www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Supe i corbe
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 6:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od kobasica

700 g krompira
1 kasika masti
1 mala glavica crnog luka (10 g)
1 kasika brasna
250 g suvih kobasica
1 zumance
so
1 kasika kisele pavlake

Pripremanje: Krompir oljustite, operite, iseckajte na kockice i skuvajte u slanoj vodi, pa ga izgnjecite viljsukom, ili propasirajte zajedno sa vodom. U drugoj posudi zagrejte mast, stavite ociscen i sitno isecen luk, malo ga proprzite i stavite brasno, promesajte i jos malo przite, ali tako da zaprska ostane svetla. Dodajte kobasice, ociscene i isecene na kolutove i nalijte pasiranim krompirom. Ukoliko je corba jako gusta, dolijte vode, posolite i kuvajte desetak minuta. Skinite sa stednjaka i zacinite razmucenim zumancetom i kiselom pavlakom.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 7:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corba od krompira sa kajmakom

3 krompira
1 sargarepa
1 mala glavica crnog luka (10 g)
1 paprika
1 strugani paradajz
3 kasike ulja + 2 kasike ulja za zaprsku
1 kasika brasna
1/2 kasicice aleve paprike
1 kocka za supu
1/2 veze persunovog lista
kasika kajmaka

Pripremanje: Krompir, sargarepu i papriku ocistite, operite i isecite na kockice. Paradajz operite, oljustite i istruzite na trenici. Luk ocistite, sitno isecite i proprzite na 3 kasike ulja. Dodajte ostalo povrce, jos malo przite, mesajuci, pa nalijte 1 l vrele vode. Kuvajte dok krompir ne omeksa. U maloj posudi napravite zaprsku od 2 kasike ulja, brasna i aleve paprike. Zaprzite corbu, ostavite da vri 2 - 3 minuta, skinite sa stednjaka, stavite kajmak, promesajte i pospite opranim i sitno isecenim persunovim listom.

_________________
 
ATAJLO
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 68

Datum registracije: 02 Nov 2004
Poruke: 147
Mesto: Cacak

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 9:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

NEŠTO od krompira


1,5 kg. krompira;
1/2l mleka;
1 čaša kisele pavlake;
5 jaja;
300gr. šunke;
300gr. kačkavalja;
biber;
origano;
aleva paprika;

Obariti krompir, ispasirati ga sa mlekom, kao za pire, u masu dodati ostale namirnice i začine, sipati u posudu i peći dok ne dobije reš koricu.
P.S. Naravno, šunku i kačkavalj što sitnije iseckati.

A, da, i soli ili "vegete", zaboravila sam.
Ne može da izgori, sem ako baš totalno ne zaboravite da je u rerni.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bujon sa raviolama
Potrebno je:
- 100 g brasna, pola kasicice soli, kasika biljnog ulja
- 100 g smrznutog spanaca, 100 g ovcijeg sira
- so, biber, cen belog luka, 150 g zeleni za supu
- 800 ml pilece supe, kesica safrana, seckan persun

Za raviole zamesiti glatko testo od brasna, soli, jajeta, ulja i pola kasike hladne vode. Oblikovati u loptu i ostaviti u frizideru 30 minuta. Spanac otopiti i izgnjeciti, pomesati sa ovcijim sirom, solju i biberom. Ocistiti cen belog luka i ispasirati ga i zatim sve dobro sjediniti. Prepoloviti testo, pa ga na radnom stolu posutom brasnom, razvuci na dva pravougaonika. Na osam santimetara stavljati po malo fila. Vodom poprskati testo izmedju fila. Prekriti sa drugim pravougaonikom testa. Pritisnuti oko mesta na kojem se nalazi fil pa iseci raviole nozem. Oprati zelen za supu, ocistiti i iseckati. Supu zagrejati u velikoj serpi, pa dodati safran i povrce za supu i kuvati oko 5 minuta. U medjuvremenu staviti dosta slane vode da prokuva. Kuvati raviole oko 5 minuta. Izvaditi, ocediti i rasporediti na 4 tanjira. Preliti supom i posuti seckanim persunom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Knedle sa ribom i spanacem
Potrebno je:
- 400 g fileta stuke, so, 100 ml dobro rashladjene slatke pavlake
- 2 jajeta, 4 kasike rashladjenog maslaca, svez mleveni beli biber
- 400 g spanaca, muskat

Ribu ocistiti, oprati i posusiti. Sa dve kockice leda i 1/2 kasicice soli staviti u mikser i izmiksati. Zatim dodati pavlaku i masu jos jednom izmesati. Jaja razdvojiti. Zumanca i dve kasike hladnog maslaca dodati ribljem pireu i dobro izmiksati. Belanca cvrsto umutiti pa dodati ribljoj masi, zaciniti solju i biberom, oko 30 minuta ostaviti u frizideru. Spanac ocistiti, oprati i osusiti. Zagrejati posoljenu vodu, pa oko 1 minut blansirati spanac. Staviti u cediljku i ostaviti da se ohladi. Staviti da uvri posoljena voda. Iz mase sa ribom sa dve kasicice vaditi knedlice i kuvati ih u vodi oko 8 minuta, a zatim ih izvaditi i dobro ocediti. U tiganju zagrejati 2 kasike maslaca i dodati spanac, zaciniti solju, biberom i muskatom. Tada spanac servirati na tanjire i preko poredjati knedle. Ukrasiti cvetovima mirodjije.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantna supa od luka sa sirom
Potrebno je:
- 3 praziluka, litar supe od povrca, veza vlasca
- 2 grancice selena, 2 trougla topljenog sira (oko 60 g)
- so, biber, muskat

Praziluk dobro oprati, ocediti i iseci na 1/2 cm debele kolutove. Supu pustiti da se dobro zagreje pa u njoj praziluk kratko kuvati. Vlasac i selen ocistiti, pa oba sitno iseci. Neposredno pre serviranja pustiti da se sir otopi u supi. Pritom supa ne treba vise da se kuva, da se sir ne bi potpuno otopio. Zaciniti solju, biberom i muskatom. Dodati vlasac i selen. Po zelji supu ukrasiti listovima selena ili persuna i sluziti je uz kreker ili baget.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Corbica sa sargarepom
Potrebno je:
- 750 g sargarepe, koren celera
- 3 glavice luka, cen belog luka, 50 g dimnjene slanine
- 4 kasike maslinovog ulja, 750 ml supe
- konzerva belog pasulja (oko 450 ml), so, biber
- veza persuna, 150 g pilece dzigerice, 1/2 baget hleba

Povrce oprati i ocistiti. Iseckati sargarepu i celer na prutice, crni i beli luk ocistiti i sitno iseci, a slaninu iseci na krupnije kocke. Zagrejati u tiganju 2 kasike ulja i proprziti slaninu da postane hrskava. Zatim dodati crni i beli luk, sargarepu i celer i sve dinstati oko 15 minuta. Procediti pasulj i dodati ga u tiganj. Posoliti, pobiberiti, dodati seckan persun. Oprati pilecu dzigericu, posusiti je odstraniti zile i ispasirati u mikseru. U ispasiranu dzigericu dodati sitno isecen crni luk i zaciniti po ukusu. Iseci baget hleb na kriske i posuti maslinovim uljem. Namazati masom od pilece dzigerice i kratko prepeci u rerni. Ukrasiti ostatkom persuna i servirati uz corbicu.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljuta krem supa

Za jednu osobu

Potrebno je:
- mala glavica luka, 1/2 cena belog luka
- 150 g sargarepe, jabuka, kasika maslaca
- 1/2 kasike brasna, 200 ml supe, so, cili u prahu
- zumance, 2 kasike slatke pavlake

Ocistiti i grubo iseckati crni i beli luk. Sargarepu oprati, ocistiti i iseci na komade. Jabuke oljustiti, podeliti na cetvrtine, izvaditi semenke i iseckati na kockice. Rastopiti maslac u nekoj vecoj serpi i prodinstati crni luk. Dodati sargarepu i jabuku i kratko proprziti, posuti brasnom, jos malo prziti i sve naliti supom. Pustiti da provri i na blagoj vatri kuvati oko 20 minuta. Posoliti i dodati cili ili ljutu paricicu. Ispasirati povrce zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo, umutiti zumance i dodati ga uz mesanje, toploj, ali nikako vreloj supi. Posle toga supu vise ne kuvati. Sipati supu u tanjir, dodati u sredinu slatku pavlaku i vrhom noza razmutiti po supi. Po ukusu posuti cilijem i zacinskim biljem.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem corba od krompira
Potrebno je:
- 500 g krompira, 100 g korena celera, 500 ml bistre supe, so, biber, kasika maslaca, sargarepe, 200 ml pavlake, veza luka vlasca,

Krompir i koren celera ocistiti, sitno iseckati, oprati i kucati oko 20 minuta u instant supi. Sargarepu ocistiti, oprati i iseci na fine stapice. Pazljivo dinstati na maslacu ne vise od 5 minuta. Krompir i celer u supi ispirati, pa dodati pavalku i sve polako zagrejati. Zaciniti supu solju i biberom. Luk vlasac dobro oprati i iseci ga na sitne kolutove. Gotovu corbu posluziti garniranom sargarepom i iseckanim vlascem
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bujon od mesa sa knedlama od prezli
Potrebno je:
- 2 stara hlebcica (od po oko 100 g), 8 kasika mleka
- veza persuna, veza bosiljka, 40 g rendanog ementalera, jaje, 40 g griza, so, biber, muskat
- veca sargarepa, stabljika celera, kasika maslinovog ulja, 800 ml bistre supe od mesa

Hleb sitno iseci, zagrejati mleko i ubaciti u njega hleb i ostaviti 30 minuta. Ocistiti, oprati, osusiti i sitno iseckati persun i bosiljak. Zajedno sa sirom, jajetom i grizom dodati u hleb. Zaciniti sa manje soli, a vise bibera i muskata, dobro zamesiti. Sargarepu ocistiti, oprati i iseci na stapice. Deblji deo stabljike celera ocistiti od listova, oprati i sitno iseckati. U serpi dobro zagrejati maslinovo ulje i na njemu izdinstati komadice sargarepe i celerove stabljike. Usuti supu i ostaviti da provri.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 31, 2005 2:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JAGNJECA CORBA

1/2 kg jagnjetine iseckane u kockice, veza zeleni, veza praziluka, nekoliko zrna bibera, list lorbera, soli.

U dva litra vode kuvati meso, zelen, praziluk i zacine. Kad je meso mekano izvaditi zelen i propasirati a corbu procediti. Vratiti sve u corbu i zaciniti u mleku razmucenim jajetom i pre sluzenja dodati kasiku kajmaka.

--------------------------------------------------------------------------------

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 31, 2005 2:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

BELA GOVEDJA CORBA

1kg govedjeg mesa, 2 korena persuna, 2 korena pastrnaka, 1koren celera, struk praziluka, 1 glavica crnog luka, djumbir, 1 kriska slatkog kupusa, 15-20mahuna graska secerca i dva krompira (po izboru).

Meso oprati i staviti da se kuva u 2 litra vode i kad je napola kuvano dodati zelen i povrce. Glavicu luka ocistiti i samo zaseci na cetiri strane da se ne raspadne pri kuvanju. Corba je gotova kad je meso sasvim meko i kad nestane braon pena koja se pojavi pri kuvanju. Za supu: corbu procediti, staviti domace rezance i jos malo prokuvati. Za corbu: iseckat meso i zelen.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Supe i corbe Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  sledeća
Strana 5 od 16

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon