www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Italijanska Kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza

Etna


Sastojci:

tijesto za pizzu
koncentrat rajčice
ljuti feferon u prahu

Nadjev:

3 kriške pršuta
2 50 g sira za pizzu
2 svežnjića rige (rikule)
1 grozd patuljastih rajčica
50 g sojinih klica
pikantno ulje (ulje u koje je prethodno bio uronjen ljuti feferon)


Opis:

Rasporedite brašno na stol u obliku piramide, primješajte kvasac i dvije žlice koncentrata rajčice rastopljene u čaši mlake vode, te pola žličice ljutog feferona u prahu.
Dodajte ulje, i mijesite tijesto kako bi se svi sastojci dobro izmiješali; oblikujte loptu i ostavite sat i pol da se diže umotano u vlažnu krpu. U međuvremenu očistite i operite rigu i sojine klice.
Pršut narežite na tanke listiće i popirjajte na jakoj vatri nekoliko minuta s malo ulja.
Razvaljajte tijesto i pokrijte ga narezanom rigom, komadićima sira za pizzu i patuljastim rajčicama. Ocijeđeni pršut ravnomjerno rasporedite po nadjevu, lagano posolite i na kraju zalijte uljem u koje ste prethodno uronili ljuti feferon.
Pecite dvadesetak minuta na 200 C. Prije posluživanja, pizzu pospite sojinim klicama.



_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza

Fantastična pizza

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

250 g gustog umaka od rajčica
200 g sira za pizzu
200 g sira Dimsi
150 g svježeg ovčjeg sira
sr ribanac
2-3 kobasice (ili pikantna suha salama)
80 g (4 kriške) šunke
300 g špinata
200 g gljiva
režanj češnjaka
maslinovo ulje


Opis:

Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite 1 sat da se diže. Očistite špinat i skuhajte u malo slane vode. Špinat dobro ocijedite i narežite.
Operite gljive, popirjajte na 2 ili 3 žlice ulja, češnjaka, soli i papra. Razvaljajte tijesto i podijelite ga u 4 kruga koje ćete lagano premazati rajčicom. Krugove s jedne strane ukrasite sirom za pizzu, gljivama i šunkom, dok ćete drugu polovicu nadjenuti špinatom, komadićima kobasice (ili kriškama suhe salame), sirom Dimsi i hrpicama svježeg ovčjeg sira.
Pizze pecite 20 minuta na 220 C. Poslužite vruće, posute naribanim tvrdim sirom.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jajata pizza

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

250 g gustog umaka od rajčica
250 g sira za pizzu
4 jaja
bosiljak


Opis:

Pripremite tijesto i ostavite ga da se diže 1 sat. Razvaljajte tijesto i podijelite ga u 4 kruga koja ćete premazati umakom od rajčice začinjenim s malo soli.
Svaki krug nadjenite sirom za pizzu narezanim na veće komade, a središte svake pizze ukrasite svježim jajem.
Pecite pizze 30 minuta na 220 C i poslužite ukrašene listićima bosiljka.
Ako ne želite da se jaja previše zapeku, pizze pecite bez njih desetak minuta.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jednostavna pizza

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

250 g sira za pizzu
200 g Bjelovarskog svježeg sira
150 g pikantne salame
bosiljak
maslinovo ulje


Opis:

Umijesite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. U većoj posudi smrvite vilicom svježi sir. Dodajte dvije žlice ulja, malo soli i papra i miješajte dok ne dobijete mekanu smjesu bez grudica.
Tijesto za pizzu tanko razvaljajte (najviše 5-6 milimetara) i podijelite u četiri kruga koje ćete pokriti listićima sira za pizzu.
Na sir za pizzu nanesite svježi sir. Na kraju posložite listiće salame i zapecite 20 minuta na 220C. Pizze ukrasite listićima svježeg bosiljka i poslužite vruće.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Novogodišnja pizza

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

200 g gustog umaka od rajčice
250 g sira za pizzu
4 kriške nadjevene svinjske noge
200 g suhe leće
pola mrkve
rebro celera
sjeme komorača (ili majčine dušice)
maslinovo ulje


Opis:

Operite leću i skuhajte ju u dosta vode, kojoj ste dodali mrkvu, celer, sol i malo sjemenki komorača (ili majčine dušice). Kuhajte oko sat i pol, na umjerenoj vatri.
Pripremite tijesto za pizzu od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Nadjevenu svinjsku nogu namočite u posudu s dosta hladne vode, i kad provri kuhajte na umjerenoj vatri sat vremena (ako ste kupili već kuhanu punjenu nogu, vrijeme kuhanja skratite). Izvadite nogu iz vode i pustite da se ohladi.
Tijesto razvaljajte, premažite umakom od rajčice i lagano posolite. Pokrijte ocijeđenom lećom, punjenom nogom izrezanom na trokutiće i listićima sira za pizzu. Pizzu začinite s malo ulja i sjemenki komorača (ili majčine dušice). Pecite 20 minuta na 220C i odmah poslužite.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza Bombay

Sastojci:

tijesto za pizzu
700 g brašna
10 g suhog aktivnog kvasca
20 g curry-ja u prahu
voda, maslinovo ulje, sol

Nadjev:

250 g umaka od rajčice
1-2 crvene paprike
1 patlidžan
1 glavica luka
200 g kozjeg sira
50 g grožđica
maslinovo ulje


Opis:

1. Istresite brašno na radnu površinu u obliku piramide, primiješajte kvasac, curry, ulje i vodu, te mijesite dok ne dobijete mekano i elastično tijesto. Ostavite da se diže sat i pol.

2. Operite i očistite paprike, odstranite im sjemenke i narežite ih na pravilne trake.
Operite patlidžan i narežite ga na kriške, pospite krupnom solju (da mu uklonite gorčinu) i ostavite da počiva 20 minuta.

3. Isperite kriške patlidžana i pecite ga na grilu, premazavši mu obje strane uljem. Namočite grožđice 10 minuta u toploj vodi.

4. Pirjajte luk u tavi na 2-3 žlice ulja. Razvaljajte tijesto prilično visoko, premažite rajčicom začinjenu solju i uljem. Pokrijte lukom i patlidžanom, te ukrasite trakama paprike u obliku rešetke. U svaku "rešetku" stavite hrpicu sira i ocijeđene grožđice. Pecite 20 minuta na 200C. Vegetarijanska varijanta bila bi da kozji sir zamijenite sojinim tofu sirom.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza Canton

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

300 g sojinih klica
250 g sojinog sira tofu
200 g očišćenog graška
umak od tamne soje
limun
peršin
šećer
sjeme korijandra (po želji)
suncokretovo (ili maslinovo) ulje


Opis:

Pripremite tijesto i ostavite 1 sat da se diže.
Grašak prokuhajte 7 ili 8 minuta u malo vode kojoj ste dodali žlicu ulja, čajnu žličicu šećera, nekoliko listova peršina i komadić limunove korice (očišćene od bijelog, celuloznog dijela).
U padeli zagrijte 3-4 žlice maslinovog ulja i na jakoj vatri nakratko popržite sojine klice (po potrebi, klice možete podliti žličicom tople vode), lagano posolite i dodajte par kapi sojinog umaka.
Razvaljajte tijesto i podijelite u 4 kruga, na svaki krug posložite hrskave klice. Pokrijte dobro ocijeđenim graškom i tofu sirom narezanim na kockice.
Već prema ukusu, pizzu možete obogatiti i sjemenkama korijandra. Pizzu pecite 20 minuta na 220 C i poslužite. Po želji dodajte i sojin umak.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza Marghereta

Sastojci:

Za tijesto:
20 g pivskog kvasca
500 g brašna
voda
prstohvat soli

300 g oguljenih rajčica (pelati)
300 g sira za pizzu
maslinovo ulje
origano
sol


Opis:

Umijesti tijesto za kruh i i ostavite ga da odstoji na toplom i krpom pokrivenom mjestu.
Kada tijesto dvostruko poveća obujam ponovo ga razvući i položiti na lim prethodno namazanim uljem. Staviti na njega rajčice narezane na ploške, polovicu sira za pizzu narezane na kockice ili ploške, posoliti, posipati origanom, preilti s nekoliko žlica ulja i peći na 220 C 25-30 minuta. Nekoliko minuta prije završetka pečenja po površini posložiti ostatke sira za pizzu.

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pizza s tunom

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

250 g gustog umaka od rajčice
250 g sira za pizzu
250 g tunjevine
1-2 glavice luka
crne masline bez koštica
peršin
maslinovo ulje


Opis:

Tijesto umijesite i ostavite 1 sat da se diže. Očistite luk, narežite ga na listiće i uronite 15 minuta u hladnu vodu da izgubi nešto od svog specifičnog okusa. Ocijedite i prosušite.
Razvaljajte tijesto, podijelite ga u 4 kruga. Na svaki krug rasporedite usitnjeni sir za pizzu, kriškice luka i malo maslina. Posolite.
Pizze pecite 10 minuta na 220 C. Izvadite ih iz pećnice i dodajte komadiće tunjevine, pa zapecite još 10 minuta.
Prije posluživanja, pizzu prelijte uljem i pospite narezanim peršinom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 10, 2004 1:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Minestrone




Tradicionalne italijanske čorbe su hranljive, ali i lake. One predstavljaju maštovite mešavine najrazličitijih vrsta povrća, testa ili pirinča i mesa ili proizvoda od mesa, mada ono uopšte nije obavezno, i po potrebi mogu da zamene kompletan obrok.

Minestrone je legendarna italijanska čorba sa povrćem. Dobila je naziv od latinske reči ministrare, što znači servirati. Ova čorba je sigurno jedno od glavnih i najpoznatijih jela italijanske kuhinje, ali se način njenog spremanja razlikuje ne samo od grada do grada već i od kuće do kuće, a pogotovo od jednog do drugog godišnjeg doba, to jest od toga šta se u kraju u kome se jelo pravi može u to vreme nabaviti jer se u minestrone može staviti praktično svako povrće koje se može naći na zelenoj pijaci.

Za ovu veoma bogatu varijantu koju predlažemo za osam do deset osoba potrebni su sledeći sastojci: komad suve kosti, dva i po litra vode ili bistre supe, po 250 grama preko noći namočenog pasulja, oljuštenog i isečenog paradajza, krompira i oljuštenog i isečenog krastavca, glavica isečenog crnog luka i dva čena zdrobljenog belog luka, dve isečene šargarepe i četiri struka celera, mala glavica kupusa ili 500 grama svežeg spanaća, 100 grama boranije, ljuta papričica, dve kašike maslinovog ulja, ruzmarin, lorber, bosiljak, peršun, so i biber po ukusu, te parmezan za posluženje.

Kako se priprema minestrone? Na ulju treba propržiti beli i crni luk, zatim celer i šargarepu, pa kupus i boraniju. Potom se doda proceđen pasulj, suva kost, papričica, paradajz, voda, ruzmarin, lorber i kuva se oko sat i po. Zatim treba dodati i krompir, a kada je i on skuvan, spanać, krastavac i ostale začine. Kuva se još dvadesetak minuta. Pred kraj treba izvaditi kost, lorber i ruzmarin. Minestrone se može služiti sa parmezanom. Ovo je samo jedna varijanta minestrone čorbe. U svakom slučaju, idealan način da unesete mediteranske ukuse i mirise i u svoju kuhinju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 10, 2004 1:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kakav miks ....Conopizza!!!




Ljubitelji pice mogu da isprobaju još jednu vrstu koja je odnedavno dostupna i širim narodnim masama. Prava novotarija, ili još jedna kulinarska ludorija? Pročitajte, pa ocenite sami. U Italiji se pojavio novi proizvod. Njegov izumitelj je Rosano Boskolo. On je kombinovao dva najpopularnija proizvoda ove zemlje, a to su kornet za sladoled i pica, naravno. U kulinarstvu je, izgleda, sve dozvoljeno, pa čak i ovako nešto. Kako li izgleda ta pica u kornetu, zapitaćete se sigurno. Otprilike ovako.

Ovaj proizvod ima i svoje ime - zove se "conopizza". Proizvod je prvi artikal brze hrane koji niti može da curi, niti vlaži u rukama. Sa tim problemima ste se sigurno susreli konsumirajući i picu i sladoled. Ova pica u kornetu ima osnovu od testa, kao i svaka druga pica. Razlika je u tome što je ovde testo u obliku korneta. Preliv je klasičan, od paradajza i mocarele. Zahvaljujući specijalnoj pećnici koju je izmeo Rosano Boskolo, testo na ovaj način ostaje hrskavo. Preliv oslobađa manje tečnosti nego što je to uobičajeno, pa ruke ostaju čiste tokom jela.

Ova "conopizza" prvi put je predstavljena na nedavno održanom Sajmu restoraterskog dizajna u Milanu. Trenutno se prodaje u dve prodavnice u severnoj Italiji, i to po ceni od 2,80 evra. Zasad su dostupne tri vrste ove "conopizze": - margherita, capricciosa i marinara.

Ako ste pravi i istinski ljubitelj dobre pice, morate da isprobate i ovu vrstu. Kako je ovu picu u kornetu još uvek nemoguće naći u našim prodavnicama, ko zaista želi da je proba, može jedino da se prošeta do Italije. Ko ne želi da putuje, ostaje mu jedino da sačeka da se ovaj čudnovati proizvod pojavi i u našim picerijama. Možda će se dotad pojaviti još neki zanimljivi ukusi ili čak i oblici.

_________________
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 16, 2004 2:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lazanje s mesom i šampinjonima








Sastojci:

250 g kuhanih lazanja
500 g miješanog mljevenog mesa
4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
1 vezica peršina
1 veća glavica luka
3 režnja češnjaka
400 g rajčice
400 g šampinjona
1 žlica pirea od rajčice
1 žlica origana

Umak:
60 g glatkog brašna
60 g maslaca
1 l mlijeka
1 lovorov list
1 grančica majčine dušice
100 g ribanog parmezana

maslac za tepsiju i za kapanje







Priprema:

Očišćene i oprane šampinjone narežite na listiće. Sitno nasjeckajte luk, kao i oprani peršin. Rajčice ofurite vrućom vodom, ogulite i narežite na veće komade. Za bešamel umak na maslacu lagano popržite brašno, pazeći da ne potamni. Zalijte ga mlijekom stalno miješajući metlicom za snijeg. Umak začinite solju, paprom, lovorovim listom i majčinom dušicom te lagano kuhajte 25 minuta na sasvim blagoj vatri. Potom bešamel umak prema potrebi protisnite kroz fino sito, a biljne začine izvadite.






Postupak:

Mljeveno meso začinite solju, paprom i origanom. U većoj tavi na dobro ugrijanome ulju najprije svijetlo popržite luk, potom dodajte meso i zajedno pirjajte. Kasnije pridodajte češnjak, rajčicu, pire od rajčice, peršin i šampinjone. Nadjev kuhajte još oko pola sata dok se višak tekućine ne ukuha, a smjesa postane prilično gusta. Prema potrebi umak dodatno začinite solju ili paprom.
Pećnicu ugrijte na 200C. Dno vatrostalne zdjele premažite masnoćom i tankim slojem bešamel umaka. Na njega stavite red lazanja pa zatim naizmjence nanesite umak, mesni ragu i parmezan. Ovaj postupak ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke, a završite slojem mesnog nadjeva prelivenog bešamelom. Površinu obilno pospite parmezanom i nakapajte rastopljenim maslacem. Lazanje pecite 40 minuta u donjem dijelu pećnice, zatim ih još tople narežite na porcije u posudi u kojoj su se pekle.








ZA 4 - 6 OSOBA
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Italijanska Kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 2 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon