:: |
Autor |
Poruka |
DJ_IGGY Upućeni član

|
Godine: 42
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 300 Mesto: ...u njenom srcu... VS

|
|
Junak pobede nad Romom, centarfor Crvene zvezde Nikola Žigić izjavio je na konferenciji za novinare posle utakmice da je pobeda izborena u duelu sa italijanskim klubom poklon navijačima koji su frenetično bodrili igrače na terenu i da je trijumf na „Marakani” došao u pravom trenutku posle mini-serije neuspeha: „Posle dva poraza, ova pobeda nam je izuzetno važna. Poklanjamo je navijačima, i sada mogu da kažem - da su oni bili na stadionu i protiv Bazela, mi bismo i taj meč dobili kao i ovaj”, rekao je Žigić, koji je aludirajući na glasine da se potukao sa trenerom Zengom na treningu pre utakmice dodao „da se nisu dovoljno potukli”. Trener Valter Zenga takođe je bio vidno zadovoljan posle velikog preokreta i pobede nad Romom: „Vrlo smo zadovoljni i srećni, dobili smo veliku utakmicu. Ekipa je i na ovaj način pokazala da vredi i da igra do samog kraja. Idemo u Strazbur da vidimo šta možemo tamo da učinimo”.
Gol viška (ili manjka) koji u završnoj kombinatorici može mnogo da znači „crveno-belima” obezbedio je golman Vladimir Stojković, koji je u 90. minutu odbranio penal Kasanu. Svoje dobre odbrane, koje su krunisane i odbranjenim „potkopanim” udarcem Kasana, mladi golman posvetio je svom teško bolesnom ocu:
„Izginuli smo, dali smo sve od sebe za pobedu i navijače koji nisu zatvarali usta skoro 100 minuta. Pokazali smo da je ova mala kriza iza nas. Idemo na pobedu u Francuskoj. Penal sam odbranio zato što se nisam zaleteo i odmah pao. Video sam da ima dosta blata na 11 metara i da neće moći da puca visoko ispod prečke. Sačekao sam ga malo, krenuo na vreme, ali nisam odmah pao, što je bilo presudno”, rekao je Stojković.
Na pitanje novinara da li je ovo možda i njegova najbolja igra u karijeri (gol glavom, asistencija Puroviću desnom nogom, i pogodak levom nogom), Nikola Žigić je rekao:
„Svaka utakmica je za mene novo dokazivanje. Neki put odigram sjajno, neki put ni protivnik ne dozvoli baš sve što zamislite i želite”.
O fenomenalnom golu iz 86. minuta:
„Nisam do sada dao ovakav gol. Da sam bio u prilici da uposlim nekog saigrača, to bih i uradio. Ovako, video sam da je golman izašao nekoliko metara ispred gola i cilj mi je bio samo da pokušam da pogodim u okvir gola”.
Trener Valter Zenga pobedu nad Romom, uz eliminaciju Valensije tada kao trener Steaue, ne smatra svojim najvećim trenerskim dostignućem, već najlepše veče očekuje za 14 dana u Francuskoj:
„Gledamo samo napred, uspomene ostaju, ali idemo dalje. Najlepše trenersko veče ostavljam za Strazbur, gde, ponavljam - moramo da pobedimo”, rekao je Zenga.
„Crveno-beli” meč odluke za plasman u drugi krug igraju sredinom decembra u Strazburu, sa ekipom koja je već obezbedila prolaz dalje. Postoji više kombinacija koje se vezuju za jednu osnovnu stvar: „crveno-beli” moraju da pobede u poslednjoj utakmici grupe. Drugu utakmicu u grupi igraju Roma i Bazel. U slučaju poraza Švajcaraca, „crveno-beli” uz pobedu nad Strazburom idu dalje, sve osim pobede na svom stadionu Romu izbacuje iz kombinacija za nastavak takmičenja. (B92)
|
_________________ Volim plavo, makar i ofarbano! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|