:: |
Autor |
Poruka |
DJ_IGGY Upućeni član

 |
Godine: 42
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 300 Mesto: ...u njenom srcu... VS

|
|
Zamena deset odsto glucida u ishrani proteinima biljnog porekla i korisnim masnoćama kao što je maslinovo ulje može veoma brzo da doprinese smanjenju krvnog pritiska i lošeg holesterola - navedeno je u jednoj američkoj studiji. Dr Lorens Epel s Medicinskog fakulteta pri univerzitetu „Džon Hopkin” - Merilend, čija je studija objavljena u američkom medicinskom časopisu „JAMA” i koja je dokazala da se zamenom dela glucida proteinima biljnog porekla ili nezasićenim masnoćama može smanjiti krvni pritisak i holesterol, čime se smanjuje opasnost od srčanih oboljenja, ispitao je, zajedno sa svojom ekipom stručnjaka, tri varijante istog načina ishrane sa manjim ili većim količinama proteina, glucida i biljnih ulja. „Tri načina ishrane, svi sa smanjenom količinom zasićenih masnoća i bogati voćem i povrćem, ispitana su na 164 odrasle osoba čiji je gornji pritisak između 120 i 159, a donji između 80 i 99. Kod svih ispitanika došlo je do poboljšanja krvnog pritiska nakon samo šest sedmica uz primenu pomenutih načina ishrane koji su primenjivani jedan nakon drugog uz dužu pauzu”, istakao je Epel. (Srna)
|
_________________ Volim plavo, makar i ofarbano! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|