:: |
Autor |
Poruka |
The_Punisher Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 08 Apr 2005 Poruke: 19 Mesto: White town, Serbia
|
|
Najjace palachinke su one koje meni sprema moja devojka.
Recept chuvamo, ako vam otkrijemo, moracemo da vas ubijemo.
|
|
|
|
|
|
CatchTheWreck Jecika_84 muz No.2
|
Godine: 43
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 6273 Mesto: Cataro
|
|
auuuuuuuu, shto sam jeo palachinke...... kod Knez Mihajlove......
slane, otkinuo sam se...... sa maslinama, kackavaljom, sardinom i nekom salamom...... jaojjjjjjjj
|
_________________ u ziwotu wodi rachuna kome cesh
dopustiti da ti se priblizi,
jer nije swako DOSTOJAN
da bude u twom drushtwu,
drzi jezik za zube,
a ledja uz zid,
mozda i uspesh da PREZIWISH
bez posledica,
u owom smradu.... |
|
|
|
|
ivan_i_irena Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 14 Apr 2005 Poruke: 71 Mesto: Kragujevac
|
|
hm brate ako je nesto zakon to su palacinke.slatke preferiram.i to posebno zbog jednog palacinkara
probajte kombinaciju snikers,krem i puding od vanile JAKE SU,kao i omiljene moje plazma krem i VISNJE!
|
_________________ Kako je to romanticno. irena&chupa |
|
|
|
|
ivan_i_irena Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 14 Apr 2005 Poruke: 71 Mesto: Kragujevac
|
|
PALAČINKE
6 jaja, 1 l. mleka, oko 300 gr. brašna,2 dcl.zejtina, prašak za pecivo, na vrh noža soli i 2 kesice vanil šećera.
Mleveni orasi, džemovi od voca, eurokrem
Umutiti belanca dodati žumanca, zejtin, brašno, so, prašak za pecivo, vanil šećer. Sve umutiti i peći palačinke. Filovati po želji.
ŠATO ZA PALAČINKE
Umutiti 3 jaja sa 4 kašike šećera kao za tortu.Dodati 1 zatvarač šerija.
Palačinke sa orasima složiti u posudu za pečenje i preliti sa šatoom. Zapeći u rerni 5-10 min.
ŠATO II
2 žumanca sa 40 gr. šećera umutiti na pari.Kada masa bude penasta dodati 2 dcl.belog vina.Mutiti dok ne postane kao šlag.
Palačinke preliti i služiti.
|
_________________ Kako je to romanticno. irena&chupa |
|
|
|
|
ivan_i_irena Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 14 Apr 2005 Poruke: 71 Mesto: Kragujevac
|
|
Zanimljivosti o palačinkama
Da li ste znali da su prve pizze bile, ustvari, palačinke sa lukom i ribom?
Piter Dodesvel iz Nortamptona pojeo je 62 palačinke prečnika 15,2 cm namazane puterom i sirupom.
Pred zaprepašćenim gledaocima sa štopericom u ruci pojeo ih je za tačno 6 minuta i 58 sekundi...
"Jutarnje novosti - udarna vest. Neki čovek je pojeo 263 palačinke. Ogromna količina, rekao sam. Kako mu je samo uspelo da nagura tu masu u želudac...
Izučavanjem drevne veštine pravljenja palačinki, izračunao sam da bi za 263 palačinke bilo potrebno oko šest i po kilograma brašna i tridesetak jaja.
Nema šta, u svakom slučaju, hrabar je bio taj tip. Pokušao sam da oborim njegov rekord. Pojeo sam 24 palačinke. Bilo mi je muka dva dana. Povraćao sam sigurno 263 puta.
Priznajem, nisam toliko hrabar..."
"...Konobar Kale na otvaranju jednog "ekskluzivnog" restorana u našem gradiću, služio je isto tako "ekskluzivne" goste.
Kada mu je jedan naručio palačinke u šatou, odgovorio je, mrtav hladan: "Mi imamo samo u tiganju, pa ako mogu te..."
|
_________________ Kako je to romanticno. irena&chupa |
|
|
|
|
ivan_i_irena Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 14 Apr 2005 Poruke: 71 Mesto: Kragujevac
|
|
PIROSKE OD PALACINKI
Napraviti tjesto za palacinke. Peci palacinke da budu rumene samo s jedne strane. Uzeti nadjev od mesa ili sira i staviti po 1 punu zlicu tog nadjeva na rumenu stranu svake palacinke.
Preklopiti prvo krajeve palacinke sa dvije suprotne strane, potom polako savijati s trece strane. Prije nego sto se savije i cetvrti kraj, treba ga uvaljati u razmuceno jaje i mrvice.
U duboku tavu dobro ugrijati ulje ili mast i prziti piroske.
Sluziti tople piroske uz juhu, ako su sa mesom ili uz caj, ako su sa sirom
|
_________________ Kako je to romanticno. irena&chupa |
|
|
|
|
dellalla Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Apr 2005 Poruke: 14
|
|
e...ja ne znam da ih pravim,ali obozavam da ih tamanim....sve u sesnest
|
|
|
|
|
|
kursk Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 22 Okt 2004 Poruke: 22
|
|
Pohovane palacinke (ili kako kazu piroske), nejbolje idu (po meni) sa nekom lepom prsurom i kackavaljem.Namaze se kecap, origano, pavlaka. Prelije se sitno seckanim sirom i tarar sosom... Prsuta cini palacinku slanijom, jacom...
mmmmm.Evo malopre sam ih jeo.
|
|
|
|
|
|
srdjandj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
Sastojci za 1 porciju
2 jaja
pola štapa praziluka
100 g suve slanine ili šunke
malo mleka
soli
brašna
Priprema
Na masti ispržiti na kolutove praziluk zajedno sa suvom slaninicom (ako je slanina masna manje staviti masti), kad je gotovo dodati smesu od jaja, brašna i mleka koja se pravi tako što umutite jaja, dodate punih 5-6 kašika brašna (malo gušće nego za palačinke), dodate po malo mleka, otprilike pola šolje, soli, sjedinite da nema grudvica i bacite preko slaninice i luka. Pržiti na umerenoj vatri, okrenuti palačinak i kada je gotov posuti nastruganim kačkavaljem.
|
|
|
|
|
|
srdjandj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
Sastojci
30 dkg brašna
2 jaja
mlijeko (može i pola mlijeko pola voda ili mineralna voda)
malo soli
oko 130 grama fine šunke ili pršuta
100 grama sira Gouda
2-3 manja kisela krastavca
tartar umak ili majoneza
Smjesa za pohovanje:
prezle
brašno
jaja
malo mleka
ulje
Priprema
Pomešati sastojke za palačinke, izmešati da bude glatka masa i peći.
Kad su palačinke pečene i malo ohlađene napunite ih: Prvo ih premažite majonezom ili tartarom, stavite tanko narezanu šunku i sir. Krastavce narežite na tanke kolutiće i potom ih stavite u smesu.
Punjene palačinke ispanirajte najprije u brašno, zatim u jaja razmućena mlekom i na kraju u mrvice.
Stavite ih u vruće ulje.
Pržite ih s jedne i druge strane otprilike 5-8 minuta.
Vruće palačinke poslužite uz zelenu salatu.
|
|
|
|
|
|
srdjandj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
Ko još ne voli palačinke?
Sastojci za 6 porcija
Nadev:
250 g oraha
200 g kristal šećera
150 g suvog grožđa
0,5 dcl kirš-ruma
1 dcl slatke pavlake
1 kesica vanilin-šećera
0,5 dcl ruma
Preliv:
2 dcl slatke pavlake
1 dcl kirš-ruma
100 g kristal šećera
1 jaje
Priprema
Ispecite palačinke. Ohladite.
Suvo grožđe potopite u rum da ogrezne i odstoji 2 sata. Sameljite orahe, dodajte šećer, oceđeno suvo grožđe, kirš-rum, vanilin šećer i slatku pavlaku. Sve dobro izmešajte.
Nadevom punite palačinke i slažite u vatrostalnu posudu. Palačinke premažite malo nadevom. Umutite slatku pavlaku, kirš-rum, šećer i jaje i zalijte palačinke.
U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 40 minuta na 220 C.
Služite toplo.
Enjoy!!!!
|
|
|
|
|
|
srdjandj Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 12
|
|
Sastojci za 4 porcije:
- 1/2 kg goveđeg ili junećeg mesa
- 18 do 20 slanih palačinki
- 1 glavica luka
- 5 do 6 komada zelenih paprika
- 1 pavlaka.
Priprema:
Meso skuvamo u supi i kad omekša izvadimo ga da se ohladi. Luk i paprike isečemo i na ulju ih dobro izdinjstamo, te zajedno sa mesom sameljemo. Dodamo 2 kašike pavlake i posolimo po začinimo po ukusu, sve dobro izmešamo tako da napravimo kompaktnu masu za mazanje.
Predhodno pripremljenih 18 - 20 slanih palačinki napunimo ovom masom. Poslažemo ih u vatrostalnu posudu, prelijemo pavlakom i zapečemo u pećnici.
Ovo ja ponekad služim kao glavno obrok.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|