:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Suđenje koje je trebalo da bude reklama za pravdu i demokratiju u novom Iraku juče se pretvorilo u farsu, piše britanski list Tajms. Sadam Husein i još sedmorica optuženih terete se za ubistvo 148 muškaraca iz Dudžaila, severno od Bagdada, kao odmazdu za pokušaj atentata na iračkog predsednika 1982 godine. Međutim, navodi list, stvari su vrlo brzo stale, s obzirom na to da su dvojica Sadamovih advokata u međuvremenu ubijeni, da je prevodiocima bila potrebna lupa da vide pojedine sitno štampane tekstove i da su optuženi neprestano nalazili razloge da se žale. Bivši irački lider odmah po dolasku u specijalnu sudnicu, u izuzetno dobro čuvanoj zelenoj zoni u Bagdadu, požalio se sudiji da ga čuvari maltretiraju.
„Zašto su mi oduzeli papir i olovku? Kako može optuženi da se brani ako nema ni olovku? Zašto su me u sudnicu doveli sa lisicama na rukama? Gospodine sudijo, Vi ste Iračanin, a oni su stranci, okupatori i agresori. Morate im narediti da Vas slušaju”, rekao je Sadam Husein. Posle dva sata rasprave, staloženi sudija Rizgar Amin odložio je nastavak suđenja za još nedelju dana. Suđenje će se nastaviti 5. decembra, deset dana pre opštih izbora u Iraku, piše jutrošnji Tajms. (Bi-Bi-Si)
|
|
 |
mistik29 Prijatelj foruma

|
Godine: 48
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb

|
|
Sve je to farsa... Ali mi imamo srecu da nemamo naftu.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|