www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pileci specijaliteti
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća džigerica
Pileća džigerica
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Ispod 30 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
400 g pileće džigerice
malo ulja
1-2 kašike brašna
vegeta, so
Priprema
Svaku pileću džigericu presecite na pola, pa ocedite, posolite i začinite kašičicom vegete ili nekog drugog začina. Svako parče uvaljajte u brašno i poređajte na suv tanjir.

U teflonskom tiganju (idealno rebrastom) blago zagrejte vrlo malo ulja (samo da prekrije dno) i poređajte parčad džigerice da se prže. Kad je džigerica rumena sa jedne strane, pažljivo je prevrnite na drugu da i sa nje dobro porumeni. Za vreme prženja pokrijte tiganj papirnom salvetom (zna da prska po šporetu).



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 2:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pripremanje živine za pečenje u rerni
Pile i druga živina priprema se za pečenje u rerni tako što se najpre učvrsti koncem ili iglom za nabadanje. Na taj način se čuva oblik pileta i sprečava ispadanje nadeva. Nadev treba stavljati samo u vratni deo i ne treba ga gurati duboko u šupljinu.


POVEZIVANJE KONCEM
1. Udenite konac u iglu. Položite pile tako da grudima bude okrenuto nagore. Karabatake gurnite natrag, tj. nadole. Uvucite iglu u zglob bataka kroz pile, a zatim i kroz drugi zglob.

2. Povucite kožu vrata preko šupljine i preklopite vrhove krila. Provucite iglu kroz oba dela svakog krila, kroz kožu vrata i ispod leđne kosti.

3. Okrenite pile na stranu. Čvrsto povucite konac, povežite krajeve i odsecite. Gurnite vratni kraj u šupljinu i prekrijte kožom.

4. Provucite iglu kroz kožu. Koncem povežite batake, snažno povucite i povežite krajeve.

JEDNOSTAVNO POVEZIVANJE
5. Položite pile tako da grudima bude okrenuto nagore. Karabatake držite jednom rukom, iglu za nabadanje provucite ispod zgloba bataka i gurnite kroz pile.

6. Okrenite pile. Povucite kožu vrata i preklopite krila preko nje. Provucite iglu za nabadanje kroz jedno krilo, vratnu kožu, a zatim i kroz drugo krilo.


PEČENJE
Veliku živinu prekrijte folijom da se koža ne bi prepekla. Masniju živinu, poput guske i patke, položite na rešetku kako bi se mast ocedila, a koža ostala hrskava. Za malo pile, na temperaturi od 190 stepeni potrebno je 40 do 45 minuta pečenja, a za veliko, na istoj temperaturi, 20 minuta na svakih 500 grama i još 20 minuta. Patka se na 200 stepeni peče najmanje 25 minuta na svakih 500 grama, a fazan na istoj temperaturi oko 50 minuta. Na 180 stepeni, za ćurku od 3,5 do 4,5 kg potrebno je 2,5 do 3 sata pečenja, za ćurku od 5 do 6 kg potrebno je 3,5 do 4 sata, a za ćurku težine 6,5 do 8,5 kg - 4,5 do 5 sati pečenja. Naravno, ovi podaci mogu poslužiti samo kao vodič; najbolje je da sami uvek proverite da li je meso zaista pečeno.

_________________
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 12:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Torta" od pilecih grudi

Sastojci: 5-6 komada celih pilecih grudi
2 case kisele pavlake
oko 1/2 kg sira koji se moze rendati (trapist, kackavalj, gauda)
4-5 komada jaja
brašno, buter ili margarin, so, biber, zacin "C"

Pilece meso odvojiti od kosti, odstraniti kozu i iseci na odreske. Od jednih grudi treba da se dobiju 4 odreska. Jako posoliti i nešto slabije pobiberiti, pa staviti na stranu na sat-dva, ili preko noci. Zatim od pavlake, 1-2 cela sirova jajeta, ravne kašike brašna, soli i bibera izmešati sos kojim cemo preliti meso prilikom pecenja. Okruglu posudu od jena-stakla dobro iznutra namazati buterom ili margarinom ( ne zaboraviti ni stranice ).
Sledi paniranje mesa: svaki odrezak (ocedjen od viška tecnosti) redom uvaljati u brašno, razmućena jaja i rendani sir. Vodite racuna - ovo jelo zahteva jako puno sira! Panirani odresci redjaju se u posudu u slojevima, tako da komadi lepo nalezu jedan uz drugog. Preporucljivo je slojeve redjati unakrst, jedan uzduz, drugi popreko. Na kraju se sve prelije sosom od pavlake.

Rernu ukljuciti tek kada se u nju stavi posuda. U zavisnosti od kolicine, pece se oko 50-60 minuta, sve dok se na površini ne pojavi lepa reš korica. Kada je jelo izvadjeno iz rerne sacekati nekoliko minuta, posle cega cemo ga lako istresti na ovalnu posudu za serviranje. Dok je vrelo jelo se jako teško seče, a kada se malo ohladi i sir se stegne lepo se moze seci na kriške, kao torta.

Ovo jelo je prilicno kaloricno i zahteva malo dugotrajniju pripremu, ali kada ga okusite i uverite se koliko je izdašno (uz prilog i salatu ova kolicina moze da bude dovoljna i za 8-9 ljudi) - veoma cesto i rado cete ga pripremati.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 2:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina i riza(nasi)na kineski nacin
Kategorija: Glavno jelo

Potrebni sastojci: 4 komada pilecih grudi
250gr rize
3 cena bijelog luka
2 supene zlice maslinovog ulja
1 manja glavica crvenog luka
1 manja prasa
10gr sunke
sos od kikirikija
so,curry,persun,vegeta

Način pripreme: Pileca prsa isjecemo na tanke duguljaste komadice,stavimo u posudu,prelijemo sa malo ulja,dodamo curry,vegetu,so(zacine dodavaj te po svom ukusu).Dobro sve promijesamo i pustimo da odstoji 10 min.Na zagrijano maslinovo ulje dodamo sitno isijeckan bijeli luk,potom sitno isijeckan crveni luk i malo pirjamo.Dodaj te piletinu i pirjaj te je 10 min.Potom dodaj te kikirikijev sos i sve dobro promijesaj te.Rizu skuhaj te posebno u slanoj vodi.Kada kuha te rizu kuhaj te je tako sto ce te uvijek dodati troduplo vise vode od kolicine rize.Ne dozvoli te da se riza prekuha,treba da bude rastresiva i ne slijepljena!Kada vam je riza gotova malo ju proprzi te na tavi sa malo putra.Dodaj te sitno isijeckanu prasu i kockice sunke.U tanjur rizu poslozi te po rubu tanjura a u sredinu stavi te piletinu,sve pospi te sa malo isijeckanog persuna radi dekoracije.Prijatno!
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 2:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina Twist
Kategorija: Glavno jelo

Potrebni sastojci:

jedno pile, 0,10 lit maslinovog ulja, malo brašna, veća glavica crvenog luka, tri režnja češnjaka, 0,10 kg pršuta, osam pelata, malo kapara, 0,10 lit prošeka, 0,20 kg graška, 0,20 kg krumpira, Vegeta twist za piletinu, sol, papar, sitno kosani peršinov list, pileća juha.


Način pripreme:

Pile narežite na osam komada i svaki komad posolite, natrljajte Vegetom twist, pobrašnite i kratko naglo popržite na vrućem ulju sa svih strana, da meso bude lijepo rumeno. Meso izvadite i odložite na toplo u vatrostalnu posudu. Na ulju na kojemu se ono peklo popirjajte usitnjeni luk i na kockice narezani pršut, dodajte kosani češnjak i narezane pelate te podlijte prošekom, zatim primiješajte kapare, grašak i vratite komade piletine. Po potrebi dosolite, popaprite, dodajte još malo Vegete twist, podlijte pilećom juhom. Kad malo prokuha, u posudu stavite na kocke narezani krumpir, sve pospite nasjeckanim peršinovim listom i sitno kosanim češnjakom te pecite dok ne bude gotovo.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 2:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

od pilecih bubaca
Kategorija: Glavno jelo

Potrebni sastojci: 1 kg pilecih bubaca, 4 - 5 vecih glavica crnog luka, tucana paprika, so, biber, 1 sveza paprika

Način pripreme: Pileci bubci ponekad imaju zadebljanja sa spoljne strane, ocistiti ih i staviti da se kuvaju.Kad provri dodati 10 zrna bibera, posoliti. Dok oni omeksaju, izdinsati na masti crni luk, i potom dodati kuvane bubce, pirjaniti i dalje, dodati biber, tucanu papriku, jednu svezu papriku. Prilog po zelji
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 2:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileci fileti s umakom od narance
Kategorija: Glavno jelo

Potrebni sastojci:

8 kom manjih fileta od pilećih prsa
150 ml soka od narandže
1 korica narandže (naribana)
1 kom narandže
20 g smeđeg šećera
1 žličica oštrog senfa
40 g maslaca
2 žlice ulja
2 žličice škrobnog brašna (Gussnela)
1 žlica Vegete


Način pripreme:

Pileće filete malo stanjite, pospite ih 'Vegetom' s obje strane i premažite ih senfom.
U većoj tavi zagrijte ulje i pola količine maslaca, pa lagano pecite piletinu s jedne i druge strane oko 8 minuta. Nakon toga piletinu izvadite na topli tanjur.
U istu tavu stavite preostali maslac, koricu naranče, narančin sok i šećer, pa miješajući kuhajte oko 3-4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode i na kraju tanke kolutiće oguljene naranče. Sve još kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite vodom i dodatno posolite.
Pileće odreske složite na ugrijani tanjur, na svaki stavite kolutić naranče i sve prelijte vrućim umakom.
Kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu, a po želji i razno kuhano povrće.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 2:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pile a la Baki
Kategorija: Glavno jelo

Potrebni sastojci:

1 pile
60 gr maslinovog ulja
3 zelene paprike
5 paradajza
2 cesnja bijelog luka, so, biber
1/2 kasike bosiljka
1/8 l bijelog vina
1 vezica persuna

Način pripreme:

Paradajz nakratko staviti u vrucu vodu, preliti hladnom, oguliti i narezati na cetvrtine.
Papriku oprati, prepoloviti,ocistiti i narezati na duge trakice.
Pile narezati na 8 dijelova, zaciniti.Bijeli luk sitno narezati.Ulje zagrijati, poslagati piletinu i peci do smedje boje.Izvaditi , staviti u rernu na toplo. U masnoci od pecenja pirjati papriku, dodati paradajz, luk, bosiljak i persun. Nakon toga dodati meso.Malo podliti vodom.Pokriveno pirjati dok ne bude mekano.
Zaliti vinom.Piletinu servirati sa pirjanim povrcem i posuti bosiljkom.

Za prilog pripremiti slani krompir.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 2:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pile punjeno gljivama
Kategorija: Glavno jelo

Potrebni sastojci:
1 pile
1/4 kg gljiva
4 jaja
3kasike mrvica
malo povlake
maslac,so, biber, vegeta po zelji
persunov list

Način pripreme:

Ocistiti i oprati 1/4 kg gljiva, te ih samljeti na masini za mljevenje mesa.

Na maslacu prziti mljevene gljive s persunovim listom. Kada sok sasvim ukuha gljive skinuti sa stednjaka i dodati 4 cijela jaja, posoliti, pobiberiti i ponovno vratiti na stednjak dok se masa ne zgusne.

Kada je gotovo dodati masi 3 kasike mrvica i povlake toliko da ne bude previse rijetko. Tim nadjevom puniti pile i peci u rerni na laganoj temperaturi. U toku pecenja pile vise puta zalijevati mascu.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 5:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ROLAT OD BELOG MESA
2 bela mesa
1 glavica crnog luka
1 tvrdo bareno jaje
1 sveže jaje
sredina jednog parceta hleba
so, biber, vegeta, peršun, beli luk
-----------------------------------------------
Belo meso samleti ili sitno iseci, izrendati crni luk i kuvano jaje i dodati sredinu hleba, jaje i zacine. Oblikovati rolat. Na zagrejano ulje staviti rolat da se pece u rerni. Prelivati. Služiti sa jednostavnim sosom od pecuraka.

Sos od pecuraka

Pecurke iseci na tanke listice i dinstati na margarinu dok ne dobiju zlatnu boju.
Kada se pecurke ohlade dodati pavlaku.

# prijatno cete se iznenaditi novim ukusom belog mesa, a pri tome ovo jelo vrlo
atraktivno zgleda

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2004 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pecena patka u vinu

Patka od 1 1/2 kg tezine
1/4 velikog praziluka
1 pomorandza
1 solja ( solja od 250 g) seri ili belog vina
1/3 solje vode
6 kasika soja-umaka
1 kasika kristal secera

Pripremanje: Staviti patku u serpu, naliti je vinom ili serijem, posuti sitno seckanim prazilukom. Metnuti sve na vatru i sacekati da provri. Iseci pomorandzu na kolutove i staviti 3 koluta u serpu sa patkom. Dodati vodu, soja-umak i secer, pa poklopiti i kuvati na slaboj vatri 20 minuta. U medjuvremenu zagrejati rernu na 190 stepenii peci patku jedan sat. Nakon jednog sta pecenja je gotovo. Moze se ukrasiti preostalim kriskama pomorandze, a prilog odaberite po zelji.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 4:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina, gljive i salsa



Preporučamo tamne gljive, bijelo vino i dobro društvo, a salsu preporučivati ne treba.

Sastojci:

220 g gljiva
400 g salse
4 komada pilećih prsiju, isječenih na tanke duge komade
1 žlica maslinovog ulja

Upute za pripremu:

1. Na laganoj vatri otopite 3 do 4 žlice maslaca pa pirjajte gljive približno 5 minuta.

2. Dodajte salsu i držite na vatri dok se ne zagrije.

3. U posebnoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i prepecite narezanu piletinu, oko 5 do 6 minuta.

4. Izmiješajte salsu i piletinu i poslužite toplu sa zelenom salatom i kukuruznim kruhom.


Klasična salsa sastoji se od:
- 1 velike rajčice, oguljenog i fino isječenog
- 1 srednjeg bermuda luka ili slatkog ružičastog španjolskog luka, ili 2 zelena luka - kora je uključena
- 4 zelena čilija, prženih i narezanih
- 1 velikog ili 2 mala češnja češnjaka
- 1/2 žličice soli

Smiješajte rajčicu, luk, čili i češnjak. Dodajte sol i marinirajte najmanje 15 minuta. (Salsa se u hladnjaku može očuvati do tjedan dana).

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Pileci specijaliteti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 3 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon