www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pileci specijaliteti
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
anabela
Iskusni član
Iskusni član



Godine: 38

Datum registracije: 04 Feb 2006
Poruke: 860

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 08, 2006 4:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina u vrhnju

Paket pilećih prsa razreže se tako da se dobije ko šnicel - tako da nije debelo jer bi se dugo činilo. U pouljenu rostijeru složiti fete piletine(otprilike od jednog paketa bude 4-5 komada - jednu fetu do druge!). Na tu piletinu složiti fetu šunke pa fetu sira (dovoljan je 1 paketić tost sira), pa opet šunke i na vrh par fetica mozzarele.
Posoliti,popapriti,posuti petrusinom i bosiokom i zaliti sa 2dcl vrhnja.
Peći jedno dobrih 45 minuta na 180˙C, otprilike dok vrhnje ne ispari - ako gori poklopiti folijom.
Uz ovo najbolje prija zelena salata!


 
anabela
Iskusni član
Iskusni član



Godine: 38

Datum registracije: 04 Feb 2006
Poruke: 860

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 08, 2006 4:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mesna štruca


Evo jedne od brojnih varijacija na temu - vjerujem da će vam se svidjeti, pogotovo ako uz prilog idu pečene patate, gljive i neka dobra salata:

Zažutiti 1 sitno sjeckani luk. U to dodat 6 ožica od juhe ketchupa, 1 ožicu senfa i jednu kikaru mozzarelle izbačenu s 1 jajem. Zatim ½ kikare prezle, 2 ožice parmezana, malo petrusina, origana i papra. Zadnje se doda 75 dkg mljevenog mesa. Miješati dok se smjesa ne ujednači. Oblikovati štrucu, stavit je u namaščen pleh, premazati mješavinom 1 ožice ketchupa i 1 ožice senfa, te peći oko sat vremena.
 
slatka_sanerka
Anđeo s greškom
<b>Anđeo s greškom</b>





Datum registracije: 24 Nov 2005
Poruke: 24591
Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 11:16 pm    Naslov poruke: piletina sa susamom Na vrh strane Na dno strane

Piletina sa susamom


potrebno je; pileci fileti i susam . pilece filete pohujete u jaje i susam i to je to a za dekoraciju tatar sos


Editovala Daca

Tvoju temu sam spojila sa vec postojecom,kao sto rekoh...nema potrebe da se za svaki recept otvara nova tema
Wink
 
bhdba
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 23 Jun 2006
Poruke: 71
Mesto: Tuzla

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 26, 2006 12:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileći namaz
Ne želite li jesti konzervanse i tko zna kakve sastojke samljevene i skrivene u vašoj omiljenoj pašteti, napravite kvalitetnu i jednostavnu verziju kod kuće
Vrijeme pripreme: 15 min

U hladnjaku: 2 h


Sastojci:

2 komada pilećih prsa, kuhana, ohlađena i bez kostiju
1 šalica oraha
2/3 solje majoneze
2/3 solje kiselog vrhnja
1/2 solje peršina
1/4 solje limunova soka
2 luka
2 glavice bjelog luka
1 kascice soli
1/2 kascice papra



Upute za pripremu:

1. Narežite pileća prsa na manje komadiće.

2. Sve navedene sastojke stavite u mikser pa dobro usitnite.

3. Prebacite u zdjelu za serviranje.

4. Poslužite uz krekere i povrće
 
panter panta
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 29 Apr 2006
Poruke: 19

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 29, 2006 1:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PILETINA NA KRALJEVACKI NACIN

Potrebno je:

- 2 pileca bela mesa
- 4 kasike kajmaka
- 2 jajeta
- prezle
- so
- ulje


Odvojiti meso od kostiju, napraviti snicle, posoliti i sredinu svake snicle
premazati kasikom kajmaka, uviti u rolnu, ucvrstiti cackalicama.
Rolne uvaljati u brasno, jaja (zumanca+sneg od belanaca) i prezle
pa prziti da porumeni sa svih strana.
Ako ostane kajmaka, rastopiti ga pa preliti preko piletine.
Sluziti uz rizoto.
 
zaljubljeni_narcis
Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 12 Jun 2007
Poruke: 298

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 13, 2007 11:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina na kineski nacin

*potrebno:
500g pileci prsa
supa od pecurki (iz kesice)
vrhnje za kuvanje

*priprema
pileca prsa izrezati na tanke snicle
sadrzaj supe iz kesice staviti u neku chiniju i u to waljati pilece snicle,
zatim takve snicle stawljati u nauljen pleh ili vatrostalnu chiniju i posuti po njima ostatak sadrzaja kesice (supe)
kada ste ih naslozhili prelijete sa 2 pakovanja wrhnja za kuwanje,
prekrijete folijom i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i ostavite nekih 35- 45 minuta onda prowerite da li se piletna ispekla Very Happy

buon apetit!
 
keva2
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član





Datum registracije: 13 Jan 2009
Poruke: 502

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 06, 2009 12:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeno pile

Pile dobro prosušite papirnim ubrusom. Tepsiju obilno pospite solju, stavite pile i pecite na 180 stepeni jedan sat. izuzetno je ukusno, prijatno!
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 10, 2010 4:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najbolje belo meso: Jedostavni i ukusni recepti od piletine


Ovo fino i lako meso mnogi najradije jedu kao pohovane šnicle ili pečeno na grilu. Ako vam je to dosadilo, probajte neki od starih, oprobanih recepata koje smo vam pripremili.



ALPSKA PILETINA

POTREBNO JE
1 kg pilećeg belog mesa, 300 ml pavlake, 240 g krompira, 100 g mocarele, 100 g čeri paradajza, 100 g rukole, 100 g vrganja, ruzmarin, suvi biljni začin, 1,5 dl belog vina, 4 paprike.

PRIPREMA
Isecite čeri paradajz na četvrtine, mocarelu na štapiće, pa pomešajte s rukolom i maslinovim uljem. Zatim uzmite komad pilećeg belog mesa, izbušite ga kroz sredinu i napunite prethodno pripremljenom masom. Ispecite ga na roštilju, ali ga okrenite nekoliko puta dok se ne uverite da je meso pečeno.
U međuvremenu pripremite sos. Prodinstajte vrganje, dodajte im seckani beli luk, ruzmarin, belo vino, nastavite da dinstate i na kraju dodajte pavlaku i začine. Kao prilog koristite pečeni krompir i grilovanu papriku. Kad je sve gotovo, na tanjir naizmenično poređajte krompir i papriku u krug, na sredinu sipajte sos i odozgo poređajte piletinu koso isečenu na kolutove.




AJMOKAC

POTREBNO JE
2 pileća filea, veza zeleni za supu, komad korena celera, nekoliko zrna bibera, so, suvi biljni začin, 2 kašike brašna, veća kašika maslaca, čen belog luka

PRIPREMA
U hladnu vodu stavite meso i očišćenu zelen za supu s lišćem. Dodajte očišćen koren celera, biber i so, pa kuvajte supu na tihoj vatri. Kad je supa gotova, procedite je, izvadite meso i, kada se meso malo prohladi, isecite ga na manje komade. Na maslacu propržite brašno pazeći da ostane svetlo. U svetlu zapršku nalivajte proceđenu supu i uz stalno mešanje kuvajte sos. U gotov ajmokac dodajte propasiran čen belog luka, komade mesa i začinite mlevenim biberom i biljnim začinom. Sve još malo prokrčkajte i poslužite toplo.





ENGLESKA PITA

POTREBNO JE
ZA TESTO 300 g belog brašna, 120 g maslaca, 1 jaje, so, voda
ZA NADEV 400 g pilećeg belog mesa, 2 krompira, 3 šargarepe, 100 g cvetova brokolija, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, peršun, 2 kašike brašna, 0,5 l supe od kocke, so, biber, 1 jaje

PRIPREMA
Od brašna, maslaca, jajeta, soli i vode zamesite tvrđe testo i ostavite ga da odstoji. Krompir i šargarepu napola skuvajte i isecite na kockice, a brokoli samo podelite na manje cvetove. Na maslacu propržite iseckan luk i na kocke isečeno pileće meso. Posolite, pobiberite i dodajte naseckan beli luk. Pospite brašnom i zalijte pilećom supom od kocke. Stavite da se kratko prokuva i zgusne, pa dodajte krompir, šargarepu i brokoli. Peršun iseckajte i dodajte u nadev. Ako je potrebno, još začinite solju i biberom i sklonite s vatre. Podmazan kalup obložite testom koje ste prethodno tanko razvukli i podelili u dva kruga. Napunite ohlađenim filom, prekrijte drugim krugom testa i po obodu kalupa spojte donju i gornju koru. Premažite jajetom, pa na vrhu pite napravite dva manja otvora kroz koje će izlaziti para tokom pečenja. Pecite oko pola sata na 180 stepeni.



VATRENA PILETINA

POTREBNO JE
dva komada pilećih grudi, 2 kašike soja-sosa, 2 kašičice skrobnog brašna, 2 male crvene ljute paprike, glavica crnog luka, 1 šargarepa, manji komad svežeg đumbira, so, biber, ulje ZA SOS 2 kašike soka od limuna, 2 kašike ljutog kečapa, kašičica meda, kašika smeđeg šećera, kašičica slatke začinske paprike, 100 ml pilećeg bujona

PRIPREMA
Pileće meso isecite na uske trake, poređajte u veću činiju, posolite i pobiberite. U blenderu sameljite luk, šargarepu, đumbir i očišćenu papričicu, pa stavite u činiju s mesom. Dodajte soja-sos, pospite skrobnim brašnom, pa sve dobro izmešajte i ostavite da u frižideru odstoji bar dva sata. Potom na vrućem ulju propržite štapiće piletine. Odvojeno pomešajte sok od limuna, med, začinsku papriku, kečap, bujon i smeđi šećer. Kada se sve dobro sjedini prelijte komade piletine i još malo vratite da zavri. Poslužite s kuvanim pirinčem.



{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 5:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečena boranija s palentom



Sastojci:

700 g boranije
2 glavica crnog luka
2 šargarepe
500 g junetine od buta
2 dl neutralne pavlake
2 jajeta
juneće supe po potrebi
4 kašike palente
mirođija, ulje
mešavina začina, biber

Priprema:


1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice a šargarepu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući juneću supu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dinstanja, kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tečnosti), dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti boraniju sa junetinom.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije i odozgo posuti palentom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 5:48 pm    Naslov poruke: Piletina na francuski način Na vrh strane Na dno strane

Piletina na francuski način

Ukoliko ste ljubitelji piletine, pokušajte da je ovaj put napravite na malo drugačiji i ukusniji način...



Sastojci:

700g pilećih grudi bez kostiju, isečenih na 8 tankih fileta
3/4 šolje belog vina
1/2 šolje nemasne pileće supe
2 kašike putera
1/4 šolje svežeg peršuna, naseckanog
2 kašičice kapra
sok od 2 limuna
so i biber po ukusu



Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Poređajte pileće meso jedno do drugog na velikoj dasci za sečenje. Pokrijte ih plastičnom folijom. Istucite meso do debljine oko 0.5cm.

Posolite i pobiberite piletinu i stavite je u pleh za pečenje koju ste nauljili maslinovim uljem.

Puterom namažite svaki kotlet.



Sipajte vino, supu, sok od limuna preko piletine i na vrh stavite kapar.

Pokrijte folijom i pecite oko 20 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta da bi se piletina užućkala. 6. Garnirajte sa peršunom i odmah poslužite.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 31, 2013 11:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeno pile



Sastojci:

1 pile (1,8 kg)

1 pomorandža

1 kašika meda

1 manji praziluk

250 g pileće džigerice

200 g šampinjona

60 g pirinča

0,5 dl ulja

2 dl supe od povrća

600 g prokelja

50 g margarina

mešavina začina, so

Priprema:

1. Praziluk i pileću džigericu iseći na kockice, a šampinjone na listove.

2. Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone, a potom dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti.

3. Zatim dodati pirinač i malo propržiti, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač na omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

4. Pile natrljati začinima po ukusu te napuniti pripremljenim nadevom i otvor pričvrstiti čačkalicama.

5. Tepsiju nauljiti i u nju položiti punjeno pile. Preliti ga supom od povrća i pokriti folijom pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju.

6. Sjediniti sok od pomorandže sa medom i pripremljenom smesom prelivati pile tokom pečenja.

7. Prokelj obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i kratko propržiti na margarinu.


Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 04, 2013 2:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Začinjena pileća krilca

Volite ljutkasto meso?Onda ima da uživate. zbog ovih krilca!



Sastojci (za 4 osobe):

1,5 kg pilećih krilaca,

1/2 kašičice čilija,

2 kašike soja sosa,

2 čena belog luka,

50 g majoneza,

50 g senfa,

4 dl ulja za prženje,

biber,

so.



Priprema:

Pileća krilca iseći na polovine, blago posoliti i pobiberiti. Staviti na papirni ubrus da upije tečnost da ne bi ulje prskalo. Zatim, ispržiti u tiganju na dubljem ulju da lepo porumene. Izvaditi na kuhinjski papir da upije višak masnoće.



U posebnoj posudi pomešati senf, majonez, soja sos i čili. Dodati izgnječen beli luk i izmešati žicom za mućenje. U sos dodati pržena krilca i promešati. Poklopiti i ostaviti da krilca upiju začine.



Na tanjir za serviranje staviti listove oprane zelene salate. Odozgo poređati pileća krilca. Dekorisati peršunom.


Prijatno!


Pohovana piletina sa sirom



Sastojci:

600 g pilećeg belog mesa

prstohvat belog luka u prahu

1 kašičica seckanog bosiljka

1 kašičica seckanog peršuna

150 g kečapa

3 jajeta

1 limun

100 g kačkavalja

180 g prezli

150 g brašna

500 g krompira

mešavina začina

origano, ulje


Priprema:


1. Piletinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.

2. Posebno sjediniti prezle, beli luk u prahu, peršun i bosiljak.

3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.

5. Kečap pomešati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima kačkavalja i kratko zapeći u rerni da se sir otopi.

6. Krompir očistiti i iseći na štapiće pa ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.


Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Pileci specijaliteti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 6 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon