:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Američki naučnici objavili su novo upozorenje da se led na Arktiku sve brže topi. Stručnjaci iz američke svemirske agencije NASA kažu da led koji okružuje Severni pol danas zauzima dve trećine prostora koji je zauzimao pre deset godina. Ukoliko se topljenje nastavi sadašnjim tempom, led na Arktiku mogao bi potpuno da nestane za 80 godina upozoravaju naučnici. Profesor na Univerzitetu u Kembridžu Piter Vadams, koji takođe istražuje Arktik, kaže da se led sve brže topi zbog sve veće koncentracije ugljen-dioksida u atmosferi, što dovodi do globalnog otopljavanja: „Svi naučnici na svetu koji se bave klimom slažu se da taj efekat zaista postoji. Od vremena industrijske revolucije, kada je zahvaljujući čovekovim aktivnostima počela da raste koncentracija ugljen-dioksida u atmosferi, zagrevanje Zemlje je brže nego u bilo kom trenutku u poslednjih nekoliko hiljada godina. Nema sumnje da se ovo dešava zbog čovekovih aktivnosti.
Zajednička tema svih britanskih listova danas je Arktik i globalno otopljavanje. Većina članaka simbolično je ilustrovano fotografijama 25-godišnjeg polarnog medveda po imenu Mercedes, inače stanovnika londonskog zoološkog vrta. Gardijan izražava brigu zbog činjenice da će topljenje arktičkog leda pre svega ugroziti populaciju ovih životinja na severnoj Zemljinoj hemisferi. Ovaj list, s druge strane, prenosi i optimističke procene Dankana Vingama, eksperta za klimatske promene iz Londona, koji pokušava da čitaoce uteši tvrdnjom da sve što čovečanstvo treba da uradi kako bi se arktički led ponovo formirao - jeste da „učini sve da se temperaturu vazduha u tom ugroženom području snizi. (Bi-Bi-Si)
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
da je meni da zivim jos 80 godina .. a onda ako mi je odluceno da tada plivam kad led bude poceo da se topi ... a j*biga " zivot je takav cupav i dlakav "
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
smax Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 15

|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|