www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Supe i corbe
Strana prethodna  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD KOPRIVA
2 kilograma svežeg lišca korpive stavite u sud i poparite kljucalom vodom. Kopriva se ocedi i sitno isece. Nacini se zatim zaprška od 1 kašike brašna a kada je upola ispržena dodaju se sitno iseckane koprive (i one se malo proprže sa brašnom i lukom).
Koprive se naliju supom od kostiju a mogu se upotrebiti i kocke za supu. Zatim se doda 2-3 na kocke isecena krompira i tada se corba kuva dotle koliko je to potrebno krompiru.
Pred sam rucak, corba se zacini sa tri kašike milerama, jednim žumancetom i nacedi se malo soka od limuna.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD KOPRIVA I KROMPIRA
Potrebno je: 2-3 veca krompira, so, biber, mlada kopriva, kajmak.
Priprema: oljušti krompir, iceci ga na kockice i kuvati u dosta vode kojoj su dodati so i mleveni biber. Posebno oprati i obariti i sitno iseckati koprive, spojiti ih sa corbom,zaciniti kajmakom i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD KORENCICA SPANACA
Da ne biste bacili korencice sa cvorom sa kojih ste otkidali listice spanaca za neko drugo jelo, i od njih može da se napravi ukusna corba.
Korencici se ociste, dobro operu iz nekoliko voda, i iseku na komadice dužine 1 cm. Zatim se ti korencici koji su preostali od jednog kilograma spanaca kuvaju sa 100 grama iseckane suve slanine u jednoj i po litri vode. Kada je slanina kuvana, posebno se napravi zaprška na 1 kasicici margarina, proprži jedna glavica sitno iseckanog crnog luka. Kada je luk do pola ispržen doda se kašika brašna i isprži se rumeno, pa se u njega nalije malo corbe i vrati ponovo sve u lonac sa slaninom i korencicima. Zaprška sa corbom treba malo da vri a kada se skine, doda se dva-tri cesnja izgnjecenog belog luka, 2dl kiselog mleka i jedno umuceno jaje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od krompira
Kuvati u vodi 1 iseckanu vezu zeleni za supu, 2 vece glavice crnog luka isecenog, 1 list lovora, 1 kasicicu bibera u zrnu, ako se zeli, i koju crvenu papriku, i pustiti da dobro vri. Dodati docnije - prema tome koliko mu treba da se skuva - 2-3 krompira isecena u kocke. Kad je sve kuvano, pomesati to s malo brasna razbijenog u vinskom sircetu i alevoj paprici, pa posto se jos malo prokuva, sipati i posluziti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od kupusa
Uzeti 1 glavicu slatkog kupusa, do 1 kilograma tezine, ocistiti kupus, oprati ga dobro i iseci na sitne rezance. Osminu kilograma suve slanine iseci na sitne kocke, staviti u lonac gde ce se kuvati corba da se proprzi, i kad slanina bude rumeno przena, dodati i 1 kasiku masti. Spustiti 1 glavicu sitno isecenog crnog luka i, kad se luk proprzi, dodati iseceni sladak kupus da se i on zajedno sa slaninom i lukom przi. Prziti kupus dok ne postane mekan i bledozut a tada dodati soli, bibera i malo aleve paprike, ako se narocito zeli. Sve dobro promesati i naliti mlakom vodom ili supom od kostiju, sto ce u svakom slucaju biti bolje. Ostaviti sve da vri. Zaprziti corbu tankom zaprskom, a na ? sata pred rucak zakuvati u corbu 2 para oljustenih krenvirsli, isecenih na tanke koture. Ovu corbu treba zaciniti 1 zumancetom i kiselom pavlakom, a dodati malo sirceta. Kisela pavlaka se ne mora stavljati u jaje i time zacinjavati corba, no moze se sluziti zasebno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od mladih kopriva
Dva kilograma mladih kopriva popariti vrelom vodom, obariti ih, ocediti od vode i iseci na sitne rezance. Zasebno u loncu skuvati pile, kokosku ili 1 kilogram govedine. U serpu staviti 1 kasiku masti, sipati 1 kasiku brasna i na poluprzenu zaprsku dodati 1 glavicu sitno isecenog crnog luka, pa najzad staviti one isecene koprive i na zaprsci proprziti. Koprive naliti supom od kokoske ili govedjeg mesa. Pred sam rucak, u corbu dodati jos i 2-3 oljustena i isecena krompira, pa i njih skuvati. Zaciniti corbu s 3 kasike kisele pavlake, 1 zumancetom i sokom od limuna, prethodno dobro umucenima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD SALATE I CELERA
Potrebna je jedna veza glavica salate, jedan koren celera i veza peršunovog lista, cetiri jajeta, nekoliko kriški prepecenog hleba, dve kašike maslaca, ravna kasicica šecera i soli po ukusu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od sira i spanaca
U loncu od 4 litra pristaviti vodu da vri a zatim spustiti u vodu sitno iseckanu vezu praziluka da se dobro skuva. Metnuti i 1 ljutu papriku. Iseci 1 glavicu crnog luka i metnuti je da se przi. Za to vreme ocistiti 1 kilogram mladog spanaca, oprati ga, iseci na rezance i posoliti. Na vec mekan luk staviti ocedjen spanac da se dobro proprzi. Napraviti zaprsku od 1 kasike brasna i aleve paprike i izruciti je u corbu. Sad dodati i przen spanac u corbu i ostaviti ga da se skuva. Odvojiti ? kilograma ovcjeg zrelog sira, propasirati ga i spustiti u corbu da se dobro prokuva. Najzad corbu zaciniti s 2 jajeta, na koja treba paziti da se ne progrusaju i zbog toga prilikom zacinjavanja corbu sasvim polako sipati, a jaja neprestano mesati varjacom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD SOJINOG ZRNA
Kuvana sojina zrna se prvo propasiraju, pa se doda iseckani luk, paradajz i drugi zacini.
Ova masa se zaprži blagom zaprškom, doda se voda do željene gustine i posle se jos malo kuva.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CORBA OD SPANACA
Na kašicice maslaca propržiti jednu kašiku sitno iseckanog crnog luka, zatim dodati jednu kašiku maslaca, malo sitno iseckanog peršuna i dve kašike brasna. Kada brašno požuti dodati 250 grama kuvanog i sitno iseckanog spanaca, jedan decilitar pavlake i postepeno dodavati 5 dl. mleka, koje smo predhodno pomešali sa jednom cašom slane vode. Doda se bibera po ukusu, dosoli se, a kada corba provri odmah je gotova. Pre serviranja umutite u corbu dva žumanceta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od sušenog povrca (za 4 osobe)
Potrebno je : 2 supene ka{ike su{ene mrkve, po 1 ka{ika su{enog per{una, celera, pa{trmaka i crnog luka, 4 ka{ike ulja, 2 ka{ike bra{na, 1 jaje, 1 ka{ika pavlake, malo BAG DODATKA JELIMA, so, malo per{unovog lista. Pripremanje: Su{eno povr}e preliti vodom i kuvati 10 minuta. Zagrejati ulje dodati hidrirano povr}e i pirijaniti ga dok ne omek{a. Za vreme pirjanja dodavati vodu u kojoj se povr}e kuvalo. Kada je povr}e mekano, posuti ga bra{nom, propirjaniti, dodati malo hladne vode, prokuvati, a potom dodati potrebnu koli~inu tople vode. Na umerenoj vatri kuvati jo{ 10 minuta. Dodati BAG DODATAK JELIMA i posoliti po ukusu. Gotovu ~orbu za~initi umu}enim jajetom i pavlakom. Na kraju dodati sitno seckan per{unov list.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GOVEĐA SUPA
Kilogram govedeg mesa od grudi, rita ili ribica oprati, staviti u lonac i naliti hladnom vodom. Ocistiti 1 vezu zeleni i spustiti je u supu. Raseci popreko 1 glavicu crnog luka, pa posoliti supu i dodati nekoliko zrna krupnog bibera. Ostaviti supu da vri sve dok meso ne bude kuvano. Supa ne sme naglo da vri, jer od tihog vrenja zavisi dobar ukus supe. Gotovu supu treba izmaci na kraj štednjaka, da se dobro staloži. Zatim je pažljivo procediti kroz cediljku za supu, a ne cediti supu iz lonca do kraja, jer ce taj talog poslužiti govedem mesu, koje ostaje u loncu, da se ne osuši do upotrebe. U govedu supu zakuvati razne uloške: rezance, flekice, knedle od griza ili brašna, knedle od džigerice itd.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Supe i corbe Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  sledeća
Strana 2 od 16

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon