www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pudinzi
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 12:27 pm    Naslov poruke: Pudinzi Na vrh strane Na dno strane

Puding od oraha

Čar starinskih slastica, pa i pudinga bila je u njihovu - uzrastanju. Glavnina tajne bila je u svježim jajima, a broj upotrijebljenih jaja, uz ostale skupocjene dodatke, kao što su primjerice orasi, govorio je o finoći i cijeni slastice. Stoga se ovaj puding i spremao zacijelo za svečanije prigode i u bogatijim kućama.

Sastojci
100 g maslaca
7 žumanaca
70 g šećera
140 g mljevenih oraha
7 bjelanjaka
1 Vanilin šećer

Postupak
1. Maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca, a nakon desetak minuta mljevene orahe i vanilin šećer. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

2. Smjesu izlijte u odgovarajući veći kalup ili u više manjih kalupa koje ste prethodno namazali maslacem i posuli šećerom.

3. Pudig pecite oko sat vremena u vodenoj kupelji.


Posluživanje
Nakon pečenja puding istresite iz kalupa, te poslužite s vinskim umakom.

Savjet
Umjesto oraha možete upotrijebiti bademe ili lješnjake.






_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 12:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Waldorfski puding

Ovaj edvardijanski recept može vas asocirati na waldorfsku salatu. Iako je ona slano predjelo, a puding njegova slatka inačica, sastojci se preklapaju - orasi, grožđice i jabuke. Ako ste ljubitelji ovih sastojaka ili volite u kuhinji eksperimentirati, prihvatite izazov starine.

Sastojci
2 veće kiselkaste jabuke (400 g)
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat muškatnog oraščića
4 žumanca
500 ml mlijeka
160 g šećera
1 žlica maslaca
1 žličica fino nasjeckanog đumbira
1 žlica limunova soka
80 g grožđica
30 g popečenih oraha

Postupak
1. Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške. Dodajte grožđice, limunov sok i đumbir.

2. U tavi zagrijte maslac, dodajte jabuke i pirjajte oko 1 minutu. Umiješajte 2 žlice šećera i nastavite pirjati 3 - 4 minute dok se jabuke blago ne karameliziraju. Prebacite mješavinu u okrugli vatrostalni kalup (promjera 25 cm).

3. U međuvremenu na srednje jakoj vatri zagrijte mlijeko. Uz neprestano miješanje dodajte razmućena žumanca, muškatni oraščić, vaniliju i preostali šećer. Prelijte ovom mješavinom jabuke.

4. Okrugli kalup stavite u vodenu kupelj i pecite na 160°C 45 - 50 minuta.


Posluživanje
Prije posluživanja puding ohladite na sobnu temperaturu i pospite nasjeckanim orasima.

Savjet
Za pečenje u vodenoj kupelji kalup s pudingom prekrijte folijom.


_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 12:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puding od krupice

Ovo je A od abecede starinske pripreme jednostavnih pudinga - kako po upotrijebljenim namirnicama, tako i po načinu pripreme. Obično se i pripremao za svakidašnje prigode. Tko se, uostalom, ne sjeća bakina grisa na mlijeku s čokoladom? Ovaj naš, ma koliko tradicionalan, lagan je i moderan.


Sastojci
500 ml mlijeka
80 g krupice
100 g šećera
60 g maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela
malo soli
5 jaja


Postupak
1. Zakuhajte mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i malo soli. Nakon toga dodajte krupicu i miješajući skuhajte do kraja pa je ostavite da se ohladi. Zatim umiješajte omekšani maslac, žumanca i snijeg od bjelanaca.

2. Kalup premažite maslacem i pospite kristalnim šećerom i u nj izlijte smjesu. Kalup s pudingom stavite u vodenu kupelj i sve zajedno pecite u pećnici na 125°C.

3. Nakon 30 do 40 minuta izvadite iz pećnice i ohladite.


Posluživanje
Puding istresite na tanjur ili pladanj pa ga prelijte voćnim umakom od malina ili jagoda.

Savjet
Ako nemate poseban kalup, puding možete pripremiti i u drugoj prigodnoj posudi.



_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 03, 2005 9:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Egzotična panna cotta s mangom



Zamislite najbolji mogući tropski koktel u nešto zgusnutijem stanju! Magija? Ne, ovu neobičnu poslasticu proizvest će bez opiranja i vaš sasvim obični štednjak. Egzotična panna cotta tropskim će okusom i majstorskim izgledom nadmašiti sve ostale!

Sastojci
8 listića želatine
350 ml mlijeka
600 ml slatkog vrhnja
150 g šećera
100 g kokosovog brašna
2 žlice likera od ananasa
50 ml Malibu likera

2 manga
listići mente
1 limeta
Za karamel:
200 g šećera
Postupak
1. Mlijeko i vrhnje zagrijte do vrenja. Dodajte šećer i kokos i ostavite da se namaču 10-ak minuta.

2. Dodajte želatinu, koju ste namočili u vodi, likere i naribanu koricu limete. Tako pripremljenu panna cottu izlijte u kalupe i dobro ohladite.

3. Mango narežite na kocke. Pospite ga narezanom mentom i nakapajte sokom od limete.

4. Šećer popecite do zlatne boje, pa ga izlijte u tanke trake po pergament papiru.

5. Panna cottu izvadite iz kalupa.


Posluživanje
Poslužite ukrašeno karamelom i mangom

_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
panter panta
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 29 Apr 2006
Poruke: 19

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 29, 2006 12:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sastojci
100 g maslaca
7 žumanaca
70 g šećera
140 g mljevenih oraha
7 bjelanjaka
1 Vanilin šećer

Postupak
1. Maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca, a nakon desetak minuta mljevene orahe i vanilin šećer. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

2. Smjesu izlijte u odgovarajući veći kalup ili u više manjih kalupa koje ste prethodno namazali maslacem i posuli šećerom.

3. Pudig pecite oko sat vremena u vodenoj kupelji.


Posluživanje
Nakon pečenja puding istresite
 
mcse
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 44

Datum registracije: 19 Mar 2006
Poruke: 25
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 05, 2006 12:09 am    Naslov poruke: mahalabi Na vrh strane Na dno strane

radim u libanskom restoranu
i preporucio bih vam mahalabi
to je specijalitet koji je mesavina griza i sutlijasa po ukusu a
po izgledu lici na pihtije, naravno slatkis je u pitanju
probajte ga ako imate prilike mnooogo je bezobrazan, osvezava, i mislim da bih mogao da pojedem jedno 4-5 zaredom za sada mi je rekord 3

pozzz

_________________
MCSE
 
redstars
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 44

Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 18
Mesto: beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 23, 2006 9:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puding od cokolade s ananasomPotrebno je :

1. 1 vrećica praška za
puding od čokolade,
2. 1/2 L mlijeka,
3. šećer,
4. 2 žlice instant kakaa u prahu,
5. 1/4 L slatkog vrhnja,
6. 4 ploške ananasa,
7. 4 konzervirane trešnje.

Prašak za puding razmutimo s malo mlijeka i šećera. Preostalo mlijeko pristavimo da zavre, umiješamo u nj razmućeni puding i još jedanput pustimo da zavre. U puding umiješamo kakao u prahu i pustimo ga da se ohladi. Dok se hladi, više puta ga promiješamo. Slatko vrhnje istučemo i umiješamo ga u ohladeni puding. Posudice za puding ili šalice isplahnemo hladnom vodom i na njihovo dno stavimo po plošku ananasa, po kojima izlijemo puding od čokolade. Puding stavimo u hladionik da se ohladi. Izvrnemo ga na tanjure, ukrasimo trešnjama i ponudimo. Ako se ohlađeni puding ne odvaja lako od posudice, dno posudice uronimo u vruću vodu


Krema od naranče
Potrebno je za 3-4 osobe :

1. 1 omot pudinga
od naranče ili vanilije,
2. 1/2 L rnlijeka, šećer,
3. 1/4 L slatkoga vrhnja,
4. 1 žlica likera od naranče,
5. 1 naranča.

Prema uputama na omotu skuhamo puding od naranče. Pošto se malo ohladi, umiješamo liker od naranče. U sasvim ohlađeni puding umiješamo tučeno slatko vrhnje. Kremu porazdijelimo u velike čaše te ukrasimo kriškama naranče i tučenim slatkim vrhnjem.
Vrijeme pripremanja: 10 minuta
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pudinzi mogu biti i slani,ne samo slatki!!!! Very Happy

Puding od krumpira (predjelo),
Specijalitet engleske kuhinje

Sastojci:
500 g krumpira
100 g šunke narezane na kriške
3 jaja
1 režanj češnjaka
1 vlasac
1 limun
mlijeko
ribani Parmezan
60 g maslaca
peršin
muškatni oraščić
maslinovo ulje


Opis:
Skuhajte krumpir i ogulite ga dok je još topao. Umutite jaja, dodajte čašu mlijeka, sol, papar, malo ribanog muškatnog oraščića i šaku parmezana, pa sve izradite u dobro povezanu smjesu.
Zažutite usitnjeni vlasac i šunku narezanu na kockice na 30 g maslaca, dodajte krumpir narezan na kolutiće, posolite, popaprite i pirjajte na jakoj vatri da se okusi povežu.
Kalupiće namažite maslacem, pa na stijenke utisnite ploškice krumpira, a u sredini ih složite jedne na druge. Prelijte umakom od jaja i kuhajte 20 minuta u pećnici na 180 °C.
Na 4-5 žlica ulja i vezici fino usitnjenog peršina i vlasca popirjajte češnjak (kojeg ćete kasnije ukloniti). Pudinge istresite na tanjur i prelijte umakom od začinskog bilja kojem ste primiješali limunov sok.
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puding od graška (desert),
Specijalitet zagorske kuhinje


Sastojci:
0,4 kg graška iz konzerve
1 veliki luk
1 žličica peršina
1 žličica timijana
1 žličica metvice
1 žličica mažurana
sol, papar
0,03 kg maslaca
1 žlica brašna
1/8 1 mlijeka
1 jaje


Opis:
Kuhati grašak s lukom. i začinima u onoliko vode koliko treba da bude pokriven. Grašak ocjediti, propasirati te začiniti solju i paprom. Maslac rastopili i na njemu zapržiti brašno. Polako dodati mlijeko i kuhati 5 minuta. Dodati pasirani grašak i kuhati još neko vrijeme. Kada se ohladi dodati žumanjak i snijeg od jednog bjelanjka. Puding peči u obliku za nabujak 30 minuta na 170°C

_________________
Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala!
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Smeđi puding (desert),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Sastojci:
1 l mlijeka
150 g neslanog domaćeg kruha
1 limun
2 tuceta slatkih badema i 3-4 gorka badema
kakao u prahu
šećer
brašno
30 g maslaca
tučeno vrhnje (za garniranje)
suho voće (kao prilog)


Opis:
Kruh narežite na kriške i namočite u mlijeko 4-5 sati prije no što ćete započeti s pripremom ove slastice. Kada kruh u potpunosti upije mlijeko, dodajte mu dvije žlice kakaa, 2 žlice šećera, ribanu koricu limuna i fino usitnjene bademe (sačuvajte otprilike žlicu badema, jer će vam trebati za oblaganje kalupa).
Cilindrični kalup zamastite maslacem, pospite ga šećerom i brašnom, i na kraju usitnjenim bademima. Izlijte smjesu u kalup, dobro je poravnajte i pecite 40 minuta na 200°C. Smeđi puding poslužite uz miješano suho voće (datulje, suhe smokve, bademi, lješnjaci, orasi itd.) koje ćete složiti u sredinu, i garnirajte tučenim vrhnjem.

_________________
Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala!
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puding od kivija i banane (desert),
Specijalitet internacionalne kuhinje


Sastojci:
1 1/3 šalice kuhane riže
1 1/3 šalice mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice šećera
1 zrela banana
četvrtina šalice šlaga
2 kivija


Opis:
Rižu i mlijeko zagrijavati da se dobije ujednačena smjesa.. Maknuti s vatre i ohladiti. Dodati vaniliju. Prije serviranja dodati bananu i promiješati. Ukrasiti ploškama kivija.

_________________
Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala!
 
~brza~
Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 15 Jan 2007
Poruke: 497
Mesto: Dubrovnik

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 05, 2007 6:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dubrovačka rozata-ovo je naš specijalitet, ja ga obožavam


Sastojci:
-1l mlijeka
-8 jaja
-1 vanilin šećer
-20 dkg šećera
-limunova korica

Priprema:
1.Jaja razmutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati toplo mlijeko. Naribati koricu limuna i naliti u posudice s karamel šećerom.

2.Kalupe staviti u posudu koja je 2/3 napunjena vodom. Kad voda zakipi izvaditi ih i staviti peći na 170 stupnjeva Celzijevih 50-tak minuta.

3.Poslužite ohlađeno.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Pudinzi Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon