www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Italijanska Kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Preklopljena pizza "Partenope"

Sastojci:
tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
4-5 zrele rajčice
300 g sira za pizzu
250 g svježeg sira
150 g pikantne salame
kapare
origano
maslinovo ulje


Opis:
Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Rajčicu očistite i narežite na trake. Razvaljajte tanko tijesto i podijelite ga u četiri kruga, promjera 18-20 cm. Nadjenite ih hrpicama svježeg sira, kriškama salame i lagano posolite.
Preklopite tijesto i zatvorite ga, dobro pritisnuvši navlažene rubove. Gornju stranu pizze pokrijte trakama rajčice i listićima sira za pizzu.
Pecite 20 minuta na 220C.


 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špageti Montenero

Sastojci:
350 g špageta
350 g anjetine (bez kostiju)
crveni luk
celer
zrela rajčica
bosiljak
peršin
kadulja
ocat od crnoga vina
vrhnje
papar u zrnu
maslinovo ulje

Opis:
Očistite rajčicu. Marinirajte meso, sjeckani luk, celer, bosiljak, peršin, kadulju i papar u zrnu tako da ga prelijete octom Nakon dva sata ocijedite i osušite meso te sačuvajte marinirano povrće i tekućinu.
Pirjajte marinirano povrće na 4 - 5 žlica ulja. Dodajte meso i kutlaču tople vode. Kada je meso pečeno, izvadite ga i nasjeckajte te vratite u posudu, pa dodajte 2 žlice vrhnja. Promiješajte i nakon 5 - 6 minuta ugasite vatru.
Kuhane (6 - 7 minuta) i ocijeđene špagete premjestite u posudu s umakom i promiješajte na laganoj vatri. Špageti moraju ostati tvrdi (”al dente). Poslužite ih odmah
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tagliatelle sa škampima

Sastojci:
(za 4 osobe)
400 g škampa
400 g tagliatella
0,4 dl vrhnja za kuhanje
1 dl bijelog vina
6 dl ribljeg temeljca
češnjak po želji
sol
papar
0,5 dl maslinovog ulja

Opis:
Skuhamo tagliatelle prema uputi. Na maslinovom ulju popržimo škampe, zalijemo ribljim temeljcem i vinom, dodamo češnjak i začine i pred kraj vrhnje. Gotov umak prelijemo preko kuhane tjestenine, te kratko zajedno prokuhamo.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zelena salata s gorgonzolom

Sastojci:
25 dg gorgonzole izrezane na male komadiće
4 mlada luka, izrezana
mali korijen celera, izribani
10 dg šampinjona izrezanih na tanke ploške
2 žlice majineze
listove veće glavice zelene salate izlomiljene na manje komade
2 žlice ulja
2 žlice limunovog soka
sol
papar


Opis:
Gorgonzolu, luk, celer,šampinjone i majonezu lagano izmiješati i metnuti u sredinu pliće zdjele. Zelenu salatu preliti uljem, limunovim sokom, posoliti i popapriti. Lagani izmiješati i složiti oko sira i šampinjona.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak bolonjez

Sastojci:
250 g mljevenog junećeg mišića
jedna mrkva
jedan crveni luk
pola čaše crvenoga vina
200 g pelata ili pasirana rajčica
dobro maslinovo ulje.

Opis:
Očišćeno povrće narežite i pirjajte na 3-4 žlice ulja. Dodajte meso i popržite ga dok ne dobijete lijepu smeđu boju.
Podlijte vinom i pustite da ispari na laganoj vatri. Posolite i popaprite po vašem ukusu prije nego dodate rajčicu. Meso će se, na taj način, začiniti vlastitim sokovima koje je izvukla sol.
Dodajte zgnječene pelate (ili pasirane rajčice koje se brže skuhaju), pomiješajte i pirjajte na tihoj vatri. Smanjite vatru i poklopite.
Kuhajte otprilike sat vremena, pazeći da umak ne zagori (a da se to ne dogodi podlijevajte jelo juhom). Otklopite i pustite da se umak zgusne. Umak ne smije biti prerijedak.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tortelli u juhi

Sastojci:
300 g brašna
3 jaja
pijetlova (kopunova) juha
ribani Parmezan

Za nadjev:
150 g mljevena telećeg mesa
100 g teleća mozga
200 g blitve
1 jaje
krušne mrvice
80 g ribana Parmezana,
muškatni oraščić
30 g maslaca


Opis:
Za ove tortelle možete prirediti juhu od polovice pijetla (kopuna) ili od goveđeg mišića. Kuhajte pijetla sat vremena s polovicom mrkve, lukom, celerom, jednom rajčicom i malo soli ili kuhajte goveđi mišić 45 minuta pa dodajte polovicu kokoši.
Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Očišćenu blitvu skuhajte i ocijedite.
Operite mozak pod mlazom tekuće vode, očistite ga od kožica i prokuhajte. Popržite mljeveno meso na 30 g rastopljenog maslaca.
Izmiksajte mljeveno meso, blitvu, jaje, parmezan, krušne mrvice, muškatni oraščić, sol i papar.
Izvaljano tijesto na trake, ne pretanke, narežite nazubljenim kotačićem na pravokutnike od 5 x 10 cm. Na njih stavite grudice nadjeva, preklopite, spojite rubove i prepolovite nazubljenim kotačićem. Ponavljate postupak sve dok imate namirnica.
Pobrašnite tortelle i skuhajte ih u juhi. Pospite ribanim parmezanom i poslužite.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bijele lazanje

Sastojci:
300 g brašna,
3 jaja

za nadjev:
250 g šampinjona
200 g dimljena lososa
brašno
juha od povrća
90 g maslaca

Opis:
Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Očišćene gljive osušite i tanko narežite. Popirjajte Rastopite u posudi 40 g maslaca i umiješajte u njega 2 žlice brašna te podlijte s čašom i pol juhe (osoljenom i popaprenom), stalno miješajući na tihoj vatri. Povežite gljive s bijelim umakom i pustite ga da malo odstoji.
Izvaljajte tijesto i narežite ga na pravokutnike od 10 x 14 cm. Skuhajte tijesto u osoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja, procijedite i osušite na suhoj krpi. Na lim premazan maslacem složite lazanje koje ste spremili tako da ste na pravokutnike stavili narezani losos i umak s gljivama. Postupak slaganja ponavljajte dok imate sastojaka, a završite bijelim umakom.
Lazanje pecite 30 minuta na 180C.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 12:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nabujak od pršuta i luka

Sastojci:
za 4 osobe:
2 velike glavice luka
400 g pršuta
100 g pancete
200 g bijelog pilećeg mesa
20 g maslaca
šaka sredine od kruha
2 jaja
malo mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
papar, sol


Opis:
Pršut, piletinu i pancetu narežite na male komadiće. Sredinu od kruha razmočite u malo mlijeka, dobro ocijedite, dodajte meso, sve povežite jajima, posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Smjesu dobro promiješajte rukama. Maslacem obilno namažite oblik. Na dno poslažite na ploške narezan luk, prekrijte ga smjesom, a smjesu redom luka. Oblik stavite u pećnicu da se peče otprilike jedan sat na temperaturi od 180C. Ako nakon pečenja ima previše masnoće, odstranite je. Nabujak odmah poslužite. Za taj nabujak možete upotrijebiti i druge suhomesnate proizvode.
 
Nata I Olja
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 41

Datum registracije: 05 Mar 2005
Poruke: 70

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 20, 2005 3:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

,,Panceroti Sa Spanacem I Tunjevinom SASTOJCI: 250 grama smrznutog lisnatog testa 150 grama tunjevine 150 grama spanaća 20 grama rendanog parmezana 1 kašika brašna 1/2 dl mleka muskatni oraščić NAČIN PRIPREMESkuvajte spanać, procedite ga i ispasirajte. Mleko kuvajte sa brašnom, neprestano mešajući, dok ne dobijete ujednačenu masu, pa joj zatim dodajte istinjenu tunjevinu, spanać, parmezan i muskatni oraščić. Lisnato testo razvucite do debljine od pola santimetra, pa čašom vadite pogačice. Na sredinu svake stavljajte fil, preklopite i krajeve dobro stisnite prstima kako fil ne bi iscurio. Pancerote poslažite na podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumene.

_________________
Laki je malo nervozan
 
Nata I Olja
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 41

Datum registracije: 05 Mar 2005
Poruke: 70

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 20, 2005 4:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SASTOJCI:

- 500gr.spageti
- 250gr.virsli
- 100gr.putera
- 100gr.parmezana
- 4 kasike paradajz pirea iz tube
- 2 jajeta
- 2 paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1dl.pavlake
- 1dl.bujova(kocka za supu)

PRIPREMA:

Spagete kuvati u slanoj vodi 8-10 minuta.Crni luk iseckati i proprziti na 50gr.butera da porumeni.
Papriku i virsle iseci na kockice i dodati luku.Paradajz pire pomesati sa bujonom i jajima.
Procediti spagete.Sve pomesati,staviti u vatrostalni sud,prethodno premazan buterom,preliti pavlakom,
preko toga posuti parmezanom i ostatkom butera.
Peci u zagrejanoj rerni 15-20 minuta.

_________________
Laki je malo nervozan
 
Nata I Olja
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 41

Datum registracije: 05 Mar 2005
Poruke: 70

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 20, 2005 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

,,Špageti u umaku od limuna
SASTOJCI: 500 grama špageta,kora od 1/2 limuna,sok od 2 limuna, 125 grama maslaca,1 veza peršuna,1 kašika bosiljka,so i biber
NAČIN PRIPREME:Špagete skuvajte u slanoj vodi. Maslac penasto umutite, posolite, pobiberite, pa dodajte sitno naseckan peršunov list, natrunjen bosiljak,narendanu koru od limuna i sok od limuna. Sve dobro sjedinte, pa prelijte preko toplih špageta i odmah poslužite.

_________________
Laki je malo nervozan
 
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 40

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 4:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Acquacotta maremmana (predjelo),

Sastojci:
1 rebro celera
2 luka
3 raznobojne paprike
4-5 zrela paradajza
4 kriške hleba
4 jaja
bosiljak
maslinovo ulje
supa od povrća
ribani sir

Priprema:
Luk očistite, narežite na tanke listiće i pirjajte na tihoj vatri na 4-5 kasika ulja. Kada luk postane staklenast, dodajte paradajz narezan na komadiće, listiće paprika, kockice celera, vezicu bosiljka, so i biber.
Poklopite posudu i kuvajte na umerenoj vatri sat vremena, povremeno podlijevajući supom od povrća.
U duboke tanjire složite krišku prepečenog hleba i prelijte kipućom supom. Na kraju u svaki tanjir ulijte sveže jaje i pričekajte koju minutu da se belanjak stvrdne i formira "košuljicu" oko žumanjka. Pospite krupno ribanim sirom i poslužite. Acquacotta je jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo jelo


Fuggi

Sastojci:
400 g brašna
2 jaja
20 g soli
voda
2 kasike ulja

Opis:
Brašno prosejemo na dasku, utisnemo dubinu u koju stavimo so, jaje i toliko vode da umesimo glatko testo, podelimo na nekoliko delova i dalje mesimo svaki komad posebno.
Razvaljamo u sto tanju plohu, a zatim izrezemo u rombove sa stranicom oko 4 cm. Od tih rombova rade se fuggi tako da se dva suprotna ugla savinu prema sredini i pritisnu da se zalepe.

Fuggi kuvam cca 10 min u vreloj slanoj vodi.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Italijanska Kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 7 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon