www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

U Rusiji izabrana mis HIV pozitivna
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*

Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 02, 2005 12:53 am    Naslov poruke: U Rusiji izabrana mis HIV pozitivna Na vrh strane Na dno strane

Svetlana Izambajeva iz Čuvaške Republike, koja je od Moskve udaljena 12 sati vožnje vozom, biće danas krunisana kao mis HIV pozitivna i prva Ruskinja koja će na Svetski dan borbe protiv side poneti tu titulu. Svetlani je postavljena dijagnoza HIV pozitivna 2002. nakon prolazne letnje romanse. „Kad sam to saznala, želela sam da umrem”, izjavila je ona u intervjuu za Rojters. „Lekari su mi saopštili da ću živeti još najviše osam godina, ali su se prema meni ponašali kao da sam već leš”, kaže ona. Svetlana danas ima 24 godine, samouverena je i moderno odevena, čvrsto rešena da svima pokaže da nema šta da krije. Ne uzima nikakve specijalne lekove, osim velike količine vitamina. Redovno pliva, trči i izbegava stres.

„U Rusiji vlada stav da ‘normalni’ ljudi ne dobijaju sidu”, priča Svetlana, koja radi kao frizerka. „Kad sam pitala decu u školi kako izgledaju ljudi sa sidom, rekli su mi: ‘Pa... to su oni strašni beskućnici koji leže po pločnicima na ulici.‘ Možete onda zamisliti šta kažu odrasli kad deca tako govore.”

Svetlana se sprema za izlazak pred novinare i TV kamere u četvrtak, ali će sama ceremonija dodele nagrada biti održana iza zatvorenih vrata zbog toga što se neke od „takmičarki” plaše publiciteta.

U SCG OBELEŽEN SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE

Otvaranjem nacionalne kancelarije za HIV i AIDS u Beogradu i brojnim manifestacijama u Srbiji i Crnoj Gori, u četvrtak je obeležen 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

Kancelarija je otvorena u Institutu za zaštitu zdravlja Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, a njen rad će finansirati UNAIDS, do 2007. godine, kada je predviđeno da postane deo zdravstvenog sistema Srbije. Predstavnici ministarstva zdravlja i UN u SCG rekli su na otvaranju kancelarije da će jedna od njenih glavnih funkcija biti primena Strategije za borbu protiv side, koja je u Srbiji usvojena ove godine. Svetski dan borbe protiv side obeležen je i aktivnostima nevladinih organizacija i zdravstvenih radnika.

Na Trgu Republike u Beogradu, uz muziku di-džejeva, savete su građanima delili predstavnici Omladine JAZAS-a, Crvenog krsta Srbije, ali i lekari i medicinske sestre Savetovališta za mlade Doma zdravlja Stari grad.

U Domu zdravlja u Somboru otvoreno je Savetovalište za mlade koje je pomogla organizacija ADF/CRDA sa 15.000 dolara. Savetovalište je opremljeno najsavremenijom opremom, kao i stručnim lekarima i edukatorima.

Domovi zdravlja u Podgorici omogućili su, povodom 1. decembra, besplatne testove na HIV virus, a taj dan u Crnoj Gori obeležile su i nevladine organizacije. U Crnoj Gori do sada su registrovane 64 osobe zaražene virusom HIV-a, ali se pretpostavlja da je broj inficiranih mnogo veći, čak do nekoliko stotina. Gotovo polovina obolelih od te bolesti je na Crnogorskom primorju.

teodoramala
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 28 Avg 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 02, 2005 8:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e procitala sam ovo u novinama pre neki dan...stvarno ne znam...hrabra cura...retko ko bi to tako javno rekao i sve to...medjutim ima puno ljudi sa predrasudama...mislim cak i bez njih...razmisli kako bi ti bilo i kako bi gledala hiv-pozitivnu osobu..mislim...ne znam ali ovo je za svaku pohvalu....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> U Rusiji izabrana mis HIV pozitivna Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon