magdalene, Da Vinči naslikao s jednim svojim učenikom, vetrovatno 1515. godine, četiri godine pre smrti. Slika je dimenzija 58 puta 45 centimetara, a prikazuje Mariju Magdalenu nagih grudi, u crvenom ogrtaču, s prozirnim velom preko stomaka. Delo će u oktobru biti izloženo u Ankoni, a pripisano je Đampetrinu, Leonardovom učeniku, čija se dela nalaze u vodećim svetskim muzejima. Pedreti, direktor Centra Armand Hamer za proučavanje Leonarda, pri Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu, smatra da je Marija Magdalena više od Đampetrinovog rada. „Zbog izuzetno visokog kvaliteta slike, sklon sam tome da verujem da je to mnogo više od slike učenika čiji je rad nadgledao majstor. Ne mogu da budem siguran, ali to je moj stav i spreman sam da sprovedem sve laboratorijske i ostale provere, izjavio je Pedreti. (FoNet)
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|