www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pileci specijaliteti
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
schtranga
Makedonsko devojče
Makedonsko devojče



Godine: 42

Datum registracije: 09 Feb 2004
Poruke: 1880

germany.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 06, 2005 3:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeno pile s pivskom bocom

Sastojci: 1 pile preko kilogram težine, 1 piva od pola litre u staklenoj boci (preporuča se jače pivo), sol, papar, ulje

Priprema: klasično pripremiti pile, što znači dobro ga očistiti, te posoliti izvana i iznutra. Sastrugati naljepnicu sa pivske boce, oprati bocu, otvoriti je i popapriti. Ugurati pivu u pile i postaviti je okomito tako da se tijekom pečenja (pri 200 stupnjeva) događa slijedeće: pivski sok curi po piletu.



_________________
"Kakav bi život bio kada ne bi imali hrabrosti da baš ništa ne pokušamo?"
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prsten od rezanaca sa piletinom ( za 6 osoba )

potrebno je :

1. 450 g tankih rezanaca ili špageta,
2. 1 crvena paprika narezana na rezance,
3. 3 žlice preljeva od vinskog octa,
4. 1,4 - 1,6 kg narezane piletine,
5. listići peršuna, za ukras.
za umak :
1. 100 g pinjola,
2. 2 žlice peršuna ili bosiljka,
3. 2 velika režnja češnjaka,
4. 0,75 dl maslinova ulja,
5. sol i papar.

Najprije pripremite umak : pinjole, začinske biljke i češnjak izradite u električnoj miješalici dok ne dobijete gustu kašu. Popaprite i posolite te dodajte ulje da razrijedite smjesu. Lonac sa slanom vodom stavite na vatru da prokuha. Ubacite rezance i kuhajte ih 8-12 minuta, dok ne omekšaju ali da ipak zadrže čvrstoću. Ocijedite a zatim tjesteninu prelijte hladnom vodom. U velikoj zdjeli izmiješajte tjesteninu, rezance paprike i preljev od vinskog octa. Začinite po želji. Zatim rezance prebacite u prstenasti kalup i pustite da se hlade 1 sat. Pomiješajte umak s poprženim komadićima piletine. Pažljivo izručite prsten od rezanaca na tanjur a središnji dio ispunite piletinom. Ukrasite listovima peršuna i poslužite.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Torta od piletine i luka

potrebno je :

1. kuglica maslaca,
2. 400 g smrznutog slanog,
prhkog tijesta,
3. 230 g kuhane piletine,
narezane na komadiće,
4. 100 g pršute narezanog na kockice,
5. 6 strukova lučica, narezanih na komade,
duljine 4 cm,
6. 100 g naribanog tvrdog sira
7. 3 dl mlijeka,
8. 3 jaja, sol i svježe mljeveni papar.

Zagrijte pećnicu na 200 stepeni C. Okrugli lim promjera 23 cm premažite maslacem. Odmrznuto tijesto stavite u lim a odozgo poslažite komadiće piletine, pršuta, lučica i sira. Ulupajte jaja i umiješajte ih u mlijeko, smjesu posolite i popaprite te izručite preko nadjeva. Pecite tortu 40 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina na talijanski način

potrebno je :

1. 4 oguljenih velikih pilećih prsa,
2. 2 režnja zgnječena češnjaka,
3. 2 žličice kosanog tarkanja,
4. sol i papar, 15 g maslaca,
5. 3 žlice ulja, 1 kosana glavica luka,
6. 2 kosane ljutike,
7. 400 g oguljenih i narezanih rajčica,
8. 2 žlice pirea od rajčice,
9. 2 žličice šećera,
10. 1 žličica origana,
11. 1,5 dl pileće juhe temeljca,
12. 150 g sira mozzarelle,
13. za ukras: crne masline i metvica.

Pileća prsa začinite zgnječenim češnjakom, tarkanjom, solju i paprom. Zagrijte maslac i 1 žlicu ulja i popržite 3 minuta pileća prsa sa svih strana. Zatim meso prebacite u vatrostalnu zdjelu. Na 2 žlice zagrijanog ulja popržite 5 minuta kosani luk i ljutiku. Dodajte narezane rajčice, pire od rajčica, šećer, origano i pileći temeljac. Posolite, popaprite i kuhajte 15 minuta na slaboj vatri. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni C. Umakom od rajčice prelijte pileća prsa, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 25 minuta. Izvadite vatrostalnu zdjelu sa mesom. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni C. Kriškama sira mozzarelle prekrijte pileća prsa i zapecite oko 5 minuta, dok se sir ne rastopi. Ukrasite crnim maslinama i listićima metvice, te poslužite.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kraljevska piletina

potrebno je :

1. 1 veliki tvrdi, zreli plod manga,
2. 50 g grožđica bez koštica,
3. 1 kg kuhanih oguljenih i narezanih
pilećih prsa na štapiće debljine 12 mm,
4. 1,5 dl majoneze,
5. 1 žličica currya,
6. 1 žlica začina chutney,
7. 1 žlica limunovog soka, sol i papar,
8. 100 g cashew oraščića.

Ogulite plod manga a zatim ga narežite na tanke štapiće. U široku zdjelu stavite štapiće manga, grožđice i štapiće piletine. U posebnoj zdjeli izmiješajte majonezu, curry, chutney i limunov sok. Umakom lagano prelijte mješavinu od piletine. Dodajte pola količine oraščića i dobro izmiješajte. Jelo izručite na tanjure i ukrasite preostalim oraščićima i štapićima manga. Chutney je indijski ljuti začin, koji možete zamijeniti mljevenom ljutom paprikom. Vrijeme pripremanja: 20 minuta.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pile na kijevski način

potrebno je :

1. 4 komada velikih pilećih prsa bez kosti,
2. suncokretovo ulje za duboko prženje,
3. za ukras : svežanj peršuna i kriške limuna,
prilog : zelena salata,
za začinjeni maslac:
1. 75 g omekšalog maslaca,
2. sok i naribana korica 1/2 limuna,
3. 1 žlica kosanog svježeg peršuna,
4. 1 žličica kosanog svježeg tarkanja,
5. 1 žličica kosanog svježeg vlasca,
6. 1 zgnječeni režanj češnjaka,
7. papar,
za pohanje :
1. 1 jaje,
2. 1 žličica suncokretovog ulja,
3. brašno,
4. 75 g krušnih mrvica.

Izmiješajte maslac s naribanom limunovom koricom i sokom, začinskim biljem, češnjakom i paprom. Oblikujte kockice veličine 5 x 2,5 cm, umotajte u masni papir i stavite u hladnjak da se stvrdnu. Razrežite na 4 dijela i zamrznite 1 sat. Pileća prsa položite između 2 komada celofana i istucite drvenim batićem. Stavite krišku začinjenog maslaca na prsa i savijte ih. Ponovite postupak s ostalim komadima mesa. Istucite jaje i pomiješajte sa žlicom vode i žlicom ulja. Meso uvaljajte u brašno, zatim u tučeno jaje te, naposljetku u krušne mrvice. Ostavite 30 minuta, zatim ponovite postupak s jajetom i krušnim mrvicama. Ostavite u hladnjaku 3 sata. U dubokom ulju pržite pileća prsa 6-8 minuta, da dobiju zlatnožutu boju. Prije posluživanja ukrasite peršunovim listićima i limunovim kriškama.


_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina na seljački način

potrebno je :

1. 10 pilećih bataka, bez kosti,
2. 2 žlice brašna, 2 žlice ulja,
3. 1 kosana glavica luka,
4. 4 narezane celerove staple,
5. 225 g oguljenih i narezanih krumpira,
6. 350 g narezanih rajčica,
7. 2 žličice kosanog svježeg peršuna,
8. 2 žličice kosane svježe majčine dušice,
9. 3 dl pileće juhe temeljca,
10. sol i papar,
11. 2 žličice kukuruznog brašna.

Pileće batake uvaljajte u brašno. Na zagrijanom ulju popržite 2-3 minute luk i prebacite ga u vatrostalnu posudu. Zatim popržite piletinu sa svih strana dok ne dobije smeđu boju. Zatim meso stavite u vatrostalnu posudu na luk. Prekrijte meso narezanim celerom, krumpirima i rajčicama. Pospite kosanim peršunom i majčinom dušicom. Ulijte pileći temeljac, posolite i popaprite. Poklopite i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni C. Izvadite posudu iz pećnice, rastopite kukuruzno brašno u vodi i prelijte preko mesa. Vratite posudu u pećnicu i pecite daljih 10-15 minuta.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 12:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina prelivena umakom iznenađenja

Prava ljubav dopušta mnoga iznenađenja, no ne brinite se - ovo će, sasvim sigurno, biti ugodno... Senzualni mirisi slatkastog umaka s medom djeluju opojno sami za sebe... a što tek rade u spoju s afrodizijačkim šparogama, eh!...

Sastojci za 2 osobe
300 g pilećeg fileta
½ žličice kajenskog papra
1 žličica krupne soli
2 žlice maslinova ulja
Za umak:
20 g meda
2 žlice maslinova ulja
70 g smrznutih borovnica
40 g ljubičastog luka
1 žlica soka limete
1 žlica nasjeckanog bosiljka
Za prilog:
6 komada konzerviranih šparoga


Postupak
1. Piletinu pospite paprom i solju, pa je pecite na zagrijanom maslinovu ulju u grill tavi.

2. Umak pripremite tako da na zagrijanom maslinovom ulju rastopite med i dodate borovnice. Još kratko zagrijte i ohladite.

3. U ohlađene borovnice dodajte sitno nasjeckani luk, sok limete i bosiljak.


Posluživanje
Pečenu piletinu poslužite uz šparoge i umak od borovnica.

Savjet
Piletinu možete zamijeniti puretinom.




_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 12:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohani zamotuljci

Ovo zvuči odlično! Originalan recept od paniranih pilećih zamotuljaka ispunjenih rajčicom i svježim začinskim biljem zaista je nešto posebno.

Sastojci za 4 osobe
600 g pilećeg filea
ulje za prženje
Za nadjev:
300 g rajčica
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica svježe narezanog bosiljka
2 žlice maslinova ulja
50 g crnih maslina bez koštica
Za paniranje:
60 g Oštrog brašna tip 500
2 jaja
80 g Krušnih mrvica


Postupak
1. Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga potucite batom za meso.

2. Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im Vegetu, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.

3. Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.

4. Pržite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.


Posluživanje
Tople mesne zamotuljke poslužite uz salatu po želji.

Savjet
Zamotuljke stavite pržiti u dobro zagrijano ulje, a zatim smanjite plamen i nastavite pržiti do kraja.




_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
anabela
Iskusni član
Iskusni član



Godine: 38

Datum registracije: 04 Feb 2006
Poruke: 860

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 08, 2006 4:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečeno povrće s mesom

Pleh namazati maslinovim uljem.
Po dnu posuti rižu.
Povrće narezati na kockice ili nekako prema inspiraciji pa posoli, popapri i pospi ožicom vegete.
Povrće koje imate: npr. balančane, paprike, tikvice, luk, mrkva, pomadore (ne nje previše da ne ispadne kiselo), patate (patata manje ako jelo ima stati dva dana), gljive i ostalo što volite i što se može naći u frižideru. Glavno da ima tikvica i balančana.
Na rižu stavite posoljeno meso koje volite - kakav bolji bokun ili piletinu (bataci i zabaci) - jeftinija solucija.
Meso pokrijete povrćem.
Pečnicu prethodno zagrijati.
Peći dok se meso ne ispeće.
Ne treba miješati.
 
anabela
Iskusni član
Iskusni član



Godine: 38

Datum registracije: 04 Feb 2006
Poruke: 860

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 08, 2006 4:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečena piletina s rižom


Piletina je stvarno dobra na bezbroj načina, pa provajte i ovaj s korijanderom:

1. Kratko prepržiti ½ kg pilećih fileta nasjeckanih na komadiće na 1 ožici biljnog ulja pa prebaciti u nešto sa strane. Upalite pećnicu da se grije na 180°C.
2. U istoj prosuji dodati jednu ožicu ulja, pa zažutiti 1 veliki luk sitno nasjeckan, dodat mu 1 crvenu papričicu sitno nasjeckanu, pa 3-4 pice česna usitnjene i malo vode te pustiti da kuha 3-4 minuta.
3. U drugoj prosuji na ožici ulja prevrnuti 1 ½ kikaru riže dok ne pozlati. Uliti na to 4-5 dcl pileće juhe (ili kokošju kocku razmutit u toliko vode), 1dcl bijelog vina i po potrebi još 1 dcl vode. U to dodati ½ kg nasjeckanih pomadora (može iz limenke), po 1 ožičica origana, kima i soli, te malo papra. Nakon što zavri, smanjiti vatru, te uz povremeno miješanje kuhati 10-tak minuta. Lagano umiješati piletinu, te luk s papričicom i česnom.
4. Sve izliti u vatrostalnu, poklopiti te peći po ure. Izvaditi, posuti sa 1 kikara nasjeckanog korijandera, te pustiti tako 10-tak minuta prije serviranja.
(umjesto korijandera sasvim dobro će poslužiti i freški bosiok).
 
anabela
Iskusni član
Iskusni član



Godine: 38

Datum registracije: 04 Feb 2006
Poruke: 860

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 08, 2006 4:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puretina u chardonnayju


Za ljubitelje puretine -evo je na vrlo ukusan način:

1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
2. Prepolovite 1 kg purećih prsa s kostima (razdvojite kost od mesa).
3. U kalup za pečenje stavite kost. Polijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. Okružite nasjeckanim povrčem i začinima: 1 bijela repa, 1 manja cikla, 1 korijen seleni, 2 mrkve, 1 luk, 1 picu česna, 1 grančica ružmarina, 2 lovorova lista, i
4 grančice svježe majčine dušice.
Polijte uljem pa opet posolite. Pecite 15 minuta.
4. Na ulju zapecite pureća prsa.
5. U maloj zdjelici pomiješajte 1/4 kikare meda, 1 ožicu svježeg lišća majčine dušice, te sol i papar prema ukusu. Premažite po pečenim prsima.
6. Stavite u kalup, na kost i povrće. Prelijte 1 kikarom vina i 1 kikarom pileće juhe. Pokrijte aluminijskom folijom i vratite u pećnicu na 30 do 40 minuta. Povremeno prelijte sokom u kojem se peće.
7. Pečena prsa i povrće aranžirajte na pladnju za posluživanje.
8. Sok od pečenke prelijte u teču na srednje jaku vatru. Pomiješajte 1 ožicu brašna i tri ožice vode pa dodajte u sok. Smanjite vatru i kuhajte još 5-6 minuta dok se umak ne zgusne. Posolite, popaprite i poslužite uz aranžirano meso i povrće.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Pileci specijaliteti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 5 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon