www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Italijanska Kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sicilijanske kifle s kobasicama
SASTOJCI (za 6 osoba)

6 kobasica
3 veće mesnate zelene babure
so
6 kifli
6 kašika nastruganog kačkavalja
6 kašičica maslinovog ulja
NAČIN PRIPREME
Kobasice ispeći na roštilju dobro zagrejane rerne (250 stepeni). Babure očistiti od semenja, preseći uzduž napola i peći desetak minuta, tj. dok ne omekšaju. Oljuštiti ih, po želji malo posoliti i ostaviti na stranu.

Kifle raseći horizontalno napola, pa na svaku donju polovinu staviti po jednu kobasicu i polovinu pečene babure. Posuti struganim sirom, preliti kašičicom vrelog ulja i poklopiti gornjom polovinom. Poređati ih u pleh i staviti u rernu da bi se dobro zagrejale i zapekle. Služiti ih tople.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Italijanske punjene tikvice



SASTOJCI (za 4 osobe)

4 velike tikvice
30 grama putera
2 kašike maslinovog ulja
1 manji luk
4 paradajza
4 kašike svežeg bosiljka
so i biber
2 kašike kapra
250 grama sira
NAČIN PRIPREME
Presecite tikvice napola po dužini. Izdubite meso i sitno ga iseckajte. U tiganju rastopite puter s kašikom maslinovog ulja. Kad se puter zapeni, dodajte luk i lagano pržite 3-5 minuta, tako da omekša ali ne promeni boju. Dodajte meso tikvica, paradajz, bosiljak, so i biber, pa dinstajte uz mešanje 5 minuta.

Četkicom namažite unutrašnjost polovina tikvica ostatkom ulja i poslažite ih u nauljenu plitku vatrostalnu posudu. Pecite 5-10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Rasporedite pola smese u izdubljene tikvice. Pokrijte naseckanim kaprom i tankim slojem sira. Zatim stavite ostatak smese, a potom ostatak sira. Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta, tj. dok na siru ne počnu da se stvaraju mehurići.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tortelini s graškom



SASTOJCI (za 4 osobe)

500 grama tortelina
175 grama graška
250 grama slanine
300 ml punomasne pavlake
1 kašika suncokretovog ulja
muskatni oraščić
ribani parmezan
so, biber
NAČIN PRIPREME
Torteline kuvajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Slaninu iseckajte na kockice i pržite na vrelom ulju dok ne postane hrskava. Grašak kuvajte u slanoj kipućoj vodi oko 2 minuta, pa ga procedite. Dobro procedite i torteline, pa im dodajte slaninu, grašak, pavlaku i muskatni oraščić. Posolite i pobiberite. Služite toplo, posuto ribanim parmezanom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lazanje s povrćem



SASTOJCI

150 grama testa za lazanje
1 patlidžan
2 tikvice
250 grama spanaća
1 crvena paprika
2 crna luka
2 čena belog luka
800 grama paradajza
3 kašike maslinovog ulja
2 luka
400 grama paradajz pirea
1/4 kašičice šećera
3 kašike svežeg bosiljka
so i biber
NAČIN PRIPREME
Najpre skuvajte testo za lazanje. Sitno naseckajte crni i beli luk. Papriku naseckajte na kockice. Patlidžan naseckajte na kriške debljine 5 mm, posolite i pustite da odstoji pola sata u cediljci. Tikvice narežite na ploške i kratko propržite. Spanać posolite i pobiberite. Isperite patlidžane i osušite ih, pa ih pecite u tiganju dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih i stavite u stranu.

Crni i beli luk i papriku dinstajte tako da malo omekšaju. Dodajte narezani paradajz, pire od paradajza i šećer, pa pustite da zakuva, a potom kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Umešajte bosiljak, posolite i pobiberite.

Kašikom premestite 1/3 sosa od paradajza u veliku vatrostalnu posudu i pokrijte 1/3 testa za lazanje. Dodajte patlidžane, a zatim i polovinu preostalog sosa od paradajza. Dodajte pola preostalih lazanja, a zatim spanać. Dodajte ostatak lazanja i sosa od paradajza. Na kraju stavite sloj tikvica koje se preklapaju. Pecite dok ne omekša i poprimi zlatnu boju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kaneloni sa spanaćem
SASTOJCI

400 grama zamrznutog spanaća
1 glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
250 grama sira
150 grama kuvane šunke u kockama
so, biber
izrendani muskatni oraščić
16 kanelona
370 grama iseckanog paradajza
250 ml sosa od pavlake i sira
60 grama izrendanog sira "gauda"
NAČIN PRIPREME
Spanać ostaviti da se otopi, izgnječiti i samleti. Oljuštiti luk, iseći na kocke i pržiti u ulju dok ne postane slatkast. Dodati spanać i kratko dinstati zajedno sa lukom. Pomešati sir, kockice šunke i začiniti.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kanelone napuniti kašikom nadeva od spanaća.

Paradajz zbijeno poređati u vatrostalnu činiju, začiniti i poređati napunjene kanelone. Dodati sos od sira i pavlake sa "gaudom", sve posuti preko i preći 30 minuta. Zagrejati rernu na 220 stepeni i peći još 10 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zabaljone
SASTOJCI

4 žumanca
75 grama šećera
125 ml vina marsala
NAČIN PRIPREME
Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vino, lagano mešajući. Smesu zagrevajte na pari, polako mešajući dok ne postane kremasta. Sklonite sa pare, pa mešajte krem dok se ne ohladi. Tada ga sipajte u predviđene posudice. Zabaljone možete služiti i toplo i hladno, a preporučuje se uz piškote.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fetućine sa šparglom i brokulom
SASTOJCI

500 grama fetućina (rezanci od jaja širine oko 1 cm)
125 grama špargli
125 grama brokula
200 grama paradajza
1 tikvica
90 grama graška
90 grama parmezana
125 ml pavlake
3 čena belog luka
1 paprika
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
NAČIN PRIPREME
Šparglama podsecite stabljike i isecite ih na komadiće. Brokule razdvojte na cvetove. Paradajz i papriku naseckajte na kockice, a tikvicu na režnjeve. Špargle, brokulu i tikvice skuvajte u slanoj kipućoj vodi dok ne omekšaju. Procedite ih i ostavite sa strane. Na vrelom ulju propržite beli luk i papriku, pa dodajte paradajz sa sokom koji otpusti i grašak. Dinstajte 5 minuta. Dodajte tome brokulu, tikvicu, špargle, pavlaku i pustite da vri 1-2 minuta. Posolite i pobiberite.

Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Procedite je i pomešajte sa prethodno pripremljenim povrćem. Pospite naribanim parmezanom i poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prženi calzone
SASTOJCI

Testo za picu
NADEV ZA PUNJENJE
250 grama svežeg kravljeg sira
250 grama dimljenog mekog sira
150 grama pikantne salame
origano
30 grama maslaca
ulje za prženje
NAČIN PRIPREME
Pripremite testo za picu i ostavite da se diže jedan sat. Sveži kravlji sir dobro umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Posolite i začinite origanom.

Testo tanko razvaljajte i podelite na četiri kruga prečnika 18-20 centimetara. Krugove zatim napunite svežim sirom, komadićima dimljenog sira i salame. Zatvorite krugove tako da im preklopite ivice koje ste prethodno navlažili.

Calzone pržite jedan po jedan u puno ulja na umerenoj vatri, često ih okrećući kako bi ravnomerno požuteli. Ocedite ih na papirnoj salveti i poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 11, 2005 7:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pljeskavice od pirinča
SASTOJCI (za 4 osobe)

50 grama pirinča
150 grama šargarepe
350 grama tikvica
1 glavica crnog luka
100 grama gorgonzole
3 jaja
2 kašike mleka
80 grama brašna
70 grama putera
200 ml pavlake
300 ml supe (instant)
biber i so
NAČIN PRIPREME
Pirinač kuvati 20 minuta, ocediti i ostaviti da se ohladi. Pomešati ga s jajima, mlekom i brašnom. Umešati šargarepu i tikvice isečene na tanke rezance. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Od mase praviti pljeskavice i ispržiti ih na puteru.

Iseckati luk i prodinstati ga na preostalom puteru. Preliti pavlakom, supom i dodati rendani sir. Posoliti, pobiberiti i služiti sa pljeskavicama od pirinča i povrća.

_________________
 
snsko641
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 44

Datum registracije: 08 Jun 2005
Poruke: 48

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 17, 2005 1:59 pm    Naslov poruke: PIZZAAAAAA Na vrh strane Na dno strane

Ovako izgleda moj recept za pizzu>

Testo> 15g kvasca, 1 kasika ulja i 1.5 dl vode (malo manje od pune case od 2 dl), kasicica soli i oko 200g brasna. Savet: sipaj manje brasna oko 150g i dodaj sve ostalo i onda postepeno dodavaj brasno, sve dok ne se ne lepi. Ne moras rukama, ja radim kasikom oko 5min, mozda i manje. Poklopi vanglu sa krpom i ostavi da stoji 1-2h na toplom, dovoljno je na sobnoj temperaturi.

Nadev> sok od paradajza, salama, slanina, 2 umucena jaja, origano, kackavalj. Peci 15 min na 200C.


Ume li neko bolje da napravi pizzu i kako?
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 19, 2005 11:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Makaroni Mondello

Sastojci:
350 g makarona
mala cvjetača
crveni luk
4 - 5 fileta inćuna
pinjoli
grožđice
šafran
ribani parmezan
maslinovo ulje

Opis:
Namočite grožđice pola sata prije pripreme jela. Očistite cvjetaču i prokuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite tvrđe kuhanu cvjetaču i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Polako pirjajte očišćeni i nasjeckani luk na 4 - 5 žlica ulja, dodajte usitnjene inćune. Kada se inćuni raspadnu, dodajte ocijeđene grožđice, šaku pinjola i cvjetaču. Kuhajte 10 minuta na jakoj vatri, miješajući i gnječeći cvjetaču u umaku.
Kuhane makarone premjestite u tavu i pomiješajte s umakom na laganoj vatri. Poslužite s ribanim parmezanom.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 19, 2005 11:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pašta alla Norma

Sastojci:
500 g špageta
1 kg svježih rajčica
200 g ribanca
3 patlidžana
3 režnja češnjaka
2 glavice luka
peršin
maslinovo ulje
sol i papar
ribani parmezan

Opis:
Patlidžane narežite na ploške i stavite u slanu vodu da odstoje oko sat vremena. Pripremite umak od rajčica: Stavite u tavu grubo narezane rajčice, luk, cijeli češnjak i peršin. Začinite sa soli i lagano pirjajte dok sva tekućina ne ishlapi. Skinite sa vatre i začinite sa maslinovim uljem.
Izvadite patlidžane iz slane vode, stisnite i osušite ih, a zatim ih popržite na malo ulja u tavi. Špagete skuhajte u puno slane kipuće vode. Kad su ”al dente maknite ih iz posude sa dugačkom vilicom, ocijedite i stavite na tanjur. Pospite sa polovicom parmezana i prelijte umakom od rajčica. Dobro promiješajte, ukrasite sa lišćem od peršina i sa četiri ploške patlidžana. Svatko će si po ukusu dodati još parmezana, papra i pečenih patlidžana.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Italijanska Kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 6 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon