:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Piletina sa sirom
Piletinu punjenu sirom i začinskim biljem poslužite uz maslinovo ulje i mahune.
Sastojci:
1 pileća prsa
55 g mekog sira (brie ili cammemberte)
2 vrhom pune jušne žlice sitno nasjeckanog peršinovog lista ili bosiljka
50 g mahuna iz konzerve
1 žlica maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar
Upute za pripremu:
Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Pileći file prerežite postrance pa izlupajte batićem da dobijete lijepi odrezak.
Sir i začinske trave stavite u sredinu filea, zarolajte i učvrstite čačkalicama. Pecite u pećnici 12 do 15 minuta.
Mahune stavite u vrelu vodu na 2 do 3 minute.
Izvadite piletinu. Na tanjur stavite mahune, na njih piletinu i prelijte maslinovim uljem. U ulje možete dodati svježe, sitno nasjeckane začinske trave. Dobro promiješajte.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Piletina i komorač
Pileća prsa, komorač, rajčica i češnjak te dašak naranče podsjećaju na lagane večere koje se pripremaju na jugu Francuske. Servirajte s pečenim krumpirom
Vrijeme pripreme: 1 h
Kalorije: 163
Masnoće: 2 g
Ugljikohidrati: 8 g
Proteini: 28 g
Kolesterol: 63 mg
Natrij: 258 mg
Sastojci:
6 malih lukovica komorača
2 rajčice
1/4 šalice suhog bijelog vina
1 žlica naribane narančine kore
3 češnja češnjaka, usitnjena
2 žličice domaćeg octa
6 komada pilećih prsa s kostima
2 žlice svježeg peršina
Upute za pripremu:
1. Razrežite lukovice komorača na četiri dijela.
2. U loncu na srednjoj vatri pirjajte rajčice, vino, narančinu koru, češnjak i ocat. Povremeno promiješajte dok ne prokuha, a onda smanjite vatru.
3. U umak dodajte piletinu, pa pirjajte oko 25 minuta. Izvadite piletinu na topli tanjur.
4. Pojačajte vatru i, povremeno miješajući, pustite da se umak malo zgusne, oko 5 minuta.
Prelijte po piletini i posipajte peršinom.
5. Servirajte.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Piletina i marelice
Dosta je pohanja, pripremite piletinu na maštovitiji način, već danas, zapečenu s marelicama i senfom. I ne mrštite se, slažu se fantastično.
Vrijeme pripreme: 1 h
Sastojci za osam osoba:
2 žlice margarina
2 žlice maslinova ulja
8 pilećih prsa, bez kože
1/2 šalice brašna
1 žličica soli
1/2 šalice suhih marelica
1 žlica dijon senfa
1/2 šalice jogurta
2 žlice badema
Upute za pripremu:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. Istopite margarin na ulju.
3. U veliki tanjur stavite brašno i sol pa uvaljajte u to piletinu.
4. Stavite u kalup i pecite 25 minuta.
5. U zdjeli izmiješajte marelice, senf i jogurt. Iz pećnice izvadite piletinu, premažite s ovom mješavinom i pecite još 30 minuta ili dok ne bude gotovo.
6. Pred sam kraj pečenja posipajte piletinu bademima i poslužite uz rižu.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Piletina s medom i limunom
Piletina, med, limun i češnjak, ne budite nepovjerljivi, kombinacija je izvanredna. Zapečete li je s krumpirima, svi za stolom će vam zahvaliti i tražiti repete.
Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
Sastojci:
3 limuna, dva iscijediti, a treći narezati na 8 kriški
55 g maslaca
45 ml meda
1 češanj češnjaka, usitnjen
4 grančice ružmarina
sol i papar
4 prsa i 4 batka
750 g krumpira, narezanog na male kriške
Upute za pripremu:
1. Ugrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. U malom lončiću lagano zagrijte limunov sok, maslac, med, češnjak, ružmarin i začine, dok se maslac ne otopi.
3. U kalupu za pečenje posložite piletinu i krumpire.
4. Prelijte tekućinom.
5. Među krumpire posložite kriške limuna i stavite u pećnicu 50 do 60 minuta.
6. Povremeno prelijte sokom u kojem se peče.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Belo meso u bešamel sosu s pečurkama
SASTOJCI
2 komada pilećeg belog mesa
1/2 kg pečuraka
2 kašike brašna
50 grama maslaca
60 grama brašna
1/2 litra vode
kocka za supu
150 grama kačkavalja
1 kisela pavlaka
limun
peršunov list
žumance
NAČIN PRIPREME
Belo meso iseći na manje komade, uvaljati ih u brašno i ispeći da porumene sa obe strane. Pečurke očistiti, oprati i obariti.
Bešamel sos napraviti tako što ćete rastopiti maslac, dodati brašno i postepeno dodavati vodu zajedno sa kockom za supu. Kuvati dvadesetak minuta na tihoj vatri, neprestano mešajući. Kada se masa malo prohladi, dodati žumance, promešati, nacediti sok od limuna, dodati malo seckanog peršunovog lista i pavlaku. Sve promešati, posoliti i pobiberiti prema potrebi. U ovu masu sipati pečurke i meso. Promešati i posuti narendanim kačkavaljem. Sve zajedno, u vatrostalnoj posudi, zapeći u prethodno zagrejnoj rerni.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Tradicionalna ćurka na podvarku
SASTOJCI
1 ćurka
1,5 kg kiselog kupusa
250-350 grama masti
so, biber
NAČIN PRIPREME
Posolite očišćenu ćurku. U otvor stavite kašiku masti i zašijte ga. Ćurku pecite u rerni na umerenoj temperaturi 2-3 sata, povremeno je prelivajući mešavinom tople vode i masti. Iseckajte glavicu kiselog kupusa, dodajte malo masti, čašu vode i dinstajte dok kupus ne omekša. Na kraju pobiberite. Pečenu ćurku izvadite iz rerne i u sok od pečenja umešajte kupus. Stavite ćurku na kupus i pecite još oko pola sata, povremeno mešajući kupus.
|
_________________
|
|
|
|
|
zozozo4 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 61
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 11
|
|
Pindzur pileća prsa
Sastojci za 4 osobe
600 g pilećih filea
50 ml ulja
1 kasicica Vegete
so
biber
FIL
1 jaje
2 kasike Hlebnih mrvica
4 ksike Pindzura
Pomiješajte jaje, hlebne mrvice i pindzur. Na pilećim fileima nožem napravite otvor i spricem za ukrašavanje jela utisnite fil.
Pospite Vegetom i pecite na vrućem ulju oko 20 minuta.
|
|
|
|
|
|
zozozo4 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 61
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 11
|
|
Zapečene pileće šnicle
600 g pilećih odrezaka (belo meso)
2 Kasicice Vegete
200 ml kisele pavlake
150 gr praske sunke
2 žlice ulja
100 g kačkavalja
Piletinu narežite na tanje odreske i pospite Vegetom pa neka odstoji oko 30 minuta.
2. Odreske pržite na tiganjuvi na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta, do zlatno žute boje.
3. Pripremljene odreske stavite u vatrostalnu posudu, stavie po komad ptraške šunke i kaćkavalja prelijte kiselom pavlakom u rernii zagrejanoj na 230C oko 10 minuta.
|
|
|
|
|
|
zozozo4 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 61
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 11
|
|
Punjeno pile
1 pile (oko 1,5 - 2 kg)
100 g mladog luka
100 g šargarepe
100 g sveže crvene paprike
50 ml ulja
1 kašićicaa Vegete
300 g mlevenih pileć
1. Mladi luk, šargarepu i svežu papriku operite i narežite na tanke rezance. Povrće ispržite na 2 - 3 kašike ulja i ohladite. Pomešajte s mlevenom piletinom, dodajte origano, Vegetu i ovim nadevom napunite pile.
2. Pile zarežite po dužini grudi, pažljivo izvadite sve kosti osim bataka. Meso od krila uvucite.
3. Tako otkošteno pile malo posolite spolja i iznutra. Pripremljeni fil rasporedite po površini pileta, a zatim kuvarskim koncem zatvorite otvor po dužini grudi. Zatvoreno nadeveno pile treba zadržati oblik pileta.
4. Pile prelijte preostalim uljem (koje ste prethodno zagrejali) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 - 200C 45 - 50 minuta. Tokom pečenja pile prelivajte toplom vodom.
|
|
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 55
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Piletina iz žardinijere
Sastojci:
1 pile
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 jabuka
komorač
1 mrkva
2 luka
2 češnja češnjaka
ulje
pileća kocka za juhu
peršin
riža
šafran
Crvenu i žutu papriku, jabuku, komorač, rajčicu i mrkvu narežite na sitne komadiće. Pile razdijelite na dijelove i stavite u vruću vodu, dodajte mesnu kocku i kuhajte pola sata. Procijedite, no nemojte baciti vodu u kojoj se kuhalo. Meso stavite u drugu posudu, ulijte malo ulja, dodajte dva češnja češnjaka i dva luka koja ste prije toga dobro usitnili. Dodajte povrće, malo peršina te pirjajte dvadesetak minuta. Po potrebi dolijte malo juhe.
Rižu stavite u juhu u kojoj se kuhala piletina, dodajte malo šafrana i kuhajte petnaestak minuta. Naposljetku, dodajte piletinu i povrće te kuhajte dok riža potpuno ne upije juhu.
Ovakav način pripreme piletine karakterističan je za Ekvador i Peru, a ime asocira na "priručni hladnjak" u ćelijama prostor između rešetaka i prozorskog okvira.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 45
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Punjeno belo meso
SASTOJCI (za 4 osobe)
# 4 bela mesa (po 225 grama)
# 150 grama starijeg kravljeg sira
# 40 grama seckanih zelenih maslina
# biber
# 8 šnita mesnate slanine
NAČIN PRIPREME
Belo meso zasecite i napravite džep. Kravlji sir isecite na kockice i pomešajte sa seckanim maslinkama, pa stavite u zasečeno belo meso. Punjeno belo meso obavijte sa 2 režnja mesnate slanine, pa pecite na umereno zagrejanom roštilju sa svake strane po 7 minuta. Na kraju, radi dekoracije, meso možete posuti sitno seckanom mirođijom i pobiberiti.
|
_________________
|
|
|
|
|
maddog2005 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 11 Jul 2005 Poruke: 52 Mesto: Belgrade
|
|
Poduci cu vas malo u kuvanju. Kako se meso pilece, svinjsko, telece, priprema za da bi bilo mekse meso dok ga budete jeli.
Potrebni sastojci za belo pilece meso.:
Meso seckajte kako hocete i pripremajte ga kako hocete ali vam garantujem da ce na ovakav nacin biti daleko bolje sremnjeno.
Pilece grudi seckano na kockice 1x1cm, na rezance debljine 2-3mm ili na filete debljine oko 5mm. Zeljenu kolicinu mesa, staviti u dublji sud dok traje priprema. Kolicina ostalih namirnica je za pripremu 1 belog mesa, odvojite ga od kostiju tako ce te dobiti levu i desnu polovinu od te kolicine pocinjemo.
1 celo jaje
3-4 kasikice skrob-a (gustin-a)
bibera po zelji crni, beli ili crveni
so, 1/2 kasikice secera, susamovo ulje ako imate a ako ne moze i bez ulja
1/3 case vode
To sve lepo izmesati i staviti poklopljeno u frizider da odstoji da bi meso upilo
Meso moze stajati u frizideru najvise 4 dana ali morate povremeno promesati da se nebi osusio gornji sloj koji nije u pacu.
Za svinjetinu se stavlja isto osim 1 jajeta, stavite samo zumance, tako isto i za teletinu. Nacin seckanja vazi kako za piletinu tako i za svinjetinu i teletinu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|