:: |
Autor |
Poruka |
DJ_IGGY Upućeni član

|
Godine: 42
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 300 Mesto: ...u njenom srcu... VS

|
|
Preduzeće „Komora sistem” iz Beograda najavilo je u utorak srpsko-italijansku koprodukciju filma „Poslednji krug u Monci 2”, po scenariju Dušana Prelevića, u režiji Luiđija Perelija, u kojem će glavne uloge igrati Dragan Nikolić i Monika Beluči. Producent Orhan Dragaš izjavio je, na skupu novinara i filmskih poslenika u Kinoteci, da je njegovo preduzeće ušlo u projekat „sa željom da pokaže da i u našem filmu mogu da se pomeraju granice, da može da se proizvede film koji će biti evropski, a ne lokalni, u kojem će igrati jedna Monika Beluči”. Pereli (68), koji je našoj publici poznat po televizijskoj seriji „Hobotnica”, izjavio je da ovaj projekat ima potencijal da prevaziđe lokalne granice i otvori za sebe evropsko tržište. On je istakao da nijedna nacionalna privreda ne može da pravi samo nacionalne filmove.
„Potreban nam je zajednički projekat, koji će naći i zajedničko tržište. To je put koji smo prešli sa ”Hobotnicom„, dodao je Pereli. U glumačkoj ekipi biće Miodrag Krstović, Dina Prelević, a u planu su i slavni Džeremi Ajrons, Monika Kruz, Alesandro Bertoluči...
Ovim projektom kao producent debituje ”Komora film„, preduzeće osnovano u sastavu ”Komora sistema„, koje se bavi investicijama, finansijama i trgovinom. Dragaš je saopštio da je budžet 3,5 miliona evra. Snimaće se 35 radnih dana u Italiji, počev od 11. januara, u Beogradu od 22. januara, kao i u Londonu.
Plan je da se film završi tako da može da konkuriše za Kanski festival (u maju 2006). Prelević je izjavio da su ga zbog filma iz 1989. godine, o šarmantnom kriminalcu Urošu, ”prozivali da je izmislio samuraje sa beogradskog asfalta„. ”Danas taj prvi film izgleda kao priča o Petru Panu. Drugi deo će ´zakačiti´ i nešto od sadašnjih dešavanja iz tog miljea, nećemo bežati od ružnih stvari„, dodao je on.
Tumač glavne uloge u oba dela Dragan Nikolić izjavio je da je oduvek znao da ”Poslednji krug u Monci„ nije zbilja poslednji. ”Imao sam poverenja da će me „doktor” Prelević oživeti„, našalio se on, aludirajući na pogibiju Uroša na kraju prvog dela. ”U novom filmu moj lik je 15-ak godina stariji, nešto mudriji, možda malo dosadniji, ali u principu to je isti onaj Urke„, rekao je Nikolić.
Predstavnik Ministarstva kulture Srbije Ivan Ivanović istakao je da je za to ministarstvo radost svaki novi film. ”Trenutno se radi na 20-ak projekata. Naša pomoć u novcu nije velika, ali pozdravljam to što ima snalažljivih ljudi i onih koji su spremni da ulažu svoja sredstva. Mi moramo da učestvujemo u koprodukcijama„, istakao je on.
|
_________________ Volim plavo, makar i ofarbano! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|