www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Supe i corbe
Strana 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:06 pm    Naslov poruke: Supe i corbe Na vrh strane Na dno strane

BELA CORBA


POTREBNO JE:

- 3 dl kisele pavlake
- 3 kasike brasna
- 1,5 l vode
- prstohvat kima
3 kriske hleba
- so, zacin C

Staviti vodu da vri, staviti zacin C, dodati kim
a posebno dobro umutiti brasno i pavlaku.
Pavlaku lagano sipati u kipucu vodu i stalno mesati
da se ne zgrudva.
Posle desetak minuta sluziti uz kockice prepecenog hleba.




Poslednja prepravka: sanjica_021 datum Sub Jul 24, 2004 1:12 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD SIRA

POTREBNO JE:

- 60 gr maslaca
- 2 komada sira "zdenka"
- 350 gr raznih sireva
(gauda, edamski,trapist, pivnicki)
- 1 kocka govedje supe
- 3 supene kasike brasna
- beli biber
- 200 gr kisele pavlake
- veza persuna

Proprzite brasno na maslacu tako da ne potamni mnogo.
Dodajte malo tople vode da postane corbasto,
u to razdrobite kocku govedje supe.
Kuvajte oko 5 minuta.
2 komada sira za mazanje ("zdenka" ili slicni) isitnite
i stavite u corbu da se kuva i stalno mesajte.
Ako je gusto dodajte jos malo vode.
Najbolje - mutite rucnim mikserom.
Zatim, stalno mesajuci, stavite beli biber
i 350 gr izrendisanih raznih sireva.
U posudi u kojoj cete sluziti umutite 200 gr kisele pavlake
sa sitno seckanim persunom.
Na to nalijte vrelu corbu, stalno mesajuci.
Sluziti dok je toplo.
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SRPSKA KREM CORBA

POTREBNO JE:

- 200 gr juneceg ili pileceg mesa
- 1 glavica crnog luka
- veza zeleni (persun,
sargarepa i celer)
- 120 gr kajmaka
- biber, so, zacin C
- list persuna

Crni luk i povrce sitno iseckano se proprzi na ulju
dok luk ne postane staklast.
Zatim se dodaju komadi mesa i jos malo proprzi pa se nalije vodom.
Kada je supa skuvana zacini se po ukusu.
Pre sluzenja doda se zreo kajmak i list persuna i promesa.
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 24, 2004 1:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SUPA OD PASULJA

POTREBNO JE:

- 400 gr belog pasulja
- 2 dl kisele pavlake
- 3 kasike brasna
- 2 kasike sirceta
- 3 kasike masti
- glavica crnog luka
- malo secera
- aleva paprika
- so

Prebran i opran pasulj se nalije vodom i ostavi da prenoci.
Sutradan se kuva u istoj vodi.
Pred kraj kuvanja se posoli i u njega sipa na masti proprzen iseckani
crni luk i aleva paprika, smesa od pavlake i brasna i jos malo kuva.
Na kraju se doda malo secera i sirce
a ako je potrebno dosoli.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 20, 2004 5:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem supa sa mladim crnim lukom

Obrok: Predjelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Ispod 60 minuta
Vrsta: Supa

Sastojci
30 g maslaca
1 mali crni luk
150 g mladog crnog luka, beli deo, pera ćete upotrebiti za ukrašavanje
200 g krompira - iseckanog na kockice
600 ml proceđene pilece supe iz recepta "Pileća supa" ili skuvana pileća kocka.
350 ml jogurta
2 kašike soka od limuna
so i biber
Priprema

Istopite maslac na tihoj vatri i dodajte sav luk. Poklopite i propržite oko 10 minuta, i dalje na tiho. Dodajte krompir i supu i zagrejte do kjučanja. Ponovo poklopite i kuvajte 30 minuta. Kada se ohladi, sipajte u blender i umutite. Vratite u šerpu, dodajte jogurt i začinite solju i biberom. Zagrejte ponovo i umešajte limunov sok.

Ovu supu možete služiti i hladnu. U tom slučaju sipajte u činiju, umešajte jogurt i sok od limuna, posolite i pobiberite i hladite najmanje 1 sat.

Ukrasite seckanim perima mladog luka

_________________
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 6:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Varivo na marokanski način
SASTOJCI

2 komada pilećih grudi sa kostima
1 čen belog luka
1 vezica zeleni za supu
1 konzerva graška (425 ml)
600 ml soka od paradajza
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog kima
400 ml gotovog preliva za piletinu
50 grama suvog grožđa
1 struk praziluka
so, biber
NAČIN PRIPREME
Meso pažljivo oprati i prosušiti u kuhinjskoj krpi. Oljuštiti crni luk i iseckati ga na kockice. Oprati zelen za supu, a zatim je očistiti i iseckati. Grašak procediti, isprati ga u hladnoj vodi, a zatim još jednom ocediti.

Zagrejati ulje, pa na njemu ravnomerno ispržiti meso. Dodati začine, beli luk i zelen za supu, pa sve kratko propržiti. Doliti gotov preliv za piletinu i gusti sok od paradajza. Poklopiti lonac i kuvati supu oko 15 minuta.

Oprati suvo grožđe. Praziluk oprati, očistiti i iseći na kolutiće, a zatim dodati mesu. Kuvati još oko 15 minuta. Pomoću velike kašike sa rupicama izvaditi komade mesa, pa odstraniti kosti i sitno iseći meso. Nakratko (oko 5 minuta) zagrejati u supi suvo grožđe i grašak. Začiniti još jednom solju i biberom po ukusu i služiti sa mesom. Jelo se, po želji, može ukrasiti iseckanim peršunom
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 12:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Balšića tava

Teleće meso bez kostiju 1 kg, šargarepa 100 g, crni luk 100 g, peršun 1/2 veze, 1 list lorbera, soli po ukusu, jaja 3 kom., mileram ili pavlaka 200 g, 5 dl mlijeka.

Meso isjeći na porcije (2 kom. u porciji od 100 g), kuvati sa korjenastim povrcem, posoliti po ukusu i nakon kuvanja procijediti. Zatim ga složiti u tavu (tepsiju) namazanu puterom i staviti da se zapece u pecnici 8 do 9 minuta. U meduvremenu napraviti preliv (rojal masu) od jaja, mlijeka i pavlake, pa preliti meso da se skoro prekrije prelivom. Zapeci još 5 minuta da dobije rumenu boju, izvaditi iz pecnice, servirati u cinije i dekorisati tufnom od peršuna.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 12:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bamije na ulcinjski način
Teleće meso 140 - 160 g za jednu porciju.
Izabrati meso od buta ili plecke i sijeći na manje kocke. Očišceni crni luk isjeći na sitno i dinstati sa mesom. Soli dodati po ukusu, kao i mljevenog bibera, malo aleve paprike. Naliti vodom i staviti da se lagano krcka; dodati malo paradajza na kocke, dosta isjeckanog peršuna. Krckati oko 30 minuta.
U međuvremenu pripremiti bamije. Očistiti ih, oprati, lagano prodinstati, propeci sa crnim lukom uz dodatak zacina (so, biber mljeveni, malo vegete). Kad su bamije skoro mekane skinuti ih sa vatre. Meso nasložiti u keramicku ciniju sa bamijama i peci još 5 minuta u pecnici do 200 stepeni. Servirati ih tople.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 3:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Alaska corba
Za 4 osobe uzeti, ako se kuva samo corba, 1 kilogram razne sitne ribe, sarancica, stuke i bele ribe. Ocistiti ribu i narezati je poprecke. Staviti je u gvozdenu serpu i pokriti iseckanim crnim lukom. Metnuti 1 kiticu persuna i struk-dva lista od celera, list lovora, 1 kasicicu belog bibera u zrnu i koji komad suve ili zelene paprike, naliti hladnom vodom da ogrezne pa metnite na vatru da postepeno provri. U zdelu u kojoj ce se posluziti corba metnite 2 zumanceta i prema ukusu malo vinskog sirceta, pa to dobro razmutiti u 1 velikoj kasici corbe (ta kasika corbe treba da je malo rashladjena). Kad je jaje dobro razmuceno, usuti ocedjenu corbu vrlo vrelu. Pre toga ispeci na zaru ili na ploci stednjaka 4 kriske hleba da budu dobro rumene. Svaki ce gost staviti u topao tanjir krisku pecenog hleba, a preko njega preliti corbu.
Ako biste hteli da imate i kuvane ribe, onda cete raditi sve kao sto je gore receno, samo kad ocedite corbu, vi cete je staviti na vatru da provri, pa cete u nju spustiti narezanu stuku ili somce, ili komad krupnog soma, koji ce se kuvati 15-20 minuta. Tu ribu izvaditi na zaseban tanjir i posluziti sa kuvanim umakom od rena i kojim obarenim krompirom ili strucenim belim lukom u sircetu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 3:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD GLJIVA
Ocistiti i oprati oko 1/2 kg svežih gljiva, zatim ih iseci u tanke listice. Zagrejati 4 kašike maslaca, dodati pripremljene pecurke, te ih, poklopljeno i uz povremeno dolivanje vode (malo, tek da ne zagori), omekšati. Kada omekšaju, posuti ih sa 2-3 kašike brašna, promešati i malo propržiti, doliti 1 litar vode, dodati bibera i vegete, zatim na slabijoj vatri kuvati oko 20-25 minuta. U ciniju za služenje corbe razmutiti 3-4 kašike pavlake, dodati seckan peršunov list i sok od limuna. Uz stalno mešanje, dolivati pripremljenu corbu. U gotovu corbu, po želji, može se dodati posebno probaren mlad grašak.

_________________


Poslednja prepravka: Yasmin datum Sre Okt 13, 2004 4:00 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 3:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD JAJA
Od putera i brašna napravite zapršku. Dodajte 3 dcl bistre supe da se corba malo zakuva, posolite pobiberite i dodajte peršunov list. Na kraju, polako mešajuci, dodajte sitno seckana 3 tvrdo skuvana jajeta, toplo mleko, umucenu pavlaku i kajmak.
Kao deca ovu corbu nismo mnogo voleli, ali nas je strina Radojka terala da je jedemo govoreci da je veoma hranljiva. Tek kasnije smo shvatili da je ovu corbu brzo i lako spremiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od kelerabe
Cetiri veze mlade kelerabe oljustiti i staviti u lonac da se bare zajedno s 1 kilogramom govedjih kostiju. Barenu kelerabu propasirati. U serpu metnuti 1 kasiku maslaca ili masti, dodati 1 kasiku brasna, propziti ga, pa sipati pasiranu kelerabu da se na zaprsci i ona proprzi. Zatim je naliti vodom ili supom od kostiju, posoliti a pred rucak dobro zaciniti 1 zumancetom i kiselom pavlakom. Uz ovu corbu sluziti sitni isecen hleb przen na maslacu ili ulju.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Supe i corbe Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  sledeća
Strana 1 od 16

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon