:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Istražni sudija niškog Okružnog suda Radomir Mladenović potvrdio je da je u sredu, nešto pre 23 časa, u vojnoj bolnici u Nišu preminuo vojnik Bojan Stanojević iz sela Vukona kod Uba. „Stanojeviću je pozlilo u prostorijama čete, pred dvojicom vojnika. Ubrzo su stigle i vojna i civilna hitna pomoć i on je prebačen u nišku vojnu bolnicu. Reanimacija je trajala oko tridesetak minuta, ali je vojnik preminuo nešto pre 23 sata”, rekao je Mladenović. On je dodao da je telo preminulog vojnika prebačeno na VMA u Beogradu gde će biti izvršena obdukcija. Stanojević je bio na odsluženju vojnog roka od 2. septembra ove godine u niškoj kasarni Bubanjski heroji.
To je druga naprasna smrt vojnika u niškim kasarnama. Krajem septembra u kasarni na Panteleju preminuo je vojnik Srđan Lazić (21), iz okoline Smedereva.
Upravnik niške Vojne bolnice Sreten Milenković saopštio je da je u tu bolnicu prebačeno 14 vojnika, a da se još 46 nalazi u vojnom Stacionaru u Nišu zbog simptoma koji ukazuju na eventualno trovanje hranom. „Još uvek ne možemo da kažemo šta je uzrok pošto su analize u toku”, rekao je Milenković.
STANKOVIĆ: U BEOGRADU RANJEN POTPUKOVNIK
Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković potvrdio je da je pripadnik kopnenih snaga Vojske SCG Bojan Stanojević (21) preminuo u Vojnoj bolnici u Nišu.
„U Ulici Mirijevski venac u Beogradu, u svom stanu, sinoć oko 17.15 časova potpukovnik iz komande Vazduhoplovnih snaga i protivvazdušne odbrane zadobio je prostrelnu ranu grudnog koša”, rekao je ministar odbrane. Stanković je naveo da je potpukovnik, čije ime nije saopštio, prebačen u Urgentni centar gde je operisan i dodao da je povređeni trenutno van životne opasnosti.
Na konferenciji za novinare Stanković je rekao da vojne službe bezbednosti nemaju podatke o tome gde se nalazi haški optuženik Ratko Mladić. „Pitao sam vojne službe bezbednosti i oni su mi odgovorili da nemaju podatke o Mladiću i da on (Mladić) nije u vojnim objektima na našoj teritoriji”, rekao je Stanković. (RTS)
|
|
 |
Gile80 Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 16 Feb 2005 Poruke: 3261 Mesto: Beograd

|
|
Znam, citao sam ovo, ovo je vec jedno 10-ti covek koji je izgubio zivot u vojsci u poslednjih godinu dana. Nisam cuo da je u poslednjih 10 godina bilo toliko smrtnih slucaja kao i za ovu. Sve mi lici da su necije igre da se unisti vojska koja je vec pred bankrotom, ali igrati se sa ljudkim zivotima??? Van pameti. Samo znam da je to velika sramota za drzavu i da kojim slucajem ja imam dete koje treba da ide u vojsku, mogli bi da ga mobilisu samo preko mene mrtvog
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|