:: |
Autor |
Poruka |
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma

|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska

|
|
Višemilionska šteta nastala je tokom požara koji je u utorak progutao najveći dio Doma kulture, jednog od najvećih i najljepših objekata u gradu. Vatrena stihija je izbila oko deset sati da bi se munjevito proširila na oba sprata i prizemlje.
Bez obzira što su vatrogasne ekipe brzo stigle na lice mjesta, one nisu bile u mogućnosti da suzbiju ogroman vatreni stub koji se vidio i s udaljenosti od nekoliko kilometara dok su plinske boce, vatrogasni aparati i drugi uredjaji eksplodirali uz zaglušujuću buku i prasak. Zarobljen vatrenom stihijom Živko Šukalo, gradjanin koji se zadesio u Domu na očigled zaprepaštenih ljudi koji su se brzo okupljali skočio je s prvog sprata na vatrogasni kamion. Tom prilikom, kako nam je kasnije saopštio anesteziolog Opšte bolnice u Gradiški Milan Švraka, polomio je obje potkoljenice te povrijedio kičmu ali njegov život nije u opasnosti. On je trebao biti operisan tokom dana ali potvrdu o tome nismo dobili. Vijest koju niko nije mogao potvrditi niti demantovati a koja se proširila medju Gradištanima je da su navodno tri mlade žene ostale unutra, mada se radi o nagadjanjima jer niko do zaključenja ovog broja nije uspio da uđe u ovaj objekat te tako provjeri informaciju. Prema izjavi povrijedjenog Šukala, što nam je prenio anesteziolog Milan Švraka, on je navodno na hodniku vidio tri službenice Salona namještaja «Simpo» koji se nalazi takođe pod krovom Doma kulture ali su se one vratile nespremne da skoče kroz prozor. Prema izjavi načelnika opštine Nikole Kragulja, postoje indicije da su tri žene ostale unutra.
On je u izjavi za «Euroblic» rekao da rodbina traži Biljanu Šešum, Dijanu Ećimović i Gordanu Ždero te da će zvanične informacije biti poznate tek nakon uviđaja istražitelja. Bez obzira na obećanje policije da će se obratiti novinarima koji su satima strpljivo čekali, do toga nije došlo ni do zaključenja ovog broja.
Radnik Doma kulture Ranko Puljarević koji se u trenucima izbijanja požara zadesio unutra posvjedočio nam je da se sve dešavalo munjevito.
- Bio sam u jednoj od kancelarija i osjetio paljevinu. Ubrzo sam vidio i plamen ali ni sam ne znam kako je izbio i šta se zapalilo. Širio se munjevitom brzinom jer je Dom gradjen s mnogo iverice, plastike i drugog zapaljivog materijala.
Ne znam da li su svi ljudi iznutra uspjeli izaći jer je bilo mnogo kancelarija, tu se odvijao život ali me tješi da je ipak nekoliko vrata bilo otvoreno, - ispričao nam je Puljarević. Predsjednik Skupštine opštine Uroš Grahovac koji je zajedno s načelnikom Nikolom Kraguljem te cijelim rukovodstvom bio na licu mjesta rekao je da su vatru primijetili tokom jutarnje sjednice opštinskog rukovodstva u susjednoj zgradi.
- Vidjeli smo vatru i čovjeka koji s prozora zove u pomoć. Svi smo pojurili tamo, došle su i vatrogasne ekipe ali je borba s velikom vatrom kakva se ne pamti u Gradiški bila neravnopravna, - izjavio je Grahovac u nemogućnosti da kaže bilo šta o uzrocima požara ističući da je za to rano sve dok se vatra u potpunosti ne lokalizuje.
O dragocjenostima i kulturnom blagu te drugim bogatstvima koje je vatra progutala tek će se tokom narednih dana moći saznati više informacija. Radi se o vrijednoj istoriografskoj gradji, likovnim radovima, skulpturama, reprezentativnim dvoranama od kojih je najveća bila za kino predstave, koncertnoj te Sali za sjednice, mnogim poslovnim prostorijama
[img]http://www.gradiska.com/vijesti_slike2005/potraga_tri_radnice01.jpg[/img]
[img]http://www.gradiska.com/vijesti_slike2005/potraga_tri_radnice02.jpg[/img]
[img]http://www.gradiska.com/vijesti_slike2005/potraga_tri_radnice03.jpg[/img]
[img]http://www.gradiska.com/vijesti_slike2005/potraga_tri_radnice05.jpg[/img]
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|