www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Supe i corbe
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 27, 2013 5:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čorba od dimljene piletine i tikvica



* * * Sastojci:* * *


250 gr dimljenih pilećih bataka

1 tikvica srednje veličine

1 praziluk

1 šargarepa

60 gr. pirinča

2 kašike gustina

mešavina začina


ulje



* * * Priprema:* * *


1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.

2. Tikvicu oguliti i iseći na krupnije kocke. Praziluk iseckati na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.

3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.

4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.

5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.



Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 5:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Potaž od celera




* * * Sastojci:* * *


3 kg celera

300 g brašna

3 dl ulja

2 kg teletine

1 pakovanje tosta



2 veze peršuna

1 l mleka

5 dl ovčijeg kiselog mleka

5 dl biljne pavlake

začin C, biber




* * * Priprema:* * *



Teletinu i očišćen celer iseći na kocke, a peršun sitno iseckati.

U dublju šerpu sipati 2 litre vode, te dodati teletinu i kuvati dok ne omekša.

U šerpu od 15 litara sipati 10 litara vode pa dodati celer i kuvati ga dok ne omekša.


Kuvani celer izmiksati, sjediniti sa vodom u kojoj se kuvao, te dodati kuvanu teletinu zajedno sa supom.


U manjoj šerpi napraviti zapršku od ulja i brašna, sipati u čorbu od celera pa kuvati uz povremeno mešanje dok čorba ne dobije željenu gustinu.


Pred kraj kuvanja, umešati kiselo mleko, obično mleko i začiniti po ukusu.

* * * Tost ispeći, iseći ga na manje kocke i njime posuti gotovu čorbu. Čorbu dekorisati peršunom i biljnom pavlakoom. * * *


Prijatno!


Boranija sa pavlakom



* * * Sastojci:* * *

1 kg mlade boranije

1 glavica crnog luka


3 čena belog luka

1 manji koren celera


1 šargarepa

2 žumanceta

2 dl pavlake

1 kašika gustina


1 veza mirođije

2 kašike putera

začin C, biber


* * * Priprema:* * *

Boraniju očistiti i iseći na manje komade, luk i mirođiju sitno iseckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.

Na puteru propržiti crni i beli luk, zatim dodati boraniju, šargarepu i celer, pa kratko propržiti a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.

U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu.

* * * Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mešavinu pavlake i žumanaca. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Supe i corbe Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Strana 16 od 16

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon